!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατί υπάρχουν ακόμα ΕΠΑΛ;

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Γιατί υπάρχουν ακόμα ΕΠΑΛ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Nero έγραψε: 26 Ιαν 2020, 10:14
Λίνο Βεντούρα έγραψε: 26 Ιαν 2020, 10:01
nowhere έγραψε: 26 Ιαν 2020, 09:45
να ένας άνθρωπος που του αξίζει να είναι καθηγητής στα επαλ
:smt005: :smt005: :smt005:
Ο Blackie λογικά φαντάζεται τον εαυτό του σαν τον λευκό κουλ καθηγητή που διδάσκει σε γκέτο στις αμερικάνικες ταινίες. Αναλαμβάνει τα παιδιά που η κοινωνία έχει εγκαταλείψει και βγάζει απο μέσα τους τον ποιητή, τον γλύπτη, τον πυρηνικό φυσικό, με στοργή και προδέρμ :lol:
Πώς λέγεται εκείνη η ταινία;

Edit: είναι το βίντεο που ανέβηκε, ναι;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 26 Ιαν 2020, 11:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Μη τα ριχνουμε στο επαλ. Και σε ιδιωτικα συμβαινουν αυτά. Και εκεί δε αν παραπονεθείς μπορεί να αντιμετωπίσεις τα ίδια και από το διευθυντή.
Πριν χρόνια είχε σημειωθεί περιστατικό σε ιδιωτικό(Δουκα, Καισαρη, Γειτονα, θα σας γελασω) που κωλοπαιδι είχε πετάξει την τσάντα στην κοιλιά εγκύου καθηγήτριας και αν δε κάνω λαθος η κοπέλα κόντεψε να αποβάλει. Ο σύζυγος έστειλε το πουτανογεννημα στο νοσοκομείο από το ξύλο.
Δεν είναι θέμα τα σχολεία, είναι πως πλέον όλο και περισσότερες οικογένειες είναι μπουρδέλα και μεγαλώνουν αντιστοίχως τα μουλικα τους.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

hellegennes έγραψε: 26 Ιαν 2020, 11:49
Ο Blackie λογικά φαντάζεται τον εαυτό του σαν τον λευκό κουλ καθηγητή που διδάσκει σε γκέτο στις αμερικάνικες ταινίες. Αναλαμβάνει τα παιδιά που η κοινωνία έχει εγκαταλείψει και βγάζει απο μέσα τους τον ποιητή, τον γλύπτη, τον πυρηνικό φυσικό, με στοργή και προδέρμ :lol:
Dangerous minds

Let them make the first mistake. We make the last move.

Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

ST48410 έγραψε: 26 Ιαν 2020, 11:42 +1 στο θέμα.

Συνάντησα σε κάποιο σεμινάριο καθηγήτρια ΕΠΑΛ που μου περιέγραφε τις ελλείψεις σε υποδομές και τις προσπάθειές της να αναπληρώσει ό,τι μπορεί με προσωπικά μέσα. Έφτιαχνε διανομές linux κατάλληλες για τα πανάρχαια PC του σχολείου που δεν είχαν χώρο στο σκληρό να τρέξει τίποτα, έψαχνε free εκδόσεις προγραμμάτων που να τρέχουν χωρίς εγκατάσταση και γενικά σπαταλούσε πολύ από τον προσωπικό της χρόνο για να μπορέσει να κάνει ένα αξιοπρεπές μάθημα.
Περιπτώσεις σαν τον μαθητή στο αρχικό βίντεο δεν είναι σπάνιες ακόμα και σε Γενικά Λύκεια. Η κατάσταση αναμένεται να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια καθώς θα φοιτούν παιδιά που έχουν έρθει από κατεστραμμένες χώρες ή και εμπόλεμες ζώνες κουβαλώντας ένα σωρό ψυχολογικά προβλήματα ή αδυνατώντας να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα.
Ευτυχώς οι νεότεροι καθηγητές λαμβάνουν όλο και περισσότερα εφόδια και σε μερικά χρόνια δεν θα υπάρχει καθηγητής που να μην έχει κάποιες στοιχειώδης γνώσεις ψυχολογίας ή κάποιες λύσεις για την αντιμετώπιση κρίσεων.

ΥΓ. Το πρώτο που θυμήθηκα βλέποντας το αρχικό βίντεο ήταν το σχόλιο συμφορουμίτη σε άλλο νήμα για το πόσο εύκολη είναι η δουλειά του καθηγητή...
Tι μου λες τώρα. Στο σχολείο υπήρχαν 2 λάπτοπ της κακιάς ώρας ( πιο αργά κι απ' την καθυστέρηση) κι ένας φορητός προτζέκτορας που δούλευε όταν τον έπιανε το φιλότιμο να συνεργαστεί με τα λάπτοπ.

Είδα κι απόειδα κι αναγκάστηκα να έχω στο ντουλάπι μου το δικό μου το λαπτοπάκι ,όπως επίσης αναγκάστηκα να αγοράσω δικό μου προτζέκτορα.
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

Εικόνα
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Στύγιος έγραψε: 26 Ιαν 2020, 11:56 Tι μου λες τώρα. Στο σχολείο υπήρχαν 2 λάπτοπ της κακιάς ώρας ( πιο αργά κι απ' την καθυστέρηση) κι ένας φορητός προτζέκτορας που δούλευε όταν τον έπιανε το φιλότιμο να συνεργαστεί με τα λάπτοπ.

Είδα κι απόειδα κι αναγκάστηκα να έχω στο ντουλάπι μου το δικό μου το λαπτοπάκι ,όπως επίσης αναγκάστηκα να αγοράσω δικό μου προτζέκτορα.
Το πιστεύω. Φίλος μουσικός κουβάλαγε τα δικά του όργανα για να μπορέσει να κάνει πρόβες το γκρουπάκι σε μουσικό σχολείο. Πολλά πράγματα λειτουργούν με τις προσωπικές θυσίες (και τα χρήματα βεβαίως βεβαίως) των δασκάλων. Υπάρχουν και οι άχρηστοι. Δεν διαφωνεί κανείς. Στα δικά μου χρόνια ήταν κάπου 50-50. Επίσης υπήρχαν τα σχολεία τύπου "Μακρόνησος" όπου έπαιρναν δυσμενή μετάθεση ως τιμωρία κάποιοι εκπαιδευτικοί.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ερμής έγραψε: 26 Ιαν 2020, 11:50 Μη τα ριχνουμε στο επαλ. Και σε ιδιωτικα συμβαινουν αυτά. Και εκεί δε αν παραπονεθείς μπορεί να αντιμετωπίσεις τα ίδια και από το διευθυντή.
Πριν χρόνια είχε σημειωθεί περιστατικό σε ιδιωτικό(Δουκα, Καισαρη, Γειτονα, θα σας γελασω) που κωλοπαιδι είχε πετάξει την τσάντα στην κοιλιά εγκύου καθηγήτριας και αν δε κάνω λαθος η κοπέλα κόντεψε να αποβάλει. Ο σύζυγος έστειλε το πουτανογεννημα στο νοσοκομείο από το ξύλο.
Δεν είναι θέμα τα σχολεία, είναι πως πλέον όλο και περισσότερες οικογένειες είναι μπουρδέλα και μεγαλώνουν αντιστοίχως τα μουλικα τους.
Ούτε θέμα εποχής είναι, Ερμή. Ξαναείπα πως κι εγώ τεχνικό τελείωσα αλλά δεν είχαμε ποτέ βίαια σκηνικά, φωνές και λοιπές υστερίες και γκανγκστερισμούς.

Είχαμε όμως στο γυμνάσιο. Στην πρώτη γυμνασίου, είχαμε κάνει αποχή 2 ώρες για κάποιον λόγο που δεν θυμάμαι. Τις καθηγήτριες που επέμεναν να γίνει μάθημα και ζήτησαν αποβολές από τον γυμνασιάρχη, τις περίμεναν στο κλείσιμο στην πόρτα του σχολείο και τις πέταξαν αβγά και γιαούρτια.

Στην δευτέρα γυμνασίου κάποιοι έγραψαν σε όλες τις αίθουσες «όλες οι καθηγήτριες είναι πουτάνες» και οι καθηγήτριες έντρομες αρνούνταν να μπούνε να διδάξουν και είχε δημιουργηθεί θέμα.

Ένα πρωινό βρεθήκαμε αντιμέτωποι με κλειστές πόρτες. Κάποιοι είχαν μπει από το βράδυ και σφράγισαν όλες τις πόρτες, κλειδώνοντάς τις απέξω, με σπάγκο. Χρειάστηκε οξυγονοκόλληση για να τις ανοίξουν.

Βρισίδια, απειλές, τραμπουκισμοί σε καθηγητές. Σκάσιμο λάστιχων, χαρακιές με κλειδιά.

Αλλά το καλύτερο ήταν ένα πρωινό που ήρθαμε στο σχολείο και είδαμε ότι όλοι μα όλοι οι εξωτερικοί και εσωτερικοί τοίχοι ήταν μουτζουρωμένοι. Κι όταν λέω μουτζουρωμένοι, εννοώ ότι ζωγράφισαν παντού πούτσες, σε διάφορα μεγέθη, από φυσικό ως αγαλμάτινο, ό,τι βρισιά μπορεί να περιέχεται σε λεξικά και μη και διάφορες άλλες μαλακίες. Μιλάμε ότι σχεδόν δεν φαινόταν η μπογιά των τοίχων από κάτω. Χρειάστηκε να ξαναβαφτεί όλο το κτιριακό συγκρότημα, μέσα-έξω.

Όλα αυτά από 12χρονα ως 15χρονα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα »

Αυτό που ανέβηκε είναι με τον Μπέρεντζα που σαπακιάζει τα κουτσαβάκια (το οποίο είναι ρημέικ από μια ταινία με τον Μπελαφόντε).
Ο Μπλάκι παίζει μάλλον τον την Μισέλ Φάιφερ στην »Ασυμβίβαστη γενιά«
Εικόνα
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

Λίνο Βεντούρα έγραψε: 26 Ιαν 2020, 12:07

Αυτό που ανέβηκε είναι με τον Μπέρεντζα που σαπακιάζει τα κουτσαβάκια (το οποίο είναι ρημέικ από μια ταινία με τον Μπελαφόντε).
Ο Μπλάκι παίζει μάλλον τον την Μισέλ Φάιφερ στην »Ασυμβίβαστη γενιά«
Εικόνα
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Στύγιος

ST48410 έγραψε: 26 Ιαν 2020, 12:02
Στύγιος έγραψε: 26 Ιαν 2020, 11:56 Tι μου λες τώρα. Στο σχολείο υπήρχαν 2 λάπτοπ της κακιάς ώρας ( πιο αργά κι απ' την καθυστέρηση) κι ένας φορητός προτζέκτορας που δούλευε όταν τον έπιανε το φιλότιμο να συνεργαστεί με τα λάπτοπ.

Το πιστεύω. Φίλος μουσικός κουβάλαγε τα δικά του όργανα για να μπορέσει να κάνει πρόβες το γκρουπάκι σε μουσικό σχολείο. Πολλά πράγματα λειτουργούν με τις προσωπικές θυσίες (και τα χρήματα βεβαίως βεβαίως) των δασκάλων. Υπάρχουν και οι άχρηστοι. Δεν διαφωνεί κανείς. Στα δικά μου χρόνια ήταν κάπου 50-50. Επίσης υπήρχαν τα σχολεία τύπου "Μακρόνησος" όπου έπαιρναν δυσμενή μετάθεση ως τιμωρία κάποιοι εκπαιδευτικοί.
Eντάξει , έναν μέτριο αγόρασα πέρυσι https://www.skroutz.gr/s/12725440/Viewsonic-PA503S.html, αλλά με καλύπτει απόλυτα για το περιβάλλον του σχολείου, ειδικά ως προς τα lumen.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

hellegennes έγραψε: 26 Ιαν 2020, 12:04
Ερμής έγραψε: 26 Ιαν 2020, 11:50 Μη τα ριχνουμε στο επαλ. Και σε ιδιωτικα συμβαινουν αυτά. Και εκεί δε αν παραπονεθείς μπορεί να αντιμετωπίσεις τα ίδια και από το διευθυντή.
Ούτε θέμα εποχής είναι, Ερμή. Ξαναείπα πως κι εγώ τεχνικό τελείωσα αλλά δεν είχαμε ποτέ βίαια σκηνικά, φωνές και λοιπές υστερίες και γκανγκστερισμούς.

Είχαμε όμως στο γυμνάσιο. Στην πρώτη γυμνασίου, είχαμε κάνει αποχή 2 ώρες για κάποιον λόγο που δεν θυμάμαι. Τις καθηγήτριες που επέμεναν να γίνει μάθημα και ζήτησαν αποβολές από τον γυμνασιάρχη, τις περίμεναν στο κλείσιμο στην πόρτα του σχολείο και τις πέταξαν αβγά και γιαούρτια.

Στην δευτέρα γυμνασίου κάποιοι έγραψαν σε όλες τις αίθουσες «όλες οι καθηγήτριες είναι πουτάνες» και οι καθηγήτριες έντρομες αρνούνταν να μπούνε να διδάξουν και είχε δημιουργηθεί θέμα.

Ένα πρωινό βρεθήκαμε αντιμέτωποι με κλειστές πόρτες. Κάποιοι είχαν μπει από το βράδυ και σφράγισαν όλες τις πόρτες, κλειδώνοντάς τις απέξω, με σπάγκο. Χρειάστηκε οξυγονοκόλληση για να τις ανοίξουν.

Βρισίδια, απειλές, τραμπουκισμοί σε καθηγητές. Σκάσιμο λάστιχων, χαρακιές με κλειδιά.

Αλλά το καλύτερο ήταν ένα πρωινό που ήρθαμε στο σχολείο και είδαμε ότι όλοι μα όλοι οι εξωτερικοί και εσωτερικοί τοίχοι ήταν μουτζουρωμένοι. Κι όταν λέω μουτζουρωμένοι, εννοώ ότι ζωγράφισαν παντού πούτσες, σε διάφορα μεγέθη, από φυσικό ως αγαλμάτινο, ό,τι βρισιά μπορεί να περιέχεται σε λεξικά και μη και διάφορες άλλες μαλακίες. Μιλάμε ότι σχεδόν δεν φαινόταν η μπογιά των τοίχων από κάτω. Χρειάστηκε να ξαναβαφτεί όλο το κτιριακό συγκρότημα, μέσα-έξω.

Στο.σχολειο που πήγα τις δύο πρώτες τάξεις του Γυμνασίου έπρεπε να είναι κομάντο ο καθηγητής για να την παλέψει, έπαιζαν μέσα από 18ρηδες που είχαν μείνει ένα σκασμό χρονιές, από ντίλερς, χασικληδες, αλητοβιους, χουλιγκανια. Ήταν γνωστοί και οι καθηγητές απλά δε τους έδιναν σημασία, είτε τους άφηναν να φεύγουν από την τάξη χωρίς απουσία. Τέτοιο περιστατικό δεν ειδα ομως ποτέ.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Στύγιος

Feindflug έγραψε: 26 Ιαν 2020, 12:00 Εικόνα
:smt005: :smt005:
Στύγιος

hellegennes έγραψε: 26 Ιαν 2020, 12:04

Ούιιιιιιι :o :o , ούτε στο ΕΠΑΛ δεν είχαμε τέτοια.
Άβαταρ μέλους
τεν τεν
Phorum.gr user: τεν τεν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από τεν τεν »

Ρε σοβαρά τώρα όλοι ήσασταν σε σχολεία εκκλησίες; το σκηνικό είναι μέτριο σε σύγκριση με αυτά της εποχής μου 20-25 Χρόνια πίσω.
Απλά τότε υπήρχαν τιμωρίες, τώρα δεν τολμάει κάνεις να τιμωρήσει το "αγγελούδι " που πιστεύει ότι έχει ο κάθε γονέας.
Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Στύγιος έγραψε: 26 Ιαν 2020, 12:22 Ούιιιιιιι :o :o , ούτε στο ΕΠΑΛ δεν είχαμε τέτοια.
Είναι κι άλλα πολλά και δεν τα θυμάμαι όλα. Σε κάποια σκηνικά μάλιστα δεν ήμουν, λόγω μάλλον κρυώματος ή ψεύτικου κρυώματος (πιο πιθανό, γιατί αρρώσταινα πολύ σπάνια).

Σε αυτό με τους τοίχους θυμάμαι που μας μάζεψαν για προσευχή και έτρεμε από οργή η φωνή του γυμνασιάρχη. Εννοείται ότι δεν μας άφησαν να κάνουμε μάθημα, άλλωστε αυτός ήταν ο σκοπός των μαλακιστηριών που το έκαναν (μιλάμε πρέπει να έφαγαν όλο το βράδυ για τέτοιο κολοσσιαίο έργο). Θυμάμαι που είχε πει ότι θα βρεθούν οι δράστες και θα πληρώσουν το βάψιμο οι γονείς τους. Μάλιστα είχαν καλέσει την αστυνομία και πέρασαν από ανάκριση τους υπόπτους. Δεν ξέρω αν τελικά οι γονείς πλήρωσαν για το βάψιμο, γιατί μιλάμε για αρκετά λεφτά, αλλά από ό,τι θυμάμαι βρήκαν τους ενόχους.

Καταλήψεις και φθορές ήταν πολύ συχνές. Συνήθως οι καταλήψεις ήταν 1-2 μέρες το πολύ. Μάλιστα σε μία κατάληψη που κράτησε 2 μέρες και είχανε κλειστεί το βράδυ στο σχολείο, ήτανε 10 μαντραχαλάδες και 1 κοπέλα. Φήμες λένε ότι δεν έπαιξαν απλά μπιρίμπα, αλλά υποψιάζομαι ότι ήταν απλώς φήμες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”