!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εσύ θα τα έτρωγες όλα;

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
lyna

Re: Εσύ θα τα έτρωγες όλα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna »

Spiros252 έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 22:40 Εγώ και τώρα θέλω να κάνω άλλα πράγματα και όχι δουλειά.
Ακόμα κι αν μου αρέσει η δουλειά που κάνω (δημιουργική π.χ.) και πάλι θα έβρισκα κάτι πιο ενδιαφέρον.

Η ουσία είναι όμως ότι εμείς δεν ξέρουμε τί να κάνουμε με τα τόσα λεφτά. Η διαφορά μας με τους πλούσιους θα ήταν το ότι αυτοί έχουν τον τρόπο να τα βγάζουν, ενώ εμείς μόνο τον τρόπο να τα τρώμε. Αν βρεις τρόπο να βγάζεις και να διατηρείς το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου σου, τότε είσαι αρχηγός. Αλλά αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο, αντιθέτως είναι πανεύκολο να την πατήσεις.
Οι πελουσιοι επίσης χαίρονται να βγάζουν λεφτά . Ασχολούνται με αυτά σαν διαδικασία . Εγώ δεν ξέρω πως είναι. Εμένα με απασχολεί αυτό μια φορά το μήνα που μου δίνεται ο μισθός .
Είναι άλλη φιλοσοφία γενικά που δεν θα μπορούσα να προσαρμοστώ .
~~¥~~
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Spiros252 έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 22:26
hellegennes έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 14:01
Spiros252 έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 13:54 Εξαρτάται τί εννοεί ο καθένας ότι θα δουλεύει. Θα δουλεύει όπως τώρα ή θα οργανώνει τις επενδύσεις του; Και τα 2 δουλειά είναι.
Όπως τώρα. Ακριβώς όπως τώρα. Ίσως να προσλάμβανα ένα ακόμη άτομο για να έχω λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο.
Δηλαδή δεν θα έβρισκες κάτι πιο ενδιαφέρον να κάνεις;
Γιατί να φας τη ζωή σου μέσα σε ένα μαγαζί ενώ μπορείς να γυρίσεις τον κόσμο ή να κάνεις ό,τι άλλο σε ενδιαφέρει;
Πιστεύεις ότι αυτό θα σε συγκρατούσε στο να είσαι προσγειωμένος και να μην ξεφύγεις ή είναι άλλος ο λόγος;
Γιατί; Αν θέλω τώρα δεν μπορώ να γυρίσω τον κόσμο ή να κάνω ό,τι με ενδιαφέρει; Ο λόγος είναι ότι η δουλειά δεν είναι μόνο μέσο βιοπορισμού, είναι μέσο κοινωνικοποίησης και στην δική μου περίπτωση και διασκέδασης. Αν ήθελα θα μπορούσα να ασχοληθώ με το επάγγελμά μου (μηχανική) ή με την μετάφραση, που μου αρέσει εξίσου. Ή με οτιδήποτε από άλλα 100 πράγματα που βρίσκω ενδιαφέροντα. Δεν το είχα από πριν το μαγαζί και το ανέλαβα, επιλογή μου ήταν να το κάνω.

Θα έκανα λίγο μεγαλύτερες διακοπές, σίγουρα. Και θα έκανα διακοπές δύο φορές τον χρόνο. Αυτό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 »

lyna έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 22:47
Οι πελουσιοι επίσης χαίρονται να βγάζουν λεφτά . Ασχολούνται με αυτά σαν διαδικασία . Εγώ δεν ξέρω πως είναι. Εμένα με απασχολεί αυτό μια φορά το μήνα που μου δίνεται ο μισθός .
Δεν νομίζω ότι ο Ζούκερμπεργκ ασχολείται συνέχεια με το πώς θα βγάλει λεφτά.
Ασχολείται με το πώς θα κάνει καλύτερο αυτό που έχει φτιάξει.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
Άβαταρ μέλους
lyna

Spiros252 έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 22:54
lyna έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 22:47
Δεν νομίζω ότι ο Ζούκερμπεργκ ασχολείται συνέχεια με το πώς θα βγάλει λεφτά.
Ασχολείται με το πώς θα κάνει καλύτερο αυτό που έχει φτιάξει.
Ένας Αμερικανός δεν ασχολείται με το πως να βγάλει λεφτά ; :o

Τι λαιμαι; Αν ο ήλιος βγαίνει από την Ανατολή;
~~¥~~
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Θα τα πάρει μαζί του...
the end
Spiros252
Διαχειριστής

hellegennes έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 22:54 Γιατί; Αν θέλω τώρα δεν μπορώ να γυρίσω τον κόσμο ή να κάνω ό,τι με ενδιαφέρει; Ο λόγος είναι ότι η δουλειά δεν είναι μόνο μέσο βιοπορισμού, είναι μέσο κοινωνικοποίησης και στην δική μου περίπτωση και διασκέδασης.
Και δεν υπάρχουν καλύτεροι τρόποι κοινωνικοποίησης και διασκέδασης;
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Με ό,τι κι αν ασχολείται ο Ζάκερμπεργκ, πάντως, δεν έχει σταματήσει να δουλεύει επειδή είναι πλούσιος.

Γενικά, δεν έχω καλή άποψη για όσους δεν δουλεύουν επειδή έχουν λεφτά. Καταλήγουν το πιο άχρηστο κομμάτι της κοινωνίας. Πέρα από το κακό παράδειγμα του νήματος, έχω στο μυαλό μου τους ιδιοκτήτες ακινήτων, που δεν έμαθαν να κάνουν τίποτα στην ζωή τους και έχουν τρομερές απαιτήσεις από το κράτος, την κοινωνία και τους γύρω τους και γενικά είναι φύρα στην κοινωνία σαν άτομα γιατί δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα.

Δεν τους ζηλεύω καθόλου, γιατί είναι μίζερα άτομα που δεν χαίρονται τίποτα στην ζωή τους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Spiros252 έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 22:58 Και δεν υπάρχουν καλύτεροι τρόποι κοινωνικοποίησης και διασκέδασης;
Πες μου έναν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Spiros252
Διαχειριστής

lyna έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 22:58

Ασχολούνται κυρίως άλλοι. Αυτός ασχολείται με τη δουλειά. Όχι ότι δεν τον ενδιαφέρουν αλλά δεν ξεκινάει έτσι, νομίζω.
.
Stephen Hawking
Άβαταρ μέλους
lyna

Spiros252 έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 23:00
lyna έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 22:58

Ασχολούνται κυρίως άλλοι. Αυτός ασχολείται με τη δουλειά. Όχι ότι δεν τον ενδιαφέρουν αλλά δεν ξεκινάει έτσι, νομίζω.
Είναι τόσο πεζοί όσο φαίνονται. Κ αμερικανός να μην είσαι κ να ζήσεις 30 χρόνια στην Αμερική θα ασχολείσαι με ότι οι ντόπιοι. Τα λεφτά . Έχουν ένα θέμα με τα λεφτά.
Αλλά επίσης είναι κ παντελώς οκ αν τα χάσεις κ ξανά αρχίσεις να τα ξανά κάνεις.
~~¥~~
Spiros252
Διαχειριστής

hellegennes έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 22:58 Με ό,τι κι αν ασχολείται ο Ζάκερμπεργκ, πάντως, δεν έχει σταματήσει να δουλεύει επειδή είναι πλούσιος.

Γενικά, δεν έχω καλή άποψη για όσους δεν δουλεύουν επειδή έχουν λεφτά. Καταλήγουν το πιο άχρηστο κομμάτι της κοινωνίας. Πέρα από το κακό παράδειγμα του νήματος, έχω στο μυαλό μου τους ιδιοκτήτες ακινήτων, που δεν έμαθαν να κάνουν τίποτα στην ζωή τους και έχουν τρομερές απαιτήσεις από το κράτος, την κοινωνία και τους γύρω τους και γενικά είναι φύρα στην κοινωνία σαν άτομα γιατί δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα.

Δεν τους ζηλεύω καθόλου, γιατί είναι μίζερα άτομα που δεν χαίρονται τίποτα στην ζωή τους.
Αυτοί που έχουν ομόλογα προσφέρουν στην κοινωνία; Δεν πάει έτσι στο καπιταλιστικό σύστημα.
Το τί έχει κάποιος δεν είναι πάντα συνυφασμένο με το τί προσφέρει.
Μπορεί να του τα πρόσφερε κάποιος άλλος ή να δούλεψε σκληρά για να τα αποκτήσει κι αυτό θεωρείται θεμιτό.
Θα έλεγε κανείς ότι προσφέρει στέγη σε άλλους ανθρώπους, όπως λένε ότι οι κεφαλαιούχοι προσφέρουν ρευστότητα στην τράπεζα με τις καταθέσεις τους ώστε αυτές να δίνουν δάνεια κ.ο.κ.
.
Stephen Hawking
zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo »

hellegennes έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 22:58 Με ό,τι κι αν ασχολείται ο Ζάκερμπεργκ, πάντως, δεν έχει σταματήσει να δουλεύει επειδή είναι πλούσιος.

Μονο που η ((εργασια)) αυτων που εχουν λεφτα ειναι να εκμεταλευονται την εργασια των αλλων για να βγαλουν περισσοτερα. :8)
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Εγώ πάλι τους ζηλεύω. Μια χαρά χαίρονται
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Spiros252
Διαχειριστής

zteo έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 23:07 Μονο που η ((εργασια)) αυτων που εχουν λεφτα ειναι να εκμεταλευονται την εργασια των αλλων για να βγαλουν περισσοτερα. :8)
Και τί θα έπρεπε να κάνουν;
Να εκμεταλλεύονται την εργασία ρομπότ μόνο;
.
Stephen Hawking
zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo »

Spiros252 έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 23:10
zteo έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 23:07 Μονο που η ((εργασια)) αυτων που εχουν λεφτα ειναι να εκμεταλευονται την εργασια των αλλων για να βγαλουν περισσοτερα. :8)
Και τί θα έπρεπε να κάνουν;
Να εκμεταλλεύονται την εργασία ρομπότ μόνο;
Μπορει να ειναι αποδεκτο στον καπιταλισμο(ο θεμελιος λιθος του θα ελεγα) αλλα δεν ειναι πραγματικη εργασια.Δεν παραγει πλουτο. :8)
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”