Οι Ελβετοί, οι Δανοί και οι Νορβηγοί όμως ζουν καλύτερα.Chainis έγραψε: 06 Αύγ 2019, 11:17Η ποιότητα σίγουρα είναι άσχετη με την ποσότητα αλλά το ότι οι λίγοι ζουν καλύτερα είναι παπαριά, οι Σκοπιανοί ή οι Λιθουανοί δεν ζουν καλύτερα από τους Γερμανούς ή τους Άγγλους.Ασέβαστος έγραψε: 06 Αύγ 2019, 11:09οχι, δεν εχουν. συκεκριμμενα εμεις ζουμε καλυτερα απο τους τουρκους, κατα μεσο ορο. και γενικως στα κρατη με λιγους, ζουν καλυτερα.Chainis έγραψε: 06 Αύγ 2019, 11:02
Μόνο που δεν υπάρχει κανένα μαγικό να μας κάνει όλους τίμιους κι εργατικούς αν μείνουμε λίγοι.
Επίσης οι πολλοί έχουν πάντα περισσότερες δυνατότητες από τους λίγους, παράδειγμα κοντινό μας η Τουρκία.
και για το αλλο, δεν θα γινουμε τιμιοι και εργατικοι αν μεινουμε λιγοι, ουτε αν γινουμε πολλοι. αυτο που λεω ειναι οτι η ποιοτητα ειναι σχεδον ασχετη με την ποσοτητα, καλο ειναι να μεγαλωσουμε "σωστα" παιδια, ασχετο αν θαναι πολλα η λιγα.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιατί (Νομίζουμε Ότι) Δεν Κάνουμε Πολλά Παιδιά;
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Γιατί (Νομίζουμε Ότι) Δεν Κάνουμε Πολλά Παιδιά;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Τι εννοειτε δεν ζουν καλυτερα?
Άσχετο.ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Αύγ 2019, 11:21Οι Ελβετοί, οι Δανοί και οι Νορβηγοί όμως ζουν καλύτερα.Chainis έγραψε: 06 Αύγ 2019, 11:17Η ποιότητα σίγουρα είναι άσχετη με την ποσότητα αλλά το ότι οι λίγοι ζουν καλύτερα είναι παπαριά, οι Σκοπιανοί ή οι Λιθουανοί δεν ζουν καλύτερα από τους Γερμανούς ή τους Άγγλους.Ασέβαστος έγραψε: 06 Αύγ 2019, 11:09
οχι, δεν εχουν. συκεκριμμενα εμεις ζουμε καλυτερα απο τους τουρκους, κατα μεσο ορο. και γενικως στα κρατη με λιγους, ζουν καλυτερα.
και για το αλλο, δεν θα γινουμε τιμιοι και εργατικοι αν μεινουμε λιγοι, ουτε αν γινουμε πολλοι. αυτο που λεω ειναι οτι η ποιοτητα ειναι σχεδον ασχετη με την ποσοτητα, καλο ειναι να μεγαλωσουμε "σωστα" παιδια, ασχετο αν θαναι πολλα η λιγα.
Δεκάδες μικρές χώρες ζουν πολύ χειρότερα.
Η ποιότητα δεν σχετίζεται με την ποσότητα όταν μιλάμε για κοινωνίες ενώ η ισχύς σχετίζεται.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Αυτό είναι το κυρίως θέμα.
Η άποψη που έχει ο καθένας για την ποιότητα ζωής.
Αλλά ακόμη και αυτό είναι θέμα προσωπικής επιθυμίας ανεξαρτήτως αν είναι επηρεασμός από τον χ ή ψ παράγοντα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ναι, όπως το Ισραήλ παραδείγματος χάριν.Chainis έγραψε: 06 Αύγ 2019, 11:26Άσχετο.ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Αύγ 2019, 11:21Οι Ελβετοί, οι Δανοί και οι Νορβηγοί όμως ζουν καλύτερα.Chainis έγραψε: 06 Αύγ 2019, 11:17
Η ποιότητα σίγουρα είναι άσχετη με την ποσότητα αλλά το ότι οι λίγοι ζουν καλύτερα είναι παπαριά, οι Σκοπιανοί ή οι Λιθουανοί δεν ζουν καλύτερα από τους Γερμανούς ή τους Άγγλους.
Η ποιότητα δεν σχετίζεται με την ποσότητα όταν μιλάμε για κοινωνίες ενώ η ισχύς σχετίζεται.
Σε κάθε περίπτωση, ειλικρινά πιστεύεις ότι με τη συνέχεια του μοντέλου που υπάρχει στο ελληνικό κράτος, τα 2 ή 3 επιπλέον εκατομμύρια γεννήσεων θα προσέδιδαν κάποια σημαντική ισχύ στην Ελλάδα;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Τα μοντέλα διακυβέρνησης τα φτιάχνουν οι διοικούντες και γι αυτό αλλάζουν, δεν είναι στατικά.ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Αύγ 2019, 11:32Ναι, όπως το Ισραήλ παραδείγματος χάριν.
Σε κάθε περίπτωση, ειλικρινά πιστεύεις ότι με τη συνέχεια του μοντέλου που υπάρχει στο ελληνικό κράτος, τα 2 ή 3 επιπλέον εκατομμύρια γεννήσεων θα προσέδιδαν κάποια σημαντική ισχύ στην Ελλάδα;
Ναι πιστεύω (με επιχειρήματα αν θέλεις) ότι τα 2-3 εκ. γεννήσεις παραπάνω θα έδιναν άλλη δυναμική στην χώρα όσον αφορά την ισχύ της.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
ουτε η ισχυς σχετιζεται.Chainis έγραψε: 06 Αύγ 2019, 11:26
Άσχετο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Ακόμα και αν ήταν από οικογένειες που έκαναν παιδιά βασιζόμενες μόνον στην επιδοματική πολιτική;Chainis έγραψε: 06 Αύγ 2019, 12:42Τα μοντέλα διακυβέρνησης τα φτιάχνουν οι διοικούντες και γι αυτό αλλάζουν, δεν είναι στατικά.ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Αύγ 2019, 11:32Ναι, όπως το Ισραήλ παραδείγματος χάριν.Chainis έγραψε: 06 Αύγ 2019, 11:26
Άσχετο.
Ναι πιστεύω (με επιχειρήματα αν θέλεις) ότι τα 2-3 εκ. γεννήσεις παραπάνω θα έδιναν άλλη δυναμική στην χώρα όσον αφορά την ισχύ της.
Γιατί υπάρχουν και οι περιπτώσεις που η γονεϊκή ιδιότητα είναι μια άτυπη εργασιακή ιδιότητα (κάτι σαν καρριέρα) που δεν έχει την αντίστοιχη ανταποδοτικότητα σε παραγωγή, ένσημα κλπ
Κατά τη γνώμη μου, η πραγματική αιμορραγία της Ελλάδας είναι οι νέες γενιές υψηλής εξειδίκευσης που φεύγουν και δεν έχουν σκοπό να επιστρέψουν και να στήσουν οικογένεια στην πατρίδα τους.
Και προφανώς, κάποιος λόγος θα υπάρχει γι' αυτό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Σχετίζεται.
Όλα τα μεγέθη κυρίως τα οικονομικά μεγαλώνουν και συμβάλουν στην ισχύ.
Ότι μπορεί και μια μεγάλη χώρα να γίνει μπουρδέλο από ανίκανες κυβερνήσεις ναι, μπορεί να συμβεί, αλλά αυτό είναι ρίσκο κάθε χώρας μικρής ή μεγάλης.
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ισχυρίζομαι ότι η υπογεννητικότητα είναι θέμα νοοτροπίας που καλλιεργήθηκε στον ανεπτυγμένο κόσμο και η βάση της είναι η εύκολη ζωή, γι' αυτό δεν μου λέει τίποτα η κάθε επιδοματική πολιτική.ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Αύγ 2019, 12:58Ακόμα και αν ήταν από οικογένειες που έκαναν παιδιά βασιζόμενες μόνον στην επιδοματική πολιτική;Chainis έγραψε: 06 Αύγ 2019, 12:42Τα μοντέλα διακυβέρνησης τα φτιάχνουν οι διοικούντες και γι αυτό αλλάζουν, δεν είναι στατικά.ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Αύγ 2019, 11:32
Ναι, όπως το Ισραήλ παραδείγματος χάριν.
Γιατί υπάρχουν και οι περιπτώσεις που η γονεϊκή ιδιότητα είναι μια άτυπη εργασιακή ιδιότητα (κάτι σαν καρριέρα) που δεν έχει την αντίστοιχη ανταποδοτικότητα σε παραγωγή, ένσημα κλπ
Κατά τη γνώμη μου, η πραγματική αιμορραγία της Ελλάδας είναι οι νέες γενιές υψηλής εξειδίκευσης που φεύγουν και δεν έχουν σκοπό να επιστρέψουν και να στήσουν οικογένεια στην πατρίδα τους.
Και προφανώς, κάποιος λόγος θα υπάρχει γι' αυτό.
Είμαι βέβαιος ότι στο 80-90% των περιπτώσεων κάθε οικογένεια στην Ελλάδα μπορούσε να έχει ένα παιδί ακόμα χωρίς να αλλάξει στην ουσία η ζωή τους και με ένα παιδί ακόμα σε κάθε οικογένεια για 4 δεκαετίες τώρα δεν θα υπήρχε το πρόβλημα.
Η νοοτροπία της ευκολίας που λέω έχει κι άλλες παρενέργειες που όλα μαζί με την υπογεννητικότητα οδηγούν στην παρακμιακή κοινωνία που ζούμε.
Πχ ενισχύει τον καταναλωτισμό, το ένα παιδί στην οικογένεια μεγαλώνει έχοντας τα πάντα, δεν μαθαίνει σε μικρές στερήσεις ή να μοιράζεται ή να διεκδικεί, πράγματα που θα του διαμορφώσουν ισορροπημένο χαρακτήρα κι όταν καλείται καθυστερημένα στην παραγωγή πέφτει άγαρμπα από το ροζ συνεφάκι που το κάλυπτε μέχρι τότε.
Το θέμα είναι ατελείωτο και δεν μου αρέσουν τα σεντόνια.
Καλό μεσημέρι.
Μάργκαρετ Θάτσερ:
- hellegennes
Πολύ περισσότερες δυνατότητες να ζούνε μίζερα; Παράδεισος η Τουρκία. Μαθαίνω κάτι νέο κάθε μέρα. Πες μας κι άλλα τέτοια παραδείγματα.Chainis έγραψε: 06 Αύγ 2019, 11:02 Επίσης οι πολλοί έχουν πάντα περισσότερες δυνατότητες από τους λίγους, παράδειγμα κοντινό μας η Τουρκία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Εξαιρετικά νηφάλια και καίρια τοποθέτηση.ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Αύγ 2019, 11:13 Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείται περισσότερο υπεύθυνο ένα ζευγάρι που κάνει πολλά παιδιά από ένα ζευγάρι που δεν θέλει να κάνει παιδί, ειδικώς σε μία χώρα που δεν υπάρχει ισονομία και μια στοιχειώδης αίσθηση ασφάλειας αναφορικά με τις συνθήκες ζωής που μπορεί να προσφέρει η οικογένεια ή το κράτος στα παιδιά που γεννιούνται.
Δεν νομίζω ότι η πληθώρα παιδιών ευνοεί πάντοτε τους οικονομικούς δείκτες του κράτους και φυσικά είναι γελοίο να γίνεται σύγκριση με εποχές που οι παροχές στα παιδιά δεν είχαν κάποια σχέση με αυτές που σήμερα θεωρούνται απαραίτητες.
Και φυσικά δεν θέτω καν το θέμα της προσωπικής επιθυμίας ούτε θεωρώ ολοκλήρωση του ανθρώπου τη γονεϊκή ιδιότητα. Αυτό εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο. Σε κάποιους προσφέρει πολλά και σε κάποιους άλλους δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που ήδη έχουν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Μίλησα εγώ για παραδείσους;hellegennes έγραψε: 06 Αύγ 2019, 13:56Πολύ περισσότερες δυνατότητες να ζούνε μίζερα; Παράδεισος η Τουρκία. Μαθαίνω κάτι νέο κάθε μέρα. Πες μας κι άλλα τέτοια παραδείγματα.Chainis έγραψε: 06 Αύγ 2019, 11:02 Επίσης οι πολλοί έχουν πάντα περισσότερες δυνατότητες από τους λίγους, παράδειγμα κοντινό μας η Τουρκία.
Για ισχύ μίλησα μόνο.
Δεν ξέρω τι παραδείγματα ψάχνεις.
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Απλά όσο προχωράει η ανισομερής ανάπτυξη στον καπιταλισμό θα βλέπουμε αυτήν την σήψη της αστικής τάξης που δημιουργεί μια κοινωνία κατεικόνα και καθομοίωση της. Από την μια ευνουχισμό και από την άλλη κουνελογεννητούρια, έτσι ταυτόχρονα δημιουργεί τους όρους για την διαιώνιση του καπιταλισμού αλλά και τους όρους για την ανατροπή του δηλαδή ο καπιταλισμός γεννα τους νεκροθάφτες του. Το ζήτημα είναι ποιός θα προλάβει να φάει πρώτος ποιόν. Θα μας φάει ο καπιταλισμός ή θα τον φάμε;
- hellegennes
Σε τι έχει περισσότερη ισχύ η Τουρκία;Chainis έγραψε: 06 Αύγ 2019, 14:14Μίλησα εγώ για παραδείσους;hellegennes έγραψε: 06 Αύγ 2019, 13:56Πολύ περισσότερες δυνατότητες να ζούνε μίζερα; Παράδεισος η Τουρκία. Μαθαίνω κάτι νέο κάθε μέρα. Πες μας κι άλλα τέτοια παραδείγματα.Chainis έγραψε: 06 Αύγ 2019, 11:02 Επίσης οι πολλοί έχουν πάντα περισσότερες δυνατότητες από τους λίγους, παράδειγμα κοντινό μας η Τουρκία.
Για ισχύ μίλησα μόνο.
Δεν ξέρω τι παραδείγματα ψάχνεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 71 Απαντήσεις
- 1749 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πασιφάη
-
- 1 Απαντήσεις