waldorf έγραψε: 03 Απρ 2019, 20:53
...Ουσιαστικά είναι άγευστα,...
τι πραμα;
Οκ,υπερβολή.Δεν είναι άγευστα όμως έχουν πολύ "λεπτή",φίνα,απαλή,διακριτική (δεν ξέρω πως να την περιγράψω ακριβώς) γεύση και αν έχεις μάθει σε πιο μπρουτάλ γεύσεις σου (μου) φαίνονται άγευστα.
Αν πεις δε για τους περίχαρους που πλακώνουν και τις μαγιονέζες ή/και σος αβοκάντο και ό,τι άλλη παπαριά φανταστούν,τότε πραγματικά δεν γεύεσαι ψάρι (φυσικά το ίδιο ισχύει και όταν βάνεις 2 κιλά κακής ποιότητας μουστάρδα κλπ στα ψητά,αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα).
Χημικά οι διαφορές στα πιο κοινά ψάρια πρέπει να είναι μικρές, γι' αυτό έχουν τόσο κοντινές γεύσεις και γι' αυτό άνετα οι εταιρείες πουλάνε π.χ. λινγκ αντί για μπακαλιάρο, παρότι ανήκουν σε διαφορετικές οικογένειες και σκίπτζακ αντί τόνου.
Η ψευδαίσθηση ότι έχουν αρκετά ως εξόχως διαφορετική γεύση δημιουργείται από τους διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος κάθε ψαριού.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
hellegennes έγραψε: 04 Απρ 2019, 16:03
Χημικά οι διαφορές στα πιο κοινά ψάρια πρέπει να είναι μικρές, γι' αυτό έχουν τόσο κοντινές γεύσεις και γι' αυτό άνετα οι εταιρείες πουλάνε π.χ. λινγκ αντί για μπακαλιάρο, παρότι ανήκουν σε διαφορετικές οικογένειες και σκίπτζακ αντί τόνου.
Η ψευδαίσθηση ότι έχουν αρκετά ως εξόχως διαφορετική γεύση δημιουργείται από τους διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος κάθε ψαριού.
κοντινες γευσεις ο ροφος με τη σαρδελλα, τον βακαλαο, τον ξιφια, το μπαρμπουνι, τη σαλπα και τον γερμανο;
οχι δα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Τρελαίνομαι για ψαρόσουπες. Κοντά μας είναι ένας Πορτογάλος ψαράς που κάνει μπουγιαμπέσα, κάπως δική του όμως. Δίνει πακέτο για το σπίτι, ή την τρως στα όρθια εκεί. Μιλάμε, κάθε φορά που τρως, στυλώνεσαι, νομίζεις πως μπορείς να γαμήσεις ένα σύνταγμα. Να είναι χειμώνας και να τη φας το πρωί, όνειρο. Και να ρίξεις και tabasco.
hellegennes έγραψε: 04 Απρ 2019, 16:03
Χημικά οι διαφορές στα πιο κοινά ψάρια πρέπει να είναι μικρές, γι' αυτό έχουν τόσο κοντινές γεύσεις και γι' αυτό άνετα οι εταιρείες πουλάνε π.χ. λινγκ αντί για μπακαλιάρο, παρότι ανήκουν σε διαφορετικές οικογένειες και σκίπτζακ αντί τόνου.
Η ψευδαίσθηση ότι έχουν αρκετά ως εξόχως διαφορετική γεύση δημιουργείται από τους διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος κάθε ψαριού.
κοντινες γευσεις ο ροφος με τη σαρδελλα, τον βακαλαο, τον ξιφια, το μπαρμπουνι, τη σαλπα και τον γερμανο;
οχι δα.
Έχουν μεγαλύτερες διαφορές στην γεύση απ ότι έχουν τα κρέατα.
hellegennes έγραψε: 04 Απρ 2019, 16:03
Χημικά οι διαφορές στα πιο κοινά ψάρια πρέπει να είναι μικρές, γι' αυτό έχουν τόσο κοντινές γεύσεις και γι' αυτό άνετα οι εταιρείες πουλάνε π.χ. λινγκ αντί για μπακαλιάρο, παρότι ανήκουν σε διαφορετικές οικογένειες και σκίπτζακ αντί τόνου.
Η ψευδαίσθηση ότι έχουν αρκετά ως εξόχως διαφορετική γεύση δημιουργείται από τους διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος κάθε ψαριού.
κοντινες γευσεις ο ροφος με τη σαρδελλα, τον βακαλαο, τον ξιφια, το μπαρμπουνι, τη σαλπα και τον γερμανο;
οχι δα.
Έχουν μεγαλύτερες διαφορές στην γεύση απ ότι έχουν τα κρέατα.
Ναι. Όση διαφορά έχει αυτό:
απ' αυτό:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Μπακάλης έγραψε: 04 Απρ 2019, 21:01
Εμένα μου αρέσουν πολύ τα προσφυγάκια.
Πείτε με και χρυσαγίτη τώρα να γελάσουμε.
Τυχαίο είναι ότι όλα τα ψάρια «λαθρομετανάστες» που εισέβαλαν στις θάλασσές μας, είναι δηλητηριώδη, επικίνδυνα και άνοστα;
Λεοντόψαρο, Λαγοκέφαλος, Plotosus lineatus, αγριόσαλπα.
Ένα καλό ψάρι δεν ήρθε με τους εισβολείς.
Μπακάλης έγραψε: 04 Απρ 2019, 21:01
Εμένα μου αρέσουν πολύ τα προσφυγάκια.
Πείτε με και χρυσαγίτη τώρα να γελάσουμε.
Τυχαίο είναι ότι όλα τα ψάρια «λαθρομετανάστες» που εισέβαλαν στις θάλασσές μας, είναι δηλητηριώδη, επικίνδυνα και άνοστα;
Λεοντόψαρο, Λαγοκέφαλος, Plotosus lineatus, αγριόσαλπα.
Ένα καλό ψάρι δεν ήρθε με τους εισβολείς.
Μην μπερδεύεσαι...τα προσφυγάκια ήρθαν από απέναντι το 22.
Όχι. Ο πατέρας μου ήταν δεινός ψαράς και έχω φάει όσα ψάρια δεν έχει φάει το σύνολο της μέσης τετραμελούς ελληνικής οικογένειας μέχρι τα βαθιά γεράματά της.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
hellegennes έγραψε: 04 Απρ 2019, 21:23
Όχι. Ο πατέρας μου ήταν δεινός ψαράς και έχω φάει όσα ψάρια δεν έχει φάει το σύνολο της μέσης τετραμελούς ελληνικής οικογένειας μέχρι τα βαθιά γεράματά της.
περίεργο να τα λες αυτά τότε. μάλλον έχεις κάποια παλιά ανάμνηση μπουχτίσματος από ψάρια. η θάλασσα έχει μεγάλη ποικιλία σε γεύσεις αν πρόκειται για ολόφρεσκο ψάρι-θαλασσινό (όπου δλδ δεν υπερισχύει η γεύση της ψαρίλας).