Ετσι συμφωνώ. Κανείς δεν αντέχει να φοράει μάσκα για πολλή ώρα. Να δοθεί ένα μήνυμα που να προτρέπει σε όσο το δυνατόν περισσότερη χρήση της, μέχρι να αποδειχθεί ότι δεν προστατεύει.hellegennes έγραψε: 08 Αύγ 2020, 23:55Όχι. Έδωσαν σύσταση για χρήση μάσκας αν και εφόσον δεν γίνεται να ληφθούν άλλα μέτρα και είναι απαραίτητο να βρεθείς σε χώρο με συνωστισμό. Αυτό αρκεί. Δεν διαφωνώ καν σ' αυτό και ας υπάρχει ρίσκο μόλυνσης. Το έχω ξαναπεί. Αλλά η αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας παντού είναι φουλ επικίνδυνη, ειδικά καλοκαιριάτικα που είναι αδύνατον να γίνει σωστά. Κανείς δεν αντέχει να φοράει μάσκα για πολλή ώρα.opsimasmenos έγραψε: 08 Αύγ 2020, 23:48Μέχρι να καταλήξει όμως, δεν έπρεπε να δώσει αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας;hellegennes έγραψε: 08 Αύγ 2020, 23:38 Μπορείς να υποθέσεις ότι είναι μια πιθανότητα. Όλα είναι μια πιθανότητα. Μπορείς να υποθέσεις ότι μεταφέρεται και με την βροχή ή από κατοικίδια. Το θέμα είναι κατά πόσο η υπόθεσή σου είναι βάσιμη.
Και ο ΠΟΥ λέει πολύ συνετά ότι υπάρχει αυτή η πιθανότητα και εξετάζει διαρκώς όλα τα νέα δεδομένα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι τέτοιο και έχουν ήδη γίνει κάποιες σχετικές μελέτες. Όσο περνάει ο καιρός και δεν αποδεικνύεται, τόσο λιγότερο βάσιμη γίνεται η υπόθεση.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πρώτος νεκρός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
-
opsimasmenos
Re: Ο πρώτος νεκρός
- hellegennes
Δεν υπάρχει εκθετική αύξηση όμως· τουλάχιστον αυτήν την στιγμή. Η όποια αύξηση οφείλεται στην αύξηση των ελέγχων. Μάλιστα αυτό είναι εμφανές από το γεγονός ότι το συνολικό ποσοστό των θετικών ελέγχων έπεσε από το 1,4% στο 1,14% μόλις σε μια εβδομάδα. Ή, αλλιώς, το ποσοστό των θετικών τεστ της τελευταίας εβδομάδας ήταν μόλις 0,57%, δηλαδή έκαναν συντριπτικά περισσότερα τεστ από ό,τι πριν (100.000 τεστ σε μία εβδομάδα, έναντι 70.000 τεστ από τον Φεβρουάριο ως τον Απρίλιο, δηλαδή σε 2 μήνες).Philip Mortimer έγραψε: 08 Αύγ 2020, 23:49 Πώς "τρομοκρατούν τον κόσμο"; Τα 150 κρούσματα τρίτη συνεχή μέρα δεν είναι καθόλου καλό δείγμα και φαίνεται να αυξάνονται και στα αστικά κέντρα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Δεν έχω κανένα πρόβλημα μ' αυτό.opsimasmenos έγραψε: 09 Αύγ 2020, 00:00 Ετσι συμφωνώ. Κανείς δεν αντέχει να φοράει μάσκα για πολλή ώρα. Να δοθεί ένα μήνυμα που να προτρέπει σε όσο το δυνατόν περισσότερη χρήση της, μέχρι να αποδειχθεί ότι δεν προστατεύει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
σωστά, η ένσταση που θέτουν κάποιοι είναι ότι κακώς συνέδεσε ο ΠΟΥ την μάσκα με την αερογενη μεταφορά μόνο. Λένε ότι αν φταρνιστείς σε ενα κουλουράκι και το φάει ο άλλος μετά μπορεί να κολλήσει ίσως, οπότε η μάσκα βοηθάει.hellegennes έγραψε: 08 Αύγ 2020, 23:31
Πάντα είναι ρευστά τα πράγματα στην επιστήμη. Σημασία έχει τι λέει την δεδομένη στιγμή, όχι τι μπορεί να πει αύριο. Σαφώς αν πει άλλα πράγματα αύριο, όσοι εμπιστεύονται την επιστήμη θα συμφωνήσουν μαζί της.
Προς το παρόν η επιστήμη λέει ότι δεν υπάρχουν αποδεκτά δεδομένα που να δείχνουν ότι ο ιός μεταφέρεται αερογενώς.
-
opsimasmenos
Και με την ομιλία πετάγονται σταγονίδια.enaon έγραψε: 09 Αύγ 2020, 00:05σωστά, η ένσταση που θέτουν κάποιοι είναι ότι κακώς συνέδεσε ο ΠΟΥ την μάσκα με την αερογενη μεταφορά μόνο. Λένε ότι αν φταρνιστείς σε ενα κουλουράκι και το φάει ο άλλος μετά μπορεί να κολλήσει ίσως, οπότε η μάσκα βοηθάει.hellegennes έγραψε: 08 Αύγ 2020, 23:31
Πάντα είναι ρευστά τα πράγματα στην επιστήμη. Σημασία έχει τι λέει την δεδομένη στιγμή, όχι τι μπορεί να πει αύριο. Σαφώς αν πει άλλα πράγματα αύριο, όσοι εμπιστεύονται την επιστήμη θα συμφωνήσουν μαζί της.
Προς το παρόν η επιστήμη λέει ότι δεν υπάρχουν αποδεκτά δεδομένα που να δείχνουν ότι ο ιός μεταφέρεται αερογενώς.
-
Εμπεδοκλής
212 οι νεκροί. Κατέληξε μια 90χρονη στην Αλεξανδρούπολη. Θερίζει τη νεολαία μας ο ιός.
- hellegennes
Ο ΠΟΥ λέει ότι μεταδίδεται με φτάρνισμα, βήχα, τραγούδι και ομιλία, αλλά η απόσταση παίζει ρόλο. Με την ομιλία πρέπει να είσαι πολύ πιο κοντά, εξ ου και τα μέτρα για τις αποστάσεις. Αν φοράς προσωπίδα, btw, πρακτικά έχεις μεγαλύτερη προστασία γιατί ανακόπτει την ταχύτητα όλων των σωματιδίων, ενώ η μάσκα συγκρατεί κάποια σωματίδια αλλά αφήνει άλλα να περνάνε ανενόχλητα. Επίσης η προσωπίδα που καλύπτει όλο το πρόσωπο προστατεύει και τα μάτια.opsimasmenos έγραψε: 09 Αύγ 2020, 00:12Και με την ομιλία πετάγονται σταγονίδια.enaon έγραψε: 09 Αύγ 2020, 00:05 σωστά, η ένσταση που θέτουν κάποιοι είναι ότι κακώς συνέδεσε ο ΠΟΥ την μάσκα με την αερογενη μεταφορά μόνο. Λένε ότι αν φταρνιστείς σε ενα κουλουράκι και το φάει ο άλλος μετά μπορεί να κολλήσει ίσως, οπότε η μάσκα βοηθάει.
Α, ναι. Αν κάποιος φταρνιστεί στο κουλούρι σου, αν δεν φοράει στολή αστροναύτη, η προστασία από την μάσκα που θα φοράει είναι ακριβώς 0%.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
opsimasmenos
Στο μισό μέτρο που ήμουν σήμερα με απλή ομιλία έφαγα φλασιά από σταγονίδια σε ανοιχτό χώρο εργασίας. Με προσωπίδα νομίζω θα ήμουν ασφαλής, αλλά θα κρατούσα και την αναπνοή μου μέχρι να απομακρυνθώ διακριτικά.hellegennes έγραψε: 09 Αύγ 2020, 00:16Ο ΠΟΥ λέει ότι μεταδίδεται με φτάρνισμα, βήχα, τραγούδι και ομιλία, αλλά η απόσταση παίζει ρόλο. Με την ομιλία πρέπει να είσαι πολύ πιο κοντά, εξ ου και τα μέτρα για τις αποστάσεις. Αν φοράς προσωπίδα, btw, πρακτικά έχεις μεγαλύτερη προστασία γιατί ανακόπτει την ταχύτητα όλων των σωματιδίων, ενώ η μάσκα συγκρατεί κάποια σωματίδια αλλά αφήνει άλλα να περνάνε ανενόχλητα. Επίσης η προσωπίδα που καλύπτει όλο το πρόσωπο προστατεύει και τα μάτια.opsimasmenos έγραψε: 09 Αύγ 2020, 00:12Και με την ομιλία πετάγονται σταγονίδια.enaon έγραψε: 09 Αύγ 2020, 00:05 σωστά, η ένσταση που θέτουν κάποιοι είναι ότι κακώς συνέδεσε ο ΠΟΥ την μάσκα με την αερογενη μεταφορά μόνο. Λένε ότι αν φταρνιστείς σε ενα κουλουράκι και το φάει ο άλλος μετά μπορεί να κολλήσει ίσως, οπότε η μάσκα βοηθάει.
Αυτό με τα μάτια έχεις δίκιο.
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Αγανακτισμενοι όλοι με τον κουλή, και οι ψεκασμενοι για τα αυστηρά μέτρα, και οι χεσμενοι ρατσιστές για τη Χαλαροτητα.τον πουλοβιτς.

Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
- nik_killthemall
Ναι αλλά αυτό "η όποια αύξηση οφείλεται στην αύξηση των ελέγχων" δεν συμπλέει με την αύξηση των ΜΕΘ που σχεδόν 2πλασιάστηκαν σε μια βδομάδα (από 9 πήγαν 17 χώρια οι ΜΕΘ που οδήγησαν σε θάνατο) και οι ειδήσεις μιλούν για περαιτέρω αύξηση.hellegennes έγραψε: 09 Αύγ 2020, 00:03Δεν υπάρχει εκθετική αύξηση όμως· τουλάχιστον αυτήν την στιγμή. Η όποια αύξηση οφείλεται στην αύξηση των ελέγχων. Μάλιστα αυτό είναι εμφανές από το γεγονός ότι το συνολικό ποσοστό των θετικών ελέγχων έπεσε από το 1,4% στο 1,14% μόλις σε μια εβδομάδα. Ή, αλλιώς, το ποσοστό των θετικών τεστ της τελευταίας εβδομάδας ήταν μόλις 0,57%, δηλαδή έκαναν συντριπτικά περισσότερα τεστ από ό,τι πριν (100.000 τεστ σε μία εβδομάδα, έναντι 70.000 τεστ από τον Φεβρουάριο ως τον Απρίλιο, δηλαδή σε 2 μήνες).Philip Mortimer έγραψε: 08 Αύγ 2020, 23:49 Πώς "τρομοκρατούν τον κόσμο"; Τα 150 κρούσματα τρίτη συνεχή μέρα δεν είναι καθόλου καλό δείγμα και φαίνεται να αυξάνονται και στα αστικά κέντρα
Αν τα κρούσματα είναι ίδια όπως λες και αυτό που βλέπουμε είναι απλά αύξηση των ελέγχων τότε για να εξηγηθεί η αύξηση των ΜΕΘ πρέπει να υποθέσουμε πως ένα κρούσμα έχει τη τάση να γίνεται πιο σοβαρό οταν ταυτοποιείται πράγμα αστείο και άτοπο.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
- hellegennes
Στην πρώτη-πρώτη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, στις 20 Μαρτίου, οι διασωληνωμένοι ήταν ήδη 20, με 8 νεκρούς, όταν τα ημερήσια κρούσματα ήταν πάνω-κάτω 50. Άρα μια χαρά ταιριάζει ότι η όποια αύξηση οφείλεται στην αύξηση των ελέγχων.
Αν κάποιος λέει ότι έχουμε δεύτερο κύμα μόνο στην βάση των γραφημάτων, συγκρίνει ανόμοια πράγματα. Έξαρση μπορεί να έχουμε. Τα άτομα στις ΜΕΘ παίζουν πάνω-κάτω εδώ και δυο μήνες. Στα μέσα Ιουλίου ήταν 14.
Γενικά ο αριθμός τους είναι έτσι κι αλλιώς μικρός και αν τον δεις σε συσχέτιση με τα κρούσματα, απλά δεν υπάρχει καμμιά συσχέτιση εδώ και 2 μήνες τουλάχιστον. Κάνε ό,τι γράφημα θες, με ό,τι καθυστέρηση θες μεταξύ κρουσμάτων και διασωληνωμένων και δεν θα βρεις συσχέτιση μετά τον Μάιο. Επειδή τα στοιχεία είναι διαθέσιμα, είναι εύκολο να το κάνεις.
Αν κάποιος λέει ότι έχουμε δεύτερο κύμα μόνο στην βάση των γραφημάτων, συγκρίνει ανόμοια πράγματα. Έξαρση μπορεί να έχουμε. Τα άτομα στις ΜΕΘ παίζουν πάνω-κάτω εδώ και δυο μήνες. Στα μέσα Ιουλίου ήταν 14.
Γενικά ο αριθμός τους είναι έτσι κι αλλιώς μικρός και αν τον δεις σε συσχέτιση με τα κρούσματα, απλά δεν υπάρχει καμμιά συσχέτιση εδώ και 2 μήνες τουλάχιστον. Κάνε ό,τι γράφημα θες, με ό,τι καθυστέρηση θες μεταξύ κρουσμάτων και διασωληνωμένων και δεν θα βρεις συσχέτιση μετά τον Μάιο. Επειδή τα στοιχεία είναι διαθέσιμα, είναι εύκολο να το κάνεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Γιατι αδικο εχουν?
τον μαιο αρχες ιουνιο ειχαμε 5-10 κρουσματα την μερα
μετα αρχισαν να ερχοναι οι "τουριστες" οι ταπερακηδες απο βουλγαρια-αλβανια-σκοπια
που την ιδια περιοοδο που εμεις ειχαμε 3 κρουσματα αυτοι ειχανε 113
τον μαιο αρχες ιουνιο ειχαμε 5-10 κρουσματα την μερα
μετα αρχισαν να ερχοναι οι "τουριστες" οι ταπερακηδες απο βουλγαρια-αλβανια-σκοπια
που την ιδια περιοοδο που εμεις ειχαμε 3 κρουσματα αυτοι ειχανε 113
- nik_killthemall
Μα δεν είπε κανείς πως οι σημερινοί διασωληνωμένοι προήλθαν ντε και καλά απο τα τελευταία 150αρια. Η "μετατροπή" κρουσμάτων σε διασωληνωμένους θέλει κάμποσες μέρες οπότε η αύξηση στους διασωληνωμένους που βλέπουμε τώρα οφείλεται σε κάτι 50-70 αρια κρούσματα που είχαμε πριν τα 150αρια. Αυτό σημαίνει πως την απόκριση σε ΜΕΘ των σημερινών 150αριων θα την δούμε την επόμενη βδομάδα.
Το κύριο επιχείρημα όμως που αναιρεί αυτο που λες είναι πως οι μεταβλητές κρούσματα - ΜΕΘ - νεκροί με συγκεκριμένη χρονική καθυστέρηση ΠΡΕΠΕΙ να έχουν ίδιο μη μηδενικό πρόσημο μεταβολής. Δηλ. δεν γίνεται τα πραγματικά κρούσματα για χ μέρες να είναι σταθερά (σχεδόν μηδενική μεταβολή) και όταν αυτά τα κρούσματα μετατρέπονται σε ΜΕΘ οι τελευταίες να διπλασιάζονται.
Ο τρέχων διπλασιασμός ΜΕΘ απτην προηγούμενη βδομάδα δείχνει απλά πως κάμποσες μέρες πριν διπλασιαστηκαν και τα πραγματικά κρούσματα ανεξάρτητα απο το αν καταγράφονταν ή οχι !
Το κύριο επιχείρημα όμως που αναιρεί αυτο που λες είναι πως οι μεταβλητές κρούσματα - ΜΕΘ - νεκροί με συγκεκριμένη χρονική καθυστέρηση ΠΡΕΠΕΙ να έχουν ίδιο μη μηδενικό πρόσημο μεταβολής. Δηλ. δεν γίνεται τα πραγματικά κρούσματα για χ μέρες να είναι σταθερά (σχεδόν μηδενική μεταβολή) και όταν αυτά τα κρούσματα μετατρέπονται σε ΜΕΘ οι τελευταίες να διπλασιάζονται.
Ο τρέχων διπλασιασμός ΜΕΘ απτην προηγούμενη βδομάδα δείχνει απλά πως κάμποσες μέρες πριν διπλασιαστηκαν και τα πραγματικά κρούσματα ανεξάρτητα απο το αν καταγράφονταν ή οχι !
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 09 Αύγ 2020, 02:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Μετά την τουριστική σεζόν, θα ξανακλειστειτε στα σπίτια σας και θα μπορείτε να μυριζετε απερισπαστα τις κλανιες σας. Καλό είναι να μην είστε τόσο ανυπόμονοι οι μενουμεσπιτακηδες.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
έχουμε πουθενά κάποιο γράφημα του ημερήσιου αριθμού ελέγχων;hellegennes έγραψε: 09 Αύγ 2020, 01:35 Στην πρώτη-πρώτη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, στις 20 Μαρτίου, οι διασωληνωμένοι ήταν ήδη 20, με 8 νεκρούς, όταν τα ημερήσια κρούσματα ήταν πάνω-κάτω 50. Άρα μια χαρά ταιριάζει ότι η όποια αύξηση οφείλεται στην αύξηση των ελέγχων.
Αν ο αριθμός ελέγχων διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και το γράφημα πάρει την ανηφόρα τότε τι;

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 1631 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
-
- 26 Απαντήσεις