!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ρολόγια

Διασκέδαση, μόδα, life style, dolce vita
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Ρολόγια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Ήμουν 100% σίγουρος ότι τα περί τέχνης τα έχω ξανασυζητήσει μαζί σου!. Γερνάω και μάλλον μπερδεύω κάτι. :a040:
hellegennes έγραψε: 08 Ιουν 2020, 13:08 Μα είπα επί λέξει «δεν έχουν καμμιά σημασία (μετά το 1990)».

Αλλά αν θέλεις να το αναλύσουμε, δεν είναι καν κατασκευαστικό επίτευγμα στην σημερινή εποχή. Μπορεί να ήταν πριν 80 χρόνια ακόμα, αλλά σήμερα δεν είναι. Αυτό για τα σύγχρονα ρολόγια. Αν έχεις κομμάτι του 1920 που δείχνει 50 διαφορετικές πληροφορίες, σαφώς και ήταν κατασκευαστικό επίτευγμα.
Δεν γνωρίζω τα της ωρολογοποιίας. Διάβασα με θαυμασμό ότι κάποια από τα ρολόγια που αναρτήθηκαν εδώ απαιτούν μήνες εργασίας για την κατασκευή τους (υπέθεσα του κάθε ενός ρολογιού ξεχωριστά). Αν είναι αληθές κάτι τέτοιο τότε θα υπάρχουν πολλές επι μέρους πατέντες, επινοήσεις και κατασκευαστικά προβλήματα που θα πρέπει να υπερβεί ο καλός κατασκευαστής για να ξεχωρίσει. Αν όχι και πλέον όλα γίνονται σε φασονατζίδικα, κατάλαβα λάθος.

hellegennes έγραψε: 08 Ιουν 2020, 13:08 Τώρα, κατά πόσο μπορεί το κόσμημα να θεωρηθεί τέχνη είναι ελαφρώς άλλη συζήτηση και εξαρτάται τι εννοούμε τέχνη, γιατί στα ελληνικά τουλάχιστον η λέξη τέχνη μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα*, όπως ας πούμε «πολεμική τέχνη». Βασικά, στην ελληνική γλώσσα τέχνη είναι οποιαδήποτε εξειδίκευση, γι' αυτό και θα πει κανείς «η τέχνη της διδασκαλίας», «η τέχνη της φυτοκαλλιέργειας», κτλ. Εκεί συνήθως διαχωρίζουμε σε απλές τέχνες και καλές τέχνες. Κατά την γνώμη μου μπορεί να είναι καλλιτεχνήματα τα κοσμήματα, αν και συνήθως δεν είναι.
Χοντρικά, απλά και για να μην μπερδευόμαστε. Τέχνη είναι ότι κάνει κάποιος καλά. Από το να φτιάχνει παστίτσιο έως ξύλινες παπουτσοθήκες. Καλές τέχνες είναι εκείνες που έχουν σχέση με την εμφάνιση/μορφή του αντικειμένου. Σε ότι λοιπόν μπορείς να αποδώσεις το χαρακτηρισμό όμορφο - άσχημο ή και τις διάφορες σχετικές διαβαθμίσεις, μπορείς να μιλήσεις για καλλιτέχνημα. Έτσι αυτός που φτιάχνει ένα έπιπλο, μια καρέκλα για να κάθεσαι, είναι τεχνίτης ενώ αυτός που ενδιαφέρεται και για την μορφή της καρέκλας μπαίνει στα χωράφια του καλλιτέχνη. Υπάρχουν λοιπόν σχεδιαστικοί οίκοι που κάνουν προτάσεις για έπιπλα που είναι προφανές ότι η μορφή τους είναι πολύ σημαντικότερη από την όποια λειτουργικότητά τους και κάποια από αυτά είναι έργα τέχνης κυρίως και δευτερευόντως χρηστικά αντικείμενα. Ομοίως και για αυτόν που φτιάχνει το παστίτσιο. Αν πέρα της γεύσης δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εμφάνιση του πιάτου, αποδίδεις στον σεφ το "καλλιτέχνης". Αυτό δεν τον βάζει στο ίδιο βάθρο με τον Μιχαήλ Άγγελο. Αλλά δεν παύει να είναι τέτοιος στο χώρο του.

Υπό αυτή την έννοια ένα κόσμημα είναι έργο τέχνης (μπορεί βέβαια να είναι ασήμαντο ή κακό ή απλά αδιάφορο ως αντιγραφή) και ένα ρολόι σαν αυτά που παρουσιάζονται εδώ, επίσης. Ας μην κάνω όμως κατάχρηση με off topic στο πολύ ενδιαφέρον νήμα.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

σε φασονατζιδικα γινονται κ σε γραμμες παραγωγης τα επιμερους τμηματα + συναρμολογηση - καμια προκληση δεν εχει η κατασκευη - υπερτιμημενα παραμυθια πουλανε - ονομα στυλ κ ιδεα.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
ST48410

Αγις έγραψε: 08 Ιουν 2020, 13:37 σε φασονατζιδικα γινονται κ σε γραμμες παραγωγης τα επιμερους τμηματα + συναρμολογηση - καμια προκληση δεν εχει η κατασκευη - υπερτιμημενα παραμυθια πουλανε - ονομα στυλ κ ιδεα.
Τότε τι είναι αυτό που χρειάζεται μήνες κατασκευής; Μη ψάχνω σελίδα-σελίδα τώρα. Νομίζω ότι είχα διαβάσει και για κάποιο που θέλει πάνω από χρόνο.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

φουμαρα
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Γιατί δεν έχει μπει ακόμη πόρτα στο νήμα;
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Chilloutbuddy έγραψε: 08 Ιουν 2020, 10:55 Συνεχίζουμε στο ατέλειωτο κυνήγι της τελειότητας... ακόμα και ένα λουράκι ΝΑΤΟ έχει τελικά τα μυστικά του.
Είσαι Άρχοντας Τσιλ. :)

προσπερνώ τον άγι και τον χέλι που έχουν βαλθεί να μας σπάσουν τα νεύρα, και βάζω για τον φίλο στ ενα κομμάτι που ήθελε μήνες να ετοιμαστεί, μοναδικό έργο τέχνης.

1.5 μήνας να έρθει απο την Κίνα, 2 μήνες να το σπάσει ένας γκουρού,

Εικόνα

20 μέρες να καταλάβω πώς δουλεύει το πρωτόκολλο της ninebot, 10 μέρες να φτιάξει ένας άλλος γκουρού τον οδηγό για την οθόνη,

Εικόνα

20 μέρες να μάθω το λογισμικό και να γράψω την λογική.

Εικόνα

Δουλεύει, κλειδώνει την ρόδα αυτόματα όταν απομακρυνθώ, μπορώ να ξεχνάω επιτέλους το κινητό άνετα, λέει και την ώρα. :)

Αλλά θέλω ένα λουράκι σαν το δικό σου, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο μου άρεσε. :)
Άβαταρ μέλους
ST48410

Καλοφόρετο enaon.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Τι εννοείς ρε μλκ να ξεχνάς το κινητό άνετα; Τι παίζει;
enaon έγραψε: 08 Ιουν 2020, 18:06 Αλλά θέλω ένα λουράκι σαν το δικό σου, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο μου άρεσε. :)
Θα στο φτιάξω ρε, τόσες ταρίφες μου έκανες την τελευταία φορά, στο χρωστάω :D
Στείλε μου περιφέρεια καρπού, και στείλε φωτό να δώ κάτω απ'τη μπαρέτα τι παίζεται χωρίς λουράκι, αν χωράει δέρμα 3χιλ να περάσει ή να το λεπτύνω.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Μαυροβασίλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαυροβασίλης »

enaon έγραψε: 08 Ιουν 2020, 18:06
μου θύμησες τα νερντιλίκια στο HAQ πχορουμ :)
https://forums.watchuseek.com/f9/do-you ... 81616.html
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
Άβαταρ μέλους
enaon

Μαυροβασίλης έγραψε: 08 Ιουν 2020, 19:28 μου θύμησες τα νερντιλίκια στο HAQ πχορουμ :)
https://forums.watchuseek.com/f9/do-you ... 81616.html
το αγαπημένο μου ρολόι ήταν το ez chronos αλλά έσπαγαν τα λουράκια με την χρήση και δεν άλλαζαν, εχω να βάλω ρολόι απο το 3ο που μου χάλασε, μια δεκαετία σχεδόν. Είχε ατομικό συγχρονισμό, τότε έμαθα οτι υπάρχει τέτοιο πράγμα, τεχνολογία κάζιο. :)

Chilloutbuddy έγραψε: 08 Ιουν 2020, 18:50
Μου την πήρανε μέσα απο τα μάτια μου τον Μάρτιο, δεν την κλείδωνα γιατί βαριόμουν να βγάζω το κινητό κλπ, την βρήκε ενας φίλος στο μαρκετπλασε, πήγα Ασπρόπυργο, πέτυχα την μετενσάρκωση του Κάλαχαν στο τμήμα, πήγε στο ραντεβού και την έφερε, αλλά απο τότε θέλω να την κλειδώνω. Ήρθε και καλοκαίρι, δεν θέλω το κινητό μαζί, το ρολογάκι αυτό είναι αυτόνομο, μιλάει με την ρόδα μόνο του.

Θα σου στείλω ναι, αλλά πιο πολύ ήθελα να πω ότι είσαι Άρχοντας. :)
Spoiler
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Chilloutbuddy έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:30
axilmar έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:25 57 σελίδες για ρολόγια; Τα οποία είναι παντελώς άχρηστα πλέον διότι όλα τα κινητά έχουν ώρα;
Αυτό λες; Εδώ έχουμε ολόκληρο υποφόρουμ για τον έρωτα και τη σεξουαλικότητα, τα οποία είναι εντελώς άχρηστα αφού μπορείς να δεις τσόντα και να την παίξεις.
:p3: :p3: :smt005: :smt005:

Πολύ ωραίο και αυτό το λουράκι.

Ασορτί με το παπούτσι;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Athos
Phorum.gr user: Athos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athos »

Το μηχανικό ρολόι είναι μιά μηχανή
και ο άνθρωπος (κάποιοι άνθρωποι) έχουν σχέση αγάπης και φροντίδας με τις μηχανές
Η μηχανή είναι κάτι ζωντανό, την φροντίζεις και λειτουργεί, κάτι σαν πετ.
Τα ηλεκτρονικά δεν είναι μηχανές, δεν δημιουργούν αισθήματα.
Η ηλεκτρονικοποίηση των πάντων αποξενώνει τον άνθρωπο από τη μηχανή
και τον κάνει αδιάφορο.

Δε λέω, στα ρολόγια υπάρχει και υπερβολή
αλλά οι χρήστες των ι-στραπ ας μην ειρωνεύονται κάτι που αδυνατούν να καταλάβουν
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας
Άβαταρ μέλους
enaon

Athos έγραψε: 08 Ιουν 2020, 20:04 Τα ηλεκτρονικά δεν είναι μηχανές, δεν δημιουργούν αισθήματα.
πετυχημένο :)

μην απαξιώνεις κάτι που δεν καταλαβαίνεις, καλά τα είπες στο τέλος.
Άβαταρ μέλους
rums to let

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από rums to let »

Naida

παρακαλούνται οι ειδικοί του θέματος να βοηθήσουν λίγο, είναι κρίμα να ρεζιλεύεται έτσι ο κόσμος (και μάλιστα εν αγνοία του) :102:

viewtopic.php?p=1326764#p1326764
Custom_F έγραψε: 13 Ιουν 2020, 19:59 Όταν έχεις το όπλο μες τα πόδια σου, ενδεχομένως κάποια περίεργη στιγμη να στη δώσει κ να το χρησιμοποιήσεις χωρίς ιδιαίτερη σκέψη
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

rums to let έγραψε: 08 Ιουν 2020, 21:43 Naida

παρακαλούνται οι ειδικοί του θέματος να βοηθήσουν λίγο, είναι κρίμα να ρεζιλεύεται έτσι ο κόσμος (και μάλιστα εν αγνοία του) :102:

viewtopic.php?p=1326764#p1326764
Να 'σαι καλά για την καλή σου διάθεση αλλά δεν έχω σχέση με ρολογια.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Life style”