φωτοσοπια η πραγματικη ;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ρολόγια
- Μαυροβασίλης
Re: Ρολόγια
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Μου θυμίζει μια μεταλλική λίμα που έχω.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
ΥΩΜαυροβασίλης έγραψε: 07 Ιουν 2020, 11:23δε μου φαίνεται αβαβα![]()
https://deployant.com/chillout-tgif-rea ... omariobro/
* σε λιγο θα εμφανιστει ο Sting να πει πως ειναι ευκαιρια το κομματι - που ξεφυγε απο τον ποιοτικο ελεγχο δλδ μοναδικο - καρασυλλεκτικο
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Συνεχίζουμε στο ατέλειωτο κυνήγι της τελειότητας... ακόμα και ένα λουράκι ΝΑΤΟ έχει τελικά τα μυστικά του.
Το προηγούμενο λουράκι που έφτιαξα ήταν ωραίο εμφανισιακά γιατί ήταν φινιρισμένο και βαμμένο δέρμα, αλλά τελικά το άβαφο είναι ωραιότερο γιατί ξεκινάει μπεζ-ροζ και σκουραίνει από μόνο του φυσικά, με τον καιρό. Για ντρες ρολόι θες δέρμα κορντοβάν, λάτιγκο, αλιγάτορα, τέτοια πράγματα που ξεκινάνε όμορφα, τα φροντίζεις, και παραμένουν όμορφα. Αλλά για λουράκι ΝΑΤΟ θες δέρμα ανθεκτικό που να παλιώνει όμορφα με βαριά χρήση.
Επίσης το δέρμα που έβαλα από τη δεύτερη μέρα χρειάστηκε μια ακόμα τρύπα, και μετά από 1 μήνα χρειάστηκε άλλη μία, γιατί ξεχείλωνε. Αποδείχτηκε ελαστικό. Ακατάλληλο.
Λύσιμο και πάμε απ'την αρχή.

Αυτή τη φορά χρησιμοποίησα διπλό δέρμα καγκουρώ, σάντουιτς και ραμμένο μέχρι την πόρπη, με λινή κερωμένη κλωστή 0.8μμ. Το καγκουρώ είναι τρομερά ανθεκτικό και απαλό δέρμα, πολύ ευχάριστο στην αφή. Εκτός ότι τώρα το λουράκι θέλει δάγκωμα καρχαρία για να κοπεί και δεν πρόκειται να ξεχειλώσει με τίποτα γιατί το κρατάει και το διπλό δέρμα και η χοντρή κλωστή, το διπλο δέρμα έχει το επιπλέον πλεονέκτημα ότι τώρα το λουράκι έχει φινιρισμένη όψη κι απ'τις δύο πλευρές και δεν έρχεται η "χνουδωτή" πλευρά του δέρματος σ'επαφή με τον καρπό.
Μεταλλικοί σύνδεσμοι στην πόρπη αντί για κλωστή ώστε να έχω τον μίνιμουμ αριθμό από τρύπες, γιατί το ράψιμο κάθετα αποδυναμώνει το λουράκι

Αυτό.

Πολύ ευχάριστο στο χέρι, μέχρι στιγμής όλα καλά.
Θα τ'αφήσω 1-2 μήνες να δω πώς θα παλιώσει και τα ξαναλέμε, αλλά πιστεύω ότι αυτή είναι η τελική μορφή.
Το προηγούμενο λουράκι που έφτιαξα ήταν ωραίο εμφανισιακά γιατί ήταν φινιρισμένο και βαμμένο δέρμα, αλλά τελικά το άβαφο είναι ωραιότερο γιατί ξεκινάει μπεζ-ροζ και σκουραίνει από μόνο του φυσικά, με τον καιρό. Για ντρες ρολόι θες δέρμα κορντοβάν, λάτιγκο, αλιγάτορα, τέτοια πράγματα που ξεκινάνε όμορφα, τα φροντίζεις, και παραμένουν όμορφα. Αλλά για λουράκι ΝΑΤΟ θες δέρμα ανθεκτικό που να παλιώνει όμορφα με βαριά χρήση.
Επίσης το δέρμα που έβαλα από τη δεύτερη μέρα χρειάστηκε μια ακόμα τρύπα, και μετά από 1 μήνα χρειάστηκε άλλη μία, γιατί ξεχείλωνε. Αποδείχτηκε ελαστικό. Ακατάλληλο.
Λύσιμο και πάμε απ'την αρχή.

Αυτή τη φορά χρησιμοποίησα διπλό δέρμα καγκουρώ, σάντουιτς και ραμμένο μέχρι την πόρπη, με λινή κερωμένη κλωστή 0.8μμ. Το καγκουρώ είναι τρομερά ανθεκτικό και απαλό δέρμα, πολύ ευχάριστο στην αφή. Εκτός ότι τώρα το λουράκι θέλει δάγκωμα καρχαρία για να κοπεί και δεν πρόκειται να ξεχειλώσει με τίποτα γιατί το κρατάει και το διπλό δέρμα και η χοντρή κλωστή, το διπλο δέρμα έχει το επιπλέον πλεονέκτημα ότι τώρα το λουράκι έχει φινιρισμένη όψη κι απ'τις δύο πλευρές και δεν έρχεται η "χνουδωτή" πλευρά του δέρματος σ'επαφή με τον καρπό.
Μεταλλικοί σύνδεσμοι στην πόρπη αντί για κλωστή ώστε να έχω τον μίνιμουμ αριθμό από τρύπες, γιατί το ράψιμο κάθετα αποδυναμώνει το λουράκι

Αυτό.

Πολύ ευχάριστο στο χέρι, μέχρι στιγμής όλα καλά.
Θα τ'αφήσω 1-2 μήνες να δω πώς θα παλιώσει και τα ξαναλέμε, αλλά πιστεύω ότι αυτή είναι η τελική μορφή.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
Εντυπωσιακός. Νομίζω ξεπεράσες τον εαυτό σου.
57 σελίδες για ρολόγια; Τα οποία είναι παντελώς άχρηστα πλέον διότι όλα τα κινητά έχουν ώρα;
- Chilloutbuddy
Αυτό λες; Εδώ έχουμε ολόκληρο υποφόρουμ για τον έρωτα και τη σεξουαλικότητα, τα οποία είναι εντελώς άχρηστα αφού μπορείς να δεις τσόντα και να την παίξεις.axilmar έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:25 57 σελίδες για ρολόγια; Τα οποία είναι παντελώς άχρηστα πλέον διότι όλα τα κινητά έχουν ώρα;
Υποβιβαζεις ένα θέμα σαν το σεξ το οποίο ειναι κεντρικό στην ανθρώπινη ύπαρξη στο ίδιο επίπεδο με μια συσκευή που μας δειχνει την ώρα;Chilloutbuddy έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:30Αυτό λες; Εδώ έχουμε ολόκληρο υποφόρουμ για τον έρωτα και τη σεξουαλικότητα, τα οποία είναι εντελώς άχρηστα αφού μπορείς να δεις τσόντα και να την παίξεις.axilmar έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:25 57 σελίδες για ρολόγια; Τα οποία είναι παντελώς άχρηστα πλέον διότι όλα τα κινητά έχουν ώρα;
Περίμενα καλύτερη απάντηση από εσένα, δεν μας έχεις συνηθίσει σε τέτοια.
Είναι φανερό, αν διαβάσεις λίγο της αναρτήσεις, ότι δεν πρόκειται για συσκευή που δείχνει την ώρα πλέον. Οι φίλοι εδώ μιλούν για αντικείμενα που είναι έργα τέχνης, επίδειξη δυνατοτήτων κατασκευαστικής λεπτομέρειας και τελειότητας και κοσμήματα.axilmar έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:25 57 σελίδες για ρολόγια; Τα οποία είναι παντελώς άχρηστα πλέον διότι όλα τα κινητά έχουν ώρα;
- Chilloutbuddy
Η ζωγραφική να δεις πόσο άχρηστη είναι. Η γλυπτική, η ποίηση, οι τέχνες γενικά. Τα μπουζούκια, η μπάλα, ο τζόγος, το τσιγάρο, ο καφές, τα ξύδια, όλα αυτά είναι άχρηστα.axilmar έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:45Υποβιβαζεις ένα θέμα σαν το σεξ το οποίο ειναι κεντρικό στην ανθρώπινη ύπαρξη στο ίδιο επίπεδο με μια συσκευή που μας δειχνει την ώρα;Chilloutbuddy έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:30Αυτό λες; Εδώ έχουμε ολόκληρο υποφόρουμ για τον έρωτα και τη σεξουαλικότητα, τα οποία είναι εντελώς άχρηστα αφού μπορείς να δεις τσόντα και να την παίξεις.axilmar έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:25 57 σελίδες για ρολόγια; Τα οποία είναι παντελώς άχρηστα πλέον διότι όλα τα κινητά έχουν ώρα;
Περίμενα καλύτερη απάντηση από εσένα, δεν μας έχεις συνηθίσει σε τέτοια.
Από κει και πέρα ο καθένας ασχολείται με ότι γουστάρει. Ε εμείς μεταξύ άλλων γουστάρουμε και ρολόγια, τι να κάνουμε τώρα; Άλλοι φτιάχνουν καραβάκια ξέρω γω, λύνουν σταυρόλεξα, πετάνε σαϊτες, εμείς ρολόγια.
Δεν είσαι ο πρώτος που ήρθες εδώ να μας υπενθυμίσεις ότι μπορούμε να δούμε την ώρα στο κινητό, το ξέρουμε. Και ο υπολογιστής την έχει κάτω δεξιά. Δε θέλω ρε παιδί μου να βγάλω το κινητό απ'την τσέπη ούτε είμαι όλη την ώρα στον υπολογιστή, θέλω να κοιτάω τον καρπό μου και να είναι εκεί. Η ώρα. Τέλος.
- hellegennes
Βασικά το τελευταίο μόνο. Τα άλλα μπορεί να είχαν σημασία πριν το 1990, σήμερα όμως δεν έχουν καμμιά.ST48410 έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:50Είναι φανερό, αν διαβάσεις λίγο της αναρτήσεις, ότι δεν πρόκειται για συσκευή που δείχνει την ώρα πλέον. Οι φίλοι εδώ μιλούν για αντικείμενα που είναι έργα τέχνης, επίδειξη δυνατοτήτων κατασκευαστικής λεπτομέρειας και τελειότητας και κοσμήματα.axilmar έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:25 57 σελίδες για ρολόγια; Τα οποία είναι παντελώς άχρηστα πλέον διότι όλα τα κινητά έχουν ώρα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Chilloutbuddy
Εγώ κοιτάω την ώρα καμμιά πενηνταριά φορές τη μέρα. Έχω ένα γαμημένο κινητό το οποίο κάθε φορά που κάνει απντέϊτ αποφασίζει να μετακινήσει την ώρα κάπου αλλού ή να αλλάξει το μέγεθος ή πρέπει να ασχοληθώ με τη μαλακία που δέρνει κάθε προγραμματιστή για να βρώ τι πρέπει να κάνω για να δείχνει την ώρα στη μαύρη οθόνη, ή να πατάω κουμπάκια κάθε φορά που θέλω να δω τι ώρα είναι.
Ρε δε γαμιούνται και τα κινητά, ρολογάκι και άγιος ο Θεός να ξέρω τι μου γίνεται.
Ρε δε γαμιούνται και τα κινητά, ρολογάκι και άγιος ο Θεός να ξέρω τι μου γίνεται.
Τι εννοείς άραγε; Ότι δεν υπάρχει κατασκευαστικό επίτευγμα στο να επιχειρήσεις να χωρέσεις την Άρτα και τα Γιάννενα σε τόσο μικρό χώρο; Ότι επίσης δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να χαρακτηριστεί ως (περισσότερο ή λιγότερο) όμορφο και άρα να υπεισέρχεται ο παράγοντας τέχνη; Αφού παραδέχεσαι ότι λειτουργεί ως κόσμημα. Παρακαλώ διευκρίνισε.hellegennes έγραψε: 08 Ιουν 2020, 12:13Βασικά το τελευταίο μόνο. Τα άλλα μπορεί να είχαν σημασία πριν το 1990, σήμερα όμως δεν έχουν καμμιά.ST48410 έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:50Είναι φανερό, αν διαβάσεις λίγο της αναρτήσεις, ότι δεν πρόκειται για συσκευή που δείχνει την ώρα πλέον. Οι φίλοι εδώ μιλούν για αντικείμενα που είναι έργα τέχνης, επίδειξη δυνατοτήτων κατασκευαστικής λεπτομέρειας και τελειότητας και κοσμήματα.axilmar έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:25 57 σελίδες για ρολόγια; Τα οποία είναι παντελώς άχρηστα πλέον διότι όλα τα κινητά έχουν ώρα;
- hellegennes
Μα είπα επί λέξει «δεν έχουν καμμιά σημασία (μετά το 1990)».
Αλλά αν θέλεις να το αναλύσουμε, δεν είναι καν κατασκευαστικό επίτευγμα στην σημερινή εποχή. Μπορεί να ήταν πριν 80 χρόνια ακόμα, αλλά σήμερα δεν είναι. Αυτό για τα σύγχρονα ρολόγια. Αν έχεις κομμάτι του 1920 που δείχνει 50 διαφορετικές πληροφορίες, σαφώς και ήταν κατασκευαστικό επίτευγμα.
Τώρα, κατά πόσο μπορεί το κόσμημα να θεωρηθεί τέχνη είναι ελαφρώς άλλη συζήτηση και εξαρτάται τι εννοούμε τέχνη, γιατί στα ελληνικά τουλάχιστον η λέξη τέχνη μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα*, όπως ας πούμε «πολεμική τέχνη». Βασικά, στην ελληνική γλώσσα τέχνη είναι οποιαδήποτε εξειδίκευση, γι' αυτό και θα πει κανείς «η τέχνη της διδασκαλίας», «η τέχνη της φυτοκαλλιέργειας», κτλ. Εκεί συνήθως διαχωρίζουμε σε απλές τέχνες και καλές τέχνες. Κατά την γνώμη μου μπορεί να είναι καλλιτεχνήματα τα κοσμήματα, αν και συνήθως δεν είναι.
Στην ουσία τα μηχανικά ρολόγια είναι κοσμήματα για άντρες και τίποτα ιδιαίτερο παραπάνω. Όλες οι πληροφορίες που έχουν είναι μόνο για το εφέ. Η κύρια πληροφορία τους είναι πάντα λανθασμένη. Δεν υπάρχει περίπτωση ένα μηχανικό ρολόι να δείχνει ακριβώς την πραγματική ώρα, σε αντίθεση με ένα κινητό ή οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ.
Πραγματικό επίτευγμα ήταν ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, που χωρούσε σε μια μικρή συσκευή πράγματα που δεν δείχνουν ούτε τα λεπτομερέστερα και ακριβότερα μηχανικά ρολόγια και κατασκευάστηκε πριν 2000 χρόνια, πάνω-κάτω. Όχι ότι δεν ήταν επίτευγμα να χωρέσεις ένα σωρό ακριβείς πληροφορίες σε ένα ρολόι χειρός πριν 100 χρόνια, αλλά spare me ότι σήμερα είναι κάτι δύσκολο.
* στα αγγλικά μεταφράζουμε ως art ή craft αντίστοιχα, παρότι και στα αγγλικά η λέξη art μπορεί να σημαίνει και πράγματα που δεν έχουν σχέση με αισθητική. Π.χ. στο παράδειγμά μου είναι martial arts, όχι crafts, γιατί το δεύτερο αναφέρεται σε υλικά πράγματα μόνο.
Αλλά αν θέλεις να το αναλύσουμε, δεν είναι καν κατασκευαστικό επίτευγμα στην σημερινή εποχή. Μπορεί να ήταν πριν 80 χρόνια ακόμα, αλλά σήμερα δεν είναι. Αυτό για τα σύγχρονα ρολόγια. Αν έχεις κομμάτι του 1920 που δείχνει 50 διαφορετικές πληροφορίες, σαφώς και ήταν κατασκευαστικό επίτευγμα.
Τώρα, κατά πόσο μπορεί το κόσμημα να θεωρηθεί τέχνη είναι ελαφρώς άλλη συζήτηση και εξαρτάται τι εννοούμε τέχνη, γιατί στα ελληνικά τουλάχιστον η λέξη τέχνη μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα*, όπως ας πούμε «πολεμική τέχνη». Βασικά, στην ελληνική γλώσσα τέχνη είναι οποιαδήποτε εξειδίκευση, γι' αυτό και θα πει κανείς «η τέχνη της διδασκαλίας», «η τέχνη της φυτοκαλλιέργειας», κτλ. Εκεί συνήθως διαχωρίζουμε σε απλές τέχνες και καλές τέχνες. Κατά την γνώμη μου μπορεί να είναι καλλιτεχνήματα τα κοσμήματα, αν και συνήθως δεν είναι.
Στην ουσία τα μηχανικά ρολόγια είναι κοσμήματα για άντρες και τίποτα ιδιαίτερο παραπάνω. Όλες οι πληροφορίες που έχουν είναι μόνο για το εφέ. Η κύρια πληροφορία τους είναι πάντα λανθασμένη. Δεν υπάρχει περίπτωση ένα μηχανικό ρολόι να δείχνει ακριβώς την πραγματική ώρα, σε αντίθεση με ένα κινητό ή οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ.
Πραγματικό επίτευγμα ήταν ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, που χωρούσε σε μια μικρή συσκευή πράγματα που δεν δείχνουν ούτε τα λεπτομερέστερα και ακριβότερα μηχανικά ρολόγια και κατασκευάστηκε πριν 2000 χρόνια, πάνω-κάτω. Όχι ότι δεν ήταν επίτευγμα να χωρέσεις ένα σωρό ακριβείς πληροφορίες σε ένα ρολόι χειρός πριν 100 χρόνια, αλλά spare me ότι σήμερα είναι κάτι δύσκολο.
* στα αγγλικά μεταφράζουμε ως art ή craft αντίστοιχα, παρότι και στα αγγλικά η λέξη art μπορεί να σημαίνει και πράγματα που δεν έχουν σχέση με αισθητική. Π.χ. στο παράδειγμά μου είναι martial arts, όχι crafts, γιατί το δεύτερο αναφέρεται σε υλικά πράγματα μόνο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,