!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Κορονοϊός από την κινα
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Κορονοϊός από την κινα
Τι νόημα έχουν οι εξωτερικές θερμοκρασίες, όταν οι άνθρωποι συνευρίσκονται σε κλιματιζόμενους χώρους, είτε στον ψόφο της Σουηδίας, είτε στον καύσωνα της Σαουδικής Αραβίας;
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Πιθανόν να επηρεάζουν το ποσοστό της μετάδοσης σε ανοικτούς χώρους που συγκεντρώνονται πολλά άτομα (πχ γήπεδο, στάση λεωφορείου).vagabondo έγραψε: 02 Απρ 2020, 14:44 Τι νόημα έχουν οι εξωτερικές θερμοκρασίες, όταν οι άνθρωποι συνευρίσκονται σε κλιματιζόμενους χώρους, είτε στον ψόφο της Σουηδίας, είτε στον καύσωνα της Σαουδικής Αραβίας;
- hellegennes
Έχουν σημαντικό νόημα σε αστικά κέντρα που η πυκνότητα είναι μεγάλη και περνάς δίπλα από πολύ κόσμο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Εκεί δηλαδή που είναι ευκολότερη η δημιουργία εστιών.
Οι εξωτερικές συναθροίσεις επίσης δεν λείπουν.
Οι εξωτερικές συναθροίσεις επίσης δεν λείπουν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Οπότε θα μπορούσε να είναι μια μικρή παράμετρος αλλά όχι καθοριστική. Τώρα κοίταζα από περιέργεια τι γίνεται στην Ισλανδία αλλά δεν είναι εύκολο να βγάλεις συμπέρασμα. Ο πληθυσμός τους είναι μικρός και η χώρα αραιοκατοικημενη συν ότι έκαναν πολλά πολλά τεστ. Οπότε συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.hellegennes έγραψε: 02 Απρ 2020, 14:40Καλή ερώτηση. Κοίταξα Στοκχόλμη-Μιλάνο. Η Στοκχόλμη την προηγούμενη εβδομάδα είχε χαμηλά από 8°C ως -9°C. Το Μιλάνο είχε από 16°C ως 1°C.Frozen έγραψε: 02 Απρ 2020, 14:27 Οπότε το μόνο στοιχείο ότι μπορεί να ευνοεί το κρύο κλίμα είναι επειδή είχαν τον ιό δύο βδομάδες νωρίτερα, αυξάνονται όμως. Επίσης, τι θερμοκρασίες έχουν τέτοια περίοδο; Σαφώς πιο χαμηλές με την Ελλάδα αλλά όχι τόσο χαμηλές που να μπορούμε να πούμε ότι έχει μεγάλη διαφορά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που ήδη υποφέρουν.
Τα αντίστοιχα υψηλά ήταν 12°C ως -5°C για Στοκχόλμη και 19°C ως 3°C για Μιλάνο.
Είναι αρκετή η διαφορά και ίσως είναι σημαντική γιατί υπάρχουν ενδείξεις ότι σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός δεν μεταδίδεται εύκολα ο ιός.
Pluviophile - (n) a lover of rain; someone who finds joy and peace of mind during rainy days. 
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Εντολή Ντουτέρτε για “εκτέλεση” όσων παραβιάζουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού στις Φιλιππίνες
«Έδωσα εντολή στην αστυνομία και τον στρατό, καθώς και στους υπεύθυνους των χωριών, να πυροβολούν κατά ανθρώπων, σε περίπτωση προβλημάτων ή ταραχών που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή σας. Αντί να προκαλείτε προβλήματα, εγώ θα σας στείλω στον τάφο », τόνισε ο πρόεδρος.
https://www.newsit.gr/kosmos/entoli-nto ... s/3005528/
«Έδωσα εντολή στην αστυνομία και τον στρατό, καθώς και στους υπεύθυνους των χωριών, να πυροβολούν κατά ανθρώπων, σε περίπτωση προβλημάτων ή ταραχών που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή σας. Αντί να προκαλείτε προβλήματα, εγώ θα σας στείλω στον τάφο », τόνισε ο πρόεδρος.
Αυτό το είδα χθες σε σταντ απ κομεντι στο νετφλιξ, ο τύπος αναφερόταν στους εμπόρους ναρκωτικών. Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει μια τέτοια είδηση.taliban έγραψε: 02 Απρ 2020, 14:49 Εντολή Ντουτέρτε για “εκτέλεση” όσων παραβιάζουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού στις Φιλιππίνες
Pluviophile - (n) a lover of rain; someone who finds joy and peace of mind during rainy days. 
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Frozen έγραψε: 02 Απρ 2020, 14:55Αυτό το είδα χθες σε σταντ απ κομεντι στο νετφλιξ, ο τύπος αναφερόταν στους εμπόρους ναρκωτικών. Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει μια τέτοια είδηση.taliban έγραψε: 02 Απρ 2020, 14:49 Εντολή Ντουτέρτε για “εκτέλεση” όσων παραβιάζουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού στις Φιλιππίνες
https://www.newsit.gr/kosmos/entoli-nto ... s/3005528/![]()
Από σταντ απ του νέτφλιξ ειναι η είδηση ;
- hellegennes
Τα ίδια ισχύουν πάνω-κάτω για τον Καναδά. Η διάδοση φαίνεται να άργησε και το ίδιο και ο πρώτος νεκρός. Βέβαια δεν έχει αστικά κέντρα με πολύ μεγάλο πληθυσμό, όπως η Ευρώπη.Frozen έγραψε: 02 Απρ 2020, 14:49Οπότε θα μπορούσε να είναι μια μικρή παράμετρος αλλά όχι καθοριστική. Τώρα κοίταζα από περιέργεια τι γίνεται στην Ισλανδία αλλά δεν είναι εύκολο να βγάλεις συμπέρασμα. Ο πληθυσμός τους είναι μικρός και η χώρα αραιοκατοικημενη συν ότι έκαναν πολλά πολλά τεστ. Οπότε συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.hellegennes έγραψε: 02 Απρ 2020, 14:40Καλή ερώτηση. Κοίταξα Στοκχόλμη-Μιλάνο. Η Στοκχόλμη την προηγούμενη εβδομάδα είχε χαμηλά από 8°C ως -9°C. Το Μιλάνο είχε από 16°C ως 1°C.Frozen έγραψε: 02 Απρ 2020, 14:27 Οπότε το μόνο στοιχείο ότι μπορεί να ευνοεί το κρύο κλίμα είναι επειδή είχαν τον ιό δύο βδομάδες νωρίτερα, αυξάνονται όμως. Επίσης, τι θερμοκρασίες έχουν τέτοια περίοδο; Σαφώς πιο χαμηλές με την Ελλάδα αλλά όχι τόσο χαμηλές που να μπορούμε να πούμε ότι έχει μεγάλη διαφορά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που ήδη υποφέρουν.
Είναι αρκετή η διαφορά και ίσως είναι σημαντική γιατί υπάρχουν ενδείξεις ότι σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός δεν μεταδίδεται εύκολα ο ιός.
Η Πορτογαλία, που είναι αρκετά συγκρίσιμη με την Ελλάδα, γιατί έχει παρόμοιο κλίμα, πληθυσμό και πληθυσμιακή πυκνότητα, δεν τα πάει και τόσο καλά. Ήδη έχει 187 νεκρούς, με πρώτο νεκρό μερικές μέρες μετά από την Ελλάδα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δεν ξέρω απλά μου φαίνεται περίεργο. Ο κωμικός είπε σχεδόν το ίδιο πράγμα, ο πρόεδρος στις Φιλιππίνες έχει δώσει εντολή σε "ειδική ομάδα" (μηχανοβιων) να εκτελούν μια κ έξω εμπόρους ναρκωτικών.taliban έγραψε: 02 Απρ 2020, 14:57Frozen έγραψε: 02 Απρ 2020, 14:55Αυτό το είδα χθες σε σταντ απ κομεντι στο νετφλιξ, ο τύπος αναφερόταν στους εμπόρους ναρκωτικών. Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει μια τέτοια είδηση.taliban έγραψε: 02 Απρ 2020, 14:49 Εντολή Ντουτέρτε για “εκτέλεση” όσων παραβιάζουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού στις Φιλιππίνες
https://www.newsit.gr/kosmos/entoli-nto ... s/3005528/![]()
Από σταντ απ του νέτφλιξ ειναι η είδηση ;WTF
![]()
Το σύστημα υγείας του Καναδά επίσης από τα κορυφαία, οπότε πάλι δύσκολο να συγκρίνουμε.hellegennes έγραψε: 02 Απρ 2020, 15:00
Τα ίδια ισχύουν πάνω-κάτω για τον Καναδά. Η διάδοση φαίνεται να άργησε και το ίδιο και ο πρώτος νεκρός. Βέβαια δεν έχει αστικά κέντρα με πολύ μεγάλο πληθυσμό, όπως η Ευρώπη.
Η Πορτογαλία, που είναι αρκετά συγκρίσιμη με την Ελλάδα, γιατί έχει παρόμοιο κλίμα, πληθυσμό και πληθυσμιακή πυκνότητα, δεν τα πάει και τόσο καλά. Ήδη έχει 187 νεκρούς, με πρώτο νεκρό μερικές μέρες μετά από την Ελλάδα.
Η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα έχουν πολλά κοινά πέρα από το κλίμα. Αδύναμο σύστημα υγείας με πολλά κενά όσο αφορά προσωπικό και χρηματοδότηση. Δεν γνωρίζω πότε έλαβαν μέτρα οι χώρες αυτές αλλά φαίνεται πως η Ελλάδα τα έλαβε νωρίς και πηγαίνει καλά προς το παρόν.
Κάπου διάβασα επίσης και για τον γηραιό πληθυσμό που παίζει τον ρόλο του, όμως πάλι υπάρχουν τόσα περιστατικά μη ηλικιωμένων και χωρίς προηγούμενο ιατρικό ιστορικό που είναι δύσκολο να το αποδώσεις εκεί.
Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι σε πολύ υψηλές και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ο ιος μεταδίδεται πιο δύσκολα. Αλλά φέτος η Ισλανδια πχ το χειμώνα είχε ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης σε Ρωσία και Ουκρανία έχουμε χαμηλούς ρυθμούς εξάπλωσης. Και άρχισαν μετά τα μέσα Μάρτη όταν ανέβηκαν λίγο οι θερμοκρασίες. Το αντίθετο συμβαίνει με Ινδία και Ινδονησία. Κράτη με 1,6 δις πληθυσμό και πολλές σχέσεις με Κίνα έχουν μαζί όσους νεκρούς έχει η Αυστρία. Προφανώς παίζουν ρόλο τα 35αρια εκεί. Το air condition πάντως το καλοκαιρι είναι ένα θέμα για εμάς.hellegennes έγραψε: 02 Απρ 2020, 15:00Τα ίδια ισχύουν πάνω-κάτω για τον Καναδά. Η διάδοση φαίνεται να άργησε και το ίδιο και ο πρώτος νεκρός. Βέβαια δεν έχει αστικά κέντρα με πολύ μεγάλο πληθυσμό, όπως η Ευρώπη.Frozen έγραψε: 02 Απρ 2020, 14:49Οπότε θα μπορούσε να είναι μια μικρή παράμετρος αλλά όχι καθοριστική. Τώρα κοίταζα από περιέργεια τι γίνεται στην Ισλανδία αλλά δεν είναι εύκολο να βγάλεις συμπέρασμα. Ο πληθυσμός τους είναι μικρός και η χώρα αραιοκατοικημενη συν ότι έκαναν πολλά πολλά τεστ. Οπότε συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.hellegennes έγραψε: 02 Απρ 2020, 14:40
Καλή ερώτηση. Κοίταξα Στοκχόλμη-Μιλάνο. Η Στοκχόλμη την προηγούμενη εβδομάδα είχε χαμηλά από 8°C ως -9°C. Το Μιλάνο είχε από 16°C ως 1°C.
- Northern Spirit
Οχι γιατι ο Τραμπ τα εκανε θαλασσα...Εντελως ανοργανωτες πιαστηκαν οι ΗΠΑ στο θεμα της αντιμετωπισης του ιου...Φαινεται η παντελης απειρια του σε θεματα διοικησης...εκλεισε τα συνορα (σωστα το εκανε αυτο) και σχετικα νωρις και νομισε οτι καθαρισε με το θεμα του ιου.
Τωρα ομως τρεχουνε και δεν φθανουνε χωρις αναπνευστηρες και προστατευτικο υλικο..
Αυτο θα του κοστισει πολιτικα πιστευω μαζι με το κοστος στην οικονομια.
Γιατι θα τε3θει το ερωτημα αν θα μπορουσε να ειχε αποφευχθει η εκταση του προβληματος και εκει δεν θα εχει να πει και πολλα..
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Δεν εχεις δίκιο σε αυτό αν λάβουμε υπόψη τον SARS. Έπειτα οι ειδικοί δεν έχουν καταλήξει ακόμη στο συμπέρασμα αυτό για να καταλήξουμε εμείς.Arisvilla έγραψε: 02 Απρ 2020, 15:13
Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι σε πολύ υψηλές και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ο ιος μεταδίδεται πιο δύσκολα. Αλλά φέτος η Ισλανδια πχ το χειμώνα είχε ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης σε Ρωσία και Ουκρανία έχουμε χαμηλούς ρυθμούς εξάπλωσης. Και άρχισαν μετά τα μέσα Μάρτη όταν ανέβηκαν λίγο οι θερμοκρασίες. Το αντίθετο συμβαίνει με Ινδία και Ινδονησία. Κράτη με 1,6 δις πληθυσμό και πολλές σχέσεις με Κίνα έχουν μαζί όσους νεκρούς έχει η Αυστρία. Προφανώς παίζουν ρόλο τα 35αρια εκεί. Το air condition πάντως το καλοκαιρι είναι ένα θέμα για εμάς.
Αφού ανέφερες την Ινδία, αυτό που γνωρίζω είναι ότι τα μέτρα που έλαβαν εκεί είναι πολύ αυστηρα. Δεν θυμάμαι αν το είχα ξαναγράψει αλλά οι πρώτοι ασθενείς νοσηλεύονταν σε ξεχωριστή πτέρυγα του νοσοκομείου, μακριά από όλα τα υπόλοιπα και το προσωπικό έμενε εκεί. Δεν μπορούσαν να πάνε σπίτι μέχρι να ολοκληρωθεί η θεραπεία και να γίνει τεστ ότι είναι αρνητικοί.
-
Σπανοβαγγελοδημήτρης
o SARS εξαφανίστηκε εντελώς σε 6 μήνες. Οι έρευνες και η πραγματικότητα δείχνουν ότι η θερμοκρασία βοηθά. Υπάρχει έρευνα των Κινέζων που δείχνει ότι για κάθε ένα βαθμό άνοδο της θερμοκρασίας μειώνεται η μεταδοτικότητα κατά 0,03%. Σίγουρος δεν μπορεί να είσαι για τίποτε αλλά το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι ο ιος θα φθίνει με την άνοδο της θερμοκρασίας στο βόρειο ημισφαίριο και θα μεταφερθεί στο νότιο που σε ένα μήνα και κάτι αρχίζει ο χειμώνας εκεί. Η Αυστραλία και η Βραζιλία τώρα αρχίζουν να έχουν σοβαρό θέμα. Μέχρι τώρα έχουν λίγα θύματα αναλογικά. Η Μελβούρνη σήμερα είχε 19 βαθμούς, το Σάο Πάολο σε 10 μέρες θα έχει θερμοκρασίες φθινοπώρου. Χώρες στην Ασία όπως η Ταυλάνδη και οι Φιλιππίνες με υψηλές θερμοκρασίες έχουν θύματα αλλά πολύ λίγα αναλογικά. Το ίδιο ισχύει και για Αφρική αλλά και για Σαουδικές Αραβίες κτλ. Είναι δεδομένο ότι ο ιος σε υψηλές θερμοκρασίες δεν μεταδίδεται εύκολα. Το ίδιο ισχύει για όλους τους αναπνευστικούς ιούς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε κρούσματα. Απλά δεν θα έχουμε ξέσπασμα όπως έχουμε πχ τώρα στις δυτικές χώρες.Frozen έγραψε: 02 Απρ 2020, 15:21Δεν εχεις δίκιο σε αυτό αν λάβουμε υπόψη τον SARS. Έπειτα οι ειδικοί δεν έχουν καταλήξει ακόμη στο συμπέρασμα αυτό για να καταλήξουμε εμείς.Arisvilla έγραψε: 02 Απρ 2020, 15:13
Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι σε πολύ υψηλές και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ο ιος μεταδίδεται πιο δύσκολα. Αλλά φέτος η Ισλανδια πχ το χειμώνα είχε ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης σε Ρωσία και Ουκρανία έχουμε χαμηλούς ρυθμούς εξάπλωσης. Και άρχισαν μετά τα μέσα Μάρτη όταν ανέβηκαν λίγο οι θερμοκρασίες. Το αντίθετο συμβαίνει με Ινδία και Ινδονησία. Κράτη με 1,6 δις πληθυσμό και πολλές σχέσεις με Κίνα έχουν μαζί όσους νεκρούς έχει η Αυστρία. Προφανώς παίζουν ρόλο τα 35αρια εκεί. Το air condition πάντως το καλοκαιρι είναι ένα θέμα για εμάς.
Αφού ανέφερες την Ινδία, αυτό που γνωρίζω είναι ότι τα μέτρα που έλαβαν εκεί είναι πολύ αυστηρα. Δεν θυμάμαι αν το είχα ξαναγράψει αλλά οι πρώτοι ασθενείς νοσηλεύονταν σε ξεχωριστή πτέρυγα του νοσοκομείου, μακριά από όλα τα υπόλοιπα και το προσωπικό έμενε εκεί. Δεν μπορούσαν να πάνε σπίτι μέχρι να ολοκληρωθεί η θεραπεία και να γίνει τεστ ότι είναι αρνητικοί.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 86 Απαντήσεις
- 2650 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Saturn
-
- 10 Απαντήσεις