Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Arisvilla έγραψε: 02 Απρ 2020, 13:38
Οι Σουηδοί πιστεύουν από ότι καταλαβαίνω ότι αν κολλήσει πχ ένα 25 με 30% του πληθυσμού τους σε αυτό το κύμα θα έχει ανοσία στο δεύτερο κύμα και θα την βγάλουν καθαρή. Οπότε δεν κλείνουν σχολεία καφέ κτλ και απλώς λένε στους ηλικιωμένους να μην βγαίνουν με σκοπό να κολλήσουν οι νεες ηλικίες και να αποκτήσουν ανοσία. Πολύ παρακινδυνευμένο αυτό που κάνουν αλλά το ίδιο έκαναν και οι Ιταλοί και οι Ισπανοί άθελα τους και δυστυχώς για αυτούς με γηρασμένο πληθυσμό, με τις οικογένειες να μένουν μαζί νέοι-μεγάλοι την πάτησαν και έχουν εκατόμβη νεκρών. Η Κορέα έχει σωθεί από τα τεστ και τη χρήση μάσκας αλλά και πάλι δεν θα γλιτώσουν τα εισαγόμενα κρούσματα.
Το ιδιο σκεπτικό είχε και η Αγγλία και κατέληξε να αλλάζει γνώμη σε μια νύχτα! Έπειτα δεν έχει ακόμα αποδειχτεί αν υπάρχει ανοσία (αφού νοσησεις), είναι ακόμα υπο έρευνα αν δεν κάνω λάθος.
Ναι αλλά νομίζω ότι οι Αγγλοι άλλαξαν γνώμη γιατί κατάλαβαν ότι αν αφηναν τα πράγματα χύμα τότε θα πέθαιναν εκατοντάδες χιλιάδες καθώς το εθνικό σύστημα υγείας τους είναι γτπ. Για την ανοσία νομίζω εξακολουθούν να επιμένουν ότι υπάρχει τουλάχιστον για 1-2 χρόνια. Οι Σουηδοί επειδή είναι μικρότερη χώρα, πιο πειθαρχημένη και με καλύτερο δημόσιο σύστημα υγείας τζογάρουν προς το παρόν. Στο τέλος θα δούμε ποιος έχει ή όχι δίκιο. Πιο πιθανό βέβαια να αλλάξουν γνώμη και αυτοί γιατί βλέπω γίνεται χαμός από θανάτους ειδικά στη Στοκχόλμη.
Αυτό φοβάμαι και γω!
Για την ανοσία θα το ψάξω, πολλά ακούγονται.
Pluviophile - (n) a lover of rain; someone who finds joy and peace of mind during rainy days.
Ζενίθεδρος έγραψε: 01 Απρ 2020, 23:50
Εσύ ανέφερες ότι θα δράσει αποτρεπτικά για πόλεμο, έστω και συμβατικό, το ότι η Κίνα έχει πυρηνικα. Οι ΗΠΑ δεν χρειάζεται να ρίξουν πυρηνικά για να κάνουν την Κίνα να γονατίσει στο χώμα.
Ηδη τρεχουν οι Κινεζοι απο τις απειλες
Κόλλημα με το 666 ο Ντόναλντ.
Απ' όλα τα θαμπνειλς αυτό βρήκαν να βάλουν.
smh
Northern Spirit έγραψε: 02 Απρ 2020, 00:00
Οταν θα ρθει ο λογαριασμος φιλε μου με 40% ανεργια, δημοσιο χρεος στο θεο και σε ορισμενες περιοχες πεινα δεν θα πρεπει να κατηγορηθει καποιος; Και ποιος θα πρεπει να ειναι αυτος πλην Κινας; Η εκαστοτε κυβερνηση; Προφανως και καποιες κυβερνησεις θα κατηγορηθουνε για ολογωρια αλλα αυτο δεν αλλαζει την ουσια οτι ο ιος ξεκινησε απο Κινα..
Μα πρέπει να κατευθυνθεί η διάθεση για ανατροπές σε παραγωγικούς σκοπούς. Τεράστια μεγκαπρότζεκτ, υποδομών, αυτοματοποίησης, διαστήματος.
Ενίσχυση του κοινωνικού δικτύου ασφαλείας με περισσότερη δικαιοσύνη και μείωση της ανισότητα για να αισθάνεται ο κόσμος ότι όλοι μαζί θα τραβήξουμε το κουπί.
Το να κατηγορηθεί η Κίνα ή ακόμα και ο Τραμπ τι μας προσφέρει;
Ωραια και γιατι θα πρεπει να υπαρξουνε αυτες οι ανατροπες οπουδηποτε αλλου πλην Κινας;
Γιατι δεν θα πρεπει να αλλαξει τιποτε μεσα σε αυτη την χωρα απο οπου ξεκινανε την τελευταια 20ετια αποκλειστικα επιδημιες; Γιατι δεν θα πρεπει να υπαρξει λαικη εξεγερση με απαιτηση διαφανειας και καλυτερης οργανωσης απεναντι σε πανδημιες;
Οσο για την δυση τα μεγκαπροτζεκτς απο μονα τους δεν λενε τιποτε αν οι δυτικες ετιαριες παραγουνε τα σχετικα υλικα και τεχνολογια απο μοναδες στην Κινα..
Η Κινα τις τελευταιες δεκαετιες:
1. Εχει κλεψει εκατομυρια θεσεις εργασιας απο την δυση δημιουργωντας κοινωνικο προβλημα εκει.
2. Τωρα στελνει και ιους (ηθελημενα η οχι δεν με ενδιαφερει) προκαλωντας περαν των ανθρωπινων απωλειων και οικονομικη καταστροφη.
Δηλαδη συνδυασμος απωλειων θεσεων εργασιας-πανδημιων-οικονομικης καταστροφης προερχεται απο την κινα.
Και ως απαντηση λες να μην γινει τιποτε με την Κινα, σαν να ειναι ιερη αγελαδα, και η δυση να απαντησει με μεγαπροτζεκς..
Σορρυ αλλα αυτο που προτεινεις δεν ειναι λυση διοτι δεν αγγιζεται η ουσια του προβληματος.
Οι Σουηδοί για τα χυμαδια που είναι, τα πάνε κάπως καλά. Δηλαδή οι Δανοί που ήταν πολύ πιο αυστηροί, δεν τα πάνε ιδιαιτέρως καλύτερα. Από την άλλη βέβαια οι Φινλανδοί είναι οι καλύτεροι, που έχουν βρει την κατάλληλη ισορροπία. Και οι Νορβηγοί είναι αυστηροί, αν κι εν τέλη ξέρουν πως θα κολλήσουν σχεδόν όλοι. Αν αντέξει το σουηδικό σύστημα υγείας μπορεί να την βγάλουν με την οικονομία σώα. Ο χρόνος θα δείξει. https://sciencenorway.no/crisis-epidemi ... 6hGllvwkrg
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
hellegennes έγραψε: 02 Απρ 2020, 13:46
Είναι πιθανό η πολύ χαμηλή θερμοκρασία να επηρεάζει αρνητικά την μετάδοση. Αυτό θα φανεί τώρα που ανοίγει ο καιρός.
Ρίξτε μια ματιά στο χάρτη. Η πόλεις μακρυά η μια από την άλλη και η πρωτεύουσα με ούτε 1 εκ. Συνολικά ο πληθυσμός τους σαν τον δικό μας
Arisvilla έγραψε: 02 Απρ 2020, 13:38
Οι Σουηδοί πιστεύουν από ότι καταλαβαίνω ότι αν κολλήσει πχ ένα 25 με 30% του πληθυσμού τους σε αυτό το κύμα θα έχει ανοσία στο δεύτερο κύμα και θα την βγάλουν καθαρή. Οπότε δεν κλείνουν σχολεία καφέ κτλ και απλώς λένε στους ηλικιωμένους να μην βγαίνουν με σκοπό να κολλήσουν οι νεες ηλικίες και να αποκτήσουν ανοσία. Πολύ παρακινδυνευμένο αυτό που κάνουν αλλά το ίδιο έκαναν και οι Ιταλοί και οι Ισπανοί άθελα τους και δυστυχώς για αυτούς με γηρασμένο πληθυσμό, με τις οικογένειες να μένουν μαζί νέοι-μεγάλοι την πάτησαν και έχουν εκατόμβη νεκρών. Η Κορέα έχει σωθεί από τα τεστ και τη χρήση μάσκας αλλά και πάλι δεν θα γλιτώσουν τα εισαγόμενα κρούσματα.
Είναι πιθανό η πολύ χαμηλή θερμοκρασία να επηρεάζει αρνητικά την μετάδοση. Αυτό θα φανεί τώρα που ανοίγει ο καιρός.
Δε νομίζω ότι ισχύει, ο αριθμός είναι ήδη υψηλός.
Το λέω κυρίως γιατί ο ιός φαίνεται να κυκλοφορούσε εκεί τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν από μας. Όμως οι περιπτώσεις με το που ξεκίνησαν οι νεκροί είναι απόλυτα συγκρίσιμες. Είχαν πρώτο νεκρό 1 μέρα πριν από μας, έχουν ίδιο πληθυσμό, για όποιον ενδιαφέρεται για τέτοια σύγκριση, και πλέον έχουν 239 νεκρούς ενώ εμείς έχουμε 51. Το χειρότερο είναι βέβαια η αυξητική τους τάση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
hellegennes έγραψε: 02 Απρ 2020, 13:46
Ρίξτε μια ματιά στο χάρτη. Η πόλεις μακρυά η μια από την άλλη και η πρωτεύουσα με ούτε 1 εκ. Συνολικά ο πληθυσμός τους σαν τον δικό μας
Ίσως πιστεύουν ότι αυτό θα τους σώσει, αλλά η Frozen έχει δίκιο. Προς το παρόν η κατάσταση οδεύει εκεί προς το πολύ χειρότερο σε σχέση με εμάς, παρά τις μαλακίες μας και την σχετική απείθεια.
Πραγματικά, ελπίζω να μην αληθεύει ότι έχουν τόσο λίγες κλίνες ΜΕΘ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 02 Απρ 2020, 13:44
Θα πραγματοποιήσετε όλοι το παιδικό σας όνειρο να αφήσετε μαλλιά για να δείτε πώς νιώθουν οι ροκάδες.
Δεν είχα ποτέ τέτοιο παιδικό όνειρο
Εφηβικό;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 02 Απρ 2020, 14:11
Οι Σουηδοί για τα χυμαδια που είναι, τα πάνε κάπως καλά. Δηλαδή οι Δανοί που ήταν πολύ πιο αυστηροί, δεν τα πάνε ιδιαιτέρως καλύτερα. Από την άλλη βέβαια οι Φινλανδοί είναι οι καλύτεροι, που έχουν βρει την κατάλληλη ισορροπία. Και οι Νορβηγοί είναι αυστηροί, αν κι εν τέλη ξέρουν πως θα κολλήσουν σχεδόν όλοι. Αν αντέξει το σουηδικό σύστημα υγείας μπορεί να την βγάλουν με την οικονομία σώα. Ο χρόνος θα δείξει. https://sciencenorway.no/crisis-epidemi ... 6hGllvwkrg
ΟΙ Σκανδιναυοί έχουν και ένα άλλο αρνητικό. Δεν έχουν υψηλές θερμοκρασίες ούτε το καλοκαίρι. Οπότε η λογική λέει ότι και το καλοκαίρι θα έχουν πολλά κρούσματα. Για αυτό έχει μια λογική η προσέγγιση της Σουηδίας. Από τον αργό θάνατο καλύτερα ο γρήγορος. Αν το ποσοστό θνησιμότητας είναι πιο κάτω από 0,5% τότε έχει κάποιο νόημα αυτό που κάνουν. Εγώ πάλι νομίζω ότι όλα αυτά που κάνουν οι άλλες χώρες παγκοσμίως βασίζονται στην προσδοκία να βρεθεί φάρμακο ή εμβόλιο. Το πρώτο πιο πιθανό και μπορεί να μειώσει τα ποσοστά θνησιμότητας. Το εμβόλιο δύσκολο το βλέπω.
Δε νομίζω ότι ισχύει, ο αριθμός είναι ήδη υψηλός.
Το λέω κυρίως γιατί ο ιός φαίνεται να κυκλοφορούσε εκεί τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν από μας. Όμως οι περιπτώσεις με το που ξεκίνησαν οι νεκροί είναι απόλυτα συγκρίσιμες. Είχαν πρώτο νεκρό 1 μέρα πριν από μας, έχουν ίδιο πληθυσμό, για όποιον ενδιαφέρεται για τέτοια σύγκριση, και πλέον έχουν 239 νεκρούς ενώ εμείς έχουμε 51. Το χειρότερο είναι βέβαια η αυξητική τους τάση.
Οπότε το μόνο στοιχείο ότι μπορεί να ευνοεί το κρύο κλίμα είναι επειδή είχαν τον ιό δύο βδομάδες νωρίτερα, αυξάνονται όμως. Επίσης, τι θερμοκρασίες έχουν τέτοια περίοδο; Σαφώς πιο χαμηλές με την Ελλάδα αλλά όχι τόσο χαμηλές που να μπορούμε να πούμε ότι έχει μεγάλη διαφορά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που ήδη υποφέρουν.
Pluviophile - (n) a lover of rain; someone who finds joy and peace of mind during rainy days.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 02 Απρ 2020, 14:11
ΟΙ Σκανδιναυοί έχουν και ένα άλλο αρνητικό. Δεν έχουν υψηλές θερμοκρασίες ούτε το καλοκαίρι. Οπότε η λογική λέει ότι και το καλοκαίρι θα έχουν πολλά κρούσματα. Για αυτό έχει μια λογική η προσέγγιση της Σουηδίας. Από τον αργό θάνατο καλύτερα ο γρήγορος. Αν το ποσοστό θνησιμότητας είναι πιο κάτω από 0,5% τότε έχει κάποιο νόημα αυτό που κάνουν. Εγώ πάλι νομίζω ότι όλα αυτά που κάνουν οι άλλες χώρες παγκοσμίως βασίζονται στην προσδοκία να βρεθεί φάρμακο ή εμβόλιο. Το πρώτο πιο πιθανό και μπορεί να μειώσει τα ποσοστά θνησιμότητας. Το εμβόλιο δύσκολο το βλέπω.
Αυτό! Να μην σκοτώσουν την οικονομία τους μια και έξω, προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο.
Ερευνητές από την Κίνα ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν έναν μεταλλαγμένο υπότυπο του κορωνοϊού που είναι δύσκολο να καταπολεμηθεί
Κινέζοι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι πιθανόν ανακάλυψαν έναν μεταλλαγμένο υπότυπο του κορωνοϊού, ο οποίος μάλιστα είναι αρκετά ισχυρός αφού είναι δύσκολο να καταπολεμηθεί.
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», Κινέζοι ερευνητές πιστεύουν ότι εντόπισαν τον νέο υπότυπο του Covid- 19 σ΄έναν άνδρα μέσης ηλικίας ο οποίος ήταν άρρωστος επί 49 ημέρες – πρόκειται για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που έχει αναφερθεί ποτέ στο παρελθόν.
Τα συμπτώματα του ασθενούς, ο οποίος δεν κατονομάζεται, ήταν ήπια με τους επιστήμονες να επισημαίνουν ότι ο ασθενής ανέπτυξε μία «δυναμική ισορροπία» με τον ιό.
Λι.
Ο αντιστοιχος Rossi της Ιταλιας ή ο Παπαδοπουλος της Ελλαδας.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Επίσης, το γεγονός ότι εξαπλώνεται γρήγορα ο ιος δεν είναι και απαραίτητα κακό. Οποιος ιός εξαπλώνεται εύκολα συνήθως είναι και χαμηλής θνησιμότητας. Η γρήγορη εξάπλωση του covid σημαίνει ότι υπάρχουν πάρα πολλοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού. Λένε 25% , κάποιοι λένε και το 50%.
Βασικά με όλα αυτά τα μέτρα οι χώρες κερδίζουν χρόνο για να καταλάβουμε καλύτερα τον ιο και να βγουν κάποια φάρμακα. Παίζουν όλοι άμυνα εκτός των Σουηδών που παίζουν χωρίς τερματοφύλακα.
Frozen έγραψε: 02 Απρ 2020, 14:27
Οπότε το μόνο στοιχείο ότι μπορεί να ευνοεί το κρύο κλίμα είναι επειδή είχαν τον ιό δύο βδομάδες νωρίτερα, αυξάνονται όμως. Επίσης, τι θερμοκρασίες έχουν τέτοια περίοδο; Σαφώς πιο χαμηλές με την Ελλάδα αλλά όχι τόσο χαμηλές που να μπορούμε να πούμε ότι έχει μεγάλη διαφορά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που ήδη υποφέρουν.
Καλή ερώτηση. Κοίταξα Στοκχόλμη-Μιλάνο. Η Στοκχόλμη την προηγούμενη εβδομάδα είχε χαμηλά από 8°C ως -9°C. Το Μιλάνο είχε από 16°C ως 1°C.
Τα αντίστοιχα υψηλά ήταν 12°C ως -5°C για Στοκχόλμη και 19°C ως 3°C για Μιλάνο.
Είναι αρκετή η διαφορά και ίσως είναι σημαντική γιατί υπάρχουν ενδείξεις ότι σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός δεν μεταδίδεται εύκολα ο ιός.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Στο μεταξύ η Ισπανία έχει φτάσει τους 10.000 νεκρούς, η Αμερική τους 5.000.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,