!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης
Δημοσιεύσεις: 17207
Εγγραφή: 12 Φεβ 2021, 10:50

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Gherschaagk έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:18 Το βάζεις στις 9 και στη 1 είναι έτοιμο;
Αν ρωτάς εμένα, το βάζω στη χύτρα στις 10 και στις 11:30-12:00 (αναλόγως την ποσότητα του κρέατος) είναι έτοιμο (εννοώ και ψημένο στον φούρνο). Μισή ώρα να ξεκουραστεί και όταν είναι να φάμε ζέσταμα 5-7 λεπτά στους 100 βαθμούς και σερβίρουμε.
Προσωπικά, μετά το τσιγάρισμα (ξέχασα να πω ότι θέλει και το χοιρινό ένα ελαφρύ τσιγάρισμα στη χύτρα, να ροδίσει λίγο το κρέας), σβήνω με κονιάκ και επίσης στο ταψί, πριν να βάλω το κρέας και τις πατάτες, προσθέτω μια κουταλιά βούτυρο για να δέσει η σάλτσα.
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Cecily Anne έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:25
enterprise-psi έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:22
Cecily Anne έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:17 Ποιός έχει χρόνο να ψήνει 4 ώρες; Ή τα παρατάτε ανοιχτά και φεύγετε;
Από το κινητό την κλείνουμε :003:
Ο φούρνος σου κλείνει από το κινητό;
ολα γινονται πολυ ευκολα οπως να παρακολουθεις την εσωτερικη θερμοκρασια του κρεατος κ του φουρνου πινοντας νεγκρονι στο καφεμπαρ να κανεις ορεξη
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne
Δημοσιεύσεις: 21234
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Αγις έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:35
Cecily Anne έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:25
enterprise-psi έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:22

Από το κινητό την κλείνουμε :003:
Ο φούρνος σου κλείνει από το κινητό;
ολα γινονται πολυ ευκολα οπως να παρακολουθεις την εσωτερικη θερμοκρασια του κρεατος κ του φουρνου πινοντας νεγκρονι στο καφεμπαρ να κανεις ορεξη
Ναι, εντάξει, γενικά όλοι οι αργόσχολοι εύκολα τα βρίσκουν. Ας επανέλθουμε τώρα στην πραγματικότητα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

η πραγματικοτητα ειναι πως βαριεστε που ζειτε κ βλεπετε το φαγητο σαν ξεπετα
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne
Δημοσιεύσεις: 21234
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Αγις έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:41 η πραγματικοτητα ειναι πως βαριεστε που ζειτε κ βλεπετε το φαγητο σαν ξεπετα
Μην εκνευρίζεσαι :lol:
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια
Δημοσιεύσεις: 29767
Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Cecily Anne έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:19
Gherschaagk έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:18 Το βάζεις στις 9 και στη 1 είναι έτοιμο;
Κι εσύ πού είσαι;
Εγώ μπορεί να είμαι κάπου εκεί κοντά.

Αλλά συνήθως φαγητό σαν αυτό είναι κυριακάτικο και πρωινά Κυριακής είμαι σπίτι.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne
Δημοσιεύσεις: 21234
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Gherschaagk έγραψε: 09 Ιαν 2023, 14:00
Cecily Anne έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:19
Gherschaagk έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:18 Το βάζεις στις 9 και στη 1 είναι έτοιμο;
Κι εσύ πού είσαι;
Εγώ μπορεί να είμαι κάπου εκεί κοντά.

Αλλά συνήθως φαγητό σαν αυτό είναι κυριακάτικο και πρωινά Κυριακής είμαι σπίτι.
Χαίρω πολύ, αυτό ακριβώς λέμε. Είσαι εκεί και επιβλέπεις.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Στύγιος
Δημοσιεύσεις: 22168
Εγγραφή: 09 Μαρ 2019, 22:58
Phorum.gr user: C'est fini

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Αγις έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:41 η πραγματικοτητα ειναι πως βαριεστε που ζειτε κ βλεπετε το φαγητο σαν ξεπετα
Ρε μλκ σε 4 ώρες αρχίζουν και τελειώνουν πόλεμοι κι εσύ περιμένεις σα γιαγιάκα το φαί να σιγοβράσει ...............................
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια
Δημοσιεύσεις: 29767
Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Ναύτης έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:34
Gherschaagk έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:18 Το βάζεις στις 9 και στη 1 είναι έτοιμο;
Αν ρωτάς εμένα, το βάζω στη χύτρα στις 10 και στις 11:30-12:00 (αναλόγως την ποσότητα του κρέατος) είναι έτοιμο (εννοώ και ψημένο στον φούρνο). Μισή ώρα να ξεκουραστεί και όταν είναι να φάμε ζέσταμα 5-7 λεπτά στους 100 βαθμούς και σερβίρουμε.
Προσωπικά, μετά το τσιγάρισμα (ξέχασα να πω ότι θέλει και το χοιρινό ένα ελαφρύ τσιγάρισμα στη χύτρα, να ροδίσει λίγο το κρέας), σβήνω με κονιάκ και επίσης στο ταψί, πριν να βάλω το κρέας και τις πατάτες, προσθέτω μια κουταλιά βούτυρο για να δέσει η σάλτσα.
Ναι και σου λένε πως κάτι που θέλει φούρνο για να μαγειρευτεί σωστά, όταν το βάζεις στην χύτρα, κάτι χάνεις.

Αν μιλάμε για κάτι που είναι της κατσαρόλας, να πω οκ. Αλλά που να χτυπηθώ κάτω αν πάρω τα υλικά για μπριάμ και τα βάλω στην χύτρα και τους δώσω ένα ντουμάνιασμα, και μετά στον φούρνο για να το πω μπριάμ τελικά, ε, δεν είναι το ίδιο με το να βάλω τα λαχανικά από την αρχή στην γάστρα και να περιμένω να ψηθούν. Κι επειδή χρησιμοποιώ γάστρα, δεν βάζω καθόλου νερό.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια
Δημοσιεύσεις: 29767
Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Cecily Anne έγραψε: 09 Ιαν 2023, 14:01
Gherschaagk έγραψε: 09 Ιαν 2023, 14:00
Cecily Anne έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:19

Κι εσύ πού είσαι;
Εγώ μπορεί να είμαι κάπου εκεί κοντά.

Αλλά συνήθως φαγητό σαν αυτό είναι κυριακάτικο και πρωινά Κυριακής είμαι σπίτι.
Χαίρω πολύ, αυτό ακριβώς λέμε. Είσαι εκεί και επιβλέπεις.
Όχι πάντα. Τα έχω άφησε κι έχω φύγει. Για να ψωνίσω κάτι που ξέχασα συνήθως.

Δεν θα πάω για καφέ και θα τον πίνω ξέγνοιαστα για 2 ώρες.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne
Δημοσιεύσεις: 21234
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Gherschaagk έγραψε: 09 Ιαν 2023, 14:07
Ναύτης έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:34
Gherschaagk έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:18 Το βάζεις στις 9 και στη 1 είναι έτοιμο;
Αν ρωτάς εμένα, το βάζω στη χύτρα στις 10 και στις 11:30-12:00 (αναλόγως την ποσότητα του κρέατος) είναι έτοιμο (εννοώ και ψημένο στον φούρνο). Μισή ώρα να ξεκουραστεί και όταν είναι να φάμε ζέσταμα 5-7 λεπτά στους 100 βαθμούς και σερβίρουμε.
Προσωπικά, μετά το τσιγάρισμα (ξέχασα να πω ότι θέλει και το χοιρινό ένα ελαφρύ τσιγάρισμα στη χύτρα, να ροδίσει λίγο το κρέας), σβήνω με κονιάκ και επίσης στο ταψί, πριν να βάλω το κρέας και τις πατάτες, προσθέτω μια κουταλιά βούτυρο για να δέσει η σάλτσα.
Ναι και σου λένε πως κάτι που θέλει φούρνο για να μαγειρευτεί σωστά, όταν το βάζεις στην χύτρα, κάτι χάνεις.

Αν μιλάμε για κάτι που είναι της κατσαρόλας, να πω οκ. Αλλά που να χτυπηθώ κάτω αν πάρω τα υλικά για μπριάμ και τα βάλω στην χύτρα και τους δώσω ένα ντουμάνιασμα, και μετά στον φούρνο για να το πω μπριάμ τελικά, ε, δεν είναι το ίδιο με το να βάλω τα λαχανικά από την αρχή στην γάστρα και να περιμένω να ψηθούν. Κι επειδή χρησιμοποιώ γάστρα, δεν βάζω καθόλου νερό.
Δεν μπορείς να κάνεις μπριάμ στη χύτρα. Η χύτρα είναι για πράγματα που θέλουν ώρες. Το μπριάμ θα σου γίνει σούπα. ΠΧ εγώ κάνω ρεβύθια την προηγούμενη στην χύτρα μόνο με νερό, τα βάζω ψυγείο και την επόμενη μισό μπατς στο φούρνο για κρουτόν για σαλάτες, και τα υπόλοιπα σούπα στην κατσαρόλα. Έτσι ουσιαστικά έχω ασχοληθεί μισή ώρα για 2 γεύματα κατσαρόλας*2 και ένα βάζο για σαλάτες που κρατάει καιρό. Σιγά μη κάτσω να περιμένω τα ρεβύθια να βράσουν. Ούτε καν τα μουλιάζω.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Στύγιος έγραψε: 09 Ιαν 2023, 14:06
Αγις έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:41 η πραγματικοτητα ειναι πως βαριεστε που ζειτε κ βλεπετε το φαγητο σαν ξεπετα
Ρε μλκ σε 4 ώρες αρχίζουν και τελειώνουν πόλεμοι κι εσύ περιμένεις σα γιαγιάκα το φαί να σιγοβράσει ...............................
σπαλες χοιρινες απο 8 εως 10 ωρες :003:
κοτσια το ιδιο
σιδηροδρομοι 6 ωρες
αρνισια παιδακια 75- 90 λεπτα

να συνεχισω ;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
ksk
Δημοσιεύσεις: 11897
Εγγραφή: 15 Απρ 2018, 12:10
Phorum.gr user: ksk
Τοποθεσία: Στην ομορφοτερη χωρα του κοσμου, στην Ελλαδα μας

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk »

Στύγιος έγραψε: 08 Ιαν 2023, 22:52
Casp έγραψε: 08 Ιαν 2023, 22:47
Ε δεν είναι και καμιά δουλειά wow :lol: εγώ μένω με τους δικούς μου και μαζεύω στην άκρη λεφτά για να μπω στο δικό μου διαμέρισμα. Αν ζούσα μόνη μου ΜΕ ΕΝΟΙΚΙΟ, δεν θα έμενε τίποτα, με το ζόρι θα τα έβγαζα πέρα.

Παρατηρητής...
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 85273
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Στύγιος έγραψε: 09 Ιαν 2023, 14:06
Αγις έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:41 η πραγματικοτητα ειναι πως βαριεστε που ζειτε κ βλεπετε το φαγητο σαν ξεπετα
Ρε μλκ σε 4 ώρες αρχίζουν και τελειώνουν πόλεμοι κι εσύ περιμένεις σα γιαγιάκα το φαί να σιγοβράσει ...............................
Εγώ ναι, το περιμένω. Αν όχι 4 ώρες, τις 3 τις έχω σιγουράκι.

Για τα εγγόνια που βαριούνται, προτείνω έτοιμες μερίδες πάσας τροφής και συνταγής. Υπάρχουν διαθέσιμες σε όλα τα σ/μ και στην τελική ίσως να είναι και πιο οικονομικές.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ksk
Δημοσιεύσεις: 11897
Εγγραφή: 15 Απρ 2018, 12:10
Phorum.gr user: ksk
Τοποθεσία: Στην ομορφοτερη χωρα του κοσμου, στην Ελλαδα μας

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk »

Gherschaagk έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:12 Το πεθαμένο χοιρινό;;
Μπλιαχ,μια χαρά το ειπες!
:003:
Παρατηρητής...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”