Gherschaagk έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:18
Το βάζεις στις 9 και στη 1 είναι έτοιμο;
Αν ρωτάς εμένα, το βάζω στη χύτρα στις 10 και στις 11:30-12:00 (αναλόγως την ποσότητα του κρέατος) είναι έτοιμο (εννοώ και ψημένο στον φούρνο). Μισή ώρα να ξεκουραστεί και όταν είναι να φάμε ζέσταμα 5-7 λεπτά στους 100 βαθμούς και σερβίρουμε.
Προσωπικά, μετά το τσιγάρισμα (ξέχασα να πω ότι θέλει και το χοιρινό ένα ελαφρύ τσιγάρισμα στη χύτρα, να ροδίσει λίγο το κρέας), σβήνω με κονιάκ και επίσης στο ταψί, πριν να βάλω το κρέας και τις πατάτες, προσθέτω μια κουταλιά βούτυρο για να δέσει η σάλτσα.
Gherschaagk έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:18
Το βάζεις στις 9 και στη 1 είναι έτοιμο;
Αν ρωτάς εμένα, το βάζω στη χύτρα στις 10 και στις 11:30-12:00 (αναλόγως την ποσότητα του κρέατος) είναι έτοιμο (εννοώ και ψημένο στον φούρνο). Μισή ώρα να ξεκουραστεί και όταν είναι να φάμε ζέσταμα 5-7 λεπτά στους 100 βαθμούς και σερβίρουμε.
Προσωπικά, μετά το τσιγάρισμα (ξέχασα να πω ότι θέλει και το χοιρινό ένα ελαφρύ τσιγάρισμα στη χύτρα, να ροδίσει λίγο το κρέας), σβήνω με κονιάκ και επίσης στο ταψί, πριν να βάλω το κρέας και τις πατάτες, προσθέτω μια κουταλιά βούτυρο για να δέσει η σάλτσα.
Ναι και σου λένε πως κάτι που θέλει φούρνο για να μαγειρευτεί σωστά, όταν το βάζεις στην χύτρα, κάτι χάνεις.
Αν μιλάμε για κάτι που είναι της κατσαρόλας, να πω οκ. Αλλά που να χτυπηθώ κάτω αν πάρω τα υλικά για μπριάμ και τα βάλω στην χύτρα και τους δώσω ένα ντουμάνιασμα, και μετά στον φούρνο για να το πω μπριάμ τελικά, ε, δεν είναι το ίδιο με το να βάλω τα λαχανικά από την αρχή στην γάστρα και να περιμένω να ψηθούν. Κι επειδή χρησιμοποιώ γάστρα, δεν βάζω καθόλου νερό.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Gherschaagk έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:18
Το βάζεις στις 9 και στη 1 είναι έτοιμο;
Αν ρωτάς εμένα, το βάζω στη χύτρα στις 10 και στις 11:30-12:00 (αναλόγως την ποσότητα του κρέατος) είναι έτοιμο (εννοώ και ψημένο στον φούρνο). Μισή ώρα να ξεκουραστεί και όταν είναι να φάμε ζέσταμα 5-7 λεπτά στους 100 βαθμούς και σερβίρουμε.
Προσωπικά, μετά το τσιγάρισμα (ξέχασα να πω ότι θέλει και το χοιρινό ένα ελαφρύ τσιγάρισμα στη χύτρα, να ροδίσει λίγο το κρέας), σβήνω με κονιάκ και επίσης στο ταψί, πριν να βάλω το κρέας και τις πατάτες, προσθέτω μια κουταλιά βούτυρο για να δέσει η σάλτσα.
Ναι και σου λένε πως κάτι που θέλει φούρνο για να μαγειρευτεί σωστά, όταν το βάζεις στην χύτρα, κάτι χάνεις.
Αν μιλάμε για κάτι που είναι της κατσαρόλας, να πω οκ. Αλλά που να χτυπηθώ κάτω αν πάρω τα υλικά για μπριάμ και τα βάλω στην χύτρα και τους δώσω ένα ντουμάνιασμα, και μετά στον φούρνο για να το πω μπριάμ τελικά, ε, δεν είναι το ίδιο με το να βάλω τα λαχανικά από την αρχή στην γάστρα και να περιμένω να ψηθούν. Κι επειδή χρησιμοποιώ γάστρα, δεν βάζω καθόλου νερό.
Δεν μπορείς να κάνεις μπριάμ στη χύτρα. Η χύτρα είναι για πράγματα που θέλουν ώρες. Το μπριάμ θα σου γίνει σούπα. ΠΧ εγώ κάνω ρεβύθια την προηγούμενη στην χύτρα μόνο με νερό, τα βάζω ψυγείο και την επόμενη μισό μπατς στο φούρνο για κρουτόν για σαλάτες, και τα υπόλοιπα σούπα στην κατσαρόλα. Έτσι ουσιαστικά έχω ασχοληθεί μισή ώρα για 2 γεύματα κατσαρόλας*2 και ένα βάζο για σαλάτες που κρατάει καιρό. Σιγά μη κάτσω να περιμένω τα ρεβύθια να βράσουν. Ούτε καν τα μουλιάζω.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Casp έγραψε: 08 Ιαν 2023, 22:47
Ε δεν είναι και καμιά δουλειά wow εγώ μένω με τους δικούς μου και μαζεύω στην άκρη λεφτά για να μπω στο δικό μου διαμέρισμα. Αν ζούσα μόνη μου ΜΕ ΕΝΟΙΚΙΟ, δεν θα έμενε τίποτα, με το ζόρι θα τα έβγαζα πέρα.
Αγις έγραψε: 09 Ιαν 2023, 12:41
η πραγματικοτητα ειναι πως βαριεστε που ζειτε κ βλεπετε το φαγητο σαν ξεπετα
Ρε μλκ σε 4 ώρες αρχίζουν και τελειώνουν πόλεμοι κι εσύ περιμένεις σα γιαγιάκα το φαί να σιγοβράσει ...............................
Εγώ ναι, το περιμένω. Αν όχι 4 ώρες, τις 3 τις έχω σιγουράκι.
Για τα εγγόνια που βαριούνται, προτείνω έτοιμες μερίδες πάσας τροφής και συνταγής. Υπάρχουν διαθέσιμες σε όλα τα σ/μ και στην τελική ίσως να είναι και πιο οικονομικές.