Δεν ξέρω την απάντηση στο ερώτημα σου καθώς δεν είμαι μικροβιολογος, όμως ξέρω πως υπάρχουν διάφορα ήδη κορωνοϊου, ένα από αυτά προκαλεί το κοινό κρύωμα. Ο λόγος που γίνεται όμως ότι γίνεται αυτή την στιγμή είναι για το novel coronavirus. Το τεστ δεν είναι ο μόνος τρόπος διάγνωσης. Βλέπε ακτινογραφία.Niki έγραψε: 01 Απρ 2020, 22:23Συγνώμη νόμιζα ότι ξέρατε.![]()
Τελικά η ενημέρωση που έχουμε μάλλον είναι ελλιπής.
Μου είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο τεστ για αυτό όσοι βγαίνουν θετικοί σε κορωνοιό τους λένε να πάνε σπίτια τους και αν δούνε ένα σύμπτωμα μπλα μπλα μπλα τότε να καλέσουν το εσυ.
Μάλλον θα έχει δίκιο.![]()
Μου αρέσει που καθόμαστε και κάνουμε στατιστικές .![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Κορονοϊός από την κινα
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Κορονοϊός από την κινα
Pluviophile - (n) a lover of rain; someone who finds joy and peace of mind during rainy days. 
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
με δεδομένη την έλλειψη αναπνευστήρων παγκόσμια, σχεδίασαν μια απλή συσκευή, ενδεχομένως μειωμένης αντοχής σε σχέση με τις αυστηρές προδιαγραφές ιατρικού εξοπλισμού, που να μπορεί να κατασκευαστεί εύκολα και τα σχέδια θα είναι διαθέσιμα στο ίντερνετFrozen έγραψε: 01 Απρ 2020, 22:15 Χρησιμοποιούν ήδη CPAP για COVID ασθενείς, με διάφορες αλλαγές στο πως συνδέονται τα εξαρτήματα για λιγότερη έκθεση του προσωπικού σε aerosol βέβαια.
Δεν κατάλαβα όμως τι ακριβώς θέλουν να κάνουν, αν θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σαν αναπνευστήρα πρέπει να γίνει σε ΜΕΘ ή ΜΑΦ, που σημαίνει περισσότερα κρεβάτια και περισσότερο εξειδικευμένο προσωπικό αφού απαιτείται διασωλήνωση.
Τα διδάγματα από την Ιταλία και την Ισπανία λένε οτι πολλές φορές ελλείψει εναλλακτικών δεν υπάρχει η "πολυτέλεια" ΜΕΘ ή και ΜΑΦ, αρκεί να υπάρχουν αναπνευστήρες και ένας χώρος για τους ασθενείς
https://www.uni-marburg.de/de/fb13/halb ... -project-1
- Λίνο Βεντούρα
καλάNiki έγραψε: 01 Απρ 2020, 22:28 Αυτός πάντως επέμενε ότι δεν υπάρχει τέστ που να σου λέει ότι έχεις κορωνοιό 19 συγκεκριμένα.
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Αυτός μου είπε ότι για να βρεις αν πραγματικά είναι κορωνοιός 19 δεν μπορείς να το κάνεις με τα απλά τεστ απλά πρέπει να μεγεθύνεις dna ανθρώπου με RNA ιου και είναι πολύπλοκο.Λίνο Βεντούρα έγραψε: 01 Απρ 2020, 22:33καλάNiki έγραψε: 01 Απρ 2020, 22:28 Αυτός πάντως επέμενε ότι δεν υπάρχει τέστ που να σου λέει ότι έχεις κορωνοιό 19 συγκεκριμένα.
Κάτι τέτοια μου έλεγε.
Δεν τα καταλάβαινα.
Αυτά τα τεστ λέει που με το σάλιο σε μια ώρα κ.λ.π που κάνουν οι περισσότερες χώρες είναι τεστ για την οικογένεια των κορωνοιών.
Παιδιά σας μετέφερα όσα κατάλαβα για να με βοηθήσετε.
Αν θέλετε δώστε μου ερωτήσεις να του κάνω αύριο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Niki την 01 Απρ 2020, 22:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Είναι σαφώς ελπιδοφόρο που τόσοι άνθρωποι προσπαθούν να σκεφτούν λύσεις και να κάνουν τα πράγματα πιο απλά. Δεν ξέρω πως αλλά εύχομαι να είναι εφαρμόσιμο!dna replication έγραψε: 01 Απρ 2020, 22:31με δεδομένη την έλλειψη αναπνευστήρων παγκόσμια, σχεδίασαν μια απλή συσκευή, ενδεχομένως μειωμένης αντοχής σε σχέση με τις αυστηρές προδιαγραφές ιατρικού εξοπλισμού, που να μπορεί να κατασκευαστεί εύκολα και τα σχέδια θα είναι διαθέσιμα στο ίντερνετFrozen έγραψε: 01 Απρ 2020, 22:15 Χρησιμοποιούν ήδη CPAP για COVID ασθενείς, με διάφορες αλλαγές στο πως συνδέονται τα εξαρτήματα για λιγότερη έκθεση του προσωπικού σε aerosol βέβαια.
Δεν κατάλαβα όμως τι ακριβώς θέλουν να κάνουν, αν θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σαν αναπνευστήρα πρέπει να γίνει σε ΜΕΘ ή ΜΑΦ, που σημαίνει περισσότερα κρεβάτια και περισσότερο εξειδικευμένο προσωπικό αφού απαιτείται διασωλήνωση.
Τα διδάγματα από την Ιταλία και την Ισπανία λένε οτι πολλές φορές ελλείψει εναλλακτικών δεν υπάρχει η "πολυτέλεια" ΜΕΘ ή και ΜΑΦ, αρκεί να υπάρχουν αναπνευστήρες και ένας χώρος για τους ασθενείς
https://www.uni-marburg.de/de/fb13/halb ... -project-1
Pluviophile - (n) a lover of rain; someone who finds joy and peace of mind during rainy days. 
- Λίνο Βεντούρα
εντάξει
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Που ετοιμάζουν τα νεκροτ...ε σόρυ κλειστά γήπεδα με ΜΕΘ; Ξάνθη και Καστοριά; οκ.
We're on a mission from God 777
Το τεστ στηριζεται ξεκαθαρα στην γενετικη αλληλουχια του Covid-19. Επισης, μαλλον δεν θα καταλαβες καλα αυτο που σου ειπε περι διαγνωσης μεσω συμπτωματων, γιατι οι κορονοιοι εχουν μεγαλο ευρος συμπτωματολογιας. Ακομη και ο τωρινος ιος, που θεριζει ζωες, σε σημαντικο ποσοστο των φορεων ειναι ασυμπτωματικος!Niki έγραψε: 01 Απρ 2020, 22:34Αυτός μου είπε ότι για να βρεις αν πραγματικά είναι κορωνοιός 19 δεν μπορείς να το κάνεις με τα απλά τεστ απλά πρέπει να μεγεθύνεις dna ανθρώπου με RNA ιου και είναι πολύπλοκο.Λίνο Βεντούρα έγραψε: 01 Απρ 2020, 22:33καλάNiki έγραψε: 01 Απρ 2020, 22:28 Αυτός πάντως επέμενε ότι δεν υπάρχει τέστ που να σου λέει ότι έχεις κορωνοιό 19 συγκεκριμένα.
Κάτι τέτοια μου έλεγε.
Δεν τα καταλάβαινα.
Αυτά τα τεστ λέει που με το σάλιο σε μια ώρα κ.λ.π που κάνουν οι περισσότερες χώρες είναι τεστ για την οικογένεια των κορωνοιών.
Αν θέλετε δώστε μου ερωτήσεις να του κάνω αύριο.![]()
Winter is coming
Μπορεί να μην κατάλαβα.Lestat έγραψε: 01 Απρ 2020, 22:41Το τεστ στηριζεται ξεκαθαρα στην γενετικη αλληλουχια του Covid-19. Επισης, μαλλον δεν θα καταλαβες καλα αυτο που σου ειπε περι διαγνωσης μεσω συμπτωματων, γιατι οι κορονοιοι εχουν μεγαλο ευρος συμπτωματολογιας. Ακομη και ο τωρινος ιος, που θεριζει ζωες, σε σημαντικο ποσοστο των φορεων ειναι ασυμπτωματικος!Niki έγραψε: 01 Απρ 2020, 22:34Αυτός μου είπε ότι για να βρεις αν πραγματικά είναι κορωνοιός 19 δεν μπορείς να το κάνεις με τα απλά τεστ απλά πρέπει να μεγεθύνεις dna ανθρώπου με RNA ιου και είναι πολύπλοκο.
Κάτι τέτοια μου έλεγε.
Δεν τα καταλάβαινα.
Αν θέλετε δώστε μου ερωτήσεις να του κάνω αύριο.![]()
Θα γράψω τι κατάλαβα.
Αν κάποιος παρουσιάζει συμπτώματα και πεθάνει σε μια περιοχή κάνουν τεστ σε πολλούς το απλό για την οικογένεια του κορωνοιού.
Κάνουν 1000 βρίσκουν 20 θετικούς.
Σε αυτούς τους 20 κάνουν το άλλο το δύσκολο τεστ και βρίσκουν 5.
Έτσι λειτουργεί όλος ο πλανήτης.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Στα πολεμικά σενάρια οι μεν και οι δε αγνοούν μία βασική παράμετρο. Όταν θα σημάνει η ώρα, το living standard μας (για να το πω και εγώ εις άπταιστον νεοελληνικήν) θα είναι μειωμένο κατά 30% μέχρι 50%. Αυτό από μόνο του θα καταστήσει την επιβολή στρατιωτικού νόμου αναγκαία σε όλες τις βαλλόμενες χώρες για την καταστολή εξεγέρσεων από επίδοξους βατράχους και κατά συνέπεια την επιλογή εξιλαστήριου θύματος για τη μιζέρια ευκολώτερη. Ταυτόχρονα θα δώσει ώθηση στην παραγωγή και μείωση στην ανεργία. Προφανώς η κινεζική παραγωγή δεν θα είναι τόσο απαραίτητη, κανείς δεν θα ενδιαφέρεται για το τελευταίο κινητό ή το Χ εξωτικό ταξίδι. Μιλάμε για επιστροφή στα 70ας για όσους τα έζησαν και ξέρουν. Για την στρατιωτική παραγωγή υπεραρκούν τα δυτικά εργοστάσια και αν χρειαστεί κάτι στήνεται. Εκείνο που θα μετράει θα είναι η ουσία, δηλ. να κάνει τη δουλειά του και όχι το μάρκετιγκ.
Όσον αφορά την τεχνογνωσία, ασφαλώς και είναι το σημαντικότερο. Διαφορετικά δεν θα σκιζόντουσαν οι Κινέζοι να κλέβουν τη Δύση όπου και όπως μπορούν, προσπαθώντας να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο. Τελικά, μιλάμε για απίστευτους απατεώνες, δεν είναι μόνο ο κορωνοιός.
Όσον αφορά την τεχνογνωσία, ασφαλώς και είναι το σημαντικότερο. Διαφορετικά δεν θα σκιζόντουσαν οι Κινέζοι να κλέβουν τη Δύση όπου και όπως μπορούν, προσπαθώντας να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο. Τελικά, μιλάμε για απίστευτους απατεώνες, δεν είναι μόνο ο κορωνοιός.
Εγώ πάντως άκουσα τον Κορεάτη Τσιόδρα και από ότι κατάλαβα το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε τους επόμενους μήνες που μπορεί να μας σώσει είναι να βρεθεί ένα φάρμακο που ήδη κυκλοφορεί και να είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του κορωνοιου. Εμβόλιο δεν παίζει για τους επόμενους 18 μήνες και αν. Και ακόμα και αν ελεγχθεί η νόσος υπάρχουν τα εισαγόμενα κρούσματα όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο Κορεάτης ιατρός. Επισης, σημαντικό από τη συνέντευξη του είναι ότι θεωρεί ότι οι Ευρωπαίοι κάνουν λάθος με τη μη χρήση της μάσκας και ότι πιστεύει ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι το καλοκαίρι να υπάρχει ύφεση στο βόρειο ημισφαίριο και μεταφορά του στο νότιο. Εδώ το βίντεο
Φυσικά εδώ κινούμαστε μεταξύ αστείου και σοβαρού, χθες όμως η σοβαρή FAZ δημοσίευσε άρθρο με τίτλο, η οικονομία των ΗΠΑ κινείται σε προ πολέμου ρυθμούς. 
Τα απλα τεστ (που δινουν και γρηγορα αποτελεσματα) δεν δινουν σωστη διαγνωση, το εχουμε πει αυτο.Niki έγραψε: 01 Απρ 2020, 22:48
Μπορεί να μην κατάλαβα.
Θα γράψω τι κατάλαβα.
Αν κάποιος παρουσιάζει συμπτώματα και πεθάνει σε μια περιοχή κάνουν τεστ σε πολλούς το απλό για την οικογένεια του κορωνοιού.
Κάνουν 1000 βρίσκουν 20 θετικούς.
Σε αυτούς τους 20 κάνουν το άλλο το δύσκολο τεστ και βρίσκουν 5.
Έτσι λειτουργεί όλος ο πλανήτης.
Τα τεστ που γινονται στον πληθυσμο και που πανε για μελετη στο εργαστηριο, διερευνουν την υπαρξη συγκεκριμενης αλληλουχιας βασεων RNA που ειναι χαρακτηριστικες μονο στον Covid-19.
Winter is coming
-
Εμπεδοκλής
Εδω να πούμε ότι δεν χρειάζεται καμία κλοπή τεχνογνωσίας από τους Κινέζους. Μόνοι τους πάνε οι άλλοι και τους την δίνουν γιατί είναι πιο φθηνοί.Awesomatic έγραψε: 01 Απρ 2020, 21:58Ναι δεν είναι προφανώς μόνο η Ταϊβάν, αν και σε ότι παράγει έχει μακράν πιο ποιοτικά πράγματα από ότι η Κίνα. Πολλές εξαγωγές έχει το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη, η Μαλαισία τελευταία η Ινδονησία κλπ. Κυρίως χαμηλής αξίας όπως ήταν η Κίνα πριν κάποια χρόνια. Η μόνη ουσιαστική αξία που υπάρχει στην Κίνα και θα αργήσει λίγο παραπάνω να αναπληρωθεί είναι τα εργοστάσια hardware. Δεν σχολιάζω ότι τα νούμερα του ΑΕΠ της Κίνας είναι τελείως θεωρητικά και κάνεις δεν ξέρει πόσο είναι στα αλήθεια με ακρίβεια.Εμπεδοκλής έγραψε: 01 Απρ 2020, 21:41 Αξία εξαγωγών Κίνας -> 2,5 τρις δολλάρια -> 20% του ΑΕΠ
Αξία εξαγωγών Ταϊβάν -> 350 δις -> 60% του ΑΕΠ
Δεν βγαίνουν τα νούμερα σύντροφε.
Τεχνογνωσία για σοβαρά πράγματα, όχι για σόλες παπουτσιών. Έχει κλέψει πολλά με βιομηχανική κατασκοπεία από τη Δύση και γινόταν ανεκτό αυτό μέχρι τώρα. Η λέξεις κλειδιά είναι "μέχρι τώρα". Το μεγάλο κόστος στην υψηλή τεχνολογία δεν είναι στην παραγωγή αλλά στο R&D.Τεχνογνωσία έχει. Η τεχνογνωσία είναι το εύκολο. Εργοστάσια δεν έχει... Αν δεν εμφανιστεί σύντομα ένα τζίνι να κάνουν μία ευχή να τα αποκτήσουν με τσακ, μην περιμένεις επίθεση σύντομα...
Άλλωστε, τελευταία, αναστέλλει την λειτουργία παραγωγικών μονάδων, δεν τις θέτει σε λειτουργία...
Όχι, θα πει θα την πάω στην Ινδονησία γιατί με τους δασμούς που έχει για αυτά που παράγω στην Κίνα θα μου έβγαινε πιο φθηνά να το έφτιαχνα κατευθείαν στη Γερμανία. Ο επιχειρηματίας θέλει πρώτα από όλα να μπορεί να πουλήσειΣωστά, θα πει ο επιχειρηματίας, κάτσε να πάω τη μονάδα στην Ελλάδα και να μου κοστίζει 50, συν τα έξοδα για τους κανόνες ασφαλείας κλπ που θα πρέπει να κάνω, και ας κλείσω τη μονάδα που μου κοστίζει 5 και και το πουλούσα 45...
Επίσης, σιγά τη δυσκολία που έχει το reverse engineering. Ακόμη και οι Ιρανοί το κατάφεραν αρκετά σύντομα για τον αφρό της αμερικανικής έρευνας, τα drones. Φαντάσου πόσο εύκολο είναι για ηλεκτρικές σκούπες και τηλεοράσεις...
Ο επιχειρηματίας ελέγχει την εξουσία στη Γερμανία και την κάθε Γερμανία. Ο επιχειρηματίας ενδιαφέρεται για το μέγιστο κέρδος. Οι δασμοί καταργήθηκαν για αυτό ακριβώς το λόγο. Θα σου παίξει μια αντιαντισινική προπαγάνδα για 10 ημέρες και θα τα ξεχάσουμε όλα...
Δώσε λινκ πληζsharp έγραψε: 01 Απρ 2020, 23:02 Φυσικά εδώ κινούμαστε μεταξύ αστείου και σοβαρού, χθες όμως η σοβαρή FAZ δημοσίευσε άρθρο με τίτλο, η οικονομία των ΗΠΑ κινείται σε προ πολέμου ρυθμούς.![]()
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 86 Απαντήσεις
- 2634 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Saturn
-