!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κορονοϊός από την κινα

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Frozen

Re: Κορονοϊός από την κινα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frozen »

Niki έγραψε: 01 Απρ 2020, 22:23
vatraxos έγραψε: 01 Απρ 2020, 22:20 Μα δεν ξέρουμε
Συγνώμη νόμιζα ότι ξέρατε. :oops:
Τελικά η ενημέρωση που έχουμε μάλλον είναι ελλιπής.
Μου είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο τεστ για αυτό όσοι βγαίνουν θετικοί σε κορωνοιό τους λένε να πάνε σπίτια τους και αν δούνε ένα σύμπτωμα μπλα μπλα μπλα τότε να καλέσουν το εσυ.
Μάλλον θα έχει δίκιο. :e040:
Μου αρέσει που καθόμαστε και κάνουμε στατιστικές . :lol:
Δεν ξέρω την απάντηση στο ερώτημα σου καθώς δεν είμαι μικροβιολογος, όμως ξέρω πως υπάρχουν διάφορα ήδη κορωνοϊου, ένα από αυτά προκαλεί το κοινό κρύωμα. Ο λόγος που γίνεται όμως ότι γίνεται αυτή την στιγμή είναι για το novel coronavirus. Το τεστ δεν είναι ο μόνος τρόπος διάγνωσης. Βλέπε ακτινογραφία.
Pluviophile - (n) a lover of rain; someone who finds joy and peace of mind during rainy days. :hebit:
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

Frozen έγραψε: 01 Απρ 2020, 22:15 Χρησιμοποιούν ήδη CPAP για COVID ασθενείς, με διάφορες αλλαγές στο πως συνδέονται τα εξαρτήματα για λιγότερη έκθεση του προσωπικού σε aerosol βέβαια.
Δεν κατάλαβα όμως τι ακριβώς θέλουν να κάνουν, αν θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σαν αναπνευστήρα πρέπει να γίνει σε ΜΕΘ ή ΜΑΦ, που σημαίνει περισσότερα κρεβάτια και περισσότερο εξειδικευμένο προσωπικό αφού απαιτείται διασωλήνωση.
με δεδομένη την έλλειψη αναπνευστήρων παγκόσμια, σχεδίασαν μια απλή συσκευή, ενδεχομένως μειωμένης αντοχής σε σχέση με τις αυστηρές προδιαγραφές ιατρικού εξοπλισμού, που να μπορεί να κατασκευαστεί εύκολα και τα σχέδια θα είναι διαθέσιμα στο ίντερνετ

Τα διδάγματα από την Ιταλία και την Ισπανία λένε οτι πολλές φορές ελλείψει εναλλακτικών δεν υπάρχει η "πολυτέλεια" ΜΕΘ ή και ΜΑΦ, αρκεί να υπάρχουν αναπνευστήρες και ένας χώρος για τους ασθενείς

https://www.uni-marburg.de/de/fb13/halb ... -project-1
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα »

Niki έγραψε: 01 Απρ 2020, 22:28 Αυτός πάντως επέμενε ότι δεν υπάρχει τέστ που να σου λέει ότι έχεις κορωνοιό 19 συγκεκριμένα.
καλά
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki »

Λίνο Βεντούρα έγραψε: 01 Απρ 2020, 22:33
Niki έγραψε: 01 Απρ 2020, 22:28 Αυτός πάντως επέμενε ότι δεν υπάρχει τέστ που να σου λέει ότι έχεις κορωνοιό 19 συγκεκριμένα.
καλά
Αυτός μου είπε ότι για να βρεις αν πραγματικά είναι κορωνοιός 19 δεν μπορείς να το κάνεις με τα απλά τεστ απλά πρέπει να μεγεθύνεις dna ανθρώπου με RNA ιου και είναι πολύπλοκο.
Κάτι τέτοια μου έλεγε.
Δεν τα καταλάβαινα.
Αυτά τα τεστ λέει που με το σάλιο σε μια ώρα κ.λ.π που κάνουν οι περισσότερες χώρες είναι τεστ για την οικογένεια των κορωνοιών.

Παιδιά σας μετέφερα όσα κατάλαβα για να με βοηθήσετε.
Αν θέλετε δώστε μου ερωτήσεις να του κάνω αύριο. :lol:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Niki την 01 Απρ 2020, 22:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Άβαταρ μέλους
Frozen

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frozen »

dna replication έγραψε: 01 Απρ 2020, 22:31
Frozen έγραψε: 01 Απρ 2020, 22:15 Χρησιμοποιούν ήδη CPAP για COVID ασθενείς, με διάφορες αλλαγές στο πως συνδέονται τα εξαρτήματα για λιγότερη έκθεση του προσωπικού σε aerosol βέβαια.
Δεν κατάλαβα όμως τι ακριβώς θέλουν να κάνουν, αν θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σαν αναπνευστήρα πρέπει να γίνει σε ΜΕΘ ή ΜΑΦ, που σημαίνει περισσότερα κρεβάτια και περισσότερο εξειδικευμένο προσωπικό αφού απαιτείται διασωλήνωση.
με δεδομένη την έλλειψη αναπνευστήρων παγκόσμια, σχεδίασαν μια απλή συσκευή, ενδεχομένως μειωμένης αντοχής σε σχέση με τις αυστηρές προδιαγραφές ιατρικού εξοπλισμού, που να μπορεί να κατασκευαστεί εύκολα και τα σχέδια θα είναι διαθέσιμα στο ίντερνετ

Τα διδάγματα από την Ιταλία και την Ισπανία λένε οτι πολλές φορές ελλείψει εναλλακτικών δεν υπάρχει η "πολυτέλεια" ΜΕΘ ή και ΜΑΦ, αρκεί να υπάρχουν αναπνευστήρες και ένας χώρος για τους ασθενείς

https://www.uni-marburg.de/de/fb13/halb ... -project-1
Είναι σαφώς ελπιδοφόρο που τόσοι άνθρωποι προσπαθούν να σκεφτούν λύσεις και να κάνουν τα πράγματα πιο απλά. Δεν ξέρω πως αλλά εύχομαι να είναι εφαρμόσιμο!
Pluviophile - (n) a lover of rain; someone who finds joy and peace of mind during rainy days. :hebit:
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα »

εντάξει
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Άβαταρ μέλους
LOUROS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από LOUROS »

Που ετοιμάζουν τα νεκροτ...ε σόρυ κλειστά γήπεδα με ΜΕΘ; Ξάνθη και Καστοριά; οκ.
We're on a mission from God 777
Άβαταρ μέλους
Lestat
Phorum.gr user: Lestat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lestat »

Niki έγραψε: 01 Απρ 2020, 22:34
καλά
Αυτός μου είπε ότι για να βρεις αν πραγματικά είναι κορωνοιός 19 δεν μπορείς να το κάνεις με τα απλά τεστ απλά πρέπει να μεγεθύνεις dna ανθρώπου με RNA ιου και είναι πολύπλοκο.
Κάτι τέτοια μου έλεγε.
Δεν τα καταλάβαινα.
Αυτά τα τεστ λέει που με το σάλιο σε μια ώρα κ.λ.π που κάνουν οι περισσότερες χώρες είναι τεστ για την οικογένεια των κορωνοιών.

Το τεστ στηριζεται ξεκαθαρα στην γενετικη αλληλουχια του Covid-19. Επισης, μαλλον δεν θα καταλαβες καλα αυτο που σου ειπε περι διαγνωσης μεσω συμπτωματων, γιατι οι κορονοιοι εχουν μεγαλο ευρος συμπτωματολογιας. Ακομη και ο τωρινος ιος, που θεριζει ζωες, σε σημαντικο ποσοστο των φορεων ειναι ασυμπτωματικος!
Winter is coming
Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki »

Lestat έγραψε: 01 Απρ 2020, 22:41
Niki έγραψε: 01 Απρ 2020, 22:34
καλά
Κάτι τέτοια μου έλεγε.
Δεν τα καταλάβαινα.

Το τεστ στηριζεται ξεκαθαρα στην γενετικη αλληλουχια του Covid-19. Επισης, μαλλον δεν θα καταλαβες καλα αυτο που σου ειπε περι διαγνωσης μεσω συμπτωματων, γιατι οι κορονοιοι εχουν μεγαλο ευρος συμπτωματολογιας. Ακομη και ο τωρινος ιος, που θεριζει ζωες, σε σημαντικο ποσοστο των φορεων ειναι ασυμπτωματικος!
Μπορεί να μην κατάλαβα.
Θα γράψω τι κατάλαβα.

Αν κάποιος παρουσιάζει συμπτώματα και πεθάνει σε μια περιοχή κάνουν τεστ σε πολλούς το απλό για την οικογένεια του κορωνοιού.
Κάνουν 1000 βρίσκουν 20 θετικούς.
Σε αυτούς τους 20 κάνουν το άλλο το δύσκολο τεστ και βρίσκουν 5.
Έτσι λειτουργεί όλος ο πλανήτης.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Στα πολεμικά σενάρια οι μεν και οι δε αγνοούν μία βασική παράμετρο. Όταν θα σημάνει η ώρα, το living standard μας (για να το πω και εγώ εις άπταιστον νεοελληνικήν) θα είναι μειωμένο κατά 30% μέχρι 50%. Αυτό από μόνο του θα καταστήσει την επιβολή στρατιωτικού νόμου αναγκαία σε όλες τις βαλλόμενες χώρες για την καταστολή εξεγέρσεων από επίδοξους βατράχους και κατά συνέπεια την επιλογή εξιλαστήριου θύματος για τη μιζέρια ευκολώτερη. Ταυτόχρονα θα δώσει ώθηση στην παραγωγή και μείωση στην ανεργία. Προφανώς η κινεζική παραγωγή δεν θα είναι τόσο απαραίτητη, κανείς δεν θα ενδιαφέρεται για το τελευταίο κινητό ή το Χ εξωτικό ταξίδι. Μιλάμε για επιστροφή στα 70ας για όσους τα έζησαν και ξέρουν. Για την στρατιωτική παραγωγή υπεραρκούν τα δυτικά εργοστάσια και αν χρειαστεί κάτι στήνεται. Εκείνο που θα μετράει θα είναι η ουσία, δηλ. να κάνει τη δουλειά του και όχι το μάρκετιγκ.

Όσον αφορά την τεχνογνωσία, ασφαλώς και είναι το σημαντικότερο. Διαφορετικά δεν θα σκιζόντουσαν οι Κινέζοι να κλέβουν τη Δύση όπου και όπως μπορούν, προσπαθώντας να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο. Τελικά, μιλάμε για απίστευτους απατεώνες, δεν είναι μόνο ο κορωνοιός.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Εγώ πάντως άκουσα τον Κορεάτη Τσιόδρα και από ότι κατάλαβα το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε τους επόμενους μήνες που μπορεί να μας σώσει είναι να βρεθεί ένα φάρμακο που ήδη κυκλοφορεί και να είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του κορωνοιου. Εμβόλιο δεν παίζει για τους επόμενους 18 μήνες και αν. Και ακόμα και αν ελεγχθεί η νόσος υπάρχουν τα εισαγόμενα κρούσματα όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο Κορεάτης ιατρός. Επισης, σημαντικό από τη συνέντευξη του είναι ότι θεωρεί ότι οι Ευρωπαίοι κάνουν λάθος με τη μη χρήση της μάσκας και ότι πιστεύει ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι το καλοκαίρι να υπάρχει ύφεση στο βόρειο ημισφαίριο και μεταφορά του στο νότιο. Εδώ το βίντεο
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Φυσικά εδώ κινούμαστε μεταξύ αστείου και σοβαρού, χθες όμως η σοβαρή FAZ δημοσίευσε άρθρο με τίτλο, η οικονομία των ΗΠΑ κινείται σε προ πολέμου ρυθμούς. :o
Άβαταρ μέλους
Lestat
Phorum.gr user: Lestat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lestat »

Niki έγραψε: 01 Απρ 2020, 22:48
Μπορεί να μην κατάλαβα.
Θα γράψω τι κατάλαβα.

Αν κάποιος παρουσιάζει συμπτώματα και πεθάνει σε μια περιοχή κάνουν τεστ σε πολλούς το απλό για την οικογένεια του κορωνοιού.
Κάνουν 1000 βρίσκουν 20 θετικούς.
Σε αυτούς τους 20 κάνουν το άλλο το δύσκολο τεστ και βρίσκουν 5.
Έτσι λειτουργεί όλος ο πλανήτης.
Τα απλα τεστ (που δινουν και γρηγορα αποτελεσματα) δεν δινουν σωστη διαγνωση, το εχουμε πει αυτο.
Τα τεστ που γινονται στον πληθυσμο και που πανε για μελετη στο εργαστηριο, διερευνουν την υπαρξη συγκεκριμενης αλληλουχιας βασεων RNA που ειναι χαρακτηριστικες μονο στον Covid-19.
Winter is coming
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Awesomatic έγραψε: 01 Απρ 2020, 21:58
Εμπεδοκλής έγραψε: 01 Απρ 2020, 21:41 Αξία εξαγωγών Κίνας -> 2,5 τρις δολλάρια -> 20% του ΑΕΠ
Αξία εξαγωγών Ταϊβάν -> 350 δις -> 60% του ΑΕΠ

Δεν βγαίνουν τα νούμερα σύντροφε.
Ναι δεν είναι προφανώς μόνο η Ταϊβάν, αν και σε ότι παράγει έχει μακράν πιο ποιοτικά πράγματα από ότι η Κίνα. Πολλές εξαγωγές έχει το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη, η Μαλαισία τελευταία η Ινδονησία κλπ. Κυρίως χαμηλής αξίας όπως ήταν η Κίνα πριν κάποια χρόνια. Η μόνη ουσιαστική αξία που υπάρχει στην Κίνα και θα αργήσει λίγο παραπάνω να αναπληρωθεί είναι τα εργοστάσια hardware. Δεν σχολιάζω ότι τα νούμερα του ΑΕΠ της Κίνας είναι τελείως θεωρητικά και κάνεις δεν ξέρει πόσο είναι στα αλήθεια με ακρίβεια.
Τεχνογνωσία έχει. Η τεχνογνωσία είναι το εύκολο. Εργοστάσια δεν έχει... Αν δεν εμφανιστεί σύντομα ένα τζίνι να κάνουν μία ευχή να τα αποκτήσουν με τσακ, μην περιμένεις επίθεση σύντομα...
Άλλωστε, τελευταία, αναστέλλει την λειτουργία παραγωγικών μονάδων, δεν τις θέτει σε λειτουργία...
Τεχνογνωσία για σοβαρά πράγματα, όχι για σόλες παπουτσιών. Έχει κλέψει πολλά με βιομηχανική κατασκοπεία από τη Δύση και γινόταν ανεκτό αυτό μέχρι τώρα. Η λέξεις κλειδιά είναι "μέχρι τώρα". Το μεγάλο κόστος στην υψηλή τεχνολογία δεν είναι στην παραγωγή αλλά στο R&D.
Σωστά, θα πει ο επιχειρηματίας, κάτσε να πάω τη μονάδα στην Ελλάδα και να μου κοστίζει 50, συν τα έξοδα για τους κανόνες ασφαλείας κλπ που θα πρέπει να κάνω, και ας κλείσω τη μονάδα που μου κοστίζει 5 και και το πουλούσα 45...
Όχι, θα πει θα την πάω στην Ινδονησία γιατί με τους δασμούς που έχει για αυτά που παράγω στην Κίνα θα μου έβγαινε πιο φθηνά να το έφτιαχνα κατευθείαν στη Γερμανία. Ο επιχειρηματίας θέλει πρώτα από όλα να μπορεί να πουλήσει
Εδω να πούμε ότι δεν χρειάζεται καμία κλοπή τεχνογνωσίας από τους Κινέζους. Μόνοι τους πάνε οι άλλοι και τους την δίνουν γιατί είναι πιο φθηνοί.
Επίσης, σιγά τη δυσκολία που έχει το reverse engineering. Ακόμη και οι Ιρανοί το κατάφεραν αρκετά σύντομα για τον αφρό της αμερικανικής έρευνας, τα drones. Φαντάσου πόσο εύκολο είναι για ηλεκτρικές σκούπες και τηλεοράσεις...

Ο επιχειρηματίας ελέγχει την εξουσία στη Γερμανία και την κάθε Γερμανία. Ο επιχειρηματίας ενδιαφέρεται για το μέγιστο κέρδος. Οι δασμοί καταργήθηκαν για αυτό ακριβώς το λόγο. Θα σου παίξει μια αντιαντισινική προπαγάνδα για 10 ημέρες και θα τα ξεχάσουμε όλα...
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos »

sharp έγραψε: 01 Απρ 2020, 23:02 Φυσικά εδώ κινούμαστε μεταξύ αστείου και σοβαρού, χθες όμως η σοβαρή FAZ δημοσίευσε άρθρο με τίτλο, η οικονομία των ΗΠΑ κινείται σε προ πολέμου ρυθμούς. :o
Δώσε λινκ πληζ
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”