Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 11 Ιουν 2019, 10:45
Ίφιδα έγραψε: 11 Ιουν 2019, 10:24
Καλά εντάξει, μη βλέπεις που βγαίνουμε και βρίσκουμε ευκαιρία να τα βγάλουμε απο μέσα μας. Βλέπεις μόνο τα αρνητικά και επικεντρώνεσαι σ αυτά, τα θετικά δε τα βλέπεις και κυρίως δε τα βιώνεις για να αντιληφθείς το μέγεθος.
Κι εγώ μες τα παράπονα ήμουν αν θυμάσαι, μιας που δεν έχουμε ένα τσουβάλι φράγκα και δε το μεγαλώνουν άλλοι, αλλά δε θα το άλλαζα με τίποτα.
Δεν γνώρισα γονιό που να είπε πως θα τα άλλαζε, υποθέτω πως δεν το σκέφτηκε καν κανείς. Μάλλον και εγω δεν θα το σκεφτόμουν στην θέση τους.
Ως αποστασιοποιημένος παρατηρητής βλέπω, πως η υπόθεση για έναν μέσο άνθρωπο σήμερα, που την βγάζει πολύ δύσκολα, είναι δυστυχία επι 100.Απλά με συγκλονίζει όταν την βλέπω ξανά και ξανά + την απίστευτη εχθρότητα,έως μίσος, που γεννιέται για ανθρώπους που κάποτε μπορεί να αγαπήθηκαν, σαν να νιώθουν πως παγίδεψε ο ένας τον άλλο. Αν έπαιζε χρήμα φάση 80ς ή είχαμε μεγαλώσει σαν γρανάζια μια μηχανής,σαν τους παππούδες μας,τους γύφτους ή τους λάθρο και όχι ως άτομα όλα θα ήταν πιο εύκολα.
Ηλικίες παιδιών;
Έχω μια θεωρία για αυτό, λόγω εμπΥριών, αλλά λίγο χρόνο τώρα. Βασικά, πιστεύω ότι η nuclear family είναι αφύσικη κατάσταση και μετα από χρόνια σκας. Και οι γκόμενοι είναι ενα υποκατάστατο της πραγματικής ζωής, για να έχεις μεταξύ άλλων και παρέα και κάτι να πεις. Πλέον ακόμα λιγότερο μπορεί κάποιος να διατηρήσει στην καθημερινότητά του μια παρέα ενηλίκων. Το θέμα είναι και ταξικό, διότι οι πελούσιοι ανέκαθεν είχαν hangers-on και προσωπικό και διαφορετικές ευκαιρίες να κάνουν το κομμάτι τους. Και να αποφεύγουν, αν θέλουν τα πιο βαρετά κομμάτια της καθημερινότητας.
Δεν είναι καθαρά ταξικό. Κλασικά, αν δεις μαμάδες του χόλιγουντ, ΄ή και royals, μόλις κάνουν παιδιά αποκτούν το θολό βλέμμα της αϋπνίας και της απόγνωσης και μετά από μήνες ή χρόνια λένε ότι περάσανε από "επιλόχειο κατάθλιψη" ποιυ κράτησε χρόνια όπως τις βλέπεις! Γιατί; Γιατί κλείστηκαν βασικά. Γιατί θεώρησαν απαραίτητο να κλειστούν. Γιατί "τα είχαν όλα πριν" και τα θυσίασαν, γιατί υποτίθεται πρέπει να κάνεις τέτοιες θυσίες.
Αυτό που είπες. Οι γύφτοι, μη κυνηγώντας πράγματα που δεσμεύουν το χρόνο τους, άθελά τους πηγαίνουν πιο κοντά στις ανθρώπινες ανάγκες να έχεις να πεις μια κουβέντα το απόγευμα με έναν άνθρωπο, βρε αδερφέ. Που δεν είναι απαραίτητα ο συμβίος - συμβία σου.