Πάνας έγραψε: 30 Ιούλ 2019, 20:19Σε πολλά νησιά και στην Αθήνα σε κάποια μέρη φτιάχνουν στον καφέ στην χόβολη, η χόβολη είναι άμμος όπου βάζουν επάνω το μπρίκι και κάτω από την άμμο συντηρούν κάρβουνα.ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 30 Ιούλ 2019, 18:14Πάνας έγραψε: 20 Φεβ 2019, 00:11
Αν το έχεις στο δυνατό ναι, στο μάτι της κουζίνας στο 1 κάνει πολύ καλό καφέ. Απλά θέλει να το χρονομετρήσεις για να κάνεις τις δουλειές (πλύσιμο, δόντια, αιλάινερ) πριν ετοιμαστεί.
.
Γιά χρονομετρήσεις καί γενικότερη ασφάλεια υπάρχει φθηνή πρίζα -χρονομετρητής λεπτών πού κλείνει
μόνος του τό μάτι.....
Οσο πιό πολύ ώρα ζεσταίνεται ο καφές τόσο διαιρούνται οι κόκοι του άρα τόσο
γίνεται πλουσιότερη η γεύση του.....
Στήν Αιθιοπία πού έζησα καί από όπου λένε οτι προέρχεται ο Κόφι τόν ζεσταίνουν χοντροσπασμένο
(προφανώς γιατί δέν ξοδεύουν γιά νά τον κάνουν σκόνη) αργά σέ κάρβουνα γιά 30 μέ 40 λεπτά.....
Πιό νερουλός από τόν δικό μας σλλά μέ αστέρι διφορετική γεύση.....γιά τούς Αθηναίους
έχει ένα Αιθιοπικό καφενείο γιά δοκιμή πάνω στήν πλατεία Αμερικής.....
Ολες οι διαφορετικές φίρμες εσπρέσσο απλώς κάνουν χαρμάνι από διαφορετικής προέλευσης καφέ.......
.
Πιες ένα τέτοιο και θα με θυμηθείς.
Ετσι το φτιάχνει το MOKKA διπλα στην κρεατοψαραγορα Αθηνάς αλλα κλείνει νωρίς το μεσημεράκι. Άλλο με ποιο διευρυμένο ωράριο ξέρουμε, πύτε;