!!! DEVELOPMENT MODE !!!
πεθανε ο David Lynch
- Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
- Phorum.gr user: Αφροδιτη
Re: πεθανε ο David Lynch
Κι ο καθένας
Έχει από μία
Μόνο μία (άντε δύο)
Αγαπημένη Ταινία
Όλοι μία διαφορετική ..
Έχει από μία
Μόνο μία (άντε δύο)
Αγαπημένη Ταινία
Όλοι μία διαφορετική ..
Εμενα μου αρεσουν ολες γιατι δεν εχω δει καμια.Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 18 Ιαν 2025, 21:07 Κι ο καθένας
Έχει από μία
Μόνο μία (άντε δύο)
Αγαπημένη Ταινία
Όλοι μία διαφορετική ..
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
μη δηινς σημασια, κ'φογρουνο ειναιBazoomba έγραψε: 18 Ιαν 2025, 21:26Εμενα μου αρεσουν ολες γιατι δεν εχω δει καμια.Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 18 Ιαν 2025, 21:07 Κι ο καθένας
Έχει από μία
Μόνο μία (άντε δύο)
Αγαπημένη Ταινία
Όλοι μία διαφορετική ..
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Ιουν 2024, 00:37
Ως αλμυρόγλυκο τόσο όσο, θα το χαρακτήριζα. Δεν είναι μόνον θέμα γεύσης αλλά και μυρωδιάς. Ακριβώς το ίδιο που ισχύει για τη γεύση και μυρωδιά των όρχεων και του σπέρματος. Αν δεν, δεν.
- NoMoreLice
Με εμένα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Όλες του οι ταινίες μου αρέσουν, εκτός από το straight story. Μάλιστα πιστεύω πως επίτηδες έκατσε και έκανε την πιο χαζή και ντεμεκ συγκινητική ταινία που μπορούσε για τρολιά.Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 18 Ιαν 2025, 21:05 Αυτό που μου κάνει εντύπωση
Στο Νήμα
Δε μπορεί να μην σημαίνει Κάτι
Είναι ότι όλοι
Πετάνε κάδο
Σχεδόν όλο το Έργο του
Εκτός από μία - δύο ταινίες
Που τους άρεσαν πάρα πολύ
Και τους "μίλησαν"
Κάτι παίζει μ' αυτό, δε μπορεί ..
Να δώσει η Μεγαλόχαρη κι η Παναγιά η Κανάλα
να μεγαλώσω γρήγορα σαν τα κορίτσια τ' άλλα

να μεγαλώσω γρήγορα σαν τα κορίτσια τ' άλλα
Θα μεγαλώσεις και θα νιώσεις.NoMoreLice έγραψε: 18 Ιαν 2025, 23:59Με εμένα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Όλες του οι ταινίες μου αρέσουν, εκτός από το straight story. Μάλιστα πιστεύω πως επίτηδες έκατσε και έκανε την πιο χαζή και ντεμεκ συγκινητική ταινία που μπορούσε για τρολιά.Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 18 Ιαν 2025, 21:05 Αυτό που μου κάνει εντύπωση
Στο Νήμα
Είναι ότι όλοι
Πετάνε κάδο
Σχεδόν όλο το Έργο του
Και τους "μίλησαν"
- Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
- Phorum.gr user: Αφροδιτη
Το ακούωNoMoreLice έγραψε: 18 Ιαν 2025, 23:59Με εμένα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Όλες του οι ταινίες μου αρέσουν, εκτός από το straight story. Μάλιστα πιστεύω πως επίτηδες έκατσε και έκανε την πιο χαζή και ντεμεκ συγκινητική ταινία που μπορούσε για τρολιά.Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 18 Ιαν 2025, 21:05 Αυτό που μου κάνει εντύπωση
Στο Νήμα
Είναι ότι όλοι
Πετάνε κάδο
Σχεδόν όλο το Έργο του
Και τους "μίλησαν"
Αν ρωτήσεις εμένα
Θα σου πω ότι του πήρε 20 χρόνια Πειραμάτων και Over-Hyped έργων
Μέχρι να μάθει να φτιάχνει Σινεμά
Κι άλλα 20 χρόνια όπου προσπαθούσε να καταλάβει τι έκανε τόσο καλά στο "Mulholland" ούτως ώστε να βρει επιτέλους ένα modus operandi
Και να μπορέσει να επαναλαμβάνει τέτοιας κλίμακας Θριάμβους
Αν ρωτήσεις μία απ' τις φίλες μου
Που μ' έσυρε σε τέσσερις - πέντε ταινίες του (βίντεο κ σινεμά) πριν το Mul (όπου έμεινα μα...ας)
Μόνο για να με βασανίσει
Ε, γι αυτήν είναι απ' τους καλύτερους ever
Εδώ ίσως μιλάν τα πολύ νωρίς ερεθίσματα και συναισθήματα που διαμορφώνουν την Αισθητική του καθένα, και στην επιφάνεια και στο βάθος
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
https://www.facebook.com/share/1LxYJC5V ... tid=wwXIfr
Ολονυχτία με Blue Velvet , Lost Highway , Wild At Heart και μερικά επεισόδια από Twin Peaks για 176353η φορά .
Μια σχέση που ξεκίνησε στα 80s , όταν είδα το Elephant Man και το Blue Velvet στον κινηματογράφο τα οποία με όρισαν τότε και από τότε, ραντεβού στο σινεμά , σε κάθε νέα του ταινία , την πρώτη μέρα προβολής.
Ο σκηνοθέτης που μας έμαθε πως δεν χρειάζεται τελικά να εξηγούνται όλα λογικά για να ευχαριστηθείς και να “μπεις” σε μια ταινία.
Και φυσικά , από αυτές τις περιπτώσεις δημιουργών που η μουσική που επέλεγε στις ταινίες του έπαιζε εξίσου κομβικό ρόλο με αυτή της επιλογής των ηθοποιών.
Κάτι που δεν είναι πολύ γνωστό ως ιστορία , είναι πως ο Lynch , το 1985 που ετοίμαζε το Blue Velvet , ήθελε να χρησιμοποιήσει τo (μαγικό) “Song To The Siren” , την διασκευή δηλαδή των This Mortal Coil στο τραγουδι του Tim Buckley. Τα δικαιώματα όμως για να χρησιμοποιήσει το τραγούδι ήταν πολύ ακριβά για τα δεδομένα του budget . Ο Angelo Badalamenti τότε έγραψε το “Mysteries Of Love” , ένα εξίσου haunting και ρομαντικό τραγούδι , στο υφος του “Song To The Siren”. Έλειπε όμως η τραγουδίστρια . Η άγνωστη Julee Cruise (η οποία τότε δούλευε ως κυνηγός ταλέντων για τον Badalamenti) πρότεινε να τραγουδήσει αυτή το “Mysteries Of Love” και τα υπολοιπα είναι ιστορία.
Και για τους 3 , ήταν η αρχή ενός καλλιτεχνικού δεσμού που θα κρατούσε χρόνια (σημείωσε πως Cruise και Badalamenti πεθαναν και οι δυο , την ιδια χρονιά , το 2022 , με διαφορά μηνών) .
Ήταν ακριβώς αυτή η η ευελιξια του Lynch να διαλέγει το κατάλληλο retro track και να το κάνει μέρος της εκάστοτε pop κουλτουρας (βλεπε για παραδειγμα το αξέχαστο “Blue Velvet” του Bobby Vinton) , ενώ ταυτόχρονα (ως λάτρης της καινουριας μουσικής σε πολλά διαφορετικά genres) να μην έχει κανένα κόλλημα να συμπεριλάβει ένα underground Thrash κομματι , το “Slaughterhouse” των αμερικανων Powermad , στις εμβληματικές εκείνες σκηνές της Laura Dern και του Nicholas Cage (τι απίστευτο ζευγαρι η Lula και ο Sailor) για το Wild At Heart και ταυτόχρονα να απογειώσει την καριέρα του Chris Isaak.
Με το (ασύλληπτο) soundtrack του Lost Highway , το 1997 , ο Lynch θα μάθαινε τους Rammstein στον υπόλοιπο κόσμο που ακόμα κοιμόταν , θα ξεκινούσε η σχέση του με τον Trent Reznor των NIN και θα είχε και 2 exclusive tracks απο Marilyn Manson και Smashing Pumpkins , γιατί , επειδή.
O Lynch (among other things) πειραματιζοταν από παλιά και με την συνθεση μουσικης (τα πρωτα δειγματα υπάρχουν να φανταστείς στην πρωτη του ταινια Eraserhead του 1977) και το 1998 θα κυκλοφορούσε το 1ο του album “Lux Vivens” , σε συνεργασία με την Jocelyn Montgomery που επαιζε στις φανταστικές , αγαπημένες μου , underrated Miranda Sex Garden. Θα ακολουθούσαν και άλλα solo albums του Lynch (με συνεργασίες ή μη) τα επόμενα χρόνια , με τελευταίο το πολύ ενδιαφέρον περσινό “Cellophane Memories” με την Chrystabell.
Η κορύφωση έρχεται το 2017 , στο Roadhouse/Bang Bang Bar για την Season 3 του Twin Peaks (ή Twin Peaks, The Return) , στο οποίο -οσοι θυμούνται- επαιξαν ζωντανα οι Nine Inch Nails (παίζοντας το “She’s Gone Away” προλογίζοντάς τους ως THE Nine Inch Nails) , η Julee Cruise φυσικά , ο Eddie Vedder, η Sharon Von Etten , οι Veils , οι Chromatics και αρκετοί ακόμα ( με άλλα λόγια ψάξε το soundtrack ή ξαναδές την συγκεκριμένη σεζόν).
Η απώλεια του Lynch είναι πραγματική απώλεια για τις τέχνες γενικότερα. ‘Ομοιος του δεν υπήρξε και ούτε θα υπάρξει ποτέ , ακριβώς επειδή για δεκαετίες ήταν σαν να ζούσε σε ένα άλλο σύμπαν και μάλιστα μας μετέφερε (και θα συνεχίζει να μας μεταφέρει) σε αυτά τα universes του με τον ίδιο μαγικό, μοναδικό τρόπο του, όπου όλα μπορούν να συμβούν και όλα είναι αποδεκτά.
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 19 Ιαν 2025, 16:26 Κάτι που δεν είναι πολύ γνωστό ως ιστορία , είναι πως ο Lynch , το 1985 που ετοίμαζε το Blue Velvet , ήθελε να χρησιμοποιήσει τo (μαγικό) “Song To The Siren” , την διασκευή δηλαδή των This Mortal Coil στο τραγουδι του Tim Buckley. Τα δικαιώματα όμως για να χρησιμοποιήσει το τραγούδι ήταν πολύ ακριβά για τα δεδομένα του budget . Ο Angelo Badalamenti τότε έγραψε το “Mysteries Of Love” , ένα εξίσου haunting και ρομαντικό τραγούδι , στο υφος του “Song To The Siren”. Έλειπε όμως η τραγουδίστρια . Η άγνωστη Julee Cruise (η οποία τότε δούλευε ως κυνηγός ταλέντων για τον Badalamenti) πρότεινε να τραγουδήσει αυτή το “Mysteries Of Love” και τα υπολοιπα είναι ιστορία.
Χμμμμμμμ......Σωστός ο Φακίνος
δεν το χα σκεφτεί.....όντως έχουν συγγένεια τα δυο τους
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎.....
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Πολύ ωραίο και το χθεσινό κείμενο του

Αξίζει να διαβαστεί ολόκληρο και όχι μόνο το μικρο απόσπασμα που βάζω εγώ εδω

Αξίζει να διαβαστεί ολόκληρο και όχι μόνο το μικρο απόσπασμα που βάζω εγώ εδω
https://www.karpetshow.gr/blog/o-teleytaios-profitis
Ο Λιντς υπήρξε κυρίως ένας μεγάλος προφήτης. Είναι αμφίβολο αν χωρίς αυτόν θα υπήρχε το σινεμά του Ταραντίνο – έστω κι αν αυτός δεν πολυμιλάει για αυτόν. Δύσκολα θα υπήρχαν επίσης οι αδερφοί Κόεν, o Εντγκαρ Ράιτ, ο Βιλνέβ κι άλλοι πολλοί. Ο Λιντς προετοίμασε το κοινό για τον ερχομό τους ακόμα κι αν δεν υπήρξε πηγή έμπνευσής τους: υπήρξε ένας τύπος που άνοιξε στο κοινό ένα παράθυρο – κι αυτό μετράει περισσότερο. Ο Λιντς μας κατήχησε σε ένα σινεμά που όχι απλά ξεπερνούσε τα συνηθισμένα, αλλά όρισε κατά κάποιο τρόπο το μέλλον. Και αφηγηματικά, αλλά κυρίως αισθητικά.
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Λοιπόν άκου μια συμβουλή....για καλό στο λέω....κόψε το πολύ pronewsZundapp έγραψε: 17 Ιαν 2025, 21:38 georgebi δε ξερω ποια ειναι η διαταραχη σου ωστε να συγκρινεις τον Lean με τον Lynch
περιορισου στο φλουνταρισμα πολιτικων νηματων και στις ειρωνιες προς την Καρυστιανου
γιατι

Spoiler
ποια συμβουλη να με δωσει καποιος που δεν γνωριζει την διαφορα ντοκυμαντερ-ταινια?georgebi έγραψε: 19 Ιαν 2025, 19:42Λοιπόν άκου μια συμβουλή....για καλό στο λέω....κόψε το πολύ pronewsZundapp έγραψε: 17 Ιαν 2025, 21:38 georgebi δε ξερω ποια ειναι η διαταραχη σου ωστε να συγκρινεις τον Lean με τον Lynch
περιορισου στο φλουνταρισμα πολιτικων νηματων και στις ειρωνιες προς την Καρυστιανου
γιατι
![]()
Ως αλμυρόγλυκο τόσο όσο, θα το χαρακτήριζα. Δεν είναι μόνον θέμα γεύσης αλλά και μυρωδιάς. Ακριβώς το ίδιο που ισχύει για τη γεύση και μυρωδιά των όρχεων και του σπέρματος. Αν δεν, δεν.
Zundapp έγραψε: 19 Ιαν 2025, 19:50ποια συμβουλη να με δωσει καποιος που δεν γνωριζει την διαφορα ντοκυμαντερ-ταινια?georgebi έγραψε: 19 Ιαν 2025, 19:42Spoiler
Λοιπόν άκου μια συμβουλή....για καλό στο λέω....κόψε το πολύ pronewsZundapp έγραψε: 17 Ιαν 2025, 21:38 georgebi δε ξερω ποια ειναι η διαταραχη σου ωστε να συγκρινεις τον Lean με τον Lynch
γιατι
![]()
Ας μη χαλάμε το νήμα του Λιντς με άσχετα θέματα
Εξ άλλου την γνωμη μου τόσο για σενα όσο και τους υπαινιγμούς σου την εχω ήδη καταθέσει εδώ
viewtopic.php?f=29&t=59143&start=105#p3822644
Spoiler
Και για να επιστρέψουμε στα του Λιντς....ξέρει κάνεις αν αυτήν την σκηνή στο Lost Highway

ο Λιντς την εμπνεύστηκε απ το φινάλε του θρυλικού αυτού noir ;
Δεν ρωτάω τον αστοιχείωτο από πάνω.....αν ειναι κανείς που να ξέρει τα βασικά
Spoiler
βρε επαισχυντε μπορεις να μας πεις ποια ειναι η ΤΑΙΝΙΑ για τον Πουλικακο που εκανε ο Μποσκοιτης?
Όπως από πάνω εγραψαZundapp έγραψε: 19 Ιαν 2025, 20:36 βρε επαισχυντε μπορεις να μας πεις ποια ειναι η ΤΑΙΝΙΑ για τον Πουλικακο που εκανε ο Μποσκοιτης?
Άσε που αν δεν μπορείς να καταλάβεις ότι διεθνώς υπάρχουν οι όροι

ή αλλιώς ταινια ντοκιμαντέρ

ή αλλιώς ταινια μυθοπλασίας
εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να σε βοηθήσω
Και τώρα

Spoiler
την ΤΑΙΝΙΑ για τον Πουλικακο θελω
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 8 Απαντήσεις
- 342 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
-
- 107 Απαντήσεις