Όχι. Γιατί υπάρχει γη στα δυτικά. Γη στα ανατολικά δεν υπάρχει άρα αυτοί είναι η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.Dwarven Blacksmith έγραψε: 23 Δεκ 2024, 19:48Και που δύει επίσης. Και που μεσουρανεί.hellegennes έγραψε: 23 Δεκ 2024, 19:38Στην θάλασσα. Για τους ίδιους τους Ιάπωνες, η χώρα που ανατέλλει ο Ήλιος ήταν η δική τους.Dwarven Blacksmith έγραψε: 23 Δεκ 2024, 18:32 Εεε το ίδιο λέω κι εγώ;
Εκεί τελείωνε. Και που άρχιζε;
Οπότε επιλέχθηκε τυχαία. Ε, εγώ λέω δεν επιλέχθηκε τυχαία, οι Κινέζοι την ονόμασαν, σε σχέση με αυτούς είναι ανατολικά.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Το μίσος των Γιαπωνέζων για τους Κινέζους
- hellegennes
Re: Το μίσος των Γιαπωνέζων για τους Κινέζους
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Οι θηριωδίες ήταν εν γνώσει ή και κατευθυνόμενες από την ηγεσία, που αποτελούνταν αποκλειστικά από άτομα της ανώτερης τάξης.Dwarven Blacksmith έγραψε: 23 Δεκ 2024, 11:50 Ήθελα να γράψω μια απάντηση αλλά τελικώς καλύφθηκα αρκετά.
Φυσικά η ανώτερη τάξη των Ιαπώνων είχε απόλυτη επίγνωση αυτού. Προσπάθησε αυτό που με Ευρωπαϊκούς όρους θα λέγαμε "να πάρει την κληρονομιά της Ρώμης". Δηλαδή η Κίνα τότε είχε περιπέσει σε παρακμή (true) αλλά η Ιαπωνία έστεκε ακόμα, είχε εκμοντερνιστεί επιτυχώς. Άρα η Ιαπωνία ήταν η "αληθινή κληρονόμος" αυτής της κουλτούρας.Yochanan έγραψε: 23 Δεκ 2024, 08:53 H Ιαπωνική κουλτούρα είναι παράγωγη της Κινέζικης. Η γραφή, η τέχνη, όλο το σύστημα έχεις τις ρίζες του στην Κίνα. Κόμπλεξ. Κόμπλεξ. Κόμπλεξ.
Γι αυτό λοιπόν έπρεπε να αποκτήσει και τα εδάφη, αλλά και να λάμψει ακόμα πιο μακριά. Και αυτό υποτίθεται ότι θα το έκανε πατρικά, βλέπε και το όνομα "Greater Asian co-prosperity sphere".
Αυτό όμως ήταν το πιο διανοητικό κομμάτι που απευθυνόταν ουσιαστικά από την ανώτερη τάξη στον ίδιο τον εαυτό της, και φυσικά στις ανώτερες τάξεις των κατακτημένων. Προφανώς στις κατώτερες και τις αναδυόμενες τάξεις δεν επικοινωνήθηκε έτσι, οπότε φτάσαμε να γίνονται διαγωνισμοί ταχύτητας σφαγών. Εκεί κατάλαβαν ότι πρόκειται για καθαρή υπεροχή τάξεως μεγέθους υπεράνθρωποι vs μπονόμπο.
Δεν είναι σκοπός μου προφανώς να βγάλω λάδι τους αρχόντους και να ρίξω την ευθύνη στο λαό, και κάποιος πρέπει να κάτσει να ψάξει τι προπαγάνδα έγινε ακριβώς από πάνω προς τα κάτω, απλώς είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα απ' ότι φαίνονται αρχικά.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
H εξήγηση του εθνικισμού και της συστηματικής προπαγάνδας επίσης δεν με πείθει απόλυτα. Και η Ιταλία ας πούμε είχε υποστεί αντίστοιχη προπαγάνδα από το 1922 που πήρε την εξουσία ο Μουσολίνι, αλλά οι Ιταλοί δεν φέρθηκαν τόσο ζωωδώς σαν κατακτητές στην Ελλάδα. Οι Ιάπωνες σκότωσαν περίπου 8 εκατομμύρια κινέζους αμάχους, ενώ από τους κινέζους αιχμαλώτους πολέμου που συνέλαβαν δεν επέζησε σχεδόν κανένας. Είναι προφανές ότι τους μισούσαν περισσότερο και από τους λευκούς, για τους οποίους επίσης γινόταν συστηματική προπαγάνδα επί δεκαετίες.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
- Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
- Phorum.gr user: Αφροδιτη
Αντικειμενικά η Κίνα είναι μόνιμα ο πιο άμεσος κίνδυνος για τους ΙάπωνεςScouser έγραψε: 23 Δεκ 2024, 00:39 Για το Ολοκαύτωμα και το μίσος των ναζί για τους Εβραίους και τους λοιπούς '''υπανθρώπους'' έχουν γραφτεί και ειπωθεί πάρα πολλά. Το μίσος όμως των Ιαπώνων για τους Κινέζους που οφείλεται; Διάβαζα χθες ότι σε αντίποινα για τη βοήθεια προς τους 80 αμερικανούς πιλότους που συμμετείχαν στην επιδρομή του Ντουλίτλ τον Απρίλιο 1942 να δραπετεύσουν, εκτελέστηκαν από τις ιαπωνικές δυνάμεις κατοχής κάπου 250.000 Κινέζοι, για να μην πούμε για βιασμούς, λεηλασίες κτλ. Γιατί τέτοιο απύθμενο μίσος, που σε ορισμένες περιπτώσεις άφησε άφωνους ακόμα και γερμανούς συνδέσμους στην κατεχόμενη Κίνα;
Αν δεν είχαν τον "Kamikaze" όταν ο Μογγολο-Κινέζικος στόλος αποπειράθηκε να εισβάλει στην Νησί, δεν θα είχαμε Ιαπωνία
Από 'κει κι έπειτα
Η καλύτερη Άμυνα είναι η Επίθεση
Θέμα επιβίωσης είναι
Και δεν τέλειωσε καθόλου
Όπως δεν τέλειωσε ουσιαστικά και ο Ά - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος..
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 43 Απαντήσεις
- 925 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Iced Earth
-
- 13 Απαντήσεις