!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Το μισο πχορουμ στηριζει.Αν ήμουν Πρωθυπουργός δε θα είχαμε μνημόνιο, θα γυρίζαμε δραχμή.Αν γίνω,θα κάνω κρατική τράπεζα

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Re: Το μισο πχορουμ στηριζει.Αν ήμουν Πρωθυπουργός δε θα είχαμε μνημόνιο, θα γυρίζαμε δραχμή.Αν γίνω,θα κάνω κρατική τρά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Chilloutbuddy έγραψε: 17 Σεπ 2024, 14:21
Οργισμένος έγραψε: 17 Σεπ 2024, 13:53 Εν ολιγοις οι ωφελημενοι απο τη διασωση των ελλ τραπεζων ηταν οι καταθετες και οι τραπεζικοι υπαλληλοι. Καλως ή κακως;;;

Γιατι δεν απαντατε Chilloutbuddy Τζιτζιμιτζιχότζιρας , σας εφαγε η γατα τη γλωσσιτσα;;;
Όχι, καλά κάνανε, καλώς έγιναν όλα αυτά. Απλά έπρεπε όταν κάνανε κέρδη να δίνουν ΟΛΑ τα τα κέρδη στο δημόσιο. Δίνεις - παίρνεις, απλά πράματα, τι δεν κατάλαβες;

Δε θέλουνε; Κρατικές, εύκολο :102:
>Τους πήρε βέβαια το δημόσιο ένα μέρος για να τα ρίξει στο πρότζεκτ του ελληνικού.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Re: Το μισο πχορουμ στηριζει.Αν ήμουν Πρωθυπουργός δε θα είχαμε μνημόνιο, θα γυρίζαμε δραχμή.Αν γίνω,θα κάνω κρατική τρά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Ερμής έγραψε: 17 Σεπ 2024, 14:25>Τους πήρε βέβαια το δημόσιο ένα μέρος για να τα ρίξει στο πρότζεκτ του ελληνικού.
Φίλε μου σ' αυτή τη ζωή άπαξ και πληρώνεις κάτι είναι δικό σου, τελεία. Οτιδήποτε άλλο είσαι απλά μαλακας.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Chilloutbuddy έγραψε: 17 Σεπ 2024, 14:28
Ερμής έγραψε: 17 Σεπ 2024, 14:25>Τους πήρε βέβαια το δημόσιο ένα μέρος για να τα ρίξει στο πρότζεκτ του ελληνικού.
Φίλε μου σ' αυτή τη ζωή άπαξ και πληρώνεις κάτι είναι δικό σου, τέλεια. Οτιδήποτε άλλο είσαι απλά μαλακας.
αφου ξέρεις πως λειτουργεί η φάση στην Ελλάδα.
Για πες τώρα, τη φάση με το προτζεκτ Ελληνικό πως τη βλέπεις;
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Ερμής έγραψε: 17 Σεπ 2024, 14:30
Φίλε μου σ' αυτή τη ζωή άπαξ και πληρώνεις κάτι είναι δικό σου, τέλεια. Οτιδήποτε άλλο είσαι απλά μαλακας.
Ναι ξερω γι'αυτό τα λέω.

Τι παίχτηκε με το ελληνικό; (μη μου βάλεις λινκ, δεν πατάω)
Άβαταρ μέλους
Pillars
Phorum.gr user: Pillars

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pillars »

πατησιωτης έγραψε: 17 Σεπ 2024, 13:20
Οργισμένος έγραψε: 17 Σεπ 2024, 12:50 Περιμενω τις τοποθετησεις και των 2 χρηστων αλλα και οποιος αλλος θελει. Επρεπε να χασουν και οι καταθετες τις καταθεσεις τους στις χρεοκοπημενες τραπεζες;;;
Στην Κύπρο έχασαν μέρος των καταθέσεών τους πάνω από 100.000 ευρώ διότι ο αδέκαστος :lol: Σόιμπλε αποφάσισε ότι οι ίδιοι είχαν μέρος της ευθύνης καθώς πήγαιναν γυρεύοντας για υψηλά επιτόκια.
Αντίθετα στην Ελλάδα ο ίδιος Σόιμπλε αποφάσισε ότι ΔΕΝ ευθύνονταν οι τράπεζες για τη χρεωκοπία τους διότι δεν είχαν επικίνδυνα ανοίγματα εκτός από τα ομόλογα ελληνικού Δημοσίου που τους πίεζε η κυβέρνηση να αγοράσουν.Η χρεωκοπία και των τραπεζών στην Ελλάδα δεν οφειλόταν σε επικίνδυνα δάνεια αλλά στο ελληνικό Δημόσιο και έτσι αποφάσισε να σωθούν οι καταθέσεις και να κουρευθούν τα ομόλογα με το PSI.
Τώρα βέβαια ο μέσος αποταμιευτής δεν έχει ιδέα αν η τράπεζα κάνει ταρζανιές ή το υπουργείο Οικονομικών της χώρας του με τα ελλείμματα.Ότι κάτσει και ότι τύχει.
Κατά τα λοιπά ασφαλώς και δεν υπάρχει κάποιος "τραπεζίτης" στυλ Σκρουτζ Μακ Ντακ που να έχει θηασυροφυλάκιο.Σε κάθε τράπεζα σε όλο τον κόσμο υπάρχουν οι ΜΕΤΟΧΟΙ,οι ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ,οι ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ και οι ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ.Άλλοι δεν υπάρχουν.Και οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ αποφασίζουν πως θα μοιράσουν τον μουτζούρη.
Συνήθως οι καταθέτες και οι υπάλληλοι απαλλάσσονται γιατί είναι "λαός".Οι μέτοχοι δεν θεωρούνται "λαός" ακόμη και αν έχουν 50 μετοχές και οι φορολογούμενοι είναι τόσο πολύς λαός που δεν καταλαβαίνει ότι χρεώνεται. :lol: Άρα αυτοί πληρώνουν.
Η κλοπή του αιώνα έγινε στην Κύπρο, με τους εκβιασμούς του Γιούρογκρουπ στον Αναστασιάδη "για να μείνει η Κύπρος στην Ευρώπη και στο ευρώ" τα πήρε όλα η πειραιώς για 524 εκατομμύρια ευρώ αντί την προηγούμενης εκτίμησης 12δις ευρώ. :011:
https://teddygr.blogspot.com/2015/06/11.html
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Chilloutbuddy έγραψε: 17 Σεπ 2024, 14:35
Ερμής έγραψε: 17 Σεπ 2024, 14:30
Ναι ξερω γι'αυτό τα λέω.

Τι παίχτηκε με το ελληνικό; (μη μου βάλεις λινκ, δεν πατάω)
Εφυγαν κάποιοι μεγαλοεπενδυτές και ανέλαβαν οι τράπεζες να μπουν για να συνεχίσει
Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης »

Και οι τράπεζες επενδυτές είναι
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

Οργισμένος έγραψε: 17 Σεπ 2024, 13:53 Εν ολιγοις οι ωφελημενοι απο τη διασωση των ελλ τραπεζων ηταν οι καταθετες και οι τραπεζικοι υπαλληλοι. Καλως ή κακως;;;

Γιατι δεν απαντατε Chilloutbuddy Τζιτζιμιτζιχότζιρας , σας εφαγε η γατα τη γλωσσιτσα;;;
Όχι, καλά κάνανε, καλώς έγιναν όλα αυτά. Απλά έπρεπε όταν κάνανε κέρδη να δίνουν ΟΛΑ τα τα κέρδη στο δημόσιο. Δίνεις - παίρνεις, απλά πράματα, τι δεν κατάλαβες;

Nομιζω πως εσυ δεν καταλαβες. Ή δεν θες να καταλαβεις.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Ερμής έγραψε: 17 Σεπ 2024, 14:25

>Τους πήρε βέβαια το δημόσιο ένα μέρος για να τα ρίξει στο πρότζεκτ του ελληνικού.
Οτι να ναι
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Οργισμένος έγραψε: 17 Σεπ 2024, 15:56

Φίλε μου δε λέω τίποτα ριζοσπαστικό ή κομμουνιστικό, σου μιλάω εντελώς αγοραίϊκα.

Οι καταθέσεις του κόσμου είναι δάνεια, μπες σε όποιον ισολογισμό τράπεζας θες να το δεις και μόνος σου, οι καταθέσεις είναι στα δάνεια.
Από κει και πέρα όλη η πιάτσα το ξέρει, όλος πλανήτης το ξέρει, ότι αυτός που μπαίνει εγγυητής σε δάνειο άλλου είναι Ο ΜΑΛΑΚΑΣ. Δεν έχεις τίποτα να κερδίσεις και έχεις τα πάντα να χάσεις. Μόνο κάτι μπαμπάδες μπαίνουν εγγυητές στα δάνεια των παιδιών τους, κανένας άλλος.

Εγώ όμως δεν είμαι ο μπαμπάς καμμίας τράπεζας και κανενός καταθέτη. Θες να μπώ ΜΑΛΑΚΑΣ στα δάνεια σου; Θα μου δώσεις τα κέρδη σου, τελεία. Όχι όταν σκάσει η πίπα και μετά, αλλά από την αρχή, από την ίδρυση της τράπεζας θα μου δίνεις τα κέρδη σου. Δε με νοιάζει τι κάνει η Αμερική, η Νορβηγία, η Σιγκαπούρη, στ'αρχίδια μου, αυτό θέλω γιατί αυτό είναι το σωστό και το λογικό.

Πήγαινε εσύ αν θες να ζητήσεις από τράπεζα να μπει επ'άπειρο εγγυήτρια στα δικά σου δάνεια, και έλα να μου πεις τι θα σου ζητήσει. Ιδιοκτήτρια και διευθυντής θα μπει σε ό,τι έχεις και δεν έχεις. Γιατί αυτοί δεν είναι μαλάκες, το κράτος είναι μαλάκας.
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Chilloutbuddy έγραψε: 17 Σεπ 2024, 16:24
Οργισμένος έγραψε: 17 Σεπ 2024, 15:56

Φίλε μου δε λέω τίποτα ριζοσπαστικό ή κομμουνιστικό, σου μιλάω εντελώς αγοραίϊκα.

Οι καταθέσεις του κόσμου είναι δάνεια, μπες σε όποιον ισολογισμό τράπεζας θες να το δεις και μόνος σου, οι καταθέσεις είναι στα δάνεια.
Από κει και πέρα όλη η πιάτσα το ξέρει, όλος πλανήτης το ξέρει, ότι αυτός που μπαίνει εγγυητής σε δάνειο άλλου είναι Ο ΜΑΛΑΚΑΣ. Δεν έχεις τίποτα να κερδίσεις και έχεις τα πάντα να χάσεις. Μόνο κάτι μπαμπάδες μπαίνουν εγγυητές στα δάνεια των παιδιών τους, κανένας άλλος.

Εγώ όμως δεν είμαι ο μπαμπάς καμμίας τράπεζας. Θες να μπώ ΜΑΛΑΚΑΣ στα δάνεια σου; Θα μου δώσεις τα κέρδη σου, τελεία. Όχι όταν σκάσει η πίπα και μετά, αλλά από την αρχή, από την ίδρυση της τράπεζας θα μου δίνεις τα κέρδη σου. Δε με νοιάζει τι κάνει η Αμερική, η Νορβηγία, η Σιγκαπούρη, στ'αρχίδια μου, αυτό θέλω γιατί αυτό είναι το σωστό και το λογικό.

Πήγαινε εσύ αν θες να ζητήσεις από τράπεζα να μπει επ'άπειρο εγγυήτρια σε όλα τα δικά σου δάνεια ανεξαρτήτως ύψους, και έλα να μου πεις τι θα σου ζητήσει. Ιδιοκτήτρια και διευθυντής θα μπει σε ό,τι έχεις και δεν έχεις. Γιατί αυτοί δεν είναι μαλάκες, το κράτος είναι μαλάκας.
Den mου λες kati νεο απλα αποφευγεις επιμελως να μιλησεις για την ταμπακιερα και κανεις πως δεν καταλαβαινεις οτι ΣΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΔΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΝΩ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Κατα τα αλλα , απο οτι καταλαβαινω θεωρεις πως πρεπει να μπαινει χερι στους καταθετες, δεν με βρισκει αντιθετο αυτο αλλα απλως με αυτο τον τροπο κλονιζεται η τραπεζικη πιστη και ακολουθως ολοκληρη η οικονομια περα της επακολοιυθης κοινωνικης αναταραχης που μεταφραζεται σε ακομα μεγαλυτερο οικονομικο κοστος.
Αρα λοιπον ως προς την πλευρα των τραπεζιτων και μετοχων ΜΙΑ ΧΑΡΑ εχασαν τα παντα , σε αντιθεση με αυτα που γραφεις. Το μονο θεμα ειναι εδω αν και οι καταθετες οφειλουν να χασουν τα παντα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Οργισμένος έγραψε: 17 Σεπ 2024, 16:34 Κατα τα αλλα , απο οτι καταλαβαινω θεωρεις πως πρεπει να μπαινει χερι στους καταθετες
Όχι ανθρωπέ μου χρυσέ, δεν είπα αυτό.

Για τρίτη φορά θα το ξαναπώ: Αν θες να διασώνω καταθέτες ή οποιονδήποτε δανειστή ή οποιονδήποτε δανειζόμενο, πάρα πολύ ωραία, θα το κάνω, για να υπάρχει τραπεζική πίστη, και εγγυημένες καταθέσεις και όλα τα άλλα τα ωραία που λες. Μια χαρά. Καλά μέχρι εδώ; Καλά.

Αν είναι όμως να κάνω τέτοιο πράμα, θα μου δίνεις τα κέρδη σου. Όχι όταν σκάσει η πίπα και μετά, αλλά από την αρχή, από ιδρύσεως της τράπεζας. Γιατί; Γιατί εγγυητής σε δάνεια άλλου δε μπαίνει κανένας στο τζάμπα, άρα δε βλέπω κανέναν απολύτως λόγο γιατί να μπει το κράτος ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ.

Και επειδή προφανώς κανένας ιδιώτης δε θα δεχτεί τέτοιο πράμα, άρα στηρίζω κρατικές τράπεζες μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Πολύ απλό δεν είναι;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chilloutbuddy την 17 Σεπ 2024, 16:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Chilloutbuddy έγραψε: 17 Σεπ 2024, 16:43
Οργισμένος έγραψε: 17 Σεπ 2024, 16:34 Κατα τα αλλα , απο οτι καταλαβαινω θεωρεις πως πρεπει να μπαινει χερι στους καταθετες
Όχι ανθρωπέ μου χρυσέ, δεν είπα αυτό.

Για τρίτη φορά θα το ξαναπώ: Αν θες να διασώνω καταθέτες ή οποιονδήποτε δανειστή ή οποιονδήποτε δανειζόμενο, πάρα πολύ ωραία, θα το κάνω, για να υπάρχει τραπεζική πίστη, και εγγυημένες καταθέσεις και όλα τα άλλα τα ωραία που λες. Μια χαρά. Καλά μέχρι εδώ; Καλά.

Αν είναι όμως να κάνω τέτοιο πράμα, θα μου δίνεις τα κέρδη σου. Όχι όταν σκάσει η πίπα και μετά, αλλά από την αρχή, από ιδρύσεως της τράπεζας. Γιατί; Γιατί εγγυητής σε δάνεια άλλου δε μπαίνει κανένας στο τζάμπα, άρα δε βλέπω κανέναν απολύτως λόγο γιατί να μπει το κράτος ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ.

Και επειδή προφανώς κανένας ιδιώτης δε θα δεχτεί, άρα στηρίζω κρατικές τράπεζες μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Πολύ απλό δεν είναι;
Θα ηταν απλο αν η διασωθεισα τραπεζα παρεμενε ιδιωτικη. Αλλα δεν συμβαινει αυτο οπως σου γραφω. Η ιδιωτικη λοιπον τραπεζα παυεται και χρεοκοπει , τελος, οπως συμβαινει με καθε ιδιωτικη εταιρια που χρεοκοπει σε ολο το συμπαν.

ΑΠλα οι καταθετες διασωζονται.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”