Εχεις καταλαβει οτι μιλαμε για Συνταγματικες αλλαγες σε θεμελιωδη αρθρα και οχι τι ωρα θα παει για χέσιμο καποιος ετσι δεν ειναι?
Αν δεν βρισκεις νομοθεσια να στο κανω πιο ευκολο.
Φερε μου εναν συνταγματολογο που να λεει οτι γινεται αυτο πουλες.
Μα δεν περιέχεται στο σύνταγμα για να σου το πει συνταγματολόγος. Ο λαός αποφασίζει αν θα αλλάξει η μορφή του πολιτεύματος, όχι το σύνταγμα από μόνο του, λες και είναι κάποια υπερφυσική οντότητα.
Το Συνταγμα ειναι ο Υπερτατος Νομος του Κράτους.
Και το ιδιο το Συνταγμα οριζει τι μπορει να αλλαξει και τι οχι.
Δεδομενου λοιπον οτι το Συνταγμα απαγορευει τροποποιηση θεμελιωδων διατάξεων του δεν μπορεις να πας αντιθετα σε αυτο.
Αρα τι πρεπει να γινει?
Ο μονος τροπος νομικα να αλλαξεις μορφη πολιτευματος με νεο Συνταγμα ειναι το παλιο να μην ισχυει πλεον οποτε θα εχει επελθει το δικαιωμα συγκλησεως Συντακτικης Βουλης και η διαδικασια κινειται οπως το 1974 (επιτροπες, προσχέδιο, ψηφιση κλπ.)
Δλδ να εχει η Κυβερνηση "Συντακτικη Εξουσια" κατα Μανιτάκη και Βενιζέλο.
Αλλα η Συντακτικη εξουσια απαιτει το παλιο Συνταγμα να εχει καταλυθει βιαιως. Ειτε με πραξικοπημα, ειτε με λαικη επανασταση ειτε με self coup κλπ. μιας και νομιμως δεν μπορεις να το καταργησεις.
έτσι είναι
δεν γίνεται το σύνταγμα να παρέχει τα συνταγματικά εργαλεία για την ίδια του την υπονόμευσή του
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία." Τζίμης Πανούσης
hellegennes έγραψε: 28 Ιουν 2024, 00:06
Ο λαός αποφασίζει αν θα αλλάξει η μορφή του πολιτεύματος, όχι το σύνταγμα από μόνο του, λες και είναι κάποια υπερφυσική οντότητα.
Ο λαός έχει παραδώσει τα πάντα μέσω της αντιπροσωπευτικότητας σε μια κάστα, η οποία ενώ έχει το Σύνταγμα για πουτανακι της το χρησιμοποιεί και ως πρόσκομμα αλλαγών που δεν επιθυμεί
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Μα δεν περιέχεται στο σύνταγμα για να σου το πει συνταγματολόγος. Ο λαός αποφασίζει αν θα αλλάξει η μορφή του πολιτεύματος, όχι το σύνταγμα από μόνο του, λες και είναι κάποια υπερφυσική οντότητα.
Το Συνταγμα ειναι ο Υπερτατος Νομος του Κράτους.
Και το ιδιο το Συνταγμα οριζει τι μπορει να αλλαξει και τι οχι.
Δεδομενου λοιπον οτι το Συνταγμα απαγορευει τροποποιηση θεμελιωδων διατάξεων του δεν μπορεις να πας αντιθετα σε αυτο.
Αρα τι πρεπει να γινει?
Ο μονος τροπος νομικα να αλλαξεις μορφη πολιτευματος με νεο Συνταγμα ειναι το παλιο να μην ισχυει πλεον οποτε θα εχει επελθει το δικαιωμα συγκλησεως Συντακτικης Βουλης και η διαδικασια κινειται οπως το 1974 (επιτροπες, προσχέδιο, ψηφιση κλπ.)
Δλδ να εχει η Κυβερνηση "Συντακτικη Εξουσια" κατα Μανιτάκη και Βενιζέλο.
Αλλα η Συντακτικη εξουσια απαιτει το παλιο Συνταγμα να εχει καταλυθει βιαιως. Ειτε με πραξικοπημα, ειτε με λαικη επανασταση ειτε με self coup κλπ. μιας και νομιμως δεν μπορεις να το καταργησεις.
Ότι και να γράφει το Σύνταγμα, είναι μόνο τόσο ισχυρό όσο η βία που είναι διατεθειμένο το πολιτικό σύστημα να ασκήσει για να το διατηρήσει. Αν το πολιτικό σύστημα επιθυμεί την αλλαγή ποιός θα υπερασπιστεί το Σύνταγμα, οι Συνταγματολόγοι; Λμαο.
Οταν δεν πρόκειται για την μυρμηγκοφωλια της Κίνας βλέπεις καθαρά
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
George_V έγραψε: 28 Ιουν 2024, 10:14
Αν ο λαος θελει να αλλαξει το Συνταγμα τελειως και να φτιαξει ενα καινουριο πως θα το εκφρασει?
Θα κανει δημοψηφισμα για το αν θελει να αλλαξει Συνταγμα?
Ναι. Δεν συζητάμε αυτό βέβαια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Είπα, δεν συζητάμε πλήρη αλλαγή του συντάγματος. Αυτό είναι τελείως άλλη ιστορία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
H πρώτη μου σκέψη ήταν να ψηφίσω "ναι" αλλά η δεύτερη ήταν ότι η Σακελλαροπούλου, τόσο ως φυσικό αλλά και ως πνευματικό μέγεθος, εκφράζει πλήρως τη δυναμική της χώρας σήμερα.
hellegennes έγραψε: 28 Ιουν 2024, 10:36
Είπα, δεν συζητάμε πλήρη αλλαγή του συντάγματος. Αυτό είναι τελείως άλλη ιστορία.
Συζηταμε ομως πληρη αλλαγη πολιτευματος κατι το οποιο το αρθρο 110 απαγορευει.
Δεν απάντησες σε ποιον οφείλουν οι Έλληνες να τηρήσουν το άρθρο 110. Θα κατέβει να τους δείρει η Ούρσουλα; Θα ρίξει ο Θεός φωτιά νας μας κάψει; Τι ακριβώς;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 28 Ιουν 2024, 10:36
Δεν απάντησες σε ποιον οφείλουν οι Έλληνες να τηρήσουν το άρθρο 110. Θα κατέβει να τους δείρει η Ούρσουλα; Θα ρίξει ο Θεός φωτιά νας μας κάψει; Τι ακριβώς;
Τι θα πει σε ποιον οφειλουν? Οφειλει ο λαος και η Κυβερνηση να σεβονται το Συνταγμα και τους Νομους του Κράτους και να τους τηρουν απαρεγκλιτως οπως ορκιστηκαν ναι η οχι?
Αν απαντησεις ΝΑΙ τοτε end of discussion.
Aν απαντησεις ΟΧΙ τοτε εξηγησε μου τι χρησιμοτητα εχει το Συνταγμα και γιατι υπαρχει?
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Τι θα πει σε ποιον οφειλουν? Οφειλει ο λαος και η Κυβερνηση να σεβονται το Συνταγμα και τους Νομους του Κράτους και να τους τηρουν απαρεγκλιτως οπως ορκιστηκαν ναι η οχι?
Aν απαντησεις ΟΧΙ τοτε εξηγησε μου τι χρησιμοτητα εχει το Συνταγμα και γιατι υπαρχει?
Το Σύνταγμα και οι νόμοι αλλάζουν, αν οι 180 εκλεγμένοι βουλευτές από τους 300 θέλουν μπορούν να το αλλάξουν από εκεί και πέρα θα δώσουν λόγο στους ψηφοφόρους. Αυτό είναι πρακτικά αδύνατο να γίνει επειδή θα πρέπει να βρεθούν βουλευτές και από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να δηλώσουν ανοιχτά υπέρ της βασιλείας.
Το Σύνταγμα και οι νόμοι αλλάζουν, αν οι 180 εκλεγμένοι βουλευτές από τους 300 θέλουν μπορούν να το αλλάξουν από εκεί και πέρα θα δώσουν λόγο στους ψηφοφόρους. Αυτό είναι πρακτικά αδύνατο να γίνει επειδή θα πρέπει να βρεθούν βουλευτές και από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να δηλώσουν ανοιχτά υπέρ της βασιλείας.
Και 200 να βρεθουν υπερ Βασιλευομενης το αρθρο 110 θα σκοτωσει καθε αποπειρα πριν καν ξεκινησει.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.