!!! DEVELOPMENT MODE !!!

΄΄Νταβατζήδες΄΄ των παραλιών

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
aLiCat

Re: ΄΄Νταβατζήδες΄΄ των παραλιών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat »

vantono έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 16:19 Αν παίζουν deep house, κάτι σε ρεμίξ με τζαζ φανκ σόουλ κτλ, και κανένα ρέγκε σε σλοου βερσιόν, μια χαρά είναι, δένει τέλεια με τη φάση.
Αν παίζουν κάτι άλλο, μου είναι απλώς αδιάφορα αλλά όχι αρκετά για να με διώξουν, αν μ'αρεσει το μέρος.
Για τη θάλασσα, μέχρι και τραπ μπορώ να ανεχτώ.
:o

Εικόνα
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student »

student έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 15:48 Παραλία με μεγάλη αμμουδιά, πεντακάθαρη θάλασσα, λίγο κόσμο σε λίγες και πολύ αραιές δωρεάν άνετες ξαπλώστρες, (όχι σταθερές, να μπορείς να τις γυρνάς για να αποφεύγεις τη σκιά). Κατάλογο ποτών με 3,5-4€ την παγωμένη μεγάλη βαρελίσια (σε γυάλινο ποτήρι) και που κατά τις 7 ν αδειάζει και εντελώς ώστε να χαζεύω ήσυχος τον ήλιο να βασιλεύει μέσα στη θάλασσα (και στο ηχειάκι να παίζει ότι μου κάνει γούστο όσο δυνατά προτιμώ αφού δεν θα ενοχλώ κανέναν).
Α ναι σημαντικό, να ναι και 5, βαριά 6 λεπτά με τ αμάξι απ το σπίτι και με άνετο παρκάρισμα.
Εκεί ναι θα πήγαινα ευχαρίστως... :)

(αυστηρά όμως με τη γυναίκα ή κανά φίλο. Μόνος δεν πάω. Βαριέμαι! Κάθομαι καλύτερα σπίτι και διαβάζω πχώρουμ (το οποίο, για εμένα, δεν προβλέπεται να γίνεται ούτε από παραλία, ούτε καν από κινητό γενικά)
Αμανείναι να οδηγήσω απόσταση για θάλασσα, πλησίον των δύο ωρών και άνω, οι απαιτήσεις αποστάσεων από νταβατζήδες παραλιών ανεβαίνουν.

Η αμμώδης παραλία θα πρέπει να είναι απαραιτήτως ερημική. Στα 200μ πχ παραλία να υπάρχουν στο πικ μέχρι 10 νοματαίοι σκόρπιοι και στο 90% του χρόνου να είμαστε μόνο για πάρτη μας (ζεύγος φυσικά, δεν οδηγάω δυο ώρες να πάω στην ερημιά μπάκουρος με φίλο - εκτός αν πάω κυνηγώντας κανάν αέρα ή κανά κύμα --- παλιά-.
Δυο ώρες οδήγηση απαιτούν επίσης μίνιμουμ 3 χ 24ωρα παραμονή, σε μαγικό στούντιο με θέα πέλαγος ακόμα και από το κρεβάτι, βεράντα με ξαπλώστρες, πλήρες τεχνολογίας (wifi, smarttv, ψυγεία, κουζίνες κλπ) μέχρι 40 ευρώ και 1 λεπτό από την παραλία με τα πόδια.
Σημαντικό επίσης να υπάρχει μαγικό ταβερνάκι πάνω στο κύμα στα 10 λεπτά περπάτημα μαξ (το αμάξι άπαξ και παρκάρει δεν ξανακουνιέται μέχρι την αναχώρηση) το οποίο να μην είναι και μονίμως γεμάτο από παρατρεχάμενους αλλά να το βρίσκεις και κατά τις 6, 7 μισοάδειο μέχρι να σκάσουν οι βραδινοί).
Μπόνους να υπάρχουν και άλλες ακόμα πιο ερημικές διπλανές παραλίες, προσβάσιμες κολυμπώντας, με πρασινογάλαζα νερά, αμμόλοφους, σπηλιές κλπ όπου μπορείς και να βγάλεις γούστα άνετα (χωρίς μεν την αδρεναλίνη του να σε πιάσουν επί το έργο αλλά εξίσου αποτελεσματικά).

Κι εκεί θα πήγαινα άνετα και ευχαρίστως.

Αλλιώς δεν απομακρύνομαι, μένω σπίτι να διαβάζω φόρουμ ή πάω στην άλλη την παραπάνω με το που τη βρίσκω.
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

Σέλευκας έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 15:08
micmic έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 14:53 υπάρχουν και κάποιες ξαπλώστρες που είναι αποδεκτές, πχ θυμάμαι μια τεράστια παραλία στη Λήμνο που είχε μπαράκι με ξαπλώστρες κάθε 500 μέτρα και αραιά τοποθετημένες μεταξύ τους. Έπαιζαν και κάτι ωραία chillout σε χαμηλή ένταση, οκ. Αλλά μιλάμε για την πολύ σπάνια εξαίρεση στον κανόνα.
Στη Λήμνο στα περισσότερα απομονωμένα χωριά έχει τέτοιες ξύλινες ξαπλώστρες και παγκάκια και νερό ελεύθερα να πας και να κάτσεις οσο θες τσάμπα.

.

Μούχι ξεφύγει τόσα χρόνια αφτί η Λήμνος..... :011:

Λέω να πάω κανα 2 βδομάδες του χρόνου.....

Εισ απο κεί ;;;

Τα μπιτςμπαρ παίζουν δυνατά μουσική ;;;

.

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα »

vantono έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 16:19 Αν παίζουν deep house, κάτι σε ρεμίξ με τζαζ φανκ σόουλ κτλ, και κανένα ρέγκε σε σλοου βερσιόν, μια χαρά είναι, δένει τέλεια με τη φάση.
Αν παίζουν κάτι άλλο, μου είναι απλώς αδιάφορα αλλά όχι αρκετά για να με διώξουν, αν μ'αρεσει το μέρος.
Για τη θάλασσα, μέχρι και τραπ μπορώ να ανεχτώ.
Να ποιοι καταστρέφουν τις παραλίες
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student »

Japetus έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 16:11 Γιατί τέτοιο κόλλημα με τους αμμόλοφους στην Καβάλα; Όλη η παραλία από Νέα Πέραμο μέχρι Οφρυνιο, μια τεράστια αμμουδιά είναι που μπορεί ο καθένας να πάει σε όποιο σημείο γουστάρει. Γιατί να πάει να στήσει ανάμεσα στο πιο θορυβώδες σημείο όλης της Ανατολικής Θράκης.. Ο ήχος εκεί είναι σαν να είσαι σε κλαμπ, δυστυχώς οποιος πάει εκεί πηγαίνει επί τούτου., τα σκάει και θέλει και τις ανέσεις του..
Ρε συ φίλε, αυτό απορώ κι εγώ χρόνια (αν και όχι για την καβάλα συγκεκριμένα).

Κι εδώ κοντά σ εμένα βρίσκεις παραλιάκια 30 μέτρα όλο κι όλο, πίτα στον κόσμο, ο ένας πάνω στον άλλο. Και στο 1 χλμ "μια τεράστια αμμουδιά που μπορεί ο καθένας να πάει σε όποιο σημείο γουστάρει", και με μπαρ, και χωρίς, και με ξαπλώστρες και χωρίς, και με μουσική, και χωρίς...επιλογές πάμπολλες. Και πάνε όλοι σαν τα ζώα ο ένας πάνω στον άλλο.
Τους τουρίστες τους καταλαβαίνω, και τίγκα να είναι η παραλία με ξαπλώστρες και κόσμο, τρελαίνονται.
Τους ντόπιους δεν μπορώ να καταλάβω που πάνε εκεί που πάνε και μετά γκρινιάζουν γιατί μαζεύτηκαν πολλοί.

ΥΓ. Προφανώς αναφέρομαι για όπου υπάρχει επιλογή.
Γυφτάκι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γυφτάκι »

Εξαρτάται για ποιό λόγο πας παραλία.. Αν πας για τη φάση με την παρέα ,για χαβαλέ ,να περάσεις μια ζεστή μέρα κάνοντας και μια βουτιά οκ, μια χαρά είναι η πολυκοσμία ,η μουσική ,οι ξαπλώστρες ,η οχλοβοή. Αν πας να ηρεμήσει το μάτι σου , να κολυμπήσεις ,να ρεμβάσεις , να ακούς το κύμα κ τα τζιτζίκια τότε δεν κάνουν τα μπιτσόμπαρα..
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Οποιαδήποτε μουσική πέρα από chillout, bossa nova και reggae έπρεπε να απαγορεύεται στην παραλία
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
Πτολεμαίος
Phorum.gr user: Last Veteran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πτολεμαίος »

Αλιόσα έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 10:26
vantono έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 10:04 Ειναι χωρισμένες σε "ουλαμούς" οι ξαπλώστρες. Στε κενα εκεινα ανάμεσα, μπορει οποιος θελει να στήσει ομπρελα, ψάθα, ψαθινη καρεκλα απο το σπιτι του κτλ.
Αν μεγεθύνεις την εικονα, όλο και κατι μπορει να φαινεται.
Αν ειναι εντελώς κενό, τότε μιλαμε για ατομα που πανε στην εν λόγω παραλια μονο για το μπιτσομπαροειδές φασέικο της κατάστασης.
Ποια ακριβώς κενά βλέπεις για οσους δεν θελουνε να καθησουνε σε ξαπλώστρα; κενά με 4 μέτρα φάρδος και αν για καθε 25 μετρα με ξαπλώστρες :lol:

βαζω στοιχημα πως ακόμη και κει να πας, σε αυτά τα πολύ μικρά κενά διαστήματα, απο τα beach bar θα σου πουνε πως δεν μπορεις να στησεις εκει δικια σου ομπρέλα.
Otto Weininger έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 10:25 Εγώ πάλι ένα σωρό κενά βλέπω. Και το πάνω μέρος εντελώς άδειο.
Δεν επιτρέπεται λέμε τετοιος συνωστιμος ξαπλώστρας σε τοσο μικρο χώρο, απο τα βράχια κάτω εως πάνω γεμισαν την αμμουδια με ξαπλώστρες. Πριν καποια χρονια ειχα διαβασει πως τα κενα διαστήματα μεταξύ των ξαπλωστρών διαφορετικών μαγαζιων πρέπει να ειναι καποιες δεκάδες μέτρα (50, 70,100 μετρα δεν θυμαμαι) σιγουρα οχι 5 μέτρα.
Δεν παίζει αυτό ρε.
Αν τα παραλιακά μαγαζιά είναι δίπλα δίπλα τότε πως θα βάλει 100 μέτρα πιο πέρα ο άλλος ξαπλώστρες;
Κςνα πεντάρι μέτρα είναι η απόσταση νομιζω
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα »

Πτολεμαίος έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 20:51 Δεν παίζει αυτό ρε.
Αν τα παραλιακά μαγαζιά είναι δίπλα δίπλα τότε πως θα βάλει 100 μέτρα πιο πέρα ο άλλος ξαπλώστρες;
Eπιτρέπεται "μπιτσομπαρα" να βρισκονται το ένα δίπλα στο άλλο και να πιάνουνε ολο το παραλιακο μέτωπο;
Άβαταρ μέλους
Πτολεμαίος
Phorum.gr user: Last Veteran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πτολεμαίος »

Αλιόσα έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 20:56
Eπιτρέπεται "μπιτσομπαρα" να βρισκονται το ένα δίπλα στο άλλο και να πιάνουνε ολο το παραλιακο μέτωπο;
Υπάρχει κάποια ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους.
Δεν ξέρω πόσο είναι. Κάνα πεντάρι υποθέτω από αυτά που έχω δει.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

stella έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 15:34
foscilis έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 15:30
stella έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 15:28

Ωωωωωωωωχ τώρα κοίταζα να αγοράσω, γιατί φέτος θα έχουμε και τον σκύλο διακοπές. Πφφφ και νόμιζα πως ανακάλυψα κάτι πρωτοποριακό, γμτ, όταν είδα αυτές τις σκηνές που ετοιμάζονται σε 2 δευτερόλεπτα, με τη χαρά θα μείνω. :roll:
wtf πήγαινε το απόγευμα και μείνε 7 ώρες, θα σε ευγνωμονεί και ο σκύλος που ιδρώνει μόνο στα πέλματα και αισθάνεσαι την ανάγκη να τον δέσεις κάπου που το έδαφος έχει θερμοκρασία 50 βαθμούς.
Ε καλά εννοείται ρε γίγαντα δεν θα τον πάω καταμεσήμερο ούτε θα ξημεροβραδιαστούμε εκεί. Ριλάξ. Με το cooling mat θα είναι, έλεγα να βάλω και κάτι για επιπλέον προστασία.
Εδώ και χρόνια έχω πατήσει πόδι και όταν πάμε μαζί (συν γυναιξί και κυσίν*) δεν πατάω σε παραλία πριν τις 19:00. Άντε, στο τσακίρ κέφι να πάω στις εξήμιση, πιο κάτω δεν πέφτω με τίποτα... δεν βγαίνω ρε μάνα μου τους λέω και τέλος.

* ναι, έψαξα για την δοτική πληθυντικού, σιγά μην το 'ξερα.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao »

Πτολεμαίος έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 21:02
Στα χαρτιά το 50% της παραλίας πρέπει να είναι ελεύθερο από ξαπλώστρες. Πουθενά δεν εφορμόζεται.
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

mao mao έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 21:12

Στα χαρτιά το 50% της παραλίας πρέπει να είναι ελεύθερο από ξαπλώστρες. Πουθενά δεν εφορμόζεται.
Χαζό μού φαίνεται να υπάρχει ποσοστό, γιατί μετά θα τεθεί θέμα ποια είναι η βάση υπολογισμού του και σε πολλές περιπτώσεις το πράμα θα πηγαίνει πολύ υπέρ των μπιτσόμπαρων (όχι ότι ήδη δεν πάει δηλαδή, απλά θα είναι και βάσει νόμου).

Καλύτερα να βρίσκανε κάποια φόρμουλα για "αραίωση", πιστεύω.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα »

Ενταξει οχι και πουθενα, απλώς δεν εφαρμοζεται παντού. Αμα ήμασταν αλλη χώρα ευρωπαικη θα εφαρμοζόταν παντού.
mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao »

Isildur έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 21:16

Χαζό μού φαίνεται να υπάρχει ποσοστό, γιατί μετά θα τεθεί θέμα ποια είναι η βάση υπολογισμού του και σε πολλές περιπτώσεις το πράμα θα πηγαίνει πολύ υπέρ των μπιτσόμπαρων (όχι ότι ήδη δεν πάει δηλαδή, απλά θα είναι και βάσει νόμου).

Καλύτερα να βρίσκανε κάποια φόρμουλα για "αραίωση", πιστεύω.
Η βάση υπολογισμού είναι η έκταση ολης της παραλίας. Οι ξαπλώστρες πρέπει να είναι στο 50% και η κατανομή ξαπλώστρες/ελευθερη παραλία πρέπει να είναι ισότιμη. Δλδ δεν μπορεί να πιάσει ο άλλος το 50% μπροστά στη θάλασσα και να αφήσει ελεύθερο το πίσω μέρος.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”