Σελίδα 6 από 18
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 21:32
από Χαοτικός
kongrosian έγραψε: 19 Αύγ 2021, 10:54
δεδομένου ότι στο σπίτι έχουμε φούρνο των 250°C max (και όχι των 340), και παρόλα αυτά θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή πίτσα ή μακαρονάδα φούρνου, αναζητούμε
το ιδανικό τυρί. θέλουμε να λιώνει στο στόμα, να μην στεγνώνει και σφίγγει στο ψήσιμο, να είναι νόστιμο.
χτες έκανα μακαρονάδες φούρνου με μια μίξη 4 τυριών (τσένταρ και κάτι άλλα που είχε έτοιμα τριμμένα σε συσκευασια της "κιβωτού του κόσμου") και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν εκείνες τις μακαρονάδες που θυμάμαι από τα early 90s στην ταβέρνα.
που πήγαν όλα αυτά τα λιπαρά, ζουμερά τυριά; τι να βάλω;
Ε δεν μας γαμάς;
Γκούντα ρε. Τι άλλο; Μια χαρά είναι ο φούρνος. Στο 180-200 θα το βάλεις. Προς το τέλος ανοίγεις το γκριλ άμα έχει να αρπάξει λίγο από πάνω και να γίνει ψιλοκαφέ σε κάποια σημεία.
Μπορείς να βάλεις και κανένα φετοειδές. Όχι πολύ αλμυρό, θα τα επισκιάσει όλα. Μπορείς όμως να βάλεις ροκφόρ - τρίψε το να πέφτει λίγο λίγο, με το χέρι - και να βάλεις και ανανά. Όπως θα τον δαγκώνεις θα σε ξεπλένει από την αλμυρίλα και θα παντρεύει και το γκούντα.
Βάλε γλυκάνισο στη σάλτσα. Αλλιώς μη λες ότι έκανες πίτσα. Κάνα κρεμμυδάκι, λίγο κι αυτό, κάνα ντοματίνι, πάρε και κάνα μπαστουρμά ρε να κάνεις υπέροχα πράγματα.
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 21:47
από Χαοτικός
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 19 Αύγ 2021, 17:53
Μακαρονάδα φούρνου λέει ο άλλος, λες και είναι 1992. Γενικά δεν καταλαβαίνω ακόμα γιατί έχουν μακαρονάδες οι πιτσαρίες, λες και έχει παραγγείλει κάνεις τα τελευταία 20 χρόνια.
Ο τρίτος που μαλακίζεσαι μετά από τον καβαλιέρε και το Φοσίλι.
Ρε παπάρες, άλλο είναι η μακαρονάδα με σάλτσα και με το τριμμένο τυρί και άλλο η φούρνου. Εξυπηρετεί άλλα πράγματα, πως να το κάνουμε;
Έχει το λειωμένο τυρί από πάνω και είναι πιο παστωμένο το όλο μείγμα μέσα.
ξενέρωτοι!
Παπάρες!
Που θα βγάλετε και γλώσσα για γαστρονομία του '80. Νεοταξικά ρομποτάκια.
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 21:50
από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Χαοτικός έγραψε: 19 Αύγ 2021, 21:47
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 19 Αύγ 2021, 17:53
Μακαρονάδα φούρνου λέει ο άλλος, λες και είναι 1992. Γενικά δεν καταλαβαίνω ακόμα γιατί έχουν μακαρονάδες οι πιτσαρίες, λες και έχει παραγγείλει κάνεις τα τελευταία 20 χρόνια.
Ο τρίτος που μαλακίζεσαι μετά από τον καβαλιέρε και το Φοσίλι.
Ρε παπάρες, άλλο είναι η μακαρονάδα με σάλτσα και με το τριμμένο τυρί και άλλο η φούρνου. Εξυπηρετεί άλλα πράγματα, πως να το κάνουμε;
Έχει το λειωμένο τυρί από πάνω και είναι πιο παστωμένο το όλο μείγμα μέσα.
ξενέρωτοι!
Παπάρες!
Που θα βγάλετε και γλώσσα για γαστρονομία του '80. Νεοταξικά ρομποτάκια.
Κάνε κάνα σουφλέ τότε η παστίτσιο. Μακαρονάδα φούρνου τώρα. Φτιάξε μια μακαρονάδα και φάε. Πίτσα νταξει. Έχει και τόσα υλικά. Λογικό να παραγγείλεις. Απλα έχω την απορία αν παραγγέλνει κάνεις μακαρονάδα που όλες οι πιτσαρίες έχουν στον κατάλογο. Εγώ δεν έχω δει κάποιον με τα μάτια μου.
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 22:03
από Χαοτικός
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 19 Αύγ 2021, 21:50
Χαοτικός έγραψε: 19 Αύγ 2021, 21:47
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 19 Αύγ 2021, 17:53
Μακαρονάδα φούρνου λέει ο άλλος, λες και είναι 1992. Γενικά δεν καταλαβαίνω ακόμα γιατί έχουν μακαρονάδες οι πιτσαρίες, λες και έχει παραγγείλει κάνεις τα τελευταία 20 χρόνια.
Ο τρίτος που μαλακίζεσαι μετά από τον καβαλιέρε και το Φοσίλι.
Ρε παπάρες, άλλο είναι η μακαρονάδα με σάλτσα και με το τριμμένο τυρί και άλλο η φούρνου. Εξυπηρετεί άλλα πράγματα, πως να το κάνουμε;
Έχει το λειωμένο τυρί από πάνω και είναι πιο παστωμένο το όλο μείγμα μέσα.
ξενέρωτοι!
Παπάρες!
Που θα βγάλετε και γλώσσα για γαστρονομία του '80. Νεοταξικά ρομποτάκια.
Κάνε κάνα σουφλέ τότε η παστίτσιο. Μακαρονάδα φούρνου τώρα. Φτιάξε μια μακαρονάδα και φάε. Πίτσα νταξει. Έχει και τόσα υλικά. Λογικό να παραγγείλεις. Απλα έχω την απορία αν παραγγέλνει κάνεις μακαρονάδα που όλες οι πιτσαρίες έχουν στον κατάλογο. Εγώ δεν έχω δει κάποιον με τα μάτια μου.
Πολύ συχνά. Στα 17 μου ξεκίνησα από το Περφέτο (Παγκράτι). Ήμασταν φρικοπαρέα. Μου λέει ο Νίκος ο ντράμερ ότι κάνει 260 δραχμές. Του λέω ναι ρε αλλά 260 παίρνεις τρία δίπιττα. Κάπου στις 70 δρχ πήγαινε τότε το τυλιχτό (και δεν υπήρχε η λέξη τυλιχτό). Μου λέει, με τα σουβλάκια στουμπώνεις ρε. Ενώ με τη μακαρονάδα τρως μια μερίδα κυριλέ. Εγώ ήμουν βουλημικός και λαίμαργος. ήθελα να σκάω για να λέω ότι χόρτασα. Ο τύπος στο Περφέτο ήταν ένας γεράκος πολύ καλός. Πάντα με χαμόγελο κι ας ήμασταν μαλλιάδες με σκουλαρίκια, που τότε χτυπούσε άσχημα στους δεξιούς της εποχής (που ν δεις και στους κουκουέδες). Έβαζε και μανιταράκι μέσα. Αυτή η πρώτη φορά ήταν αρκετή να καταλάβω ότι μιλάμε για άλλη γεύση και τελικά άλλο είδος που ικανοποιεί κάτι άλλο. Όχι το να φας απλά μακαρονάδα.
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 22:19
από Πτολεμαίος
George_V έγραψε: 19 Αύγ 2021, 20:33
Πτολεμαίος έγραψε: 19 Αύγ 2021, 19:43
Καραμελίτσα έγραψε: 19 Αύγ 2021, 19:11
Για απόλαυση,
αποφάγια στο φούρνο
οι μπούμερ τρώνε.
Η μακαρονάδα φούρνου άμα ξέρεις να την φτιάξεις είναι κόλαση.
Μακαρόνια όσο πιο αλτεντε γίνεται, κιμάς, μανιτάρια, τυρί και λίγο μπέικον.
Ακούγεται πολύ νοστιμο.
Και είναι.
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 22:20
από Πτολεμαίος
Καραμελίτσα έγραψε: 19 Αύγ 2021, 21:14
Πτολεμαίος έγραψε: 19 Αύγ 2021, 19:43
Καραμελίτσα έγραψε: 19 Αύγ 2021, 19:11
Για απόλαυση,
αποφάγια στο φούρνο
οι μπούμερ τρώνε.
Η μακαρονάδα φούρνου άμα ξέρεις να την φτιάξεις είναι κόλαση.
Μακαρόνια όσο πιο αλτεντε γίνεται, κιμάς, μανιτάρια, τυρί και λίγο μπέικον.
Άμα έχεις κιμά, μανιτάρια, τυρί και μπέικον, αξιοπρεπής ποιότητας, γιατί να τα χαραμίσεις σε μακαρόνια;
Διότι τα μακαρόνια είναι η ανωτέρα των τροφών.
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 22:21
από Πτολεμαίος
Χαοτικός έγραψε: 19 Αύγ 2021, 21:47
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 19 Αύγ 2021, 17:53
Μακαρονάδα φούρνου λέει ο άλλος, λες και είναι 1992. Γενικά δεν καταλαβαίνω ακόμα γιατί έχουν μακαρονάδες οι πιτσαρίες, λες και έχει παραγγείλει κάνεις τα τελευταία 20 χρόνια.
Ο τρίτος που μαλακίζεσαι μετά από τον καβαλιέρε και το Φοσίλι.
Ρε παπάρες, άλλο είναι η μακαρονάδα με σάλτσα και με το τριμμένο τυρί και άλλο η φούρνου. Εξυπηρετεί άλλα πράγματα, πως να το κάνουμε;
Έχει το λειωμένο τυρί από πάνω και είναι πιο παστωμένο το όλο μείγμα μέσα.
ξενέρωτοι!
Παπάρες!
Που θα βγάλετε και γλώσσα για γαστρονομία του '80. Νεοταξικά ρομποτάκια.
Πεστα ρε μλκ γιατί μπλέξαμε με τους παπαρες λεμαι.
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 22:37
από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Πάντως εγώ όταν φτιάχνω τα πιτσακια του κεατζη με καλαμποκενια πίτα για σουβλάκια, μοτσαρελα βάζω και είναι η ιδανική.
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 22:50
από Naida
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 19 Αύγ 2021, 22:37
Πάντως εγώ όταν φτιάχνω τα πιτσακια του κεατζη με καλαμποκενια πίτα για σουβλάκια, μοτσαρελα βάζω και είναι η ιδανική.
Να δοκιμάσεις και αραβικές πίτες. Είναι λεπτές και είναι τέλειες.
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 22:58
από Χαοτικός
Πτολεμαίος έγραψε: 19 Αύγ 2021, 22:21
Χαοτικός έγραψε: 19 Αύγ 2021, 21:47
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 19 Αύγ 2021, 17:53
Μακαρονάδα φούρνου λέει ο άλλος, λες και είναι 1992. Γενικά δεν καταλαβαίνω ακόμα γιατί έχουν μακαρονάδες οι πιτσαρίες, λες και έχει παραγγείλει κάνεις τα τελευταία 20 χρόνια.
Ο τρίτος που μαλακίζεσαι μετά από τον καβαλιέρε και το Φοσίλι.
Ρε παπάρες, άλλο είναι η μακαρονάδα με σάλτσα και με το τριμμένο τυρί και άλλο η φούρνου. Εξυπηρετεί άλλα πράγματα, πως να το κάνουμε;
Έχει το λειωμένο τυρί από πάνω και είναι πιο παστωμένο το όλο μείγμα μέσα.
ξενέρωτοι!
Παπάρες!
Που θα βγάλετε και γλώσσα για γαστρονομία του '80. Νεοταξικά ρομποτάκια.
Πεστα ρε μλκ γιατί μπλέξαμε με τους παπαρες λεμαι.
Εδώ οι Κινέζοι τα τηγανίζουνε ρε και πάλι τα γουστάρουμε (εντάξει άμα έχεις πιει ένα πριν είναι καλύτερα

), δεν θα τα βάλουμε στο φούρνο;
Εγώ έκανα πατέντα με ανανά κιόλας μέσα στο τυρί (Δεύτερη φορά σήμερα ο ανανάς, κάποια έλλειψη θα έχω

)
Αλλά μια και μιλάμε γι αυτά , ας πω και κάτι που θυμήθηκα. Άσχετο με φούρνο όμως. Μιλάω για μακαρονάδα με τόνο. Ρε συ είχα παίξει λίγο στην τύχη και μου ήρθε να βάλει ένα μήλο (κομμένο στη μέση για είναι μεγάλα κομμάτια και να βράσουν ως τέτοια. Σε κάνα εικοσάλεπτο έγινε κομποστίτσα. Κόκκινη σάλτσα , ξέχασα να το πω. Όπως έτρωγες την αλμύρα του τόνου και τη γεύση ξέρεις ή φανατίζεσαι πως θα είναι, δάγκωνες κομποστίτσα και ταίριαζε γαμώ η γεύση. και η υφή του μήλου. Δεν το έχω ξανακάνει. Θα το κάνω άμεσα. Θα την ψάξω και για τεχνική γιατί νομίζω τον πέταξα απλά στη σάλτσα που έβραζε με αλάτι πιπέρι και τίποτα άλλο. Μπορεί να παίρνει κάνα ελαφρύ τσιγάρισμα 3-4 δευτερόλεπτα, μπορεί κάτι με αλεύρι, δεν ξέρω.
Το πόιντ είναι το μήλο πάντως. Ψάχτο άμα γουστάρεις.
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 23:07
από Μπαντάς
Συμφωνώ για συνδυασμό ανανά.
Και αντζούγια απαιχτη
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 23:56
από Πτολεμαίος
Χαοτικός έγραψε: 19 Αύγ 2021, 22:58
Πτολεμαίος έγραψε: 19 Αύγ 2021, 22:21
Χαοτικός έγραψε: 19 Αύγ 2021, 21:47
Ο τρίτος που μαλακίζεσαι μετά από τον καβαλιέρε και το Φοσίλι.
Ρε παπάρες, άλλο είναι η μακαρονάδα με σάλτσα και με το τριμμένο τυρί και άλλο η φούρνου. Εξυπηρετεί άλλα πράγματα, πως να το κάνουμε;
Έχει το λειωμένο τυρί από πάνω και είναι πιο παστωμένο το όλο μείγμα μέσα.
ξενέρωτοι!
Παπάρες!
Που θα βγάλετε και γλώσσα για γαστρονομία του '80. Νεοταξικά ρομποτάκια.
Πεστα ρε μλκ γιατί μπλέξαμε με τους παπαρες λεμαι.
Εδώ οι Κινέζοι τα τηγανίζουνε ρε και πάλι τα γουστάρουμε (εντάξει άμα έχεις πιει ένα πριν είναι καλύτερα

), δεν θα τα βάλουμε στο φούρνο;
Εγώ έκανα πατέντα με ανανά κιόλας μέσα στο τυρί (Δεύτερη φορά σήμερα ο ανανάς, κάποια έλλειψη θα έχω

)
Αλλά μια και μιλάμε γι αυτά , ας πω και κάτι που θυμήθηκα. Άσχετο με φούρνο όμως. Μιλάω για μακαρονάδα με τόνο. Ρε συ είχα παίξει λίγο στην τύχη και μου ήρθε να βάλει ένα μήλο (κομμένο στη μέση για είναι μεγάλα κομμάτια και να βράσουν ως τέτοια. Σε κάνα εικοσάλεπτο έγινε κομποστίτσα. Κόκκινη σάλτσα , ξέχασα να το πω. Όπως έτρωγες την αλμύρα του τόνου και τη γεύση ξέρεις ή φανατίζεσαι πως θα είναι, δάγκωνες κομποστίτσα και ταίριαζε γαμώ η γεύση. και η υφή του μήλου. Δεν το έχω ξανακάνει. Θα το κάνω άμεσα. Θα την ψάξω και για τεχνική γιατί νομίζω τον πέταξα απλά στη σάλτσα που έβραζε με αλάτι πιπέρι και τίποτα άλλο. Μπορεί να παίρνει κάνα ελαφρύ τσιγάρισμα 3-4 δευτερόλεπτα, μπορεί κάτι με αλεύρι, δεν ξέρω.
Το πόιντ είναι το μήλο πάντως. Ψάχτο άμα γουστάρεις.
Θα το δοκιμάσω. Τον δουλευω τον τόνο με τα μακαρόνια.
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Δημοσιεύτηκε: 20 Αύγ 2021, 00:03
από Χαοτικός
Πτολεμαίος έγραψε: 19 Αύγ 2021, 23:56
Χαοτικός έγραψε: 19 Αύγ 2021, 22:58
Πτολεμαίος έγραψε: 19 Αύγ 2021, 22:21
Πεστα ρε μλκ γιατί μπλέξαμε με τους παπαρες λεμαι.
Εδώ οι Κινέζοι τα τηγανίζουνε ρε και πάλι τα γουστάρουμε (εντάξει άμα έχεις πιει ένα πριν είναι καλύτερα

), δεν θα τα βάλουμε στο φούρνο;
Εγώ έκανα πατέντα με ανανά κιόλας μέσα στο τυρί (Δεύτερη φορά σήμερα ο ανανάς, κάποια έλλειψη θα έχω

)
Αλλά μια και μιλάμε γι αυτά , ας πω και κάτι που θυμήθηκα. Άσχετο με φούρνο όμως. Μιλάω για μακαρονάδα με τόνο. Ρε συ είχα παίξει λίγο στην τύχη και μου ήρθε να βάλει ένα μήλο (κομμένο στη μέση για είναι μεγάλα κομμάτια και να βράσουν ως τέτοια. Σε κάνα εικοσάλεπτο έγινε κομποστίτσα. Κόκκινη σάλτσα , ξέχασα να το πω. Όπως έτρωγες την αλμύρα του τόνου και τη γεύση ξέρεις ή φανατίζεσαι πως θα είναι, δάγκωνες κομποστίτσα και ταίριαζε γαμώ η γεύση. και η υφή του μήλου. Δεν το έχω ξανακάνει. Θα το κάνω άμεσα. Θα την ψάξω και για τεχνική γιατί νομίζω τον πέταξα απλά στη σάλτσα που έβραζε με αλάτι πιπέρι και τίποτα άλλο. Μπορεί να παίρνει κάνα ελαφρύ τσιγάρισμα 3-4 δευτερόλεπτα, μπορεί κάτι με αλεύρι, δεν ξέρω.
Το πόιντ είναι το μήλο πάντως. Ψάχτο άμα γουστάρεις.
Θα το δοκιμάσω. Τον δουλευω τον τόνο με τα μακαρόνια.
Το μήλο οπωσδήποτε γκόλντεν. Τώρα θυμήθηκα ότι το ξαναδοκίμασα και είχα βάλει κόκκινο κλασικό μήλο. Πλήρης αποτυχία. Δηλαδή το τόνο τον έτρωγες και τη μακαρονάδα κανονικά. Αλλά μήλο δεν ξανάβαζες στο στόμα σου. Ενω την πρώτη φορά το έφαγα όλο το κομμάτι. Έδενε ρε συ τόσο, πως να σου πω; Πως θα φας όλην την μπριζόλα και όλες τις πατάτες; Ήταν δηλαδή κανονικό μέρος του φαγητού.
Έλα λίγο στις γυναικοκτονίες ρε

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Δημοσιεύτηκε: 20 Αύγ 2021, 03:38
από Πτολεμαίος
Χαοτικός έγραψε: 20 Αύγ 2021, 00:03
Έλα λίγο στις γυναικοκτονίες ρε
Δεν έρχομαι από κει. Είσαστε παλαβά.

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Δημοσιεύτηκε: 20 Αύγ 2021, 03:44
από Χαοτικός
Πτολεμαίος έγραψε: 20 Αύγ 2021, 03:38
Χαοτικός έγραψε: 20 Αύγ 2021, 00:03
Έλα λίγο στις γυναικοκτονίες ρε
Δεν έρχομαι από κει. Είσαστε παλαβά.
Καλά σου ρε, μην ψωνίσεις κι από το μαγαζάκι μας λίγο. Εντάξει
