Αυτο δε μπορώ να το ξέρω. Πάντως έμεινα πολύ ευχαριστημένος απο την εφαρμογή.Chilloutbuddy έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 13:34Δε χρειάζεται, και οι περισσότεροι "γνωστοί ράφτες" τα δίνουν έξω, μη λέω τώρα ονόματα.Ερμής έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 12:33 μερικά μπορεί να είναι ίδια, αλλά το μεγαλύτερο μέρος όχι.
Το καλύτερο είναι να πας να επιλέξεις το ύφασμα και να στο ράψει κάποιος πάνω σου.
Φυσικά με ένα καλό ύφασμα μη νομίζεις οτι θα σου πάει φτηνά.
πχ σε γνωστό ράφτη των Αθηνών με ύφασμα super150wool με κασμίρι, η κομπλε τιμή δε θα πέσει κάτω απο 1200
Βρες έναν μη γνωστό, πάλι 3 φορές καλύτερο θα είναι απ'το έτοιμο, και μόνο που θα είναι φτιαγμένο ακριβώς για σένα.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Εκπτώσεις και περιθώριο κέρδους
Re: Εκπτώσεις και περιθώριο κέρδους
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
δεν ειμαι "εγω" προσωπικα εγω, το αφεντικο. ειναι ο μεσος καταναλωτης. αναλογα το ειδος, λοιπον. αν ο μεσος καταναλωτης ειναι γιδι, του πουλανε φυκια, τον χειριζονται, τον εκμεταλλευονται. οπως π.χ. γινεται στη μοδα.Custom_F έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 13:34Μπα. Εχω αλλη αποψη. Ο εχθρος του εχθρου μου, ειναι φιλος μου. Σαυτη την περιπτωση δεν εχουμε να κανουμε βεβαια με εχθρους και φιλους, αλλα με συμφεροντα. Οι εταιριες αν και ανταγωνιστικες μεταξυ τους, θελουν ολες το μεγαλυτερο δυνατο κερδος. Εκεινες ειναι τα αφεντικα και σε κανουν να νομιζεις οτι εισαι εσυ. Δεν εισαι. Ειναι πολλα βηματα πιο μπροστα απο οσα στεφτεσαι εσυ. Δεν ειναι κακο αυτο. Απλα ειναι. Πληρωνουν ανθρωπους για να ειναι πιο μπροστα. Ειναι η δουλεια τους. Το οτι νομιζεις οτι εισαι το αφεντικο, οχι απλως δεν τους ενοχλει, αλλα τους βολευει κιολας.Ασέβαστος έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 13:25 αν την εχουν, τη βγαζουν. να κονομησουν πριν τη βγαλουν οι ανταγωνιστες τους. εκτος αν ειναι μονοπωλειο.
Και ολο αυτο δεν περιοριζεται ασφαλως στην τεχνολογια, ειναι ομως αλλη συζητηση.
αν ο μεσος καταναλωτης ειναι γνωστης του αντικειμενου, οπως ας πουμε στην αγορα πρωτων υλων για βιομηχανια-βιοτεχνια, οπου ο αγοραστης ειναι κατα κανονα τεχνικα καταρτισμενος και ξερει ακριβως τι αγοραζει, ο αγοραστης ειναι το απολυτο αφεντικο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
-
stergiosbik
Ασέβαστος έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 13:41οχι.stergiosbik έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 13:31 Α καλα.
Οι οικιακες ηλεκτρικες συσκευες ειναι για τον πουτσο πια λογω ηλεκτρονικων.
Ολα εχουν πλακετες και βγαζουν αργα η γρηγορα προβληματα με πανακριβο κοστος επισκευης που σε οδηγει στην αγορα καινουργιας συσκευης.
Περυσι πεταξαμε απο το υπογειο στο χωριο ενα ψυγειο ZANUSSI που ειχε αγοραστει το 1973 και ακομα δουλευε!!!
Δε χρειαζοτανε πια και εκλεβε χωρο.
τις εχω ολες μια δεκαετια, και εχει υπαρξει μονο μια βλαβη.
Ε αμα τις εχεις δεκαετια σωθηκες!
Θα σου πω εγω σε λιγο καιρο.
20++ εκτος των απολυτως φτηνοτερων κινεζικων νονειμ. τα ηλεκτρονικα δεν εχουν κινουμενα μερη, δεν φθειρονται, δεν χαλανε. μια πλακετα για να παθει ζημια πρεπει να υπαρξει αιτια. υψηλη ταση, υγρασια, χτυπημα....Custom_F έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 13:37Τιλεστωρα; Ασφαλως και χαλανε πολυ πιο ευκολα! Ειναι κατασκευασμενα ετσι, για να χαλανε πιο ευκολα! Μπορουν να τα κανουν καλυτερα, αλλα δεν τα κανουν. Γιατι να τα κανουν; θελουν να χαλανε ευκολα.
Οι λευκες συσκευες εχουν περιπου στα 7 χρονια ζωης.
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Κοιτάξτε τα πράγματα είναι απλά. Αν είναι κάτι μη σημαντικό ή αν βαριέστε να ασχολείστε, προτιμήστε μια καλή, γνωστή, ακριβή μάρκα για να ξέρετε στα σίγουρα ότι αυτό που αγοράζετε είναι μέτριο.
Αν είναι κάτι σημαντικό για σάς ή αν γουστάρετε να ασχολείστε ψάξτε να βρείτε τα πράγματα λίγο πώς είναι φτιαγμένα (όχι πού είναι φτιαγμένα) και πόσο κοστίζει το κάθε τι, τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται.
Πχ oρίστε ρολογάκι IWC Ingenieur, 12 χιλιαρικάκια
και ορίστε όλος ο μηχανισμός του, ολοκαίνουργιος, $217. Διαλέγεις και από έναν καλό έμπορο online ένα μπρασελέ/κάσα/οθόνη/δείκτες που σου αρέσουν, τα δίνεις σε ενα ρολογά να στα συναρμολογήσει στα γρήγορα, και έχεις βασικά το ίδιο ρολόι με $500. Και είναι και μοναδικό.
Αλλά, αγοράζοντας IWC αγοράζεις και ένα σωρό άλλα πράγματα τα οποία μπορεί να μην το ξέρεις καν ότι τα αγοράζεις, και μπορεί να μη σ'ενδιαφέρουν καθόλου, όπως πχ το γεγονός ότι παίζει 25% πιθανότητες να μην το ξαναβγάλουν αύριο και να γίνει συλλεκτικό. Που για κάποιους έχει τεράστια σημασία, αλλά όχι απαραίτητα για σένα που δεν έχεις ιδέα γιατί κάνει αυτό το πράμα 11 χιλιάρικα και απλά παπαγαλίζεις ό,τι σου είπε ο έμπορος.
Αν είναι κάτι που σας ενδιαφέρει ψάξτε το λίγο παραπάνω.
Αν είναι κάτι σημαντικό για σάς ή αν γουστάρετε να ασχολείστε ψάξτε να βρείτε τα πράγματα λίγο πώς είναι φτιαγμένα (όχι πού είναι φτιαγμένα) και πόσο κοστίζει το κάθε τι, τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται.
Πχ oρίστε ρολογάκι IWC Ingenieur, 12 χιλιαρικάκια
και ορίστε όλος ο μηχανισμός του, ολοκαίνουργιος, $217. Διαλέγεις και από έναν καλό έμπορο online ένα μπρασελέ/κάσα/οθόνη/δείκτες που σου αρέσουν, τα δίνεις σε ενα ρολογά να στα συναρμολογήσει στα γρήγορα, και έχεις βασικά το ίδιο ρολόι με $500. Και είναι και μοναδικό.
Αλλά, αγοράζοντας IWC αγοράζεις και ένα σωρό άλλα πράγματα τα οποία μπορεί να μην το ξέρεις καν ότι τα αγοράζεις, και μπορεί να μη σ'ενδιαφέρουν καθόλου, όπως πχ το γεγονός ότι παίζει 25% πιθανότητες να μην το ξαναβγάλουν αύριο και να γίνει συλλεκτικό. Που για κάποιους έχει τεράστια σημασία, αλλά όχι απαραίτητα για σένα που δεν έχεις ιδέα γιατί κάνει αυτό το πράμα 11 χιλιάρικα και απλά παπαγαλίζεις ό,τι σου είπε ο έμπορος.
Αν είναι κάτι που σας ενδιαφέρει ψάξτε το λίγο παραπάνω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chilloutbuddy την 11 Ιούλ 2018, 14:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
ποσο να περιμενω; και τι θα παθουν; για τα ηλεκτρονικα ειπα παραπανω, τα ινοχ και τα πλαστικα εχουν καναδυο χιλιαδες χρονια ζωης ακομη, χαλαρα. τα λαστιχα εφαρμογης πιθανον να χαλασουν, η και κινουμενα μερη οπως ρουλεμαν, αλλα ειναι φτηνα, ευκολα επισκευασιμα, και θεωρουνται μαλλον αναλωσιμα παρα ζημιες. τα περισσοτερα μοτερ ειναι πλεον brushless και δεν θα χρειαστουν ουτε καρβουνακια.stergiosbik έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 13:50 Ε αμα τις εχεις δεκαετια σωθηκες!![]()
Θα σου πω εγω σε λιγο καιρο.
ισως αν σκουριασει καποιο σιδερενιο μερος, αλλα δεν βλεπω ακομη ουτε ιχνος, πουθενα.
Αυτό όμως που κοστίζει 500 ευρώ, σε 10 χρόνια μπορεί να κοστίζει 100 ευρώ. Το IWC όμως και το κάθε IWC σήμερα κοστίζει 11χιλ, αύριο το πιθανότερο να κοστίζει 15χιλ. Συν οτι σε ενδεχόμενες βλάβες, το IWC έχει τις εγγυήσεις του και δε τρέχεις δεξια αριστερα σε άσχετους
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Chilloutbuddy
Σιγά μην τρέχεις, πετάς τον ένα μηχανισμό ΕΤΑ και βάζεις άλλον με $200 
(άσε που δεν παθαίνει τίποτα αυτός ο μηχανισμός, είναι δοκιμασμένος 100 χρόνια, γι'αυτό τον βάζουν παντού)
Αυτό που λες όμως για την τιμή είναι αλήθεια. Και έχει να κάνει περισσότερο με τους συλλέκτες παρά με οτιδήποτε άλλο. Το θέμα είναι για αυτόν που θέλει απλά ένα καλό και όμορφο ρολόι, τι σημασία έχουν όλα αυτά...; Και αν θες να πληρώσεις 11 χιλ για να βγάλεις 4 χιλ σε 5 χρόνια, γιατί να τα φοράς στον καρπό να γίνει καμμιά μαλακία να τα κλαίς; Πάρε μετοχές καλύτερα*
* (λέμε τώρα καμμιά μαλακία
)
(άσε που δεν παθαίνει τίποτα αυτός ο μηχανισμός, είναι δοκιμασμένος 100 χρόνια, γι'αυτό τον βάζουν παντού)
Αυτό που λες όμως για την τιμή είναι αλήθεια. Και έχει να κάνει περισσότερο με τους συλλέκτες παρά με οτιδήποτε άλλο. Το θέμα είναι για αυτόν που θέλει απλά ένα καλό και όμορφο ρολόι, τι σημασία έχουν όλα αυτά...; Και αν θες να πληρώσεις 11 χιλ για να βγάλεις 4 χιλ σε 5 χρόνια, γιατί να τα φοράς στον καρπό να γίνει καμμιά μαλακία να τα κλαίς; Πάρε μετοχές καλύτερα*
* (λέμε τώρα καμμιά μαλακία
- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
Δεν ξέρω.Custom_F έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 11:05Γιατι;Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 10:23 Αγόρασα ποδήλατο που δεν καβαλάω και μπασκέτα χωρίς να παίζω μπάσκετ. Παλιότερα δεν άλλαζα ρούχα αν δεν τα είχα λιώσει και τώρα έχω μια ντουλάπα γεμάτη ρούχα που ποτέ δεν φοράω και μια αποθήκη από άχρηστα πράγματα από ηλεκτρονικές συσκευές μέχρι πολυθρόνες για gaming που ποτέ δεν χρησιμοποιώ.
Πουλα τα.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 14:31Δεν ξέρω.Custom_F έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 11:05Γιατι;Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 10:23 Αγόρασα ποδήλατο που δεν καβαλάω και μπασκέτα χωρίς να παίζω μπάσκετ. Παλιότερα δεν άλλαζα ρούχα αν δεν τα είχα λιώσει και τώρα έχω μια ντουλάπα γεμάτη ρούχα που ποτέ δεν φοράω και μια αποθήκη από άχρηστα πράγματα από ηλεκτρονικές συσκευές μέχρι πολυθρόνες για gaming που ποτέ δεν χρησιμοποιώ.
- Chilloutbuddy
Ετσι είναι. Ο υπολογιστής που δουλεύω κάθε μέρα στο σπίτι είναι 12 χρόνων LOLΑσέβαστος έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 13:41οχι.stergiosbik έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 13:31 Α καλα.
Οι οικιακες ηλεκτρικες συσκευες ειναι για τον πουτσο πια λογω ηλεκτρονικων.
Ολα εχουν πλακετες και βγαζουν αργα η γρηγορα προβληματα με πανακριβο κοστος επισκευης που σε οδηγει στην αγορα καινουργιας συσκευης.
Περυσι πεταξαμε απο το υπογειο στο χωριο ενα ψυγειο ZANUSSI που ειχε αγοραστει το 1973 και ακομα δουλευε!!!
Δε χρειαζοτανε πια και εκλεβε χωρο.
τις εχω ολες μια δεκαετια, και εχει υπαρξει μονο μια βλαβη.
άλλαξα την οθόνη σε κάποια φάση και έβαλα μεγαλύτερη για να βλέπω ταινίες απευθείας online, έβαλα την παλιά στην αποθήκη, την ξέθαψε πρόπερσι η γυναίκα μου και τη χρησιμοποιεί κάθε μέρα για δουλειά. Τι να πάθει;
-
Ορέστης 35
Αμα καει η πλακετα σε αιρκοντισιον ειναι προβλημα.
- Chilloutbuddy
Κάποια πράγματα παλιά ήταν φτιαγμένα στιβαρά για συγκεκριμένους λόγους και κρατάγαν μια ζωή, κάποια άλλα ήταν φτιαγμένα στιβαρά χωρίς κανένα λόγο. Πχ βλέπεις μίξερ χειρός του '70 και έχει σκελετό από σίδερο και μισό δάχτυλο πλαστικό, ρε μεγάλε σαντιγί θέλω να φτιάξω όχι να σκοτώσω το δράκο. Ε με την εμπειρία καταλάβανε καλύτερα τις ανοχές και τις πιέσεις και το κάνανε ελαφρύτερο και φτηνότερο, πάλι αντέχει το ίδιο αν δεν το χρησιμοποιείς για να καρφώνεις καρφιά.
Ή οι φωτογραφικές μηχανές, παλιά ήταν μεταλικές με δέρμα ή δερματίνη γύρω γύρω, σου πιανότανε το χέρι να την κρατάς όλη μέρα, και το δέρμα άρχιζε να ξεκολλάει με τον καιρό. Τώρα έχουν ένα σκελετό από ελαφρύ μαγνήσιο και πλαστικό καλής ποιότητας, και συνολικά η απορρόφηση των κραδασμών είναι καλύτερη από το σκέτο μέταλλο. Αλλά τη βλέπει ο άλλος και λέει χαχα ελαφριά, παιχνιδάκι, του παππού μου ήταν φτιαγμένη σαν τανκ. Ε κουβάλα του παππού σου τότε
Ή οι φωτογραφικές μηχανές, παλιά ήταν μεταλικές με δέρμα ή δερματίνη γύρω γύρω, σου πιανότανε το χέρι να την κρατάς όλη μέρα, και το δέρμα άρχιζε να ξεκολλάει με τον καιρό. Τώρα έχουν ένα σκελετό από ελαφρύ μαγνήσιο και πλαστικό καλής ποιότητας, και συνολικά η απορρόφηση των κραδασμών είναι καλύτερη από το σκέτο μέταλλο. Αλλά τη βλέπει ο άλλος και λέει χαχα ελαφριά, παιχνιδάκι, του παππού μου ήταν φτιαγμένη σαν τανκ. Ε κουβάλα του παππού σου τότε
-
Ορέστης 35
Οι πλουσιοι αγοραζουν πραγματα που με το χρονο παιρνουν αξια. Κατι ξερουν.
-
Ορέστης 35
Ξερεις ομως οι παλιες φωτογραφικες μηχανες εχουν κατι το ομορφο, καλλιτεχνικο.Chilloutbuddy έγραψε: 12 Ιούλ 2018, 07:16 Κάποια πράγματα παλιά ήταν φτιαγμένα στιβαρά για συγκεκριμένους λόγους και κρατάγαν μια ζωή, κάποια άλλα ήταν φτιαγμένα στιβαρά χωρίς κανένα λόγο. Πχ βλέπεις μίξερ χειρός του '70 και έχει σκελετό από σίδερο και μισό δάχτυλο πλαστικό, ρε μεγάλε σαντιγί θέλω να φτιάξω όχι να σκοτώσω το δράκο. Ε με την εμπειρία καταλάβανε καλύτερα τις ανοχές και τις πιέσεις και το κάνανε ελαφρύτερο και φτηνότερο, πάλι αντέχει το ίδιο αν δεν το χρησιμοποιείς για να καρφώνεις καρφιά.
Ή οι φωτογραφικές μηχανές, παλιά ήταν μεταλικές με δέρμα ή δερματίνη γύρω γύρω, σου πιανότανε το χέρι να την κρατάς όλη μέρα, και το δέρμα άρχιζε να ξεκολλάει με τον καιρό. Τώρα έχουν ένα σκελετό από ελαφρύ μαγνήσιο και πλαστικό καλής ποιότητας, και συνολικά η απορρόφηση των κραδασμών είναι καλύτερη από το σκέτο μέταλλο. Αλλά τη βλέπει ο άλλος και λέει χαχα ελαφριά, παιχνιδάκι, του παππού μου ήταν φτιαγμένη σαν τανκ. Ε κουβάλα του παππού σου τότε![]()
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 119 Απαντήσεις
- 3265 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γράφων
-
- 2 Απαντήσεις