!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ξηροί Καρπο:Χύμα η συσκευασμένοι;

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Ξηροί Καρπο:Χύμα η συσκευασμένοι;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Παίρνω και συσκευασμένους αλλά και από μαγαζιά με ξηρούς καρπούς.
Μου έχουν πει ότι οι ξηροί καρποί μπορεί να έχουν μύκητες,όπως επίσης ότι μπορεί να πάθεις άσχημη δηλητηρίαση.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

Εσθήρ έγραψε: 02 Φεβ 2020, 11:12 Το χυμα παντου ειναι η απολυτη μαλακια.Δεν ξερεις τιποτα για το προιον,ουτε παραγωγο,ουτε αν πληρουνται οι προυποθεσεις ,ουτε ελεγχους περναει τιποτα.
Αλλα ειδικα για ξηρους καρπους ,χυμα ουτε κατα διαννοια,αλλα ουτε καν συσκευασμενους απλους,ΜΟΝΟ βιολογικους.Οχι μονο επειδη δεν εχουν φυτοφαρμακα αλλα και επειδη περνανε πολυ περισσοτερους ελεγχους.Το επικινδυνο με τους ξηρους καρπους ειναι οι αφλατοξινες,μυκητιαση ακρως τοξικη και ακρως καρκινογονα ειδικα για το συκωτι.Και εχει να κανει με τις συνθηκες αποθηκευσης.Πολυ υγρασια και υψηλες θερμοκρασιες επισης οσο περισσοτερο μενουν σε αποθηκες τοσο το χειροτερο.Επειδη το προβλημα ειναι τεραστιο γινονται ελεγχοι συνεχως,αλλα δειγματοληπτικα βεβαια,για αυτο λεμε τα βιολογικα ειναι πιο ασφαλη,εκτος απο ολα τα αλλα..επειδη περνανε πολυ περισσοτερους ελεγχους.
Ενημερωθητε εδω:
http://195.134.76.37/chemicals/chem_aflatoxins.htm
Τι συμπτωματα εχει;
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

Σπύρος έγραψε: 02 Φεβ 2020, 16:18 Ξηρούς καρπούς παίρνω χύμα με τον φλοιό(αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, πεκάν, Βραζιλίας). Μια φορά είχα πάρει μακαντάμια με φλοιό και δεν έσπαγαν με κανονικό καρυοθραύστη. Στα φιστίκια Αιγίνης παίρνω συσκευασμένα του ομώνυμου συνεταιρισμού. Οι ξηροί καρποί είναι γενικά ακριβοί(δεν αναφέρομαι σε φιστίκια αράπικα). Έτσι όταν τα βιολογικά κινούνται στην διπλάσια τιμή, όπως γίνεται συνήθως στους ξηρούς καρπούς, δεν είναι τόσο ελκυστικά ως προϊόν συχνής κατανάλωσης.
.

Σέ λίγο οι Bλαχέμποροι θά τούς βαφτίσουν κι αυτούς SUPER FOODS γιά νά τούς διπλαπλασιάσουν τη τιμή....
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 »

hellegennes έγραψε: 02 Φεβ 2020, 23:16
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 02 Φεβ 2020, 14:48
Μηχανικός έγραψε: 02 Φεβ 2020, 11:26 Οι εταιρείες που συσκευάζουν τους ξηρούς καρπούς στην πραγματικότητα μπορεί να είναι κάτι μικρές βιοτεχνίες του κώλου.
Ενω τους χυμα;
Τους εισάγουν μεγάλες εταιρείες σε μεγάλες ποσότητες με εξειδικευμένες αποθήκες, πιστοποιήσεις, ελέγχους και εξεζητημένο εξοπλισμό επεξεργασίας, συσκευασίας και συντήρησης.
ST48410 έγραψε: 02 Φεβ 2020, 14:58 για τι διαφορές τιμής μιλάμε στο περίπου;
Εξαρτάται. Παίζουν από ίδιες τιμές με τα χύμα ως και 500% ακριβότερα.
Εσθήρ έγραψε: 02 Φεβ 2020, 21:16 Μα θα ημουν πολυ ηλιθια να νομιζω οτι παιρνω βιολογικα και να μην εχουν πιστοποιηση. :102: Με πιστοποησεις βιολογικα βρισκεις σε ολα τα μεγαλα ΣΜ ,επισης υπαρχουν παρα πολλα ειδικα μαγαζια με βιολογικα,ακομα και στην λαικη αγορα που μενω (Λουτρακι)εχει καλιεργητη με πιστοποιηση βιολογικης καλλιεργειας,εννοειται με την σφραγιδα και σημα της ΒΙΟΕΛΑΣΣ,ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ και το ονοματεπωνυμο του καλλιεργητη,ετσι πρεπει αν ειναι και οχι βεβαια ο καθε αλητης αγροτης να σου λεει οτι εμενα ειναι βιολογικα ,δεν τα ψεκαζω..,χωρις πιστοποιησεις χωρις τιποτα.
Κάποτε ήθελα να πάρω πιστοποίηση για το ελαιόλαδό μου, επειδή δεν ψεκάζω και δεν χρησιμοποιώ λίπασμα. Και πήρα. Αριθμός ελέγχων που μου έκαναν: 0. Τίποτα. Απλά πήρα πιστοποίηση. Α, ναι. Ήρθαν μια φορά στο χωράφι για επιτόπιο έλεγχο, όπου δεν πήραν κανένα δείγμα από τίποτα.
Σαφεστατα λες ψεματα αγαπουλα.Και δεν παιρνεις ετσι πιστοποιση.Πρεπει πρωτα να ελεγχθει το χωραφι ,και τα διπλανα επισης,διοτι αν τα διπλανα,(αν υπαρχουν βεβαια... )δεν ειναι βιολογικες καλιεργειες ,δεν μπορεις ουτε εσυ να παρεις πιστοποιηση.Επισης τα ξερω πολυ καλα εκ των εσω.\ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ ΝΑ ΛΕΣ ΨΕΜΜΑΤΑ. :102:Κια εχεις λογο που το κανεις αυτο.Επεσες ακομα περισσοτερο,οχι οτισε εκτιμουσα,αλλα τωρα επεσες στον βοθρο. :wave:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος User_601 την 03 Φεβ 2020, 15:06, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Δεν λέω ψέματα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Κατήγγειλα την δημοσίευσή σου γιατί όταν μιλάμε σοβαρά και δηλώνω ρητά ότι δεν αστειεύομαι και λέω αλήθεια, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να μου λες κατάμουτρα ότι λέω ψέματα, μόνο και μόνο για να υποστηρίξεις την ηλίθια φιλοσοφία σου περί βιολογικών προϊόντων.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

.

Μιάς καί πιάσατε τούς ξηρούς καρποί....

Πάρτε φυστίκια Αιγίνης :romance-hearteyes: η φουντούκια.....βάλτε σέ μίξερ νά γίνουν αλοιφή.....

δοκιμάστε κι άντε γειά....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ »

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 03 Φεβ 2020, 15:24 .

Πάρτε φυστίκια Αιγίνης :romance-hearteyes: η φουντούκια.....βάλτε σέ μίξερ νά γίνουν αλοιφή.....

.
Πως θα γινουν αλοιφη? Σκονη δε θα γινουν?
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 03 Φεβ 2020, 16:34

.
https://www.wikihow.com/Make-Almond-Oil
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Έχω δοκιμάσει πάρα πολύ συσκευασμένο ξυροκαρπι , ειδικά στην Ιταλία. Όλα χάλια μπροστά στον χύμα. Ας έχει έμπολα , βλεννόρροια , βρύα και λειχήνες, χύμα για πάντα, από επιλεγμένα μαγαζιά 😁
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μην ακούς παπαριές, psi. Μια χαρά ελεγμένα είναι τα χύμα και πληρούν όλα τα προαπαιτούμενα του νόμου. Ορίστε πώς έρχονται οι χύμα, σε ένα κατάστημα ξηρών καρπών (έχω καλύψει το όνομα του εισαγωγέα/επεξεργαστή για να μην θεωρηθεί διαφήμιση).

Εικόνα

Εικόνα

Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες είναι εκεί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ »

Beria έγραψε: 03 Φεβ 2020, 16:35
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 03 Φεβ 2020, 16:34

.
https://www.wikihow.com/Make-Almond-Oil
OK χρειαζεται κατι "υγρο" (ελαιολαδο πχ). Εγω καταλαβα οτι απλα με το μιξερ θα γινει αλοιφη.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

συσκευασμένους για ποιότητα, χύμα για ποσότητα
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

hellegennes έγραψε: 03 Φεβ 2020, 16:59 Μην ακούς παπαριές, psi. Μια χαρά ελεγμένα είναι τα χύμα και πληρούν όλα τα προαπαιτούμενα του νόμου. Ορίστε πώς έρχονται οι χύμα, σε ένα κατάστημα ξηρών καρπών (έχω καλύψει το όνομα του εισαγωγέα/επεξεργαστή για να μην θεωρηθεί διαφήμιση).

[img]https://i.postimg.cc/Y039RNks/IMG- ... .jpg[/img]

[img]https://i.postimg.cc/c4FC8cFK/IMG- ... .jpg[/img]

Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες είναι εκεί.
Τυπε οι 252 τόνοι πασατεμπο με 23432564 σακουλάκια δεν έχουν έρθει ακόμα , πότε θα παραλάβω; :lol:
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Άβαταρ μέλους
jason0

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jason0 »

Εσθήρ έγραψε: 03 Φεβ 2020, 15:05
hellegennes έγραψε: 02 Φεβ 2020, 23:16
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 02 Φεβ 2020, 14:48
Ενω τους χυμα;
Τους εισάγουν μεγάλες εταιρείες σε μεγάλες ποσότητες με εξειδικευμένες αποθήκες, πιστοποιήσεις, ελέγχους και εξεζητημένο εξοπλισμό επεξεργασίας, συσκευασίας και συντήρησης.
ST48410 έγραψε: 02 Φεβ 2020, 14:58 για τι διαφορές τιμής μιλάμε στο περίπου;
Εξαρτάται. Παίζουν από ίδιες τιμές με τα χύμα ως και 500% ακριβότερα.
Εσθήρ έγραψε: 02 Φεβ 2020, 21:16 Μα θα ημουν πολυ ηλιθια να νομιζω οτι παιρνω βιολογικα και να μην εχουν πιστοποιηση. :102: Με πιστοποησεις βιολογικα βρισκεις σε ολα τα μεγαλα ΣΜ ,επισης υπαρχουν παρα πολλα ειδικα μαγαζια με βιολογικα,ακομα και στην λαικη αγορα που μενω (Λουτρακι)εχει καλιεργητη με πιστοποιηση βιολογικης καλλιεργειας,εννοειται με την σφραγιδα και σημα της ΒΙΟΕΛΑΣΣ,ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ και το ονοματεπωνυμο του καλλιεργητη,ετσι πρεπει αν ειναι και οχι βεβαια ο καθε αλητης αγροτης να σου λεει οτι εμενα ειναι βιολογικα ,δεν τα ψεκαζω..,χωρις πιστοποιησεις χωρις τιποτα.
Κάποτε ήθελα να πάρω πιστοποίηση για το ελαιόλαδό μου, επειδή δεν ψεκάζω και δεν χρησιμοποιώ λίπασμα. Και πήρα. Αριθμός ελέγχων που μου έκαναν: 0. Τίποτα. Απλά πήρα πιστοποίηση. Α, ναι. Ήρθαν μια φορά στο χωράφι για επιτόπιο έλεγχο, όπου δεν πήραν κανένα δείγμα από τίποτα.
Σαφεστατα λες ψεματα αγαπουλα.Και δεν παιρνεις ετσι πιστοποιση.Πρεπει πρωτα να ελεγχθει το χωραφι ,και τα διπλανα επισης,διοτι αν τα διπλανα,(αν υπαρχουν βεβαια... )δεν ειναι βιολογικες καλιεργειες ,δεν μπορεις ουτε εσυ να παρεις πιστοποιηση.Επισης τα ξερω πολυ καλα εκ των εσω.\ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ ΝΑ ΛΕΣ ΨΕΜΜΑΤΑ. :102:Κια εχεις λογο που το κανεις αυτο.Επεσες ακομα περισσοτερο,οχι οτισε εκτιμουσα,αλλα τωρα επεσες στον βοθρο. :wave:
Έχω ένα φιλαράκι που δίνει πιστοποιήσεις
Αν του στείλω το ποστ σου θα πεθάνει απ τα γέλια
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”