Σελίδα 6 από 7

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Δημοσιεύτηκε: 13 Νοέμ 2018, 22:56
από νύχτα
ε καλά, σε ποιο ελληνικό σπίτι δεν υπάρχει,
το θέμα όμως είναι να τον φας ζεστό από το καζάνι

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Δημοσιεύτηκε: 13 Νοέμ 2018, 23:00
από Naida
νύχτα έγραψε: 13 Νοέμ 2018, 22:51 πωπω τραχανάς από το καζάνι, ζεστός, σε κομμάτι

πόσα χρόνια
Τραχανάς δίπλα στη σόμπα στη κουζίνα και μετά βολίδα στα κρεβάτια μας να χωθούμε στις κουβέρτες πριν προλάβουμε και νιώσουμε κρύο.

Εν τω μεταξύ παίζει η κυρία να φτιάχνει ξέρω γω ραβιόλια με γέμιση προσούτο και λάδι τρούφας :lol: αλλά εμένα μου θύμισε το άπλωμα του τραχανά.

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Δημοσιεύτηκε: 13 Νοέμ 2018, 23:00
από Ορέστης 35
Βαλτε συνταγη. Δςν εχω φαει ποτε.

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Δημοσιεύτηκε: 13 Νοέμ 2018, 23:01
από stergiosbik
:D

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Δημοσιεύτηκε: 13 Νοέμ 2018, 23:02
από νύχτα
τί συνταγή καλέ, θέλει καζάνι και γιαγιά :hebit:

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Δημοσιεύτηκε: 13 Νοέμ 2018, 23:04
από LEONAS
νύχτα έγραψε: 13 Νοέμ 2018, 23:02 τί συνταγή καλέ, θέλει καζάνι και γιαγιά :hebit:

Εσυ δεν ξέρεις να κάνεις;

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Δημοσιεύτηκε: 13 Νοέμ 2018, 23:07
από Naida
Ορέστης 35 έγραψε: 13 Νοέμ 2018, 23:00 Βαλτε συνταγη. Δςν εχω φαει ποτε.
Με γάλα τον φτιάχνουν και τυρί αν θέλεις. Άλλοι το φτιάχνουν και με ντομάτα. Δε το έχω φάει ποτέ έτσι.

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Δημοσιεύτηκε: 13 Νοέμ 2018, 23:08
από Ορέστης 35
Βρηκα

https://cookpad.com/gr/sintages/3072403 ... axana-apli

Θα το φτιαξω με τριμενο μετσοβονε.

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Δημοσιεύτηκε: 13 Νοέμ 2018, 23:09
από νύχτα
αμέ

ξέρω να τον βγάζω από την μαξιλαροθήκη που είναι
φυλαγμένος (πλέον τον βάζω σε βάζο στο ψυγείο, κρίμας),
και να τον βράζω

άντε στα κέφια να φτιάξω και κρουτόν :smt005:

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Δημοσιεύτηκε: 13 Νοέμ 2018, 23:13
από Ορέστης 35
Ο ξινος ή ο γλυκος ειναι πιο ωραιος;

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Δημοσιεύτηκε: 13 Νοέμ 2018, 23:13
από Naida
Ορέστης 35 έγραψε: 13 Νοέμ 2018, 23:08 Βρηκα

https://cookpad.com/gr/sintages/3072403 ... axana-apli

Θα το φτιαξω με τριμενο μετσοβονε.
Δε μ' αρέσει. Αυτό είναι σαν λαπάς. Πιο λαπάς κι από τον λαπά. Πρέπει να σου βγει σαν κρέμα. Σαν χυλός. Μ τον βράσεις μόνο με νερό. Με γάλα θα τον βράσεις κι αν βρεις πάρε κατσικίσιο. Και μετά προς το τελείωμα βάλε φέτα σπασμένη σε κομματάκια κι αν έχεις λίγο βουτυράκι γι' άρωμα.

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Δημοσιεύτηκε: 13 Νοέμ 2018, 23:22
από Ορέστης 35
Naida έγραψε: 13 Νοέμ 2018, 23:13
Ορέστης 35 έγραψε: 13 Νοέμ 2018, 23:08 Βρηκα

https://cookpad.com/gr/sintages/3072403 ... axana-apli

Θα το φτιαξω με τριμενο μετσοβονε.
Δε μ' αρέσει. Αυτό είναι σαν λαπάς. Πιο λαπάς κι από τον λαπά. Πρέπει να σου βγει σαν κρέμα. Σαν χυλός. Μ τον βράσεις μόνο με νερό. Με γάλα θα τον βράσεις κι αν βρεις πάρε κατσικίσιο. Και μετά προς το τελείωμα βάλε φέτα σπασμένη σε κομματάκια κι αν έχεις λίγο βουτυράκι γι' άρωμα.
Το μυστικο για να γινει κρεμωδης ειναι το γαλα; Μηπως εχει σχεση με το ανακατεμα;

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Δημοσιεύτηκε: 13 Νοέμ 2018, 23:24
από Ορέστης 35
Θα βαλω και τζιντζερ.

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Δημοσιεύτηκε: 13 Νοέμ 2018, 23:25
από Naida
Ορέστης 35 έγραψε: 13 Νοέμ 2018, 23:22
Naida έγραψε: 13 Νοέμ 2018, 23:13
Ορέστης 35 έγραψε: 13 Νοέμ 2018, 23:08 Βρηκα

https://cookpad.com/gr/sintages/3072403 ... axana-apli

Θα το φτιαξω με τριμενο μετσοβονε.
Δε μ' αρέσει. Αυτό είναι σαν λαπάς. Πιο λαπάς κι από τον λαπά. Πρέπει να σου βγει σαν κρέμα. Σαν χυλός. Μ τον βράσεις μόνο με νερό. Με γάλα θα τον βράσεις κι αν βρεις πάρε κατσικίσιο. Και μετά προς το τελείωμα βάλε φέτα σπασμένη σε κομματάκια κι αν έχεις λίγο βουτυράκι γι' άρωμα.
Το μυστικο για να γινει κρεμωδης ειναι το γαλα; Μηπως εχει σχεση με το ανακατεμα;
Δε θυμάμαι ακριβώς τη διαδικασία να σου πω αλλά ναι έχει αρκετό ανακάτεμα. Το γάλα πάντως δίνει περισσότερη νοστιμιά.

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Δημοσιεύτηκε: 13 Νοέμ 2018, 23:30
από Ορέστης 35
Naida έγραψε: 13 Νοέμ 2018, 23:25
Ορέστης 35 έγραψε: 13 Νοέμ 2018, 23:22
Naida έγραψε: 13 Νοέμ 2018, 23:13

Δε μ' αρέσει. Αυτό είναι σαν λαπάς. Πιο λαπάς κι από τον λαπά. Πρέπει να σου βγει σαν κρέμα. Σαν χυλός. Μ τον βράσεις μόνο με νερό. Με γάλα θα τον βράσεις κι αν βρεις πάρε κατσικίσιο. Και μετά προς το τελείωμα βάλε φέτα σπασμένη σε κομματάκια κι αν έχεις λίγο βουτυράκι γι' άρωμα.
Το μυστικο για να γινει κρεμωδης ειναι το γαλα; Μηπως εχει σχεση με το ανακατεμα;
Δε θυμάμαι ακριβώς τη διαδικασία να σου πω αλλά ναι έχει αρκετό ανακάτεμα. Το γάλα πάντως δίνει περισσότερη νοστιμιά.
Ειναι ενδιαφερον φαι για το κρυο.