dna replication έγραψε: 06 Οκτ 2019, 21:20μην πατε να αλλάξετε θέμα
Σιγά το σημαντικό. Άντε να το δει ο Μανουσάκης να γυρίσει σειρά.
Αυτό που σκέφτομαι τώρα, είναι πώς μπορώ να το κάνω. Το πρώτο βήμα είναι εύκολο. Αγοράζω μια σπάλα, την κόβω σε μικρά κομμάτια, την μαρινάρω σε μείγμα λαχανικών για γύρο διαλυμένο σε λεμόνι. Μετά πώς γίνεται τα μικρά τα κομματάκια να μείνουν ζουμερά; Πρώτα να το περάσω από καλαμάκι κι ύστερα να το ψήσω ή να το ψήσω και να το περάσω από το καλαμάκι μετά; Μάλλον το πρώτο. Θα θέλει πολλή μαγκιά για να τα πιέσεις ακριβώς όσο χρειάζεται ώστε να μην τα ξεζουμίσεις, αλλά να έχουν μία συνάφεια ώστε να μην ξεροψηθεί το κρέας ανάμεσά τους.
Πόσο εφικτό θα ήταν να το κάνω αυτό με αρνίσιο κρέας και στο πάνω μέρος να έχει λίγη πέτσα ώστε να πετύχω μια αίσθηση σα να τρως πορκ μπέλι;
Σιγά το πρόβλημα...
Μισή με μία ώρα πριν τα σουβλίσεις τα βάνεις κατάψυξη (αναλόγως πόσο μπαρούτι είναι η κατάψυξή σου).Δεν θέλεις να παγώσουν εντελώς,τόσο όσο να "σταθεροποιηθούν" λίγο.Μετά τα διαχειρίζεσαι όπως θες.
dna replication έγραψε: 06 Οκτ 2019, 21:20μην πατε να αλλάξετε θέμα
Σιγά το σημαντικό. Άντε να το δει ο Μανουσάκης να γυρίσει σειρά.
Αυτό που σκέφτομαι τώρα, είναι πώς μπορώ να το κάνω. Το πρώτο βήμα είναι εύκολο. Αγοράζω μια σπάλα, την κόβω σε μικρά κομμάτια, την μαρινάρω σε μείγμα λαχανικών για γύρο διαλυμένο σε λεμόνι. Μετά πώς γίνεται τα μικρά τα κομματάκια να μείνουν ζουμερά; Πρώτα να το περάσω από καλαμάκι κι ύστερα να το ψήσω ή να το ψήσω και να το περάσω από το καλαμάκι μετά; Μάλλον το πρώτο. Θα θέλει πολλή μαγκιά για να τα πιέσεις ακριβώς όσο χρειάζεται ώστε να μην τα ξεζουμίσεις, αλλά να έχουν μία συνάφεια ώστε να μην ξεροψηθεί το κρέας ανάμεσά τους.
Πόσο εφικτό θα ήταν να το κάνω αυτό με αρνίσιο κρέας και στο πάνω μέρος να έχει λίγη πέτσα ώστε να πετύχω μια αίσθηση σα να τρως πορκ μπέλι;
Σιγά το πρόβλημα...
Μισή με μία ώρα πριν τα σουβλίσεις τα βάνεις κατάψυξη (αναλόγως πόσο μπαρούτι είναι η κατάψυξή σου).Δεν θέλεις να παγώσουν εντελώς,τόσο όσο να "σταθεροποιηθούν" λίγο.Μετά τα διαχειρίζεσαι όπως θες.