Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους! https://dev.phorum.com.gr/
Εεε μαλλον ασχετο, αλλα επειδη μου αρεσει και μενα το συκωτι εχω δει κατι που με προβληματισε
Ειχα διαβασει για τις αντιβιωσεις που δινουν στα μοσχαρια καποτε, αλλα το ειχα θαψει καπου στο μυαλο μου ως μπουρδα. Οσπου καποια στιγμη πηγα για φαγητο με μια γκομενα, εφαγε συκωτι, κατεληξα να την παω στο νοσοκομειο γιατι ειχε σοβαρη αλλεργικη αντιδραση. Οταν την ρωτησε ο γιατρος αν εχει αλλεργιες, αυτη ειπε "μονο στα αντιβιωτικα"
Απο τοτε εχω σταματησει να τρωω τετοια, ειδικα τα κοτοπουλισια που ειπε φιλος πιο πριν ουτε να τα δω.
Πειτε μου οτι κανω λαθος, θελω να γινουν ολα οπως πριν
Εεε μαλλον ασχετο, αλλα επειδη μου αρεσει και μενα το συκωτι εχω δει κατι που με προβληματισε
Ειχα διαβασει για τις αντιβιωσεις που δινουν στα μοσχαρια καποτε, αλλα το ειχα θαψει καπου στο μυαλο μου ως μπουρδα. Οσπου καποια στιγμη πηγα για φαγητο με μια γκομενα, εφαγε συκωτι, κατεληξα να την παω στο νοσοκομειο γιατι ειχε σοβαρη αλλεργικη αντιδραση. Οταν την ρωτησε ο γιατρος αν εχει αλλεργιες, αυτη ειπε "μονο στα αντιβιωτικα"
Απο τοτε εχω σταματησει να τρωω τετοια, ειδικα τα κοτοπουλισια που ειπε φιλος πιο πριν ουτε να τα δω.
Πειτε μου οτι κανω λαθος, θελω να γινουν ολα οπως πριν
Λογικα επεσε στην περιπτωση η γκομενα,δεν νομιζω οτι επιτρεπεται να τα σφαξουν πριν καθαρισει ο οργανισμος τους απο τις αντιβιωσεις.
Έχουμε ένα φαγκρί ή συναγρίδα 2-3 kg. Την καθαρίζουμε (λέπια, εντόσθια και βράγχια).
Παίρνουμε 2 kg αλεύρι, 1 kg χοντρό αλάτι και κάνουμε μια σκληρή ζύμη. Την κόβουμε σε δύο ίσα μέρη και φτιάχνουμε 2 φύλλα πάχους 1-2 cm. Παίρνουμε 1 κοντό ταψί που να χωράει το ψάρι. Τοποθετούμε το ένα φύλλο μέσα και τοποθετούμε το ψάρι επάνω. Παίρνουμε το άλλο φύλλο και το τοποθετούμε πάνω στο ψάρι. Ενώνουμε τα 2 φύλλα γύρω από το ψάρι χωρίς να εξέχει από πουθενά. Το βάζουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για 1,5-2 ώρες.
Το βγάζουμε και κόβουμε τη ζύμη στη ραφή προσεκτικά (η ζύμη έχει γίνει πέτρα) και ξεσκεπάζουμε. Παίρνουμε ένα άλλο ταψί ή ανάλογη πιατέλα που να χωράει το ψάρι, την τοποθετούμε πάνω στο ψάρι και τουμπάρουμε για να πάρουμε το ψάρι χωρίς να το διαλύσουμε.
Έχουμε φτιάξει λαδολέμονο με ρίγανη και γαρνίρουμε στο πιάτο μας. Αν είναι φρέσκο το ψάρι και ειδικά ελευθέρας βοσκής, δεν χρειάζεται πρόσθετα.
Και ν' αρχίσει να μαυρίζει η ζύμη κατά το ψήσιμο το ψάρι μέσα δεν παθαίνει τίποτα.
Η αναλογία της ζύμης είναι 1/3. Αν δεν θέλει κάποιος να είναι αρκετά αλμυρό η αναλογία είναι 1/4.
Σε κάθε περίπτωση το ψάρι τραβάει αλάτι όσο χρειάζεται. Μη τρομάζεις από την ποσότητα. Το έχω δοκιμάσει και στις 2 εκδοχές.
Δοκίμασε και τα λέμε
Ο.Ι.
αυτο γινειται και χωρις αλευρι, "χτιστο" μονο με αλατι. το εχω κανει με λαυρακι, στηρα και συναγριδα, πολυ καλο βγαινει.
επισης, μπορεις να μην καθαρισεις τα λεπια, θα κολλησουν στο αλατι και θα βγουν.
Χαοτικός έγραψε: 18 Σεπ 2019, 23:04
Μοσχάρι (ποντίκι που έχει και την κόλλα) αστράκι, τίγκα σέληνο, καρότο κρεμύδια, ντομάτα.
Καύλα ρε φίλε. Γάμα τις γκουρμεδιές και τα ψωνίστικα.
(Το ότι βάζουν πατάτα μου έρχεται εγκεφαλικό. Γαμάει όλη τη γεύση)
Συγγνώμη, βάζεις μέσα ζυμαρικό και λες ότι η πατάτα γαμάει την γεύση; Η κανονική συνταγή είναι με πατάτα, όχι ζυμαρικό.
Ρε φίλε σεβάσου λίγο το συνομιλητή σου και μη λες λέξεις που του σπάνε. Το ζυμαρικάκι δεν είναι μακαρόνια. Ούτε καν κριθαράκι.
Μιλάμε για ατράκι και μιλάμε για τόσο που σε κάθε κουταλιά θα τα μετράς και θα είναι μονός αριθμός. Να αισθανθείς λίγο ύλη (λίγο χωροχρονική καμπύλωση, γιου νόυ), αλλά να μη σου γαμάει τη γεύση. Εν τω μεταξύ όλοι σας που τρώτε πατάτα και στα φασολάκια ακόμα ( ), δεν είναι τυχαίο που έχετε αποδεχτεί εντελώς αβίαστα και άβουλα την ταξική μορφή της κοινωνίας μας. Είστε το φρένο στην εξέλιξη ρε. Στο μπριάμ τα έχουμε βρει. Τρώω μόνο τα κολοκυθάκια και όλοι οι άλλοι τις πατάτες (τα ούφα).
Τον Καποδίστρια γιατί νομίζεις τον ξεπαστρέψανε;
Στύγιος έγραψε: 19 Σεπ 2019, 00:15
Φτιάχνω αρκετά καλή μανιταρόσουπα ή κοτόσουπα ,αλλά ειδικεύομαι στην τραχανοκιμαδόσουπα
Ε;
δώσε συνταγή
Αφήνω να πάρει βράση σε χαμηλή φωτιά ο γλυκόξινος τραχανάς για 10-15 λεπτά
Τσιγαρίζω παράλληλα τον κιμά με κρεμμύδι.
Τον ρίχνω μετά μέσα και προσθέτω ψιλοκομμένη ντομάτα στο τέλος
5 -7 λεπτά συνολικά μετά.
Έχουμε ένα φαγκρί ή συναγρίδα 2-3 kg. Την καθαρίζουμε (λέπια, εντόσθια και βράγχια).
Παίρνουμε 2 kg αλεύρι, 1 kg χοντρό αλάτι και κάνουμε μια σκληρή ζύμη. Την κόβουμε σε δύο ίσα μέρη και φτιάχνουμε 2 φύλλα πάχους 1-2 cm. Παίρνουμε 1 κοντό ταψί που να χωράει το ψάρι. Τοποθετούμε το ένα φύλλο μέσα και τοποθετούμε το ψάρι επάνω. Παίρνουμε το άλλο φύλλο και το τοποθετούμε πάνω στο ψάρι. Ενώνουμε τα 2 φύλλα γύρω από το ψάρι χωρίς να εξέχει από πουθενά. Το βάζουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για 1,5-2 ώρες.
Το βγάζουμε και κόβουμε τη ζύμη στη ραφή προσεκτικά (η ζύμη έχει γίνει πέτρα) και ξεσκεπάζουμε. Παίρνουμε ένα άλλο ταψί ή ανάλογη πιατέλα που να χωράει το ψάρι, την τοποθετούμε πάνω στο ψάρι και τουμπάρουμε για να πάρουμε το ψάρι χωρίς να το διαλύσουμε.
Έχουμε φτιάξει λαδολέμονο με ρίγανη και γαρνίρουμε στο πιάτο μας. Αν είναι φρέσκο το ψάρι και ειδικά ελευθέρας βοσκής, δεν χρειάζεται πρόσθετα.
Και ν' αρχίσει να μαυρίζει η ζύμη κατά το ψήσιμο το ψάρι μέσα δεν παθαίνει τίποτα.
Η αναλογία της ζύμης είναι 1/3. Αν δεν θέλει κάποιος να είναι αρκετά αλμυρό η αναλογία είναι 1/4.
Σε κάθε περίπτωση το ψάρι τραβάει αλάτι όσο χρειάζεται. Μη τρομάζεις από την ποσότητα. Το έχω δοκιμάσει και στις 2 εκδοχές.
Δοκίμασε και τα λέμε
Ο.Ι.
αυτο γινειται και χωρις αλευρι, "χτιστο" μονο με αλατι. το εχω κανει με λαυρακι, στηρα και συναγριδα, πολυ καλο βγαινει.
επισης, μπορεις να μην καθαρισεις τα λεπια, θα κολλησουν στο αλατι και θα βγουν.
αλλα δεν ειναι σουπα.
Το ξέρω
Ευκαιρία βρήκα να πω μια ωραία συνταγή για όποιον θέλει να δοκιμάσει, έστω και οφ τόπικ.
Spoiler
εδώ έμπλεξε και η πολιτική πιο πάνω σε νήμα για σούπες
Και με σκέτο αλάτι έχω ακούσει ότι γίνεται όπως και ακαθάριστο από λέπια. Θα το δοκιμάσω κι έτσι.
Δεν γίνεται πολύ αλμυρό με σκέτο αλάτι;