όχι, καθόλουOtto Weininger έγραψε: 19 Σεπ 2019, 14:40Πικάντικη;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 19 Σεπ 2019, 14:39δεν τη ξέρω, τη κάνει είτε ο θείος, είτε ο μπαμπάς είτε η θεία![]()
![]()
και βέβαια όταν κατεβαίνω στην Αλεξάνδρια
συνδιάζεται ωραία και με κοτόπουλο
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Σούπες
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Re: Σούπες
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
αν θες πικάντικες πήγαινε σε ταϋλανδέζικο.Otto Weininger έγραψε: 19 Σεπ 2019, 14:40Πικάντικη;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 19 Σεπ 2019, 14:39δεν τη ξέρω, τη κάνει είτε ο θείος, είτε ο μπαμπάς είτε η θεία![]()
![]()
και βέβαια όταν κατεβαίνω στην Αλεξάνδρια
συνδιάζεται ωραία και με κοτόπουλο
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Δεν θέλω να ξέρωstargazer έγραψε: 19 Σεπ 2019, 14:28Εεε μαλλον ασχετο, αλλα επειδη μου αρεσει και μενα το συκωτι εχω δει κατι που με προβληματισε
Ειχα διαβασει για τις αντιβιωσεις που δινουν στα μοσχαρια καποτε, αλλα το ειχα θαψει καπου στο μυαλο μου ως μπουρδα. Οσπου καποια στιγμη πηγα για φαγητο με μια γκομενα, εφαγε συκωτι, κατεληξα να την παω στο νοσοκομειο γιατι ειχε σοβαρη αλλεργικη αντιδραση. Οταν την ρωτησε ο γιατρος αν εχει αλλεργιες, αυτη ειπε "μονο στα αντιβιωτικα"![]()
Απο τοτε εχω σταματησει να τρωω τετοια, ειδικα τα κοτοπουλισια που ειπε φιλος πιο πριν ουτε να τα δω.
Πειτε μου οτι κανω λαθος, θελω να γινουν ολα οπως πριν![]()
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Λογικα επεσε στην περιπτωση η γκομενα,δεν νομιζω οτι επιτρεπεται να τα σφαξουν πριν καθαρισει ο οργανισμος τους απο τις αντιβιωσεις.stargazer έγραψε: 19 Σεπ 2019, 14:28Εεε μαλλον ασχετο, αλλα επειδη μου αρεσει και μενα το συκωτι εχω δει κατι που με προβληματισε
Ειχα διαβασει για τις αντιβιωσεις που δινουν στα μοσχαρια καποτε, αλλα το ειχα θαψει καπου στο μυαλο μου ως μπουρδα. Οσπου καποια στιγμη πηγα για φαγητο με μια γκομενα, εφαγε συκωτι, κατεληξα να την παω στο νοσοκομειο γιατι ειχε σοβαρη αλλεργικη αντιδραση. Οταν την ρωτησε ο γιατρος αν εχει αλλεργιες, αυτη ειπε "μονο στα αντιβιωτικα"![]()
Απο τοτε εχω σταματησει να τρωω τετοια, ειδικα τα κοτοπουλισια που ειπε φιλος πιο πριν ουτε να τα δω.
Πειτε μου οτι κανω λαθος, θελω να γινουν ολα οπως πριν![]()
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
istoria m amartia m έγραψε: 19 Σεπ 2019, 01:33Otto Weininger έγραψε: 18 Σεπ 2019, 23:00 Η θερμοκρασία ξεκινά την πτώση, οπότε ζεστές σούπες θα ετοιμάζονται.
Blue rose likes this συντακτικό
- hellegennes
Συγγνώμη, βάζεις μέσα ζυμαρικό και λες ότι η πατάτα γαμάει την γεύση; Η κανονική συνταγή είναι με πατάτα, όχι ζυμαρικό.Χαοτικός έγραψε: 18 Σεπ 2019, 23:04 Μοσχάρι (ποντίκι που έχει και την κόλλα) αστράκι, τίγκα σέληνο, καρότο κρεμύδια, ντομάτα.
Καύλα ρε φίλε. Γάμα τις γκουρμεδιές και τα ψωνίστικα.
(Το ότι βάζουν πατάτα μου έρχεται εγκεφαλικό. Γαμάει όλη τη γεύση)
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
6 σελίδες χωρίς να αναφερθεί;
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
αυτο γινειται και χωρις αλευρι, "χτιστο" μονο με αλατι. το εχω κανει με λαυρακι, στηρα και συναγριδα, πολυ καλο βγαινει.O I έγραψε: 19 Σεπ 2019, 10:23 Συνταγή
Έχουμε ένα φαγκρί ή συναγρίδα 2-3 kg. Την καθαρίζουμε (λέπια, εντόσθια και βράγχια).
Παίρνουμε 2 kg αλεύρι, 1 kg χοντρό αλάτι και κάνουμε μια σκληρή ζύμη. Την κόβουμε σε δύο ίσα μέρη και φτιάχνουμε 2 φύλλα πάχους 1-2 cm. Παίρνουμε 1 κοντό ταψί που να χωράει το ψάρι. Τοποθετούμε το ένα φύλλο μέσα και τοποθετούμε το ψάρι επάνω. Παίρνουμε το άλλο φύλλο και το τοποθετούμε πάνω στο ψάρι. Ενώνουμε τα 2 φύλλα γύρω από το ψάρι χωρίς να εξέχει από πουθενά. Το βάζουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για 1,5-2 ώρες.
Το βγάζουμε και κόβουμε τη ζύμη στη ραφή προσεκτικά (η ζύμη έχει γίνει πέτρα) και ξεσκεπάζουμε. Παίρνουμε ένα άλλο ταψί ή ανάλογη πιατέλα που να χωράει το ψάρι, την τοποθετούμε πάνω στο ψάρι και τουμπάρουμε για να πάρουμε το ψάρι χωρίς να το διαλύσουμε.
Έχουμε φτιάξει λαδολέμονο με ρίγανη και γαρνίρουμε στο πιάτο μας. Αν είναι φρέσκο το ψάρι και ειδικά ελευθέρας βοσκής, δεν χρειάζεται πρόσθετα.
Και ν' αρχίσει να μαυρίζει η ζύμη κατά το ψήσιμο το ψάρι μέσα δεν παθαίνει τίποτα.
Η αναλογία της ζύμης είναι 1/3. Αν δεν θέλει κάποιος να είναι αρκετά αλμυρό η αναλογία είναι 1/4.
Σε κάθε περίπτωση το ψάρι τραβάει αλάτι όσο χρειάζεται. Μη τρομάζεις από την ποσότητα. Το έχω δοκιμάσει και στις 2 εκδοχές.
Δοκίμασε και τα λέμε![]()
Ο.Ι.
επισης, μπορεις να μην καθαρισεις τα λεπια, θα κολλησουν στο αλατι και θα βγουν.
αλλα δεν ειναι σουπα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Ρε φίλε σεβάσου λίγο το συνομιλητή σου και μη λες λέξεις που του σπάνε. Το ζυμαρικάκι δεν είναι μακαρόνια. Ούτε καν κριθαράκι.hellegennes έγραψε: 19 Σεπ 2019, 15:36Συγγνώμη, βάζεις μέσα ζυμαρικό και λες ότι η πατάτα γαμάει την γεύση; Η κανονική συνταγή είναι με πατάτα, όχι ζυμαρικό.Χαοτικός έγραψε: 18 Σεπ 2019, 23:04 Μοσχάρι (ποντίκι που έχει και την κόλλα) αστράκι, τίγκα σέληνο, καρότο κρεμύδια, ντομάτα.
Μιλάμε για ατράκι και μιλάμε για τόσο που σε κάθε κουταλιά θα τα μετράς και θα είναι μονός αριθμός. Να αισθανθείς λίγο ύλη (λίγο χωροχρονική καμπύλωση, γιου νόυ), αλλά να μη σου γαμάει τη γεύση. Εν τω μεταξύ όλοι σας που τρώτε πατάτα και στα φασολάκια ακόμα (
Τον Καποδίστρια γιατί νομίζεις τον ξεπαστρέψανε;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
- hellegennes
Το έχω από φυσικού μου. Αν εκνευρίζει κάτι τον άλλον, θα το κάνω.Χαοτικός έγραψε: 19 Σεπ 2019, 23:14Ρε φίλε σεβάσου λίγο το συνομιλητή σου και μη λες λέξεις που του σπάνε.hellegennes έγραψε: 19 Σεπ 2019, 15:36Συγγνώμη, βάζεις μέσα ζυμαρικό και λες ότι η πατάτα γαμάει την γεύση; Η κανονική συνταγή είναι με πατάτα, όχι ζυμαρικό.Χαοτικός έγραψε: 18 Σεπ 2019, 23:04 Μοσχάρι (ποντίκι που έχει και την κόλλα) αστράκι, τίγκα σέληνο, καρότο κρεμύδια, ντομάτα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Χυλωμένη ή όχι, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν τρώγεται με πιρούνι...
.,
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Αφήνω να πάρει βράση σε χαμηλή φωτιά ο γλυκόξινος τραχανάς για 10-15 λεπτά
Τσιγαρίζω παράλληλα τον κιμά με κρεμμύδι.
Τον ρίχνω μετά μέσα και προσθέτω ψιλοκομμένη ντομάτα στο τέλος
5 -7 λεπτά συνολικά μετά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Στύγιος την 19 Σεπ 2019, 23:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Το ξέρωΑσέβαστος έγραψε: 19 Σεπ 2019, 18:16αυτο γινειται και χωρις αλευρι, "χτιστο" μονο με αλατι. το εχω κανει με λαυρακι, στηρα και συναγριδα, πολυ καλο βγαινει.O I έγραψε: 19 Σεπ 2019, 10:23 Συνταγή
Έχουμε ένα φαγκρί ή συναγρίδα 2-3 kg. Την καθαρίζουμε (λέπια, εντόσθια και βράγχια).
Παίρνουμε 2 kg αλεύρι, 1 kg χοντρό αλάτι και κάνουμε μια σκληρή ζύμη. Την κόβουμε σε δύο ίσα μέρη και φτιάχνουμε 2 φύλλα πάχους 1-2 cm. Παίρνουμε 1 κοντό ταψί που να χωράει το ψάρι. Τοποθετούμε το ένα φύλλο μέσα και τοποθετούμε το ψάρι επάνω. Παίρνουμε το άλλο φύλλο και το τοποθετούμε πάνω στο ψάρι. Ενώνουμε τα 2 φύλλα γύρω από το ψάρι χωρίς να εξέχει από πουθενά. Το βάζουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για 1,5-2 ώρες.
Το βγάζουμε και κόβουμε τη ζύμη στη ραφή προσεκτικά (η ζύμη έχει γίνει πέτρα) και ξεσκεπάζουμε. Παίρνουμε ένα άλλο ταψί ή ανάλογη πιατέλα που να χωράει το ψάρι, την τοποθετούμε πάνω στο ψάρι και τουμπάρουμε για να πάρουμε το ψάρι χωρίς να το διαλύσουμε.
Έχουμε φτιάξει λαδολέμονο με ρίγανη και γαρνίρουμε στο πιάτο μας. Αν είναι φρέσκο το ψάρι και ειδικά ελευθέρας βοσκής, δεν χρειάζεται πρόσθετα.
Και ν' αρχίσει να μαυρίζει η ζύμη κατά το ψήσιμο το ψάρι μέσα δεν παθαίνει τίποτα.
Η αναλογία της ζύμης είναι 1/3. Αν δεν θέλει κάποιος να είναι αρκετά αλμυρό η αναλογία είναι 1/4.
Σε κάθε περίπτωση το ψάρι τραβάει αλάτι όσο χρειάζεται. Μη τρομάζεις από την ποσότητα. Το έχω δοκιμάσει και στις 2 εκδοχές.
Δοκίμασε και τα λέμε![]()
Ο.Ι.
επισης, μπορεις να μην καθαρισεις τα λεπια, θα κολλησουν στο αλατι και θα βγουν.
αλλα δεν ειναι σουπα.
Ευκαιρία βρήκα να πω μια ωραία συνταγή για όποιον θέλει να δοκιμάσει, έστω και οφ τόπικ.
Spoiler
εδώ έμπλεξε και η πολιτική πιο πάνω σε νήμα για σούπες
Δεν γίνεται πολύ αλμυρό με σκέτο αλάτι;
.,
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.