γνωριζω, κατανοω, στηριζω.waldorf έγραψε: 16 Ιούλ 2018, 18:09Έλα μωρέ,ερωτήσεις χωρίς λόγο.Ασέβαστος έγραψε: 16 Ιούλ 2018, 11:42 δεν καταλαβαινω γιατι βασανιζεστε με φαλτσοκοπες, χελιδονοουρες, κολλες κλπ και δε βαζετε ωραιες και ευκολες νοβοπανοβιδουλες.
Είμαι σίγουρος ότι του chill δεν του λείπουν 10-15 ευρώ να πάρει μια εργαλειοθήκη απ`το αντίστοιχο praktiker.
Χομπίστας είναι ο άνθρωπος και ως τέτοιος χαίρεται τις κατασκευές του,πολύ περισσότερο όταν είναι ιδιαίτερες και έχουν πχ box-joints ή dovetail joints (aka) χελιδονοουρές.
Αυτό είναι το νόημα του νήματος ρε Ασέβαστε.Αγοράκια είμαστε και χαιρόμαστε όταν παίζουμε με εργαλεία,ακόμα και αν το τελικό αποτέλεσμα είναι υποδιέστερο του έτοιμου,ή ακόμα κι αν μας στοίχισε τελικά πολύ παραπάνω απ`το έτοιμο!
δεν ειναι ομως η δικη μου αντιμετωπιση στα μαστορεματα. καταρχην εγω δεν εχω αισθηση του ωραιου. οποτε οτι διαβαζω εδω για το ποσο πιο ωραιο ειναι ετσι η αλλιως, το κοιταζω οπως η αγελαδα κοιταζει το τραινο.
εγω οταν φτιαχνω κατι, θελω να ειναι καλυτερο απο το ετοιμο, κι ας μου κοστισει πολλαπλασια, η να ειναι εξισου καλο αλλα φτηνοτερο. θελω ορθολογικο αποτελεσμα απο τη δουλεια μου.
φτιαχνοντας λοιπον ενα κουτι απο κοντραπλακε, για την οποια χρηση. θα το εφτιαχνα ειτε βιδώνοντας στο σοκορο, ειτε αν δεν γινοταν, με ενα πηχακι η γωνια απο οτι ειχα προχειρο, απο μεσα. φτηνο, ευκολο, γρηγορο. αν δεν με ενοιαζε το κοστος, και ηθελα ποιοτητα, θα εβαζα εξωτερικα γωνια ινοξ 2 χιλιοστα, με νοβοπανοβιδες ινοξ, καποιου ειδους λαστιχο στο κλεισιμο, και θα το περνουσα 2 χερια υγρο πολυεστερα. θα ηταν αφθαρτο για μερικες χιλιαδες χρονια, θα ηταν απολυτως στεγανο οχι μονο στη βροχη αλλα και σε πλημμύρα η στη θαλασσα, και αν το πετουσες στον τοιχο θα γκρεμιζε τον τοιχο, δεν θα παθαινε κατι.
επισης σε καμμια περιπτωση δεν θα εβαζα χερουλι σαν του τσιλ. θα εβαζα ιμαντα, σχοινι, σπαστο χερουλι, χωνευτο, η οτι μπορουσα για να αποφυγω τους 5 ποντους χωρο που πιανει το χερουλι, και για να μη χασω τη δυνατοτητα να καθομαι πανω του, η να τοποθετω πανω του πραγματα και να στεκονται, η για να το χρησιμοποιω ως τραπεζακι, παγκο...
θα ηταν φυσικα απαισιο και κακομουτσουνο.