!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Eργαστήριο Chillout

Ανθρώπινες κατασκευές, διάφορα χόμπυ, έργα - do it yourself, είδη μοντελισμού.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Eργαστήριο Chillout

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

waldorf έγραψε: 16 Ιούλ 2018, 18:09
Ασέβαστος έγραψε: 16 Ιούλ 2018, 11:42 δεν καταλαβαινω γιατι βασανιζεστε με φαλτσοκοπες, χελιδονοουρες, κολλες κλπ και δε βαζετε ωραιες και ευκολες νοβοπανοβιδουλες.

Έλα μωρέ,ερωτήσεις χωρίς λόγο.
Είμαι σίγουρος ότι του chill δεν του λείπουν 10-15 ευρώ να πάρει μια εργαλειοθήκη απ`το αντίστοιχο praktiker.
Χομπίστας είναι ο άνθρωπος και ως τέτοιος χαίρεται τις κατασκευές του,πολύ περισσότερο όταν είναι ιδιαίτερες και έχουν πχ box-joints ή dovetail joints (aka) χελιδονοουρές.
Αυτό είναι το νόημα του νήματος ρε Ασέβαστε.Αγοράκια είμαστε και χαιρόμαστε όταν παίζουμε με εργαλεία,ακόμα και αν το τελικό αποτέλεσμα είναι υποδιέστερο του έτοιμου,ή ακόμα κι αν μας στοίχισε τελικά πολύ παραπάνω απ`το έτοιμο!
γνωριζω, κατανοω, στηριζω.

δεν ειναι ομως η δικη μου αντιμετωπιση στα μαστορεματα. καταρχην εγω δεν εχω αισθηση του ωραιου. οποτε οτι διαβαζω εδω για το ποσο πιο ωραιο ειναι ετσι η αλλιως, το κοιταζω οπως η αγελαδα κοιταζει το τραινο.

εγω οταν φτιαχνω κατι, θελω να ειναι καλυτερο απο το ετοιμο, κι ας μου κοστισει πολλαπλασια, η να ειναι εξισου καλο αλλα φτηνοτερο. θελω ορθολογικο αποτελεσμα απο τη δουλεια μου.

φτιαχνοντας λοιπον ενα κουτι απο κοντραπλακε, για την οποια χρηση. θα το εφτιαχνα ειτε βιδώνοντας στο σοκορο, ειτε αν δεν γινοταν, με ενα πηχακι η γωνια απο οτι ειχα προχειρο, απο μεσα. φτηνο, ευκολο, γρηγορο. αν δεν με ενοιαζε το κοστος, και ηθελα ποιοτητα, θα εβαζα εξωτερικα γωνια ινοξ 2 χιλιοστα, με νοβοπανοβιδες ινοξ, καποιου ειδους λαστιχο στο κλεισιμο, και θα το περνουσα 2 χερια υγρο πολυεστερα. θα ηταν αφθαρτο για μερικες χιλιαδες χρονια, θα ηταν απολυτως στεγανο οχι μονο στη βροχη αλλα και σε πλημμύρα η στη θαλασσα, και αν το πετουσες στον τοιχο θα γκρεμιζε τον τοιχο, δεν θα παθαινε κατι.
επισης σε καμμια περιπτωση δεν θα εβαζα χερουλι σαν του τσιλ. θα εβαζα ιμαντα, σχοινι, σπαστο χερουλι, χωνευτο, η οτι μπορουσα για να αποφυγω τους 5 ποντους χωρο που πιανει το χερουλι, και για να μη χασω τη δυνατοτητα να καθομαι πανω του, η να τοποθετω πανω του πραγματα και να στεκονται, η για να το χρησιμοποιω ως τραπεζακι, παγκο...
θα ηταν φυσικα απαισιο και κακομουτσουνο. :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Πάντως δεν ξέρω γιατί έχεις την εντύπωση ότι η βίδες κάνουν πιο γερές κατασκευές :102:

Αν πάρεις δυό κομμάτια ξύλο και τα κολλήσεις με κίτρινη κόλλα, το αφήσεις να στεγνώσει και μετά το πετάξεις απ'τον 5ο όροφο, θα σπάσει οπουδήποτε αλλού εκτός απ'την ένωση. Δοκίμασέ το. Η κόλλα γίνεται ξύλο ουσιαστικά. Επομένως η αντοχή του κουτιού καθορίζεται από την αντοχή του ξύλου και όχι της ένωσης, είτε βίδες βάλεις είτε κόλλα.

Για να φτιάξεις γρήγορα ένα κουτί από κόντρα πλακέ που δε σε νοιάζει η εμφάνιση, πρέπει να είσαι λίγο μαζοχιστής για να το κάνεις με βίδες, για ποιό λόγο; Κατ'αρχάς η βίδα θέλει προτρύπημα για να μη σου σπάσει τίποτα, αλλά πες ξέρω γω είσαι φοβερός και οι βίδες τέτοιες και το υλικό τέτοιο που δεν προτρυπάς, οκ. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να κρατάς τη βίδα με το ένα χέρι και το δράπανο με το άλλο, ναι; Ε το κοντραπλακέ με τι θα το κρατάς σε ορθή γωνία; Ή θα πρέπει να φυτρώσεις τρίτο χέρι ή να το κρατάς με το πουλί σου ή να κάνεις διάφορα ταχυδακτυλουργικά, να το στριμώχνεις ανάμεσα στα πόδια ή δεν ξέρω κι εγώ τι.

Και αν δεν προτρυπήσεις το κεφάλι της βίδας δεν εξέχει να πιάνεται μετά σε ότι βρίσκει; Ή το χώνεις μέσα μέσα με ορμή και φόρα; Ε θα το γαμήσεις το κοντραπλακέ.

Όχι, ο πιό γρήγορος και εύκολος τρόπος για να κάνεις ένα κουτί και να βγει και σωστό και να μην κάνεις ταχυδακτυλουργικά σαν παρλιακό, είναι να τραβήξεις μια γραμμή κόλλα στην κόψη, το κρατάς με το ένα χέρι χωρίς καθόλου πίεση, και με το άλλο του βαράς τρία καρφιά με τον αέρα. Κυριολεκτικά 10 δευτερόλεπτα δουλειά. Αφού έχεις και αέρα, τι χτυπιέσαι με τις βίδες;

Βίδες θα βάλεις εκεί που μπορεί να χρειαστεί κάποτε να το ξεβιδώσεις, ή αν είναι κάτι που δεν μπορείς να βάλεις κόλλα, ή είναι κάτι που θα κρέμεται ανάποδα πχ γυψοσανίδα στο ταβάνι. Τέτοια πράγματα.

Αυτά για ξύλα, για σίδερα και άλλα δεν ξέρω.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

^ έτσι, ξυλόκολλα και πρόκες.
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Θαυμάζω απεριοριστα την καλλιτεχνική εργασία και τους μαστόρους Καλλιτέχνες κ σε ξύλο.
Τα ελάχιστα ξυλινα που έφτιαξα - με καθοδήγηση λεπτομερειακή από μεγάλο γνώστη -τα πούλησα γιατι στην χρήση σκεπτόμουν αυτά και την πιθανότητα να πάθουν το ελάχιστο και όχι την δραστηριότητα που τα χρησιμοποιούσα.
Επανήλθα σε ελάχιστο χρόνο στα εργοστασιακά - που δεν είχαν ωραιότατα νερά η αψογο φινίρισμα - ειναι ομως πολύ πιο ανθεκτικά και ικανά να ανταπεξέλθουν σε ολες τις συνθήκες με ελάχιστη συντήρηση.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

ποιός θα μαντέψει τι φτιάχνω;

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Κανόνι μπεβατρον για κροκόδειλους; :lol:
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Φορητή χέστρα!
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

:smt005: :smt005: :smt005:
bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

Κατι για τον υπολογιστή;
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

Τη μέρα μας;

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Φέρετρο
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

καλά άσε να το προχωρήσω λίγο αύριο και θα ξαναδοκιμάζετε :lol:
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

τραπέζι ρούτερ έφτιαξες αλλά τι θα φτιάξεις με αυτό?
φράχτη δε θα έχει?
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

dna replication έγραψε: 25 Ιούλ 2018, 16:14 τραπέζι ρούτερ έφτιαξες αλλά τι θα φτιάξεις με αυτό?
φράχτη δε θα έχει?
κέρδισε ο κύριος :D

Μόνο το πάνω έχω φτιάξει, πρέπει ακόμα να του φτιάξω βάση και πόδια, φράχτη, και είσοδο για την ηλεκτρική σκούπα να μαζεύει τα πριονίδια. Έχει καναδυό μέρες δουλειά.

Τι θα φτιάξω μ'αυτό... βασικά ό,τι κάνω με ρούτερ με το χέρι θα γίνεται ευκολότερα και γρηγορότερα στο τραπέζι.
Βασικά έχω να φτιάξω καμμιά εικοσαριά κουτιά για διάφορους λόγους.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

είσαι ωραίος και αποτελεσματικός! κούκλα θα το φτιάξεις το εργαστήριο και τα κουτιά για το σαλόνι
Βλέπω δούλεψες με την πλάνη. Γλιστράνε καλά αλλά σφιχτά οι οδηγοί? Το (στεγνό) σαπούνι βοηθάει το ξύλο να γλιστράει. Άλλοι φτιάχνουν τους οδηγούς με πολυαιθυλένιο, ένα γλιστερό άσπρο πλαστικό.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός”