Διαστροφη λεγεται αυτο.
Το μυαλο στρεφεται και διαστρεφεται, οπως ελεγε καποιος.
Τεχνη ειναι πχ. ενα ΣΤΗΤΟ ΠΕΤΑΧΤΟ ΚΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ στηθος και οχι ενας ξεπουπουλιασμενος διεστραμμενος μεσηλικας.
Διαστροφη λεγεται αυτο.
Ποιο ψυχανωμαλο πράγμα από την τέχνη δεν υπάρχει ..
Εκτορα νομίζω πως είναι γνωστό πως γενικά μου αρέσει το γράψιμο σου...

Δέχομαι την κριτική ως προς το γεγονός πως πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεκτικός όταν σχολιάζει τα καλλιτεχνικά. Ωστόσο, έχω κάποιες επιφυλάξεις (ουσιαστικά διαφωνώ) με κάποιες καλλιτεχνικές εκφράσεις. Πολλοί π.χ. εδώ θα θυμούνται τις παραστάσεις του θιάσου "Παλλόμενα Πέη" του Γιάν Φάμπρ που ήταν για ένα φεγγάρι και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Αθηνών (μια επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ).georgebi έγραψε: 31 Ιαν 2021, 12:32 ...
Εκτορα νομίζω πως είναι γνωστό πως γενικά μου αρέσει το γράψιμο σου...
Και λόγο αυτής της εκτίμησης που σου έχω θα σου γράψω πως εδώ νομίζω πως είσαι φάουλ....
Δεν έχω καμιά διάθεση να υπερασπιστώ τον Κιμουλη ......ούτε να το παίξω ειδικός στον Αριστοφάνη
(το στιγμιότυπο είναι απο τις "Θεσμοφοριάζουσες" στη παράσταση του 2014)
αλλά εδώ βλέπω....
https://antonispetrides.wordpress.com/2 ... 9/thesmo1/
Ως εορτή άλλωστε τα Θεσμοφόρια, με τον έντονο φαλλικό τους χαρακτήρα και την έμφαση τόσο στην απώλεια όσο και στην αναγέννηση της ζωής, ανακαλούν την καταγωγή της κωμωδίας από τις τελετουργίες γονιμότητας, αλλά και την ιαμβική ποίηση.
Συγκεκριμένα, κατά την Ἄνοδον, την πρώτη μέρα της γιορτής, κυριαρχεί ο φαλλός, συγκεκριμένα ομοιώματα ανδρικών μορίων από ζύμη: η σεξουαλικότητα και η οικιακή δραστηριότητα, η φυσική ορμή και ο πολιτισμός, συνδέονται σε αυτό το σύμβολο. Την πρώτη και τη δεύτερη μέρα, οι γυναίκες επιδίδονται επίσης σε τελετουργική αἰσχρολογία, η οποία ανακαλεί την Ιάμβη (που με τα αστεία ξανάδωσε το χαμόγελο στη Δήμητρα και κατ᾽ επέκταση την ευφορία στη γη), άρα και τη σχέση της κωμωδίας με τον ίαμβο).
Μπορούμε να κατακρίνουμε για πολλά τους αριστερούς...
αλλά η σκηνοθεσία αυτής της παράστασης δεν νομίζω πως είναι ένα από αυτά...

Ναι ρε συ...εννοείται....Hector Buas έγραψε: 31 Ιαν 2021, 18:31
Δέχομαι την κριτική ως προς το γεγονός πως πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεκτικός όταν σχολιάζει τα καλλιτεχνικά. Ωστόσο, έχω κάποιες επιφυλάξεις (ουσιαστικά διαφωνώ) με κάποιες καλλιτεχνικές εκφράσεις. Πολλοί π.χ. εδώ θα θυμούνται τις παραστάσεις του θιάσου "Παλλόμενα Πέη" του Γιάν Φάμπρ που ήταν για ένα φεγγάρι και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Αθηνών (μια επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ).
Ο κ. «Παλλόμενα πέη» (Γιαν Φάμπρ) κατηγορείται από καλλιτέχνες για σεξουαλικές ταπεινώσεις και εκφοβισμό
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο καλλιτεχνικό και το χυδαίο, ανάμεσα στην τέχνη και την πορνογραφία, ανάμεσα στο μέτρο και την υπερβολή. Καλό είναι να μην ξεπερνάει κανείς το μέτρο. Αυτό κάποιοι αριστεροί καλλιτέχνες το ξεχνάνε και προτιμούν να περνάνε την γραμμή. Και στην Ελλάδα του ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς αυτοί οι αριστεροί καλλιτέχνες πολλές φορές επιβραβεύονται. Αλλά η υπερβολή δεν είναι μόνο Ελληνικό φαινόμενο.
Artist’s Phallus Murals Challenge Viewers “to Think Deeper, Longer, Wider, Harder”

gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Εδώ κάποιοι είχαν βγάλει τον Ιησού Χριστό ..πρώτο κομουνιστή και αναρχικό !!!Beria έγραψε: 31 Ιαν 2021, 20:21 Βγάλαμε και τον Αριστοφάνη αριστερό.
Ας το κλείσουμε το γαμιδι, να πάμε σπίτια μας
Γιάννη Κορδάτο για την γένεση της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας ..δεν έχεις μελετήσει ;Beria έγραψε: 31 Ιαν 2021, 20:21 Βγάλαμε και τον Αριστοφάνη αριστερό.
Hector Buas έγραψε: 31 Ιαν 2021, 12:16Καλά, η σχέση των κομμουνιστών με τα μεγέθη δεν είναι και η καλύτερη. Ο κάθε αριστερός μπουχέσας φαντάζεται τον εαυτό του ως Βελουχιώτη. Το λιγότερο...Μπαντάς έγραψε: 31 Ιαν 2021, 12:05 Έχω μία ένστασις στα μεγέθη. Αλλά εντάξει συμφωνώ, όλα βγαλμένα απ' τη ζωή είναι.
Ελα τώρα...Beria έγραψε: 31 Ιαν 2021, 20:21 Βγάλαμε και τον Αριστοφάνη αριστερό.
Ο Έκτωρ είναι τόσο μονοδιάστατος που είδε μια φωτογραφία από παράσταση του Αριστοφάνη με τις πουτσες έξω και τα έριξε στην αριστερά.
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.