Cecily Anne έγραψε: 13 Οκτ 2024, 23:26
Δημοκράτης έγραψε: 13 Οκτ 2024, 23:16
Ίακχος έγραψε: 13 Οκτ 2024, 23:08
Φυσικά και είναι πολιτικό το πρόβλημα μου. Αν πάρει πίσω το νομοσχέδιο για τους Ελεύθερους επαγγελματίες κάτι θα κάνω. Και αν επανέλθουν ( οι καταργημενες από το μνημόνιο) οι ελάχιστες αμοιβές των μηχανικών θα γίνω κανονικά μεσαία τάξη.
Α μάλιστα,η ελπίδα σου είναι να κλέβεις τον κόσμο
Και μας το παίζεις και κακομοίρης
Φίλος σε αξίζει το που βρίσκεσαι 100% και εκεί θα βρίσκεσαι όσο δεν βάζεις μυαλό
Έτσι δουλεύει η ζωή
Πάντως σε γενικές γραμμές ο ρόλος του επιστήμονα στην Ελλάδα έχει υποτιμηθεί με κάτι τέτοια. Μετράει το χρήμα και αυτό γυρνάει σε μαύρο και κυρίως στον τουρισμό. Η εξαθλίωση της μεσαίας τάξης επηρέασε μεγάλο κομμάτι του επιστημονικού δυναμικού.
Ποιος είναι ο ρόλος του επιστήμονα και πως ακριβώς έχει υποτιμήθει; έχω πάρα πολλούς φίλους μηχανικούς, κανένας δεν περιμένει να τον ταισει το κράτος και κανένας δεν είναι άνεργος. Αρκετοί πολιτικοί μηχανικοί γνωστοί μου τον καιρό της κρίσης δούλεψαν εξω αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Στην Ελλάδα δεν χτιζόταν τίποτα για μια 7ετια. Τώρα βέβαια έχουν περισσότερη δουλειά από ότι πριν την κρίση..
Από εκεί και πέρα ένα πράγμα που έμαθα από Γερμανία και Ολλανδία είναι ότι στον πραγματικό κόσμο και στις πραγματικές οικονομίες το πτυχίο σου καλά κάνεις και το έχεις, δείχνει ότι πήρες στα 20σου κάποιες δεξιότητες αλλά αν δηλώνεις "επιστημονας" ε οκ στα @@ μας. Μια φίλη ολλανδεζα πχ είναι γιατρός, ο αδελφός της επισκευάζει στέγες, έχει δικό του μαγαζι, έχει τελειώσει κάτι σαν τεχνικό λυκειο ππυ έχουν οι ολλανδοι. Της λέω μια μέρα είσαι το λευκό πρόβατο της οικογένειας για να μου πει ότι καταλαβαίνει ότι κάνω πλάκα αλλά να με βάλει στην θέση μου ότι κάνεις δεν νοιάζεται αν είμναι γιατρός ή καθαρίζει δρόμους, αρκεί να μη γινετια βάρος στους άλλους.και να κάνει την καλύτερη δουλειά που μπορεί. Και αυτό είναι που μετράει. Το αν φτιάχνεις ψωμι αν τρέχεις ενα bnb, αν εισςι νοσοκόμα,αν είσαι ο ταμίας του σούπερ μάρκετ ή αν είσαι καθηγητής πανεπιστημίου δεν έχει καμία σημασία Σημασία έχει να κάνεις την δουλειά που έχεις αναλάβει σωστά και να μη περιμένεις να σε σώσει και να σε ταισει το κράτος, η οικογένειά, η κοινωνία, γιατι πήρες πτυχίο και γιατί είσαι ωραίος και μετρας.
Επίσης δεν ξέρω ούτε έναν στην Ελλάδα, ακόμα και μέσα στην κρίση, που να κάνει όσο καλά μπορεί την δουλειά του και να έχει πρόβλημα επιβίωσης. Μπορεί να βγάζουν λιγότερα από όσο θα έβγαζαν αν δούλευαν έξω, μπορεί να δουλεύουν παραπάνω, μπορεί ακόμα και να τρώνε πρέφα από το αφεντικό αλλά να έχουν θέμα επιβίωσης δεν ξέρω, ούτε από αποφοίτους λυκείου.
Κατά τα άλλα το ελληνολο κράτος σίγουρα δεν εκτιμά την δουλειά των επιστημόνων, όχι γιατί δεν θεσμοθετεί περισσότερα χαρτόσημα και πιστοποιητικά για αεργους μηχανικούς αλλά γιατί πολύ απλά οι μισθοί δασκάλων κ, καθηγητών και γιατρών στο ελληνικό δημόσιο είναι για γέλια
Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα πάει να γίνει καθηγητης να πλωρωνεται 830ε το μήνα . Όμως ω του θαύματος υπάρχουν πολλοί μη σοβαροί που θέλουν να πάνε να το κανουν προκειμένου να περάσουν μια ζωή δουλεύοντας 20 ώρες την εβδομάδα 9 μήνες τον χρόνο. . Για τους γιατρούς τώρα όσοι δέχονται να δουλέψουν για το εσύ είναι απλά ηρωες ,ακόμα και αν τσεπώνουν φακελάκια