!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης »

seismic1 έγραψε: 04 Απρ 2024, 23:57 Μα την ροπή που θα πάρει το τοίχωμα από τον σεισμό την έχουμε εξουδετερώσει πριν καν γίνει ο σεισμός εφαρμόζοντας προένταση.
Ναι ο τένοντας κατά την προένταση μεγάλωσε μεν αλλά έκανε σάντουιτσ πριν γίνει ο σεισμός την κατασκευή με το έδαφος.
Η ροπή παραλαμβάνεται με την επιμήκυνση του τένοντα. Από εκεί προέρχεται η δύναμη. Συνεπώς η ανάκληση έπεται του σεισμού.

Δεν μπορεί να μην καταλαβαίνεις τίποτα! Ειλικρινά δεν θέλω να σε λέω χαζό....αλλά δεν βοηθάς..
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Κοιτάξτε να δείτε τι γίνεται. Προσπαθείτε να πείσετε με επιστημονικά επιχειρήματα έναν βλάκα ότι η Γη κινείται. Δεν θα τον πείσετε ποτέ. Είναι βλάκας.
Με ευχαριστείτε αργότερα.
seismic1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic1 »

Νταγκλης έγραψε: 04 Απρ 2024, 23:55
seismic1 έγραψε: 04 Απρ 2024, 23:48 Τι λέει εδώ ρε φίλε.
ΕικόναΕικόναΕικόνα
Λέει πουθενά ότι αστόχησε η κολόνα από θλίψη?
Τι μαλακίες μου λες?
Εδώ φιλαράκι λέει ότι σε υποστυλώματα εφαρμόσθηκε ανηγμένο αξονικό v=0.5 με επιτρεπόμενο 0.65.
Εσύ για να ασκήσεις προένταση σε τοίχωμα πρέπει να εφαρμόσεις ανηγμένο αξονικό v=1.4 με επιτρεπόμενο το 0.4.

Άρα δεν μπορείς με τίποτα να ασκήσεις προένταση.
Θα ασκήσω τότε αυτή την θλίψη που εφάρμοσαν στο Μετσόβιο στο 50% του σθρ. Αν σε μια διατομή υποστυλώματος έβαλαν θορτία θλίψης 1200kN συνεπάγεται ότι σε μια διατομή μεγαλύτερη, αυτή του τοιχώματος, θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε μεγαλύτερη θλίψη.
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

seismic1 έγραψε: 04 Απρ 2024, 23:57
Ότι κάνουν στις προβολογέφυρες κάνω και εγώ.
Στις προβολογέφυρες ασκούν προένταση εκμεταλαυόμενοι την εκκεντρότητα. Εσύ δεν μπορείς να ασκήσεις προένταση και συνεπώς έχεις ανάκληση.
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

seismic1 έγραψε: 05 Απρ 2024, 00:04 Θα ασκήσω τότε αυτή την θλίψη που εφάρμοσαν στο Μετσόβιο στο 50% του σθρ. Αν σε μια διατομή υποστυλώματος έβαλαν θορτία θλίψης 1200kN συνεπάγεται ότι σε μια διατομή μεγαλύτερη, αυτή του τοιχώματος, θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε μεγαλύτερη θλίψη.
Όχι....δεν συνεπάγεται αυτό. Αλλό τοίχωμα....αλλό υποστύλωμα.
Το τοίχωμα είναι πολύ πιο ευαίσθητο σε αξονική φόρτιση επειδή είναι πρόβολος. Για αυτό ο ευρωκώδικας απαγορεύει το 50% του ανηγμένου αξονικού και προτρέπει λιγότερο από 20%.

Τι το συζητάμε ρε ΑΝΟΗΤΕ; Εκατοντάδες έρευνες έχουν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ότι η θλίψη σκοτώνει το τοίχωμα.

Spoiler
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Πόση βλακεία να αντέξουμε πια;
seismic1

Νταγκλης έγραψε: 05 Απρ 2024, 00:01
seismic1 έγραψε: 04 Απρ 2024, 23:57 Μα την ροπή που θα πάρει το τοίχωμα από τον σεισμό την έχουμε εξουδετερώσει πριν καν γίνει ο σεισμός εφαρμόζοντας προένταση.
Ναι ο τένοντας κατά την προένταση μεγάλωσε μεν αλλά έκανε σάντουιτσ πριν γίνει ο σεισμός την κατασκευή με το έδαφος.
Η ροπή παραλαμβάνεται με την επιμήκυνση του τένοντα. Από εκεί προέρχεται η δύναμη. Συνεπώς η ανάκληση έπεται του σεισμού.

Δεν μπορεί να μην καταλαβαίνεις τίποτα! Ειλικρινά δεν θέλω να σε λέω χαζό....αλλά δεν βοηθάς..
Ρε φίλε η προβολογέφυρα γιατί δεν ρήγματώνεται? Χαζός είσαι.
Ναι ο τένοντας επιμηκύνεται όπως λες κατά την προένταση, αλλά έχει επιβάλει κάποια καθοδική δύναμη θλιπτικών φορτίων στην κατασκευή πριν τον σεισμό. Κατά τον σεισμό όταν τα φορτία ανατροπής είναι μικρότερα από τα φορτία προέντασης πως θα πάθει επιμήκηνση ο τένοντας αφού τα καθοδικά φορτία είναι μεγαλύτερα? Έλεος ποια
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Ναύτης έγραψε: 05 Απρ 2024, 00:03 Κοιτάξτε να δείτε τι γίνεται. Προσπαθείτε να πείσετε με επιστημονικά επιχειρήματα έναν βλάκα ότι η Γη κινείται. Δεν θα τον πείσετε ποτέ. Είναι βλάκας.

Δυστυχώς είναι πραγματικά βλάκας....
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

seismic1 έγραψε: 05 Απρ 2024, 00:12
Ναι ο τένοντας επιμηκύνεται όπως λες κατά την προένταση, αλλά έχει επιβάλει κάποια καθοδική δύναμη θλιπτικών φορτίων στην κατασκευή πριν τον σεισμό. Κατά τον σεισμό όταν τα φορτία ανατροπής είναι μικρότερα από τα φορτία προέντασης πως θα πάθει επιμήκηνση ο τένοντας αφού τα καθοδικά φορτία είναι μεγαλύτερα? Έλεος ποια
Στα έχω εξηγήσει δεκάδες φορές...

Στην προένταση ασκείται θλιπτική τάση ίση με τις εφελκυστικές τάσεις. Αυτό πρακτικά γίνεται μόνο με εκκεντρότητα.
Εσύ δεν μπορείς να έχεις εκκεντρότητα.
Δεν μπορείς να ασκήσεις προένταση.
Έχεις πάντα ανάκληση.
Είσαι βλάκας.

Αυτά για σήμερα...
seismic1

Νταγκλης έγραψε: 05 Απρ 2024, 00:12
Ναύτης έγραψε: 05 Απρ 2024, 00:03 Κοιτάξτε να δείτε τι γίνεται. Προσπαθείτε να πείσετε με επιστημονικά επιχειρήματα έναν βλάκα ότι η Γη κινείται. Δεν θα τον πείσετε ποτέ. Είναι βλάκας.

ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΚΆΝΕΤΈ ΜΙΑ ΠΡΟΣΟΜΟΊΩΣΗ ΣΕ ΈΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ?
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Γιεπ. Με συνδυασμό συνδρόμων ντάνινγκ κρούγκερ και ευερέθιστου εντέρου. Γάμησέ τα παλιοκατάσταση.
Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum »

seismic1 έγραψε: 04 Απρ 2024, 23:48
Νταγκλης έγραψε: 04 Απρ 2024, 23:36
seismic1 έγραψε: 04 Απρ 2024, 19:15 Γιατί έτσι... γιατί ξέρω και εγώ ότι υπάρχει παραμόρφωση του φορέα και θέλω να την σταματήσω.
Η προένταση στα τοιχώματα δημιουργεί δυσκαμψία, οπότε και αυξάνει την φέρουσα ικανότητα αφού περιορίζει την μετατόπιση του κόμβου ελέγχου στο δώμα.
ΔΕΝ ΑΣΚΕΙΣ ΠΡΟΕΝΤΑΣΗ.

Σου αποδείχθηκε με κάθε δυνατό τρόπο. Ως και διάγραμμα τάσεων σου έκανα μπας και πάρεις μυρωδιά αλλά μπα...
Spoiler
Προφανώς δεν καταλαβαίνεις αλλά αυτό είναι πρόβλημά σου. Να πας να ρωτήσεις τον Καρύδη, τον Παπαδρακάκη και όποιον μηχανικό στη γη θες να σου επιβεβαιώσει ότι έχω δίκαιο..

Μέχρι τώρα δεν σε είπα βλάκα γιατί είναι σχετικά δύσκολη έννοια. Όμως αν συνεχίσεις να ισχυριζεσαι ότι ασκείς προένταση...μου δίνεις το δικαώμα να λέω ότι είσαι απατεώνας...
Τι λέει εδώ ρε φίλε.
ΕικόναΕικόναΕικόνα
Λέει πουθενά ότι αστόχησε η κολόνα από θλίψη?
Τι μαλακίες μου λες?
Μου δείχνεις σε παρακαλώ την εικόνα της παραμόρφωσης της κατασκευής τη στιγμή της αστοχίας ή στο τελος της ανάλυσης pushover? Πιστεύεις ότι έχει προσομοίωση στροφή στςρεου σωματος στα υποστυλωματα (που φανταζομαιν προσομοιωθηκαν με στοιχεία δοκου άρα αδύνατον να υπάρχει μοντελοποίηση επαφής με το εδαφος)? Αλήθεια, αν το σύστημα σου αποκλειει την ανακληση βασης και αρα τη στροφη στερεου σωματος καταντη δικη σου λογικη, η οριζοντια μετακίνηση του κόμβου ελέγχου από που προήλθε? Αφού δεν στράφηκαν τα υποστυλωματα Κάι τα τοιχώματα λόγω της προεντασης και κατά τη δική σου οπτική δεν υπάρχουν διαφορετικές μετακινήσεις οι όροφο σε όροφο, τα 8.5 εκατοστά οριζόντια μετακίνηση του κομβου ελεγχου απο που ξεφύτρωσαν? Επίσης εφόσον το σύστημα σου διατηρεί ελαστική τη συμπεριφορά του κτιρίου, από που προκύπτει η μειουμενη δυσκαμψία της καμπύλης pushover ? Μήπως δεν κατάλαβες τι προσομοίωση? Μήπως δεν κατάλαβες ότι και πλαστικές αρθρώσεις έχουν σχηματιστεί στις δικούς, άρα έσπασαν οι δοκοι, και και στους πόσες των υποστυλωματων? Που είναι ο μηδενισμός των βλαβών ρε απατεώνα?
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
Άβαταρ μέλους
Lord Brum

Ναύτης έγραψε: 05 Απρ 2024, 00:20

Γιεπ. Με συνδυασμό συνδρόμων ντάνινγκ κρούγκερ και ευερέθιστου εντέρου. Γάμησέ τα παλιοκατάσταση.
Η ατόφια βλακεία είναι πραγματικά σπάνια, αλλά όταν τη βρεις..... Μην το χάσουμε το διαμάντι από το φορου
seismic1

Νταγκλης έγραψε: 05 Απρ 2024, 00:17
seismic1 έγραψε: 05 Απρ 2024, 00:12
Στα έχω εξηγήσει δεκάδες φορές...

Στην προένταση ασκείται θλιπτική τάση ίση με τις εφελκυστικές τάσεις. Αυτό πρακτικά γίνεται μόνο με εκκεντρότητα.
Εσύ δεν μπορείς να έχεις εκκεντρότητα.
Δεν μπορείς να ασκήσεις προένταση.
Έχεις πάντα ανάκληση.
Είσαι βλάκας.

Αυτά για σήμερα...
Εγώ πιστεύω ότι για να έχω ανάκληση η ροπή του τοιχώματος πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την αντίρροπη ροπή. Άντε γεια
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μήπως δεν κατάλαβες τον ρωτάει. χαχα ρε μαλάκες, μονό αυτό έχω να πω.
Άβαταρ μέλους
Lord Brum

Ναύτης έγραψε: 05 Απρ 2024, 00:25 Μήπως δεν κατάλαβες τον ρωτάει. χαχα ρε μαλάκες, μονό αυτό έχω να πω.
Μου αρέσουν οι προκλήσεις αν τον καταφέρω να παραδεχτεί το λάθος του μετά θα μάθω στη σκυλίτσα του γείτονα να μιλάει.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”