Δείξε ρε που προσομοίωση ο παπαδρακακης ή όποιος διδακτορικό του έκανε την προσομοίωση στροφή στερεού σώματος που πιστεύεις ότι προκαλεινονσεισμος στους φορείς? Αποκλείεται να φαντάστηκε ότι είσαι τόσο άσχετος που θεωρεις οτ8 ο8 δομικές αστοχίες οφείλονται στηβστεοφξ στερεού σωματοςseismic1 έγραψε: 04 Απρ 2024, 21:57Πως να το καταλάβω όταν έχω αποτελέσματα του Παπαδρακάκη που λένε το αντίθετο από αυτό που υποστηρίζεις?Lord Brum έγραψε: 04 Απρ 2024, 21:31Δεν ξερεις τι σου γινεται. Είσαι παντελώς άσχετος. Το γιατί στο είπαμε αλλά ούτε αυτό δεν μπορείς να καταλαβειςseismic1 έγραψε: 04 Απρ 2024, 19:15 Γιατί έτσι... γιατί ξέρω και εγώ ότι υπάρχει παραμόρφωση του φορέα και θέλω να την σταματήσω.
Η προένταση στα τοιχώματα δημιουργεί δυσκαμψία, οπότε και αυξάνει την φέρουσα ικανότητα αφού περιορίζει την μετατόπιση του κόμβου ελέγχου στο δώμα.
Προσδίδει δυναμική απόκριση στην διατομή του τοιχώματος προς την τέμνουσα βάσης την διάτμηση τον εφελκυσμό την θλίψη την κάμψη, αυξάνει την ενεργό διατομή, την δυναμική της απόκριση χωρίς να αυξάνει την μάζα η οποία αυξάνει το κόστος και τα φορτία της αδράνειας, περιορίζει τις ροπές στους κόμβους.
Ξέρω ότι η δυσκαμψία των τοιχωμάτων γ@μ.. τους δοκούς, και κατεβάζει ροπές που προκαλούν την ανάκληση της βάσης. Για τον λόγο αυτό συνδυάζω προένταση με ταυτόχρονη πάκτωση στο έδαφος ώστε να εκτρέψω τις εντάσεις στο έδαφος αποτρέποντας την στροφή του τοιχώματος που σπάει τους δοκούς.
Για αυτό. Δεν χρειάζεται να λες τι ξέρεις αλλά να ξέρεις τι λες.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ
Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
Όταν το τοίχωμα το σπρώξει η πλάγια δύναμη της αδράνειας δεν ανατρέπεται?Lord Brum έγραψε: 04 Απρ 2024, 22:29Δείξε ρε που προσομοίωση ο παπαδρακακης ή όποιος διδακτορικό του έκανε την προσομοίωση στροφή στερεού σώματος που πιστεύεις ότι προκαλεινονσεισμος στους φορείς? Αποκλείεται να φαντάστηκε ότι είσαι τόσο άσχετος που θεωρεις οτ8 ο8 δομικές αστοχίες οφείλονται στηβστεοφξ στερεού σωματος
Γιατί δεν ανατρέπεται μπορείς να μου πεις?
Οχι γιατι ειναι πακτωμενο στην κοιτοστρωση ή στην πεδιλοδοκο ή στο τοιχωμα υπογειου. Ότι μπορεί να έχεις πεπερασμένη στροφικη δυσκαμψια ειναι αληθεια λογω παραμορφωσιμοτητας του εδαφους αλλα δεν μιλαμε για στροφή στερεού σώματος αλλά για ελαστική πακτωση. Το τοίχωμα και όλα τα δομικά στοιχεία ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΟΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΕΝΤΑΣΗ δεν στρέφονται σαν στέρεο σώμα. Ακόμα να το χωνεψεις.seismic1 έγραψε: 04 Απρ 2024, 22:42Όταν το τοίχωμα το σπρώξει η πλάγια δύναμη της αδράνειας δεν ανατρέπεται?Lord Brum έγραψε: 04 Απρ 2024, 22:29Δείξε ρε που προσομοίωση ο παπαδρακακης ή όποιος διδακτορικό του έκανε την προσομοίωση στροφή στερεού σώματος που πιστεύεις ότι προκαλεινονσεισμος στους φορείς? Αποκλείεται να φαντάστηκε ότι είσαι τόσο άσχετος που θεωρεις οτ8 ο8 δομικές αστοχίες οφείλονται στηβστεοφξ στερεού σωματοςseismic1 έγραψε: 04 Απρ 2024, 21:57 Πως να το καταλάβω όταν έχω αποτελέσματα του Παπαδρακάκη που λένε το αντίθετο από αυτό που υποστηρίζεις?
Για να παραμορφώνονται σημαίνει ότι και ανατρέπονται. Απλά το συγκρατούν οι δοκοί και η συνδετήριοι δοκοί σωστά?Lord Brum έγραψε: 04 Απρ 2024, 22:48Οχι γιατι ειναι πακτωμενο στην κοιτοστρωση ή στην πεδιλοδοκο ή στο τοιχωμα υπογειου. Ότι μπορεί να έχεις πεπερασμένη στροφικη δυσκαμψια ειναι αληθεια λογω παραμορφωσιμοτητας του εδαφους αλλα δεν μιλαμε για στροφή στερεού σώματος αλλά για ελαστική πακτωση. Το τοίχωμα και όλα τα δομικά στοιχεία ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΟΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΕΝΤΑΣΗ δεν στρέφονται σαν στέρεο σώμα. Ακόμα να το χωνεψεις.seismic1 έγραψε: 04 Απρ 2024, 22:42Όταν το τοίχωμα το σπρώξει η πλάγια δύναμη της αδράνειας δεν ανατρέπεται?Lord Brum έγραψε: 04 Απρ 2024, 22:29
Δείξε ρε που προσομοίωση ο παπαδρακακης ή όποιος διδακτορικό του έκανε την προσομοίωση στροφή στερεού σώματος που πιστεύεις ότι προκαλεινονσεισμος στους φορείς? Αποκλείεται να φαντάστηκε ότι είσαι τόσο άσχετος που θεωρεις οτ8 ο8 δομικές αστοχίες οφείλονται στηβστεοφξ στερεού σωματος
Σε μεγάλους όμως σεισμούς σπάνε οι δοκοί και η συνδετήριοι γιατί δεν αντέχουν τις ροπές σωστά?
Μάθε ότι αν δεν θες να σπάνε οι δοκοί πρέπει να δημιουργήσεις δυσκαμψία στο τοίχωμα με προένταση + πάκτωση στο έδαφος.
Με αυτή την μέθοδο σταματάς τις ροπές στους κόμβους και εκ τρέπεις την αδράνεια μέσα στο έδαφος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic1 την 04 Απρ 2024, 23:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΟΧΙseismic1 έγραψε: 04 Απρ 2024, 22:57Για να παραμορφώνονται σημαίνει ότι και ανατρέπονται. Απλά το συγκρατούν οι δοκοί και η συνδετήριοι δοκοί σωστά?Lord Brum έγραψε: 04 Απρ 2024, 22:48Οχι γιατι ειναι πακτωμενο στην κοιτοστρωση ή στην πεδιλοδοκο ή στο τοιχωμα υπογειου. Ότι μπορεί να έχεις πεπερασμένη στροφικη δυσκαμψια ειναι αληθεια λογω παραμορφωσιμοτητας του εδαφους αλλα δεν μιλαμε για στροφή στερεού σώματος αλλά για ελαστική πακτωση. Το τοίχωμα και όλα τα δομικά στοιχεία ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΟΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΕΝΤΑΣΗ δεν στρέφονται σαν στέρεο σώμα. Ακόμα να το χωνεψεις.seismic1 έγραψε: 04 Απρ 2024, 22:42 Όταν το τοίχωμα το σπρώξει η πλάγια δύναμη της αδράνειας δεν ανατρέπεται?
Σε μεγάλους όμως σεισμούς σπάνε οι δοκοί και η συνδετήριοι γιατί δεν αντέχουν τις ροπές σωστά?
Μάθε ότι αν δεν θες να σπάνε οι δοκοί πρέπει να δημιουργήσεις δυσκαμψία στο τοίχωμα με προένταση + πάκτωση στο έδαφος.
Ένα πολύ βασικό που δεν καταλαβαίνεις.
Δηλαδή αν είχες ένα τοίχωμα δέκα μέτρα όρθιο χωρίς να συνδέεται με δοκούς και το έσπρωχνε μια πλάγια δύναμη στην κορυφή του αυτό θα στεκόταν όρθιο?Lord Brum έγραψε: 04 Απρ 2024, 23:07ΟΧΙseismic1 έγραψε: 04 Απρ 2024, 22:57Για να παραμορφώνονται σημαίνει ότι και ανατρέπονται. Απλά το συγκρατούν οι δοκοί και η συνδετήριοι δοκοί σωστά?Lord Brum έγραψε: 04 Απρ 2024, 22:48
Οχι γιατι ειναι πακτωμενο στην κοιτοστρωση ή στην πεδιλοδοκο ή στο τοιχωμα υπογειου. Ότι μπορεί να έχεις πεπερασμένη στροφικη δυσκαμψια ειναι αληθεια λογω παραμορφωσιμοτητας του εδαφους αλλα δεν μιλαμε για στροφή στερεού σώματος αλλά για ελαστική πακτωση. Το τοίχωμα και όλα τα δομικά στοιχεία ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΟΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΕΝΤΑΣΗ δεν στρέφονται σαν στέρεο σώμα. Ακόμα να το χωνεψεις.
Ένα πολύ βασικό που δεν καταλαβαίνεις.
Οχι. Αν το ειχες θαψει 2 μετρα στο εδαφος ομως θα στεκοταν. Και αν το συνέδεσε με αλλά τοιχώματα Επίσης δεν θα έπεφτε. Γιατί θεωρεις οτι ανατρέπονται τα κτίρια και αυτο προκαλεί τις εντάσεις μο ο εσύ το ξερεις
Όχι δεν λέω ότι ανατρέπονται τα κτίρια Λέω ότι ανατρέπονται τα τοιχώματα, οι δοκοί προσπαθούν να τα συγκρατήσουν όρθια αλλά δεν αντέχουν και σπάνε. Αν το τοίχωμα από δύσκαμπτο το κάνουμε με την προένταση ακόμα ποιο δύσκαμπτο και το πακτώσουμε στο έδαφος από το δώμα, έχουμε σταματήσει παραμόρφωση και ανατροπή. Τότε θα ανακουφίσουμε τους δοκούς από ροπές.Lord Brum έγραψε: 04 Απρ 2024, 23:18 Οχι. Αν το ειχες θαψει 2 μετρα στο εδαφος ομως θα στεκοταν. Και αν το συνέδεσε με αλλά τοιχώματα Επίσης δεν θα έπεφτε. Γιατί θεωρεις οτι ανατρέπονται τα κτίρια και αυτο προκαλεί τις εντάσεις μο ο εσύ το ξερεις
To έδαφος προσφέρει την αντίδραση. Η δύναμη προέρχεται από την επιμηκυνση του τένοντα.seismic1 έγραψε: 03 Απρ 2024, 20:56 Θα σας βάλω εγώ μερικές ερωτήσεις τώρα.
1.Το έδαφος ως εξωτερική δύναμη μπορεί να αφαιρέσει σεισμικές εντάσεις από την κατασκευή?
Λόγω του ότι ξεκινάς τον τένοντα από το δώμα....ο τένοντάς σου έχει τεράστιο μήκος και συνεπώς επιμήκυνση (νομος Ηοοκe).
Για αυτό θα έχεις πάντα ανάκλιση της βάσης.
Άρα καμία δύναμη δεν αφαιρείς από την κατασκευή.
Απλά η σεισμική κινητική ενέργεια μετατρέπεται σε δυναμική με την ανύψωση του κέντρου βάρους του τοιχώματος.
Αυτό φυσικά δεν είναι κακό αλλά είσαι απλά πολύ χαζός για να το καταλάβεις...
Η θλίψη είναι καταστροφική για την καμπτοδιατμητική συμπεριφορά των τοιχωμάτων...2.Η θλίψη των διατομών των τοιχωμάτων αυξάνει ή μειώνει την δυναμική τους και την δυσκαμψία τους?

Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
ΔΕΝ ΑΣΚΕΙΣ ΠΡΟΕΝΤΑΣΗ.seismic1 έγραψε: 04 Απρ 2024, 19:15 Γιατί έτσι... γιατί ξέρω και εγώ ότι υπάρχει παραμόρφωση του φορέα και θέλω να την σταματήσω.
Η προένταση στα τοιχώματα δημιουργεί δυσκαμψία, οπότε και αυξάνει την φέρουσα ικανότητα αφού περιορίζει την μετατόπιση του κόμβου ελέγχου στο δώμα.
Σου αποδείχθηκε με κάθε δυνατό τρόπο. Ως και διάγραμμα τάσεων σου έκανα μπας και πάρεις μυρωδιά αλλά μπα...
Προφανώς δεν καταλαβαίνεις αλλά αυτό είναι πρόβλημά σου. Να πας να ρωτήσεις τον Καρύδη, τον Παπαδρακάκη και όποιον μηχανικό στη γη θες να σου επιβεβαιώσει ότι έχω δίκαιο..
Μέχρι τώρα δεν σε είπα βλάκα γιατί είναι σχετικά δύσκολη έννοια. Όμως αν συνεχίσεις να ισχυριζεσαι ότι ασκείς προένταση...μου δίνεις το δικαώμα να λέω ότι είσαι απατεώνας...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Νταγκλης την 04 Απρ 2024, 23:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μπορεί ο τένοντας να επιμηκυνθεί όπως λες αλλά όχι και το σκυρόδεμα το οποίον θλίβει ο τένοντας.Νταγκλης έγραψε: 04 Απρ 2024, 23:28To έδαφος προσφέρει την αντίδραση. Η δύναμη προέρχεται από την επιμηκυνση του τένοντα.seismic1 έγραψε: 03 Απρ 2024, 20:56 Θα σας βάλω εγώ μερικές ερωτήσεις τώρα.
1.Το έδαφος ως εξωτερική δύναμη μπορεί να αφαιρέσει σεισμικές εντάσεις από την κατασκευή?
Λόγω του ότι ξεκινάς τον τένοντα από το δώμα....ο τένοντάς σου έχει τεράστιο μήκος και συνεπώς επιμήκυνση (νομος Ηοοκe).
Για αυτό θα έχεις πάντα ανάκλιση της βάσης.
Άρα καμία δύναμη δεν αφαιρείς από την κατασκευή.
Απλά η σεισμική κινητική ενέργεια μετατρέπεται σε δυναμική με την ανύψωση του κέντρου βάρους του τοιχώματος.
Αυτό φυσικά δεν είναι κακό αλλά είσαι απλά πολύ χαζός για να το καταλάβεις...
Η θλίψη είναι καταστροφική για την καμπτοδιατμητική συμπεριφορά των τοιχωμάτων...2.Η θλίψη των διατομών των τοιχωμάτων αυξάνει ή μειώνει την δυναμική τους και την δυσκαμψία τους?
[img]https://i.postimg.cc/k5HmNgvK/axia ... .png[/img]
[img]https://i.postimg.cc/MZVSRxMf/HIGH ... .png[/img]
![]()
Κάποια ανάκληση ναι θα υπάρχει αλλά δεν θα είναι ικανή να σπάσει τους δοκούς διότι και οι δοκοί έχουν ελαστικότητα.
Υπάρχει και ο γραμμικός οπλισμός που βοηθάει.
Ως προς την θλίψη την οποία δεν αντέχει το σκυρόδεμα τα αποτελέσματα της προσομοίωσης στο Μετσόβιο σε διαψεύδουν.
Τι λέει εδώ ρε φίλε.Νταγκλης έγραψε: 04 Απρ 2024, 23:36ΔΕΝ ΑΣΚΕΙΣ ΠΡΟΕΝΤΑΣΗ.seismic1 έγραψε: 04 Απρ 2024, 19:15 Γιατί έτσι... γιατί ξέρω και εγώ ότι υπάρχει παραμόρφωση του φορέα και θέλω να την σταματήσω.
Σου αποδείχθηκε με κάθε δυνατό τρόπο. Ως και διάγραμμα τάσεων σου έκανα μπας και πάρεις μυρωδιά αλλά μπα...
Προφανώς δεν καταλαβαίνεις αλλά αυτό είναι πρόβλημά σου. Να πας να ρωτήσεις τον Καρύδη, τον Παπαδρακάκη και όποιον μηχανικό στη γη θες να σου επιβεβαιώσει ότι έχω δίκαιο..
Μέχρι τώρα δεν σε είπα βλάκα γιατί είναι σχετικά δύσκολη έννοια. Όμως αν συνεχίσεις να ισχυριζεσαι ότι ασκείς προένταση...μου δίνεις το δικαώμα να λέω ότι είσαι απατεώνας...

Λέει πουθενά ότι αστόχησε η κολόνα από θλίψη?
Τι μαλακίες μου λες?
Η ανάκληση ορίζεται από το νόμο του Hooke. Λόγω του ότι ότι τένοντας ξεκινάει από το δώμα...η επιμήκυνση θα είναι τεράστια. Πχ ατο δικό σου παράδειγμα ....με τα δικά σου νούμερα....αν βάλεις 6 τένοντες Φ20 η ανάκληση θα είναι ακριβώς 8.3 εκ σύμφωνα με το Ν. Ηοοκe.seismic1 έγραψε: 04 Απρ 2024, 23:37 Μπορεί ο τένοντας να επιμηκυνθεί όπως λες αλλά όχι και το σκυρόδεμα το οποίον θλίβει ο τένοντας.
Κάποια ανάκληση ναι θα υπάρχει αλλά δεν θα είναι ικανή να σπάσει τους δοκούς διότι και οι δοκοί έχουν ελαστικότητα.
Όπως καταλαβαίνεις...τα δοκάρια σου θα γίνουν θρύψαλα αν δεν είναι αμφιέριστα.
Ο γραμμικός οπλισμός δεν μπορεί να έχει καμία απολύτως συμμετοχή. Η παραμορφωσιμότητα είναι άλλη τάξη μεγέθους. Ο τένοντας θα ενεργοποιήθεί μόνο μετά τη διαρροη του οπλισμού.
Ποια είναι τα πειράματα σε τοιχώματα στο Μετσόβιο;Ως προς την θλίψη την οποία δεν αντέχει το σκυρόδεμα τα αποτελέσματα της προσομοίωσης στο Μετσόβιο σε διαψεύδουν.
Εδώ φιλαράκι λέει ότι σε υποστυλώματα εφαρμόσθηκε ανηγμένο αξονικό v=0.5 με επιτρεπόμενο 0.65.seismic1 έγραψε: 04 Απρ 2024, 23:48 Τι λέει εδώ ρε φίλε.
Λέει πουθενά ότι αστόχησε η κολόνα από θλίψη?
Τι μαλακίες μου λες?
Εσύ για να ασκήσεις προένταση σε τοίχωμα πρέπει να εφαρμόσεις ανηγμένο αξονικό v=1.4 με επιτρεπόμενο το 0.4.
Άρα δεν μπορείς με τίποτα να ασκήσεις προένταση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Νταγκλης την 04 Απρ 2024, 23:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μα την ροπή που θα πάρει το τοίχωμα από τον σεισμό την έχουμε εξουδετερώσει πριν καν γίνει ο σεισμός εφαρμόζοντας προένταση.Νταγκλης έγραψε: 04 Απρ 2024, 23:49Η ανάκληση ορίζεται από το νόμο του Hooke. Λόγω του ότι ότι τένοντας ξεκινάει από το δώμα...η επιμήκυνση θα είναι τεράστια. Πχ ατο δικό σου παράδειγμα ....με τα δικά σου νούμερα....αν βάλεις 6 τένοντες Φ20 η ανάκληση θα είναι ακριβώς 8.3 εκ σύμφωνα με το Ν. Ηοοκe.seismic1 έγραψε: 04 Απρ 2024, 23:37 Μπορεί ο τένοντας να επιμηκυνθεί όπως λες αλλά όχι και το σκυρόδεμα το οποίον θλίβει ο τένοντας.
Όπως καταλαβαίνεις...τα δοκάρια σου θα γίνουν θρύψαλα αν δεν είναι αμφιέριστα.
Ο γραμμικός οπλισμός δεν μπορεί να έχει καμία απολύτως συμμετοχή. Η παραμορφωσιμότητα είναι άλλη τάξη μεγέθους. Ο τένοντας θα ενεργοποιήθεί μόνο μετά τη διαρροη του οπλισμού.
Ποια είναι τα πειράματα σε τοιχώματα στο Μετσόβιο;Ως προς την θλίψη την οποία δεν αντέχει το σκυρόδεμα τα αποτελέσματα της προσομοίωσης στο Μετσόβιο σε διαψεύδουν.
Ναι ο τένοντας κατά την προένταση μεγάλωσε μεν αλλά έκανε σάντουιτσ πριν γίνει ο σεισμός την κατασκευή με το έδαφος.
Ότι κάνουν στις προβολογέφυρες κάνω και εγώ.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση