!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κλειστά σύνορα στον Έβρο

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

Για το κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο

1. Στηρίζω ανεπιφύλακτα, μπράβο στην κυβέρνηση
123
64%
2. Στηρίζω κριτικά
36
19%
3. Στηρίζω αναγκαστικά γιατί το κάνει η κυβέρνηση, θα προτιμούσα συνεννόηση με Ε.Ε. και ΝΑΤΟ
7
4%
3. Είμαι αντίθετος, αλλά έτσι και αλλιώς είμαστε χαμένοι
4
2%
4. Είμαι αντίθετος, το θέμα είναι να πέσει η κυβέρνηση
3
2%
5. Είμαι αντίθετος, πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι
20
10%

Σύνολο ψήφων: 193

Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Re: Κλειστά σύνορα στον Έβρο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

Northern Spirit έγραψε: 09 Μαρ 2020, 15:37
Nostalgia έγραψε: 09 Μαρ 2020, 15:34
Northern Spirit έγραψε: 09 Μαρ 2020, 14:45

Μπα, μονο στο μυαλο σας υπαρχει πολεμος και στα σοσιαλ μηντια..Πολεμο εχει στην Συρια πχ. Να ευχεστε να μην ξεσπασει κανονικος πολεμος γιατι μετα θα κλαιτε..
Το θεμα ειναι οτι εαν ξεσπασει τελικα θα παραδεχτεις ποσο τρομπας ησουν και οτι το δηθεν μεταναστευτικο ηταν προκαλυψη για την κανονικη επιθεση; Τα Ελληνικα νησια ειναι γεματα με ειδικοδυναμιτες, ο Εβρος το ιδιο, απο την ανατολικη πλευρα του Εβρου γινονται οντως εργασιες ομαλυνσης της κοιτης του ποταμου. Κατα τα λοιπα θα πρεπει να νοιαστω για τον Χασαν που την ειδε Ευρωπαιος wannabe με BMW και διμετρη ξανθια γκομενα.
Αν δεν ξεσπασει θα παραδεχτεις εσυ ποσο τρομπας ησουνα;

Απο εκει και περα πολεμοι ξεσμουνε για διαφορους λογους. Μπορει να ξεσπασει για λογο που λες η λογω δικης μας ευθυνης: πχ να ανοιξει καποιος πυρ στα συνορα και να σκοτωσει Τουρκους (πολιτες η στρατιωτες). Η ουσια ειναι οτι κατα τη γνωμη μου δεν αξιζει να ξεσπασει πολεμος αναμεσα σε Ελλαδα και Τουρκια για χαρη ή με αφορμη τους προσφυγες..
Οχι διοτι η σοβαρη φυλαξη των συνορων μας και η αποτροπη της εισοδου ολων αυτων ειναι σωστη.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

stargazer έγραψε: 09 Μαρ 2020, 15:54
Nandros έγραψε: 09 Μαρ 2020, 15:46
stargazer έγραψε: 09 Μαρ 2020, 12:17 Προσωπικά δεν έχω καταλάβει τις εναλλακτικές που προτείνονται

Ανοίγουμε τα σύνορα και περνάνε. Οι άλλες χώρες τα έχουν κλειστά. Τι θα τους κάνουμε αυτούς τους 50χιλ στον Εβρο και τους άλλους 500χιλ που θα έρθουν τρέχοντας μόλις το μάθουν;
Θα έχουμε εκτελέσει το διεθνιστικό μας καθήκον (όπως είπε ο Ζαχαριάδης για τον συμμοριτοπόλεμο!) :g030:
Προφανώς :003:

Από εκεί και πέρα όμως τι θα τους κάνουμε;

Ας μου απαντήσει κάποιος αλληλέγγυος γιατί φοβάμαι μήπως μου διαφεύγει κάτι
Θα τους δώσουμε χαρτιά να πάνε όπου θέλουν. Είπαμε δεν υπάρχουν σύνορα γι αυτούς! :wink
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
stargazer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stargazer »

Northern Spirit έγραψε: 09 Μαρ 2020, 15:48

Κοιτα οι πολεμοι δεν εχει σημασια αν ειναι επιθετικοι η αμυντικοι. Το εποτελεσμα δεν κρινεται απο αυτο. Με την Κυπρο δεν ητανε επιθετικος αλλα χαθηκε η μιση Κυπρος.

Επισης σημερα οι πολεμοι δεν γινονται με γιουρουσια και πολλους νεκρους. Μπορει να ειναι πολεμος φθορας στα συνορα πχ με ανταλλαγες πυροβολικου ή χρηση αεροποριας και σχετικα μικρες ανθρωπινες απωλειες αλλα τεραστιες υλικες και οικονομικες ζημιες. Πχ οπως ειπα με το πού θα πεσει μια οβιδα στον Εβρο και η χωρα βρεθει σε εμπολεμη κατασταση ο τουρισμος θα εξαφανιστει αφου κανεις δεν παει διακοπες σε εμπολεμες ζωνες.

Και οπως ειπα δεν διαφωνω για το κλεισμο συνορων προσωρινα οταν αντιμετωπιζειςμπουλουκια εισερχομενων...Διαφων με αλλα γεγονοτα οπως οι παροτρυνσεις για χρηση πυρων κατα προσφυγων, η παροτρυνση να αφηνουμε γυναικοπαιδα να πνιγονται, οι επιθεσεις σε ΜΚΟ και προσφυγικους καταυλισμους.

Αυτα ειναθ επικινδυνα...Δεν θεωρω οτι τα διαταζει η κυβερνηση αλλα θερμοκεφαλοι που πρεπει να ελεγχθουνε.

Εγω δεν ειμαι ουδετερος και ειμαι περισσοτερο πατριωτης απο οτι αλλοι που δηλωνουνε τετοιοι...Και ξερω τι θα κανω αν συμβει πολεμος. Πολλοι απο αυτους τους τζαμπα μαγκες δεν θα ξερουνε..
Διαφωνω στο πρωτο. Εχει μεγαλη σημασια, γιατι σε περιπτωση επιθετικου πολεμου πρεπει να υπερτερεις του αντιπαλου 3:1, να εχεις διοικητικη μεριμνα (ανεφοδιασμο) σε μεγαλες αποστασεις και να γνωριζεις αψογα το εχθρικο εδαφος. Επισης οι απωλειες σε δυναμικο ειναι πολυ μεγαλυτερες, για αυτο και το 3:1 στην αρχη

Στην Κυπρο η Ελλαδα δεν πολεμησε, αφου δεν εστειλε στρατο. Η μιση Ελδικ και οι κυπριοι πολεμησαν, μαζι με μια μοιρα καταδρομων. Αν η Ελλαδα ειχε στειλει στρατο δεν θα χανοταν η Κυπρος. Αλλωστε δεν ειπα οτι η αμυνα ειναι παντα επιτυχης.

Δεν γινεται να περιοριστει μια συρραξη στα συνορα γιατι δεν υπαρχουν και πολλα πραγματα να βομβαρδιστουν εκει, ουτε απ τους μεν ουτε απ τους δε. Αυτο θα ηταν "θερμο επεισοδιο" μικρης διαρκειας που ειτε θα μεινει εκει, οπως στα Ιμια, ειτε θα χρησιμοποιηθει σαν αφορμη για να γινει εισβολη σε καποιο νησι. Ο τουρισμος σε περιπτωση πολεμου θα πιασει πατο και στην Ελλαδα αλλα και στην Τουρκια, πραγμα που πιστευω οτι γνωριζουν και οι δυο πλευρες.

Συμφωνω με τις διαφωνιες σου, ουτε εμενα μου αρεσουν αυτα. Με εξαιρεση τις επιθεσεις σε ΜΚΟ που πραγματικα πιστευω οτι και λιγα τους κανουν.
Άβαταρ μέλους
Nostalgia

"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Για τις αρκούδες είναι εκείνος.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Nandros

Σέλευκας έγραψε: 09 Μαρ 2020, 14:45 ....
Στον Εβρο υπάρχει και το πρόβλημα των ναρκωτικών που πρέπει να βρεθεί μια μέση λύση γιατί κόπηκε και αυτός ο τομέας της οικονομίας. Πολλοί έχασαν τη δουλειά τους τελεταία.
Εννοείς ότι οι ανοικτοσυνοράκηδες και halilέγγυοι περισσότερο ανησυχούν για την δόση τους και οι λάθρο είναι ο φερετζές τους; :smt077:
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
Άβαταρ μέλους
Nostalgia

Εικόνα

Τα μωρα δεν φταινε σε τιποτα φασιστες!!!!
Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit »

stargazer έγραψε: 09 Μαρ 2020, 16:11
Northern Spirit έγραψε: 09 Μαρ 2020, 15:48

Κοιτα οι πολεμοι δεν εχει σημασια αν ειναι επιθετικοι η αμυντικοι. Το εποτελεσμα δεν κρινεται απο αυτο. Με την Κυπρο δεν ητανε επιθετικος αλλα χαθηκε η μιση Κυπρος.

Επισης σημερα οι πολεμοι δεν γινονται με γιουρουσια και πολλους νεκρους. Μπορει να ειναι πολεμος φθορας στα συνορα πχ με ανταλλαγες πυροβολικου ή χρηση αεροποριας και σχετικα μικρες ανθρωπινες απωλειες αλλα τεραστιες υλικες και οικονομικες ζημιες. Πχ οπως ειπα με το πού θα πεσει μια οβιδα στον Εβρο και η χωρα βρεθει σε εμπολεμη κατασταση ο τουρισμος θα εξαφανιστει αφου κανεις δεν παει διακοπες σε εμπολεμες ζωνες.

Και οπως ειπα δεν διαφωνω για το κλεισμο συνορων προσωρινα οταν αντιμετωπιζειςμπουλουκια εισερχομενων...Διαφων με αλλα γεγονοτα οπως οι παροτρυνσεις για χρηση πυρων κατα προσφυγων, η παροτρυνση να αφηνουμε γυναικοπαιδα να πνιγονται, οι επιθεσεις σε ΜΚΟ και προσφυγικους καταυλισμους.

Αυτα ειναθ επικινδυνα...Δεν θεωρω οτι τα διαταζει η κυβερνηση αλλα θερμοκεφαλοι που πρεπει να ελεγχθουνε.

Εγω δεν ειμαι ουδετερος και ειμαι περισσοτερο πατριωτης απο οτι αλλοι που δηλωνουνε τετοιοι...Και ξερω τι θα κανω αν συμβει πολεμος. Πολλοι απο αυτους τους τζαμπα μαγκες δεν θα ξερουνε..
Διαφωνω στο πρωτο. Εχει μεγαλη σημασια, γιατι σε περιπτωση επιθετικου πολεμου πρεπει να υπερτερεις του αντιπαλου 3:1, να εχεις διοικητικη μεριμνα (ανεφοδιασμο) σε μεγαλες αποστασεις και να γνωριζεις αψογα το εχθρικο εδαφος. Επισης οι απωλειες σε δυναμικο ειναι πολυ μεγαλυτερες, για αυτο και το 3:1 στην αρχη

Στην Κυπρο η Ελλαδα δεν πολεμησε, αφου δεν εστειλε στρατο. Η μιση Ελδικ και οι κυπριοι πολεμησαν, μαζι με μια μοιρα καταδρομων. Αν η Ελλαδα ειχε στειλει στρατο δεν θα χανοταν η Κυπρος. Αλλωστε δεν ειπα οτι η αμυνα ειναι παντα επιτυχης.

Δεν γινεται να περιοριστει μια συρραξη στα συνορα γιατι δεν υπαρχουν και πολλα πραγματα να βομβαρδιστουν εκει, ουτε απ τους μεν ουτε απ τους δε. Αυτο θα ηταν "θερμο επεισοδιο" μικρης διαρκειας που ειτε θα μεινει εκει, οπως στα Ιμια, ειτε θα χρησιμοποιηθει σαν αφορμη για να γινει εισβολη σε καποιο νησι. Ο τουρισμος σε περιπτωση πολεμου θα πιασει πατο και στην Ελλαδα αλλα και στην Τουρκια, πραγμα που πιστευω οτι γνωριζουν και οι δυο πλευρες.

Συμφωνω με τις διαφωνιες σου, ουτε εμενα δεν μου αρεσουν αυτα. Με εξαιρεση τις επιθεσεις σε ΜΚΟ που πραγματικα πιστευω οτι και λιγα τους κανουν.
Για τις ΜΚΟ πρεπει να καταλαβουνε οτι ειναι εγκεκριμενες απο Ευρωπικες και δυτικες κυβερνησεις χωρες απο τις οποιες χρειαζομαστε στηριξη. Γεωπολιτικα ειναι ηλιθιοτητα να κυνηγαμε πολιτες τετοιων χωρων.

ΓΙα τα υπολοιπα το μονο που θα πω ειναι οτι σημερα ο επιτιθεμενος δεν κανει βιαστικη εισβολη..Βομβαρχιζουνε με πυροβολικο και αεροπορια για εβδομαδες πρωτα...Αυτο κανανε οι Τουρκοι οταν ητανε να εισβαλουνε στην Αρφιν η σε αλλες περιοχες στην Βορεια Συρια..Ή οι Αμερικανοι στους πολεμους σε Ιρακ-Αφγανισταν. Επισης χρησιμοποιουνε παραστρατιωτικους, ειναι μπλεγμενο το θεμα..
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Άβαταρ μέλους
Φρούραρχος
Phorum.gr user: Φρούραρχος Γατάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Φρούραρχος »

Gherschaagk έγραψε: 09 Μαρ 2020, 16:15 Για τις αρκούδες το κάνει.
Και μεις για τα γίδια θα το κανουμε
Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Nostalgia έγραψε: 09 Μαρ 2020, 15:58

Οχι διοτι η σοβαρη φυλαξη των συνορων μας και η αποτροπη της εισοδου ολων αυτων ειναι σωστη.

Καταλαβα, κι ετσι κι αλλως θελεις να το παιξεις νικητης και αλαθητος...Ακομη και χανοντας... :lol:
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Άβαταρ μέλους
Nandros

Sid Vicious έγραψε: 09 Μαρ 2020, 14:48
Northern Spirit έγραψε: 09 Μαρ 2020, 14:45
Gherschaagk έγραψε: 09 Μαρ 2020, 14:41

Πόλεμο έχουμε ήδη.

Ακήρυχτο.
Μπα, μονο στο μυαλο σας υπαρχει πολεμος και στα σοσιαλ μηντια..Πολεμο εχει στην Συρια πχ. Να ευχεστε να μην ξεσπασει κανονικος πολεμος γιατι μετα θα κλαιτε..
Ταγίπ, εσύ;
Βρες ποιος έγραψε το παρακάτω:
Προπαγανδιστής του Ισλάμ έγραψε: 14 Ιούλ 2018, 23:53Γι'αυτο σου λέω ότι δεν δικαιούστε τίποτε καλύτερο από το να γεμίσει η χώρα μαύρους από την Αφρική και μεσανατολίτες. Αυτή η φάρα μόνο έτσι στρώνει.

:g030:
Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Nostalgia έγραψε: 09 Μαρ 2020, 16:14 Ηλεκτροφόρο φράχτη στα νότια σύνορά της υψώνει η Ουγγαρία

Με το καλο κι εμεις.... :lol:
Θελετε να μιμηθειτε τον φιλοτουρκο βλεπω...Πες μας λγο ποση στηριξη εδωσε η ΟΥγγαρια στην Ελλαδα για το θεμα..Ποση; :lol:
Άβαταρ μέλους
stargazer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stargazer »

Nandros έγραψε: 09 Μαρ 2020, 15:59
stargazer έγραψε: 09 Μαρ 2020, 15:54
Nandros έγραψε: 09 Μαρ 2020, 15:46
Θα έχουμε εκτελέσει το διεθνιστικό μας καθήκον (όπως είπε ο Ζαχαριάδης για τον συμμοριτοπόλεμο!) :g030:
Προφανώς :003:

Από εκεί και πέρα όμως τι θα τους κάνουμε;

Ας μου απαντήσει κάποιος αλληλέγγυος γιατί φοβάμαι μήπως μου διαφεύγει κάτι
Θα τους δώσουμε χαρτιά να πάνε όπου θέλουν. Είπαμε δεν υπάρχουν σύνορα γι αυτούς! :wink
Ότι χαρτί και να δώσουμε, μια μόνο χρήση θα μπορούσε να έχει

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Nandros

stergiosbik έγραψε: 09 Μαρ 2020, 14:54
Nandros έγραψε: 09 Μαρ 2020, 14:42
sport billy έγραψε: 09 Μαρ 2020, 02:26 <<Αυτό δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό καθώς εδώ και καιρό έχουν καταρρεύσει τα δίκτυα της ΕΥΠ στα Βαλκάνια και βρίσκεται σε πρωτοφανή επιχειρησιακή αποσύνθεση, κάτι που έχει γίνει αντιληπτό από συνεχή αρνητικά περιστατικά του τελευταίου διαστήματος.>>

Για την ανυπαρξία της ΚΥΠ στην υπόθεση, περισσότερα στο άρθρο:
https://fonirodopis.gr/press/93696/to-m ... ston-ypno/
Πρόσφατα μάθαμε ότι από τον Νοέμβριο είχαν ξεκινήσει στον Έβρο τα έργα ενίσχυσης των συνόρων και δημιουργήθηκε κεντρική διοίκηση ΕΛΑΣ+στρατού.
Δεν ξέρω για την ΕΥΠ, αλλά μάλλον ο κούλης μύρισε τα νύχια του και προετοιμάστηκε.
Oχι δεν μυρισε τα νυχια του.
Το εγραψα οτι ειχαν πληροφοριες οτι οι Τουρκοι ετοιμαζαν κατι για αρχες ανοιξης.Το ηξεραν και οι εκπροσωποι κομματων μετα απο ενημερωση που τους εγινε.
Το μετρο ενισχυσης του φραχτη ηταν ενα απο τα πολλα που εχει παρει η κυβερνηση.
ΜΗΝ ειστε καθολου βεβαιοι οτι η παρουσα κατασταση ηταν αυτο που ετοιμαζαν οι Τουρκοι.Προεκυψε.
Μενει να δουμε αν θα το ενταξουν σε αυτο που ετοιμαζουν ή αν το αφησουν ετσι.
Γι αυτο και μιλησα για προληπτικη δραση εκ μερους μας.Αλλα μαλλον το παραθυρο κλεινει.
Αφηνουμε μια ιστορικη ευκαιρια να παει χαμενη και θα αφησουμε την πρωτοβουλια των κινησεων γι ακομη μια φορα στους Τουρκους.
Μην τα λες σε μένα, αλλά στον sport billy.
Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας »

Nandros έγραψε: 09 Μαρ 2020, 16:16
Σέλευκας έγραψε: 09 Μαρ 2020, 14:45 ....
Στον Εβρο υπάρχει και το πρόβλημα των ναρκωτικών που πρέπει να βρεθεί μια μέση λύση γιατί κόπηκε και αυτός ο τομέας της οικονομίας. Πολλοί έχασαν τη δουλειά τους τελεταία.
Εννοείς ότι οι ανοικτοσυνοράκηδες και halilέγγυοι περισσότερο ανησυχούν για την δόση τους και οι λάθρο είναι ο φερετζές τους; :smt077:
επί Αλέξη Ελλάδα και Τουρκία τα είχαν βρει σε τέτοιες λεπτομέρειες
τώρα την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”