σταματήστε να μιλάτε με μάρτζιν γιατί χάνετε την μπάλα νομίζω. Δεν είναι καλύτερο το 2% αν έχει 30% μαρκαπ για να βγεί όταν το 15% έχει μαρκαπ 25%. Ανάλογα ποιος είσαι δηλαδή, αν απλά θες να καταστρέψεις τον ανταγωνισμό είναι μια χαρά, αν είσαι πελάτης δεν συμφέρει.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 20 Δεκ 2018, 23:47 2% από 1 δις τζίρο, είναι καλύτερα από 15% από τζίρο 150 χιλ. Αυτό είναι το σκέιλ.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Eχετε δει μινι μαρκετ που να ειναι φτηνοτερο απο τις μεγαλες αλυσιδες;
Re: Eχετε δει μινι μαρκετ που να ειναι φτηνοτερο απο τις μεγαλες αλυσιδες;
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Μποτομ λάιν λαίμαι, κέρδος
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
όχι, το κέρδος έχει πολλές μορφές δεν είναι μόνο το μαρτζιν, επιλέγουν να το πάρουν αλλιώς, διαφήμιση, ιδιωτική ετικέτα, μπράβους της νύχτας κλπ.
αλλά το θέμα είναι η τιμή στο ράφι.
αλλά το θέμα είναι η τιμή στο ράφι.
- hellegennes
Εγώ δεν συγχέω τίποτα. Εσύ είπες ότι το ενοίκιο μπορεί να φτάσει το 30% του τζίρου. Όταν μια επιχείρηση δουλεύει με ποσοστό 24%, όπως στο παράδειγμα της Walmart, σημαίνει ότι αγοράζει 1 και πουλάει 1,32. Ο τζίρος της δηλαδή είναι 1,32. Αν το ενοίκιο είναι το 30% του τζίρου, σημαίνει ότι μόνο το ενοίκιο κοστίζει 0,40. Τούτο σημαίνει ότι κόστος προϊόντος και ενοίκιο είναι 1,40, με τζίρο 1,32. Και δεν έχουμε βάλει μέσα τίποτα άλλο από έξοδα, μόνο ενοίκιο. Ούτε καν μισθούς.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 20 Δεκ 2018, 23:47 Δεν ισχυρίζομαι ότι τζιράρουν λιγότερο ανά τετρ. Γράφω ότι το κόστος από ενοίκια ανά τετρ. είναι πολύ περισσότερο. (μπδγ, νομίζω ότι συγχέεις τον τζίρο με το κέρδος μερικές φορές)
Ξανασκέψου πόσο κοστίζει το ενοίκιο. Βασικά, απέναντί μου είχα κάποτε έναν Μαρινόπουλο. Ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου είναι προμηθευτής μου (είναι εισαγωγέας καλλυντικών). Ξέρω όχι μόνο πόσο το έδινε στον Μαρινόπουλο αλλά και πόσο ζητάει σήμερα από επίδοξους ενοικιαστές. Και ξέρω ότι δεν έχει πολύ βάση το ποσοστό που αναφέρεις. Στην ουσία ούτε μαθηματικά δεν έχει βάση, όπως εξήγησα παραπάνω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Είπαμε, μέχρι και πάνω από τριάντα, και ότι, ναι, πολλά σημεία μπαίνουν μέσα. Δεν μπορεις να το καταλάβεις αυτό, γιατί έχεις ένα κατάστημα και δεν μπορείς να μπεις μέσα παραπάνω από μερικές χρήσεις γιατί θα κλείσεις, αλλά αυτή είναι η έννοια του πορτφόλιο/ δικτύου
Είναι μερικά μόνο μάρκετ που έχουν φρουτοκαχανικα ως κύριο είδος οπότε δε πολυπαιρνει ο κόσμος κι ας έχει προϊόντα
Έχει κι άλλα που έχουν προϊόντα ως επί το πλείστον κι όχι τόσο λαχανικά, αλλά δε πολυθές να ψωνισεις γιατί βλέπεις το μαραμένο μανταρίνι
Πάνε καλά βγαίνει ένα καλό μεροκάματο
Ναι μεν αλλά...
Αλλά..έχει κι άλλα που κρατάνε μια ισορροπία σ όλα τα είδη (,εκτός κρέας που δεν έχουν και καλώς, για κάποιο λόγο)
Και ταυτόχρονα έχουν προϊόντα που δε τα έχουν τα μεγάλα σούπερ ( όμως αυτά, τα μίνι μάρκετ έχουν και αυτά που έχει το σούπερ μάρκετ) πως το κάνουν, και θες να πηγαίνεις και μάλιστα τα παινευεις για αυτά τα διαφορετικά προϊόντα του, τα οποία δε χάνονται το ένα πάνω στο άλλο δίπλα στα μαρούλια
Κάτι τέτοια δουλεύουν όχι απλά, αλλά αφήνει ο κόσμος τα μεγάλα γιατί βρίσκεις εκεί ποικιλια, διαφορετικότητα σε ποιοτικά καλά Ελληνικά προϊόντα και καλές τιμές
Έχει κι άλλα που έχουν προϊόντα ως επί το πλείστον κι όχι τόσο λαχανικά, αλλά δε πολυθές να ψωνισεις γιατί βλέπεις το μαραμένο μανταρίνι
Πάνε καλά βγαίνει ένα καλό μεροκάματο
Ναι μεν αλλά...
Αλλά..έχει κι άλλα που κρατάνε μια ισορροπία σ όλα τα είδη (,εκτός κρέας που δεν έχουν και καλώς, για κάποιο λόγο)
Και ταυτόχρονα έχουν προϊόντα που δε τα έχουν τα μεγάλα σούπερ ( όμως αυτά, τα μίνι μάρκετ έχουν και αυτά που έχει το σούπερ μάρκετ) πως το κάνουν, και θες να πηγαίνεις και μάλιστα τα παινευεις για αυτά τα διαφορετικά προϊόντα του, τα οποία δε χάνονται το ένα πάνω στο άλλο δίπλα στα μαρούλια
Κάτι τέτοια δουλεύουν όχι απλά, αλλά αφήνει ο κόσμος τα μεγάλα γιατί βρίσκεις εκεί ποικιλια, διαφορετικότητα σε ποιοτικά καλά Ελληνικά προϊόντα και καλές τιμές
- hellegennes
Όταν σχεδιάζεται το δίκτυο δεν γίνεται παραδοχή ότι ένα κατάστημα θα βρίσκεται εκ των πραγμάτων μόνιμα με χοντρές ζημιές. Ας πούμε, η Market In είχε νοικιάσει το προαναφερθέν οικόπεδο του πρώην Μαρινόπουλου για αρκετούς μήνες, ώσπου αποφάσισαν να μην ανοίξουν υποκατάστημα σε εκείνο το σημείο, τα μάζεψαν κι έφυγαν. Προφανώς η ανάλυσή τους έδειξε πως δεν θα ήταν βιώσιμο (έχει πολλά μίνι μάρκετ στην περιοχή, ένα Discount κι ένα Lidl και δεν έχει καθόλου πάρκινγκ. Μπορεί να υπήρχαν κι άλλοι λόγοι).ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 21 Δεκ 2018, 00:08 Είπαμε, μέχρι και πάνω από τριάντα, και ότι, ναι, πολλά σημεία μπαίνουν μέσα. Δεν μπορεις να το καταλάβεις αυτό, γιατί έχεις ένα κατάστημα και δεν μπορείς να μπεις μέσα παραπάνω από μερικές χρήσεις γιατί θα κλείσεις, αλλά αυτή είναι η έννοια του πορτφόλιο/ δικτύου
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
ελα, παραδεξου οτι ηθελες να πεις 30% των (μικτων) κερδων, και οχι του τζιρου, να το ληγουμε.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 21 Δεκ 2018, 00:08 Είπαμε, μέχρι και πάνω από τριάντα, και ότι, ναι, πολλά σημεία μπαίνουν μέσα. Δεν μπορεις να το καταλάβεις αυτό, γιατί έχεις ένα κατάστημα και δεν μπορείς να μπεις μέσα παραπάνω από μερικές χρήσεις γιατί θα κλείσεις, αλλά αυτή είναι η έννοια του πορτφόλιο/ δικτύου
με 30% του τζιρου σε νοικια, μαζι με μισθους και λοιπα εξοδα θα φτανει δεν ξερω που, στο 50%; στο 80%; του τζιρου να ειναι εξοδα.
ελεος, δεν ειναι οτι μπαινει μεσα. ειναι οτι γαμησε τα βαλτου φωτια να καει να γλυτωσεις.
επισης, αν για ενα σημειο πωλησης το νοικι ειναι 30%, ποσο διαφορετικο να ειναι στα υπολοιπα, 20; 15; παλι με τα λοιπα εξοδα θα μπαινεις μεσα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Ρε μαλάκες έχω δει ισολογισμούς με store contribution (δλδ πριν λάβουν υπόψη τα κόστη των κεντρικών γρφείων και μάνατζμεντ) αρνητικό, τί μου λέτε τώρα; Και σε μεγάλες αλυσίδες, και για σειρά ετών (δλδ μέχρι δύο ή τρία το πολύ, μετά αν δε δουν άνοδο που τους φέρνει σε μπρέικ ίβεν εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, το κλείνουν). Ξαναγράφω ότι αυτή είναι η έννοια του δικτύου: σου επιτρέπει να παίρνεις ρίσκα. Να ξαναγράψω επίσης ότι περιπτωσιολογίες του στυλ το ταμπόν με γεύση μάνγκο είναι φθηνότερο στον μπακάλη της γειτονίας μου, ή ότι άκουσα από τον μπατζανάκη μου ότι το οικόπεδο απέναντι νοικιάσθηκε για ένα τενεκέ λάδι και μια πιπούλα κάθε δεκαπέντε μέρες, φανερώνουν ένδεια επιχειρημάτων και αδυναμία κριτικής σκέψης
γιατι, ποιος ειπε οτι δεν υπαρχουν υποκαταστηματα η και ολοκληρες επιχειρησεις που μπαινουν μεσα, για καποιο διαστημα;ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 21 Δεκ 2018, 09:48 Ρε μαλάκες έχω δει ισολογισμούς με store contribution (δλδ πριν λάβουν υπόψη τα κόστη των κεντρικών γρφείων και μάνατζμεντ) αρνητικό, τί μου λέτε τώρα;
υπαρχουν ομως ορια, και αυτο που ειπες (30% του τζιρου σε νοικια) ειναι πολυ περα απο καθε οριο λογικης. μαζι με τα λοιπα κοστη, μπαινεις τοσο μεσα, που του βαζεις φωτια να το καψεις την πρωτη εβδομαδα, χρησιμοποιωντας για προσαναμα αυτον που εκανε την τεχνικη μελετη και προτεινε ως βιωσιμο το ανοιγμα του συγκεκριμμενου υποκαταστηματος.
αλλο να μπαινεις μεσα, λιγο, η πολυ, η και παρα πολυ, και αλλο αυτο που λες. αν πουμε οτι ολα τα υποκαταστηματα κανουν τον ιδιο περιπου τζιρο, και οπως αναφερθηκε τα καθαρα τελικα κερδη ειναι 3%, χρειαζονται 10 που πανε καλα για να πατσισουν μονο το νοικι του ενος, ασε τα λοιπα εξοδα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
- hellegennes
Ναι, είναι τουλάχιστον μια τάξη μεγέθους λάθος αυτό που γράφει ο πόντικας. Ίσως του ξέφυγε ένα μηδενικό παραπάνω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
viewtopic.php?f=33&t=11239
Αν θελησετε να μαθετε ποια ειναι αυτα τα περιβοητα C&C ατυχησατε
Δεν μπορει να μας τα πει για λογους δεοντολογιας
Αν θελησετε να μαθετε ποια ειναι αυτα τα περιβοητα C&C ατυχησατε
Δεν μπορει να μας τα πει για λογους δεοντολογιας
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Τι λέει το ερώτημα; Ένα μίνι μάρκετ να ναι φτηνότερο από τις μεγάλες αλυσίδες; Από όλες; Δηλαδή σε 10000 κωδικούς προϊόντων να χει την καλύτερη τιμή της αγοράς; Όχι δεν έχω δει. Επίσης δεν έχω δει και καμία αλυσίδα να ναι φτηνότερη από όλες τις άλλες. Και επίσης δεν έχω δει και το τέρας του λοχνες, εκτός αν βρίσκεται μέσα σε κονσέρβες ιδιωτικής ετικέτας του λιντλ.
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
τοτε δεν εχεις δει το μινι μαρκετ του Χελι
Το δε ερωτημα του νηματος βασιζεται στους διαχρονικους ισχυρισμους του οτι ειναι φτηνοτερος
Για ποιαδηποτε ενσταση λοιπον εχεις γα το ερωτημα απευθυνσου στον γνωστο και θαυματουρο μινιμαρκετα
Το δε ερωτημα του νηματος βασιζεται στους διαχρονικους ισχυρισμους του οτι ειναι φτηνοτερος
Για ποιαδηποτε ενσταση λοιπον εχεις γα το ερωτημα απευθυνσου στον γνωστο και θαυματουρο μινιμαρκετα
Αρίστος for Tsirpas
Είναι σαν το καλύτερο αντισεισμικό σύστημα του σεισμίκ.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 2 Απαντήσεις
- 121 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
-
- 4 Απαντήσεις