!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η Μελονι πιέζει τη Stellantis να κατασκευάσει περισσότερα αυτοκίνητα στην Ιταλία

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Re: Η Μελονι πιέζει τη Stellantis να κατασκευάσει περισσότερα αυτοκίνητα στην Ιταλία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

hellegennes έγραψε: 21 Αύγ 2024, 11:43
Green Dragon έγραψε: 20 Αύγ 2024, 19:36 Καλά άσε την συγκεκριμένη περίπτωση, στους εκτός ΕΕ μια χαρά μπορεί να βάλει.
Οι δασμοί δεν βοηθάνε να έχεις φθηνότερα προϊόντα, βοηθάνε να μένουν τα λεφτά στην χώρα, που μακροπρόθεσμα μπορεί να είναι θετικό αν έχεις οικονομία που μπορεί να παράγει τα πάντα, όπως οι ΗΠΑ, βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα όμως αυξάνει τις τιμές και δυσχεραίνει το βιοτικό επίπεδο. Αν έχεις οικονομία που παράγει λίγα και συγκεκριμένα πράγματα, οι δασμοί είναι καρκίνος.
Μα δεν τους υποστηρίζω για να έχουμε φτηνά προϊόντα για κατανάλωση, ίσα ίσα που αυτά τα φτηνά προϊόντα λειτούργησαν καταστροφικά και έστελναν καραβιές λεφτά έξω. Τα λεφτά πρέπει να μένουν ΜΕΣΑ και η τηλεόραση που θα αγοράσει το νοικοκυριό να είναι αποτέλεσμα οικονομικού προγραμματισμού όπως παλιότερα γιατί αυτό είναι υγιές για την οικονομία μας. Η πρότασή μου δεν είναι για να έχουμε βραχυπρόθεσμα οφέλη (ποτέ δεν κάνω τέτοιες προτάσεις, ίσως γι' αυτό δεν είμαι παρά μια παραφωνία μέσα σ' αυτήν την χώρα) αλλά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Εγώ προσωπικά θα ωφεληθώ μόνο από την αυξημένη σταθερότητα του συστήματος αν ακολουθηθεί τέτοια πολιτική, οικονομικά θα χάσω. Αλλά δεν είμαι κλασικός Έλληνας αρπακόλλας, απεχθάνομαι αυτό το μοτίβο συμπεριφοράς όσο τίποτα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Η Μελονι πιέζει τη Stellantis να κατασκευάσει περισσότερα αυτοκίνητα στην Ιταλία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Green Dragon έγραψε: 21 Αύγ 2024, 13:31
Green Dragon έγραψε: 20 Αύγ 2024, 19:36 Καλά άσε την συγκεκριμένη περίπτωση, στους εκτός ΕΕ μια χαρά μπορεί να βάλει.
Οι δασμοί δεν βοηθάνε να έχεις φθηνότερα προϊόντα, βοηθάνε να μένουν τα λεφτά στην χώρα, που μακροπρόθεσμα μπορεί να είναι θετικό αν έχεις οικονομία που μπορεί να παράγει τα πάντα, όπως οι ΗΠΑ, βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα όμως αυξάνει τις τιμές και δυσχεραίνει το βιοτικό επίπεδο. Αν έχεις οικονομία που παράγει λίγα και συγκεκριμένα πράγματα, οι δασμοί είναι καρκίνος.
Μα δεν τους υποστηρίζω για να έχουμε φτηνά προϊόντα για κατανάλωση, ίσα ίσα που αυτά τα φτηνά προϊόντα λειτούργησαν καταστροφικά και έστελναν καραβιές λεφτά έξω. Τα λεφτά πρέπει να μένουν ΜΕΣΑ και η τηλεόραση που θα αγοράσει το νοικοκυριό να είναι αποτέλεσμα οικονομικού προγραμματισμού όπως παλιότερα γιατί αυτό είναι υγιές για την οικονομία μας. Η πρότασή μου δεν είναι για να έχουμε βραχυπρόθεσμα οφέλη (ποτέ δεν κάνω τέτοιες προτάσεις, ίσως γι' αυτό δεν είμαι παρά μια παραφωνία μέσα σ' αυτήν την χώρα) αλλά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Εγώ προσωπικά θα ωφεληθώ μόνο από την αυξημένη σταθερότητα του συστήματος αν ακολουθηθεί τέτοια πολιτική, οικονομικά θα χάσω. Αλλά δεν είμαι κλασικός Έλληνας αρπακόλλας, απεχθάνομαι αυτό το μοτίβο συμπεριφοράς όσο τίποτα.
Ναι, να σου πω, προτιμώ που έχω φακούς επαφής σήμερα αντί να έχουν τα εγγόνια μου γιατί διαφορετικά θα μου στοίχιζαν περισσότερο από το εισόδημά μου. Γενικά προτιμώ να έχω ποιότητα ζωής και να μην ζω σαν φτωχός ώστε στο μακροπρόθεσμο μέλλον, 200 χρόνια μετά, να έχουμε ίσως αυτάρκεια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

Green Dragon έγραψε: 20 Αύγ 2024, 13:25 Χωρίς δασμούς δεν γίνεται τίποτα. Γι' αυτό δεν θέλουν τον Τραμπ οι Ευρωπαίοι (πλην μερικών φωτεινών εξαιρέσεων), γιατί είναι υπέρ των δασμών ενώ εκείνοι γουστάρουν 'στείλτε τα όλα στην Κίνα, εμείς θα έχουμε παράγωγα'. Ελεύθερο εμπόριο my ass.
ναι, γιαυτο ηδη η ΕΕ επεβαλλε δασμους στα κινεζικα. Δεν θελει δασμους αλλα ειναι σαν να θελει ..
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Chilloutbuddy έγραψε: 21 Αύγ 2024, 11:57 Aυτό που είπε ο Χέλης
Δεν ξυπνάς ένα πρωί να γίνεις βιομήχανος, οι άλλοι έχουν γενιές ολόκληρες που χτίζουν σταδιακά τεχνογνωσία, εμπειρία, δίκτυα, συστήματα, υποδομές, φήμη, πελατεία κτλ κτλ
Μια χαρα βιομηχανια και τεχνολογικη παραγωγη υπηρχε με πολυ καλες προοπτικες μεχρι το 80. Επειτα ηλθε ο ηλιος ο πρασινος Και ολοι εγιναν δυ και γκαρσονια.

Ενω τελη 70 και αρχες 80 η δυση εκανε στροφη απο κευνσιανισμο σε φιλελευθερισμο για να αντιμετωπίσει τις συνεπειες της παγκοσμιας πετρελαικης κρισης του 70 εμεις εδω την ειδαμε ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ και επιταχυναμε τις κρατικοποιησεις και την "διασωση" προβληματικων. Καταστρεψαμε δλδ ολη την βιομηχανικη παραγωγη.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Φυσικα η αυταρκεια που διαβαζω δω, δεν εχει καμια σχεση με την βιομηχανικη παραγωγη . Αφελεις χονδροανοησια ειναι , βλεπε Ιαπωνια, πχ. Το παν ειναι η παραγωγικοτητα , η τεχνολογια και οι τεχνολογικες καινοτομιες.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

Green Dragon έγραψε: 21 Αύγ 2024, 13:23
talaipwros έγραψε: 21 Αύγ 2024, 11:37
Green Dragon έγραψε: 21 Αύγ 2024, 11:21

Φυσικά, καλώς να βάλουν! Να αφήσουμε το παπαρελεύθερο εμπόριο και να επιστρέψουμε στην εμπορική διπλωματία.
οποτε εσυ θελεις να πληρωνεις παραπανω για το οτιδηποτε χωρις η Ελλαδα να εχει το παραμικρο οφελος αφου εισαγει τα παντα και δεν παραγει τιποτα που να μπορει να ανταγωνιστει τις εισαγωγες απο ΕΕ στις οποιες δεν μπορει να βαλει δασμους

εξαιρετικη ιδεα
Θα παράξει.
Συγγνώμη, δεν ήξερα οτι ειναι για θρησκειολογία το νημα.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Fata_Morgana έγραψε: 21 Αύγ 2024, 11:43
talaipwros έγραψε: 21 Αύγ 2024, 11:37
Green Dragon έγραψε: 21 Αύγ 2024, 11:21

Φυσικά, καλώς να βάλουν! Να αφήσουμε το παπαρελεύθερο εμπόριο και να επιστρέψουμε στην εμπορική διπλωματία.
οποτε εσυ θελεις να πληρωνεις παραπανω για το οτιδηποτε χωρις η Ελλαδα να εχει το παραμικρο οφελος αφου εισαγει τα παντα και δεν παραγει τιποτα που να μπορει να ανταγωνιστει τις εισαγωγες απο ΕΕ στις οποιες δεν μπορει να βαλει δασμους

εξαιρετικη ιδεα
Εμείς για τα εισάγουμε όλα και δεν παράγουμε;
Επειδή γουστάρουμε να καταναλώνουμε δεν σημαίνει ότι γουστάρουμε και να παράγουμε. Και πότε θα γράφουμε στα φόρα; :P
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 21 Αύγ 2024, 16:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Green Dragon έγραψε: 21 Αύγ 2024, 13:31
Να διαβάσεις τότε την ιστορία εταιριών όπως η ΙΖΟΛΑ. Δυστυχώς για τα παλιοτόμαρα τα αφεντικά δεν θα βρεις πολλά στην πλούσια σε άρθρα Ελληνική Βίκι, όπου για τον ΕΛΑΣ βρίσκεις τα πάντα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Οργισμένος έγραψε: 21 Αύγ 2024, 14:06
Chilloutbuddy έγραψε: 21 Αύγ 2024, 11:57 Aυτό που είπε ο Χέλης
Δεν ξυπνάς ένα πρωί να γίνεις βιομήχανος, οι άλλοι έχουν γενιές ολόκληρες που χτίζουν σταδιακά τεχνογνωσία, εμπειρία, δίκτυα, συστήματα, υποδομές, φήμη, πελατεία κτλ κτλ
Μια χαρα βιομηχανια και τεχνολογικη παραγωγη υπηρχε με πολυ καλες προοπτικες μεχρι το 80.
:smt005: :smt005: :smt005:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Οργισμένος έγραψε: 21 Αύγ 2024, 13:56
Green Dragon έγραψε: 20 Αύγ 2024, 13:25 Χωρίς δασμούς δεν γίνεται τίποτα. Γι' αυτό δεν θέλουν τον Τραμπ οι Ευρωπαίοι (πλην μερικών φωτεινών εξαιρέσεων), γιατί είναι υπέρ των δασμών ενώ εκείνοι γουστάρουν 'στείλτε τα όλα στην Κίνα, εμείς θα έχουμε παράγωγα'. Ελεύθερο εμπόριο my ass.
ναι, γιαυτο ηδη η ΕΕ επεβαλλε δασμους στα κινεζικα. Δεν θελει δασμους αλλα ειναι σαν να θελει ..
Αναγκάζεται ν' ακολουθήσει τις ΗΠΑ (πάλι καλά) αλλά όπως πάντα κωλυσιεργεί και μένει πίσω.
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

εντωμεταξυ τα οικονομικα της τυροπιτας στηριζονται σε θεολογικου τυπου τσιτατα :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Green Dragon έγραψε: 21 Αύγ 2024, 17:03
Οργισμένος έγραψε: 21 Αύγ 2024, 13:56
Αναγκάζεται ν' ακολουθήσει τις ΗΠΑ (πάλι καλά) αλλά όπως πάντα κωλυσιεργεί και μένει πίσω.
Δεν αναγκαζεται απο κανενα. Η απεξαρτηση απο Κινα απαιτει χρονο.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

talaipwros έγραψε: 20 Αύγ 2024, 20:15
Scouser έγραψε: 20 Αύγ 2024, 20:11
talaipwros έγραψε: 20 Αύγ 2024, 19:54

εσενα στην Ελλαδα δηλαδη θα σε βοηθησουν οι δασμοι στα φτηνοτερα προιοντα, ετσι;
Ειδικά την Ελλάδα δεν μπορεί να τη βοηθήσει ούτε ο Ιησούς Χριστός.
Αν δεν αλλαξει κατι, μονο εξοντωτικοι ελεγχοι για φοροδιαφυγη στον τουρισμο μπορουν να την βοηθησουν ( παραλληλα με εμφαση στο τουριστικο προιον)

Ας ερχονται 100 εκατομμυρια τουριστες, αρκει τα λεφτα να μενουν στο κρατος και να χρησιμοποιουνται αναλογως. Αυτο σημαινει χτισιμο νεων φυλακων, βαριες ποινες σε μπραβους και επιορκους εφοριακους/δημαρχους κλπ αλλα δεν υπαρχει αλλη - μη εξωτικη/ στα πλαισια μυθοπλασιας - λυση για την ελλαδα μεσοβραχυπροθεσμα
Όλα αυτά θα γίνουν όταν με το καλό βγάλει αυτοδύναμη κυβέρνηση η ΝΔ.
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

Scouser έγραψε: 20 Αύγ 2024, 20:47
talaipwros έγραψε: 20 Αύγ 2024, 20:15
Scouser έγραψε: 20 Αύγ 2024, 20:11
Ειδικά την Ελλάδα δεν μπορεί να τη βοηθήσει ούτε ο Ιησούς Χριστός.
Αν δεν αλλαξει κατι, μονο εξοντωτικοι ελεγχοι για φοροδιαφυγη στον τουρισμο μπορουν να την βοηθησουν ( παραλληλα με εμφαση στο τουριστικο προιον)

Ας ερχονται 100 εκατομμυρια τουριστες, αρκει τα λεφτα να μενουν στο κρατος και να χρησιμοποιουνται αναλογως. Αυτο σημαινει χτισιμο νεων φυλακων, βαριες ποινες σε μπραβους και επιορκους εφοριακους/δημαρχους κλπ αλλα δεν υπαρχει αλλη - μη εξωτικη/ στα πλαισια μυθοπλασιας - λυση για την ελλαδα μεσοβραχυπροθεσμα
Από τότε που θυμαμαι τον εαυτό μου, ακούω για εξοντωτικους ελέγχους στη φοροδιαφυγή. Αυτό μαζί με την καταπολέμηση του χουλιγκανισμου και της βίας στα πανεπιστήμια πρέπει να είναι τα πιο διαχρονικά παραμύθια της Μεταπολιτευσης. Είπαμε, ούτε ο Ιησούς Χριστός.
Και εγώ από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ακούω για ένα μαχαίρι που θα φτάσει στο κόκαλο και το μόνο που έχει γίνει είναι να φτάσει η πουστα στο λεπτό έντερο του Έλληνα.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Αυτό που δεν καταλαβαίνετε οι δασμικοί είναι ότι υπάρχει και όλος ο Παγκόσμιος Νότος.
Στη Βραζιλία το Ευρωπαϊκό μπλιμπλίκι θα έχει ίδιους δασμούς με το Κινεζικό. Που σημαίνει ότι αν οι Κινέζοι μπορούν να παράγουν φθηνότερα, οι Ευρωπαϊκές εταιρίες θα χάσουν κάθε αγορά εκτός της Ευρωπαϊκής, και σιγά-σιγά θα μαραθούν. Η στημένη "νίκη" εντός Ευρώπης θα μετατραπεί σε πικρή ήττα.
Ο ανταγωνισμός μπορεί να κρατήσει τη ζωτικότητα των εταιριών ζωντανή.

Οι δασμοί έχουν τη χρήση τους η οποία είναι να κερδίσεις χρόνο μέχρι να στήσεις κάτι. Δεν αμολάς ένα μωρό στον έξω κόσμο με το που γεννηθεί για να σκληραγωγηθεί. Αλλά ούτε έναν ενήλικα τον κρατάς στην κούνια για να μην πάθει τίποτα.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”