!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Καθαρισμός οικοπέδου

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Καθαρισμός οικοπέδου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Αλιόσα έγραψε: 28 Μάιος 2024, 09:09
Green Dragon έγραψε: 28 Μάιος 2024, 09:05 Το να καθαρίσεις τα ξερόχορτα είναι το μόνο λογικό (αναγκαίο θα έλεγα) μέτρο απ' όσα παλαβά έχουν ακουστεί τελευταία. Απλά ο φίλος έπεσε σε ειδική περίπτωση με τα μπάζα.
Να τα καθαριζουνε οι δήμοι, δεν έχουνε ολοι οι δημότες την οικονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο
Ιδεα: να το πουλησουν.

Ή να το κανουν κηπο. (εξαιρειται)

Ή να το καλλιεργησουν. (παλι εξαιρειται)

Ή να το στρωσουν με χαλικι.

Να το εχουν στην ακρη αφροντιστο και να γινεται ζουγκλα δεν παιζει. Σορι.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Green Dragon έγραψε: 28 Μάιος 2024, 09:05 Το να καθαρίσεις τα ξερόχορτα είναι το μόνο λογικό (αναγκαίο θα έλεγα) μέτρο απ' όσα παλαβά έχουν ακουστεί τελευταία. Απλά ο φίλος έπεσε σε ειδική περίπτωση με τα μπάζα.
Δεν ειναι κατι καινουριο. Καθε χρονο παιζει η υποχρεωση. Απο παντα. Το καινουριο ειναι η δηλωση και καποιες μικροδιαφορες στις ποινες.
Dorian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian »

ST48410 έγραψε: 26 Μάιος 2024, 20:49 Όπως ίσως ξέρετε υπάρχει η υποχρέωση για καθαρισμό οικοπέδων και απομάκρυνση κλαδιών, ξερών χόρτων, σκουπιδιών κλπ προκειμένου να είναι δυσχερέστερη η μετάδοση πυρκαγιάς.

Δεν είναι οικόπεδο που τυγχάνει εκμετάλλευσης με οποιονδήποτε τρόπο. Επισκέφθηκα την περιοχή και βρήκα κάποιον που κάνει καθαρισμούς σε άλλα οικόπεδα. Το είδε και μου είπε ότι λόγω θάμνων, μπάζων κλπ δεν μπορεί να καθαριστεί με μισινέζα (θαμνοκοπτικό) οπότε μου σύστησε κάποιον με μπουλντόζα. Παρότι το οικόπεδο είναι πολύ μικρό, είναι επικλινές και ανώμαλο μέσα και ο μπουλντοζιέρης ζήτησε πιο πολλά από όσα βγάζω το μήνα, μαύρα βέβαια. Βρήκαν και κάνουν. Μου είπε όμως ότι πρώτα πρέπει να διευκρινίσω αν πρόκειται για εντός σχεδίου ή δασική περιοχή, γιατί στα δασικά δεν κάνει να μπει ούτε μηχάνημα μέσα και κινδυνεύει με πρόστιμο.

Μπορώ με κάποιο ασφαλή τρόπο από τα έγγραφα που κατέβασα από το κτηματολόγιο να καταλάβω αν πρόκειται για εντός σχεδίου, εκτός σχεδίου, δασικό ή ό,τι άλλο ή πρέπει απαραίτητα να πληρώσω μηχανικό να το διευκρινίσει;

Δυστυχώς η τρέχουσα δουλειά μου δεν μου επιτρέπει να επισκεφτώ τις αρμόδιες υπηρεσίες, που είναι και μακριά.

Ευχαριστώ όποιον ξέρει και μπορεί να μοιραστεί σχετικές πληροφορίες.
δασικό μπορείς να δεις στους δασικούς χάρτες , δεν ξέρω αν είναι τελικοί παντού. https://gis.ktimanet.gr/gis/forestsuspension
Δεν εισαι υποχρεωμένος να καθαρίσεις οποιοδήποτε χωράφι νομίζω, μόνο όσα είναι εντός σχεδιου πολεων, και καθορισμένων οικιστικών ζωνών
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Green Dragon έγραψε: 28 Μάιος 2024, 09:17 Αν δεν έχει να πλητώσει εργάτη κάποιος να το καθαρίσει ο ίδιος, μια χαρά γίνεται.

Καλύψαμε το 98% των περιπτώσεων, για το υπόλοιπο 2%, π.χ. καμιά γιαγιά με σύνταξη πείνας, να πιάσουν τσαπί οι γείτονες, για τον εαυτό τους θα το κάνουν, ούτε καν για εκείνη.
Όποιος δεν θέλει να καθαρίσει να έρχεται ο δήμος να του το καθαρίσει και το ραβασάκι στην εφορία :smt047
Άβαταρ μέλους
foscilis

Dorian έγραψε: 28 Μάιος 2024, 09:25 δασικό μπορείς να δεις στους δασικούς χάρτες , δεν ξέρω αν είναι τελικοί παντού. https://gis.ktimanet.gr/gis/forestsuspension
Δεν εισαι υποχρεωμένος να καθαρίσεις οποιοδήποτε χωράφι νομίζω, μόνο όσα είναι εντός σχεδιου πολεων, και καθορισμένων οικιστικών ζωνών
Υπάρχουν 2 έννοιες της δασικής νομοθεσίας που και οι δύο έχουν σχέση με το ερώτημα του Στάθη:

1) δασική έκταση σύμφωνα με τους online χάρτες = δεν πειράζεις απολύτως τίποτα, είναι οικοσύστημα κλπ ακόμα κι αν δεν έχει ούτε μισό δέντρο. Μπορείς βέβαια αν θες να μαζέψεις κουκουνάρια πευκοβελόνες ή τίποτα πεσμένα ξερόκλαδα καθαρά σαν καλός Σαμαρείτης, αλλά δεν υποχρεούσαι.

2) δασικά είδη (πεύκα, βελανιδιές, πουρνάρια, σχίνοι) = δε μπορείς να τα κόψεις χωρίς άδεια αλλά μπορείς (και πρέπει) να απομακρύνεις ξερόκλαδα, να καθαρίσεις μικρά φυτάκια από τον υποώροφο και να τα κλαδέψεις. Αν είναι εκτός σχεδίου δε χρειάζεται άδεια για να τα κλαδέψεις ενώ αν είναι εντός χρειάζεται άδεια εργασιών μικρής κλίμακας. Αν θες να τα κόψεις τελείως, χρειάζεται άδεια από το δασαρχείο. Εδώ και 2-3 χρόνια μπορείς απλά να ενημερώσεις το δασαρχείο ότι είναι αυτά κι αυτά τα φυτά στην ιδιοκτησία μου (με κάτοψη εννοείται) και θέλω να τα κόψω γιατί είναι υπερβολικά γέρικα/γιατί υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς/γιατί ξεράθηκαν. Κι αν δεν ασχοληθεί 20 μέρες το δασαρχείο, προχωράς.
Άβαταρ μέλους
foscilis

ST48410 έγραψε: 27 Μάιος 2024, 01:47 Επίσης υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα όταν το οικόπεδο δεν είναι κοντά σε περιοχή που ζεις ή έστω περνάς τακτικά. Δεν μπορεί να κάνει έργα ο δήμος και οι υπηρεσίες, να σου πετάνε τα μπάζα στο οικόπεδο και μετά να πληρώνεις ένα μηνιάτικο στους ντόπιους να φέρουν μηχανήματα να στο καθαρίσουν και να βρουν που θα πετάξουν τα μπάζα (είναι και αυτό ένα ζήτημα).

Αν ήταν για μια φορά, πάει στο καλό. Αν κάθε χρόνο πρέπει να πληρώνει κάποιος ένα μηνιάτικο για ένα οικόπεδο, δεν βγαίνει. Θα καταλήξει κάτι τέτοιο μια αισχρή επιβάρυνση και θα μπαίνουν και στον πειρασμό γείτονες και τοπικοί μπολντοζιέρηδες να σου βρομίζουν το οικόπεδο για να τα σκας ετησίως.
Πρέπει να το περιφράξεις. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

foscilis έγραψε: 28 Μάιος 2024, 11:42
Dorian έγραψε: 28 Μάιος 2024, 09:25 δασικό μπορείς να δεις στους δασικούς χάρτες , δεν ξέρω αν είναι τελικοί παντού. https://gis.ktimanet.gr/gis/forestsuspension
Υπάρχουν 2 έννοιες της δασικής νομοθεσίας που και οι δύο έχουν σχέση με το ερώτημα του Στάθη:

1) δασική έκταση σύμφωνα με τους online χάρτες = δεν πειράζεις απολύτως τίποτα, είναι οικοσύστημα κλπ ακόμα κι αν δεν έχει ούτε μισό δέντρο. Μπορείς βέβαια αν θες να μαζέψεις κουκουνάρια πευκοβελόνες ή τίποτα πεσμένα ξερόκλαδα καθαρά σαν καλός Σαμαρείτης, αλλά δεν υποχρεούσαι.

2) δασικά είδη (πεύκα, βελανιδιές, πουρνάρια, σχίνοι) = δε μπορείς να τα κόψεις χωρίς άδεια αλλά μπορείς (και πρέπει) να απομακρύνεις ξερόκλαδα, να καθαρίσεις μικρά φυτάκια από τον υποώροφο και να τα κλαδέψεις. Αν είναι εκτός σχεδίου δε χρειάζεται άδεια για να τα κλαδέψεις ενώ αν είναι εντός χρειάζεται άδεια εργασιών μικρής κλίμακας. Αν θες να τα κόψεις τελείως, χρειάζεται άδεια από το δασαρχείο. Εδώ και 2-3 χρόνια μπορείς απλά να ενημερώσεις το δασαρχείο ότι είναι αυτά κι αυτά τα φυτά στην ιδιοκτησία μου (με κάτοψη εννοείται) και θέλω να τα κόψω γιατί είναι υπερβολικά γέρικα/γιατί υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς/γιατί ξεράθηκαν. Κι αν δεν ασχοληθεί 20 μέρες το δασαρχείο, προχωράς.
Αυτό με τα ξερά δέντρα δεν το καταλαβαίνω, είναι κάποιοι που τα αφήνουν ξερά μέσα στην αυλή τους χρόνια και δεν τα κόβουν. Κάποια στιγμή θα έχουν σαπίσει αρκετά για να πέσουν προς κάποια κατεύθυνση που σίγουρα θα περιλαμβάνει μέρος της αυλής ή ακόμα και το σπίτι, δεν το καταλαβαίνουν αυτό;
Dorian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian »

οτι ρωτούσε για τον καθαρισμό από ξερόχορτα κλπ. Από ότι κατάλαβα είναι για οικόπεδα και κήπους εντός σχεδίου πόλεων ή οριων οικισμών. Χωράφι εκτός των παραπάνω και να χτίζεται δεν είσαι υποχρεωμένος ετσι νομίζω δηλαδή. θα εχεις ξερω εγώ 20 στρέμματα ελιες στις ερημιές και πρέπει να πας να κόβεις χόρτα; Για δασικό θεωρητικά δεν αγγίζεις τίποτα τώρα τι νόημα έχει εκεί η ιδιοκτησία είναι αλλο ερώτημα, οπότε δεν ασχολείσαι. Τώρα ο συνδυασμός και δασικό και εντός σχεδίου πολης ή οικισμού είναι για δυνατούς λύτες τι πρέπει να κάνεις.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra
Άβαταρ μέλους
foscilis

Dorian έγραψε: 28 Μάιος 2024, 12:18

οτι ρωτούσε για τον καθαρισμό από ξερόχορτα κλπ. Από ότι κατάλαβα είναι για οικόπεδα και κήπους εντός σχεδίου πόλεων ή οριων οικισμών. Χωράφι εκτός των παραπάνω και να χτίζεται δεν είσαι υποχρεωμένος ετσι νομίζω δηλαδή. θα εχεις ξερω εγώ 20 στρέμματα ελιες στις ερημιές και πρέπει να πας να κόβεις χόρτα; Για δασικό θεωρητικά δεν αγγίζεις τίποτα τώρα τι νόημα έχει εκεί η ιδιοκτησία είναι αλλο ερώτημα, οπότε δεν ασχολείσαι. Τώρα ο συνδυασμός και δασικό και εντός σχεδίου πολης ή οικισμού είναι για δυνατούς λύτες τι πρέπει να κάνεις.
Υπάρχει δασικό εντός σχεδίου πόλης (δασική έκταση εννοώ), είναι ένα τρίγωνο οικόπεδο επί της Μαραθώνος, 250 μέτρα από το σπίτι μου το οποίο έχει σπίτι με τσιμεντωμένη αυλή εκτός από μία συκιά. Το σπίτι στο μεταξύ δεν είναι κανένα καινούριο, είναι τουλάχιστον από το 1960 εκεί.

Πλάκα θα έχει να πάνε να του την πούνε που δεν κλαδεύει τη συκιά :)

Αλλά προσεξε: άλλο δασική έκταση, άλλο έκταση με δασικά είδη. Αυτό είπα εγώ.

Δλδ ένα πεύκο ή ένας σχίνος που έχεις στην αυλή σου ακόμα κι αν είσαι καράκεντρο, είναι δασικό είδος και προστατεύεται, δε μπορείς να το κάνεις ό,τι θες.

Αντιστρόφως, μια δασική έκταση ακόμα κι αν είναι εντελώς γυμνή δε μπορείς να της κάνεις τίποτα, δε μπορείς ας πούμε να πας και να φυτέψεις πεύκα.
Άβαταρ μέλους
Japetus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Japetus »

Δόθηκε με σημερινή απόφαση παράταση για ένα μήνα, μέχρι τέλος Ιουνίου οι δηλώσεις...
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

στο ποδι φτιαγμενα νομοσχεδια ...πλατφορμες που ανοιγουν 5 ημερες πριν την προθεσμια ... τσαπατσουλια
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

αφηνουν τα δαση και τους λογγους να πυκνωσουν τοσο ωστε να ειναι επικινδυνα
αλλα τους πειραζουν τα χορτα στα οικοπεδα λες και αν τα κοψουμε δεν θα φυτρωσουν παλι
σε ενα δεκαημερο

η λυση ειναι να βοσκανε κατσικες και προβατα ή εν αναγκη να δινουν και ενα μικρο βοηθημα
στους κτηνοτροφους ή αλλες ευκολιες

τωρα για περιπτωσεις ανεγκεφαλων οπως ενας γειτονας δικος μου που μου ειπε οτι θελει το οικοπεδο
να θυμιζει ζουγκλα γιατι ετσι και γιουβετσι ..εκει χρειαζεται να επεμβαινουν οι γειτονοι θελει δεν θελει
και ο δημος

εγω δεν θα κανω καμια δηλωση καθαριζω το οικοπεδο μου που ειναι τρια στρεμματα με πολυ κοπο

αλλα τα υπολοιπα 4 που ειναι διασκορπισμενα να πανε να γ...θουν
Άβαταρ μέλους
Japetus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Japetus »

nemo έγραψε: 28 Μάιος 2024, 16:49 αλλα τα υπολοιπα 4 που ειναι διασκορπισμενα να πανε να γ...θουν
Έχω και εγώ ένα οικόπεδο 200τμ σε ένα χωριό της Πελοποννήσου κληρονομιά από τη μάνα μου που σχεδόν έχω ξεχάσει ότι υπάρχει (μένω βόρεια Ελλάδα). Μια φορά που είχα πάει παλιά είδα ότι τα γειτονικά σπίτια το είχαν καθαρίσει λίγο.. Πριν 2-3 μέρες έλαβα τηλεφώνημα από τον Δήμο της περιοχής, έψαξαν και με βρήκαν οι άνθρωποι ποιος ξέρει από πού και με ενημέρωσαν ότι έχει γίνει καταγγελία και θα αναγκαστούν να μου επιδικάσουν πρόστιμο 1000 ευρώ αν δεν καθαριστεί μέχρι τέλος του μήνα... Ευτυχώς ήταν εξυπηρετική η κοπέλα στο τηλέφωνο και έψαξε και βρήκε το τηλέφωνο κάποιου που κάνει τέτοιες δουλειές και παρότι με δάγκωσε με 200ε, θεώρησα ότι έληξε το θέμα. Αμ δε, πήγα να κάνω τη δήλωση καθαρισμού και δεν δέχεται το ΚΑΕΚ. Θα πρέπει να κάνω από μόνος μου μια υπεύθυνη δήλωση ότι έχει καθαριστεί το οικόπεδο και να τους τη στείλω με μαιλ μου είπανε..
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

ST48410 έγραψε: 27 Μάιος 2024, 18:25
Aitwlos έγραψε: 27 Μάιος 2024, 17:56 Εγώ δεν κατάλαβα τι θέλεις την μπουλντόζα. Σου είπαν να καθαρισεις και τα μπάζα; Αφού δεν είναι δικιά σου ευθύνη.
Υπάρχουν πεταμένα μπάζα, κάτι λίγα πλαστικά και ένα ελενίτ που δείχνουν μια εικόνα εγκατάλειψης. Αν καταλαβαίνω σωστά μπορεί να φας πρόστιμα και για σκουπίδια που βρίσκονται μέσα στο χώρο του οικοπέδου ακόμα κι αν δεν τα πέταξες εσύ. Αυτά είναι ογκώδη. Δεν είναι κάτι που μπορώ να φορτώσω στο πορτμπαγκάζ και να πάω να τα πετάξω κάπου. Επίσης η βλάστηση μέσα δεν είναι χαμηλή ακόμα και από τα φυτά πλην δέντρων.

Προσπαθούσα σήμερα να καλέσω κτηματολογικά γραφεία μπας και μου δώσει κάποιος 1-2 επίσημες πληροφορίες αλλά δεν λειτουργούσε καν ούτε τηλεφωνικό κέντρο με αναμονή.
Πού να τα πετάξεις; Σε αλλουνού το οικόπεδο; :lol:
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

foscilis έγραψε: 28 Μάιος 2024, 09:18
Αλιόσα έγραψε: 28 Μάιος 2024, 09:09
Να τα καθαριζουνε οι δήμοι, δεν έχουνε ολοι οι δημότες την οικονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο
Ιδεα: να το πουλησουν.

Ή να το κανουν κηπο. (εξαιρειται)

Ή να το καλλιεργησουν. (παλι εξαιρειται)

Ή να το στρωσουν με χαλικι.

Να το εχουν στην ακρη αφροντιστο και να γινεται ζουγκλα δεν παιζει. Σορι.
Μα δεν τους ενδιαφέρει. Οι περισσότεροι είναι άνθρωποι της πόλης, δεν ασχολούνται με τέτοια. Απλώς το κρατάνε γιατί "ποτέ δεν ξέρεις..."
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”