!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κυβέρνηση εναντίον airbnb

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Re: Κυβέρνηση εναντίον airbnb

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών »

zteo έγραψε: 26 Οκτ 2023, 09:03
Green Dragon έγραψε: 26 Οκτ 2023, 08:58
zteo έγραψε: 26 Οκτ 2023, 08:56 Φυσικά είδη για μέχρι 12000 εισόδημα είχα φορο 15% και οριακά έβαζα κάτι στην τσέπη μου τώρα ως επιχείρηση θα έχω φόρο 22%
Επίσης με δύο διαμερίσματα στην Χαλκιδική με τον περιορισμό των ημερών θα αναγκαστώ να ανεβάσω τις τιμές και να μην μπορώ να ανταποκριθώ στον ανταγωνισμό με την επιχείρηση airbnb.
Μπορείς να το νοικιάσεις μακροχρονίως.
Όχι διότι τα διαμερίσματα αυτά είναι σε μονοκατοικία με πάρκινγκ και 1,5 στρέμμα με ελιές.
Δεν μπορώ να τα νοικιάσω κάτω από 800 τον μήνα.
Και δηλαδή τώρα με το αιρμπιενμπί, πόσο πηγαίνει η νύχτα αν επιτρέπεται;
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε: 30 Μάιος 2024, 00:31 Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

southern έγραψε: 26 Οκτ 2023, 07:44 Πλέον η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει «φρένο» στο Airbnb στην Ελλάδα με νέο φορολογικό πλαίσιο το οποίο θα εξισώνει τα ακίνητα που είναι διαθέσιμα στο Airbnb με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
Το επόμενο που θα «τελειώσει» την ασυδοσία των ιδιοκτητών Airbnb είναι η επιβολή μέγιστου αριθμού ημερών ενοικίασεων. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, εξετάζεται να ισχύει το μάξιμουμ των 90 ημερών για τα μεγάλα αστικά κέντρα και των 60 για νησιά και πόλεις κάτω των 10.000 κατοίκων.
https://instanews.gr/97049/oikonomia/ep ... llada.html
Δέχομαι ότι υπάρχει λογικη στην εξίσωση των φορολογικών υποχρεώσεων εφόσον ασκείται επιχειρηματικη δραστηριότητα.
Από την άλλη όμως δεν συμφωνώ με το πλαφόν στις ενοικιάσεις. Είναι στρεβλώσεις της ελεύθερης αγοράς και του καπιταλισμού. Καταπίεση του ατομικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας. Ας το ξανασκεφτουν
αν το κάνουν αυτό έτσι όπως το παρουσιάζουν θα είναι για πολλά μπράβο
ελπίζω αν και έχω επιφυλάξεις για το αν θα το τολμήσουν
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo »

Bazoomba έγραψε: 26 Οκτ 2023, 09:49
zteo έγραψε: 26 Οκτ 2023, 09:43
Bazoomba έγραψε: 26 Οκτ 2023, 09:40
Ξενοδόχος είναι. :lol:
Γι'αυτό είναι και ΝΔ. Από εκεί και πέρα φυσικά βολεύονται να συντηρούν μια εικονική πραγματικότητα ώστε να πιστεύει ο κόσμος ότι γίνονται προσλήψεις στον τουρισμό.
Παικταρά μ, δεν θέλω να σε σοκάρω αλλά έψαχναν και δεν έβρισκαν εργάτες εδώ χαμέ φέτο. :102:
Άρα δεν προσλαμβάνουν κόσμο αγαπητέ. Μετά πουλάν το παραμύθι ότι δεν βρήκαν εργάτες( με 10%+ ανεργία) και φυσικά ξεχνούν να πουν ότι θέλουν εργάτες για συνθήκες γαλέρας για εποχική εργασία.
Άντε επιβιώσετε έτσι.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
zteo

Λεγεών έγραψε: 26 Οκτ 2023, 09:56

Όχι διότι τα διαμερίσματα αυτά είναι σε μονοκατοικία με πάρκινγκ και 1,5 στρέμμα με ελιές.
60-100 το ένα.
70-120 το άλλο.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

zteo έγραψε: 26 Οκτ 2023, 08:56 Φυσικά είδη για μέχρι 12000 εισόδημα είχα φορο 15% και οριακά έβαζα κάτι στην τσέπη μου τώρα ως επιχείρηση θα έχω φόρο 22%
Επίσης με δύο διαμερίσματα στην Χαλκιδική με τον περιορισμό των ημερών θα αναγκαστώ να ανεβάσω τις τιμές και να μην μπορώ να ανταποκριθώ στον ανταγωνισμό με την επιχείρηση airbnb.
και πριν το airbnb τι τα έκανες;
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

zteo έγραψε: 26 Οκτ 2023, 09:37
panos291 έγραψε: 26 Οκτ 2023, 09:34
zteo έγραψε: 26 Οκτ 2023, 09:19
Και μετά ξύπνησες.
Τα διαμερίσματα αυτά θα πουληθούν σε εταιρείες. Οι οποίες θα κρατήσουν τα καλά για βραχυπρόθεσμη μίσθωση και τα σαπακια για μακροχρόνια μίσθωση.
Λόγω ολιγοπωλησης της αγοράς τα ενοίκια θα κρατηθούν υψηλά.
Όσο για τις θέσεις εργασίας στα ξενοδοχεία γελαμε :003:
Εδώ δεν προσλάμβαναν φέτος που είχαν αύξηση κερδών θα το κάνουν με την ολιγοπωλησης του airbnb.
Η παπαρια της ημέρας.
Μάθε να ζεις στην πραγματικότητα όχι στο Μάτριξ της ΝΔ.
Να μου επιτρεψεις να ξερω την πραγματικότητα της δουλειάς μου καλύτερα απο εσενα.
zteo

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:02

και πριν το airbnb τι τα έκανες;
Τίποτα απλά το είχαμε εξοχικό για το καλοκαίρι.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών »

zteo έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:00
60-100 το ένα.
70-120 το άλλο.
Μέση τιμή δηλαδή κάπου στα 80 και 100 αντίστοιχα, δηλαδή 180 ευρώ τη νύχτα και για τα δύο. Επί 30 μας κάνει 5.400 τον μήνα. High season πες Μάϊο με Σεπτέμβριο, δηλαδή 5 μήνες, δηλαδή 27 χιλιάρικα, πες ότι έχεις και κάποιες εξτρά ημέρες από Απρίλιο, πες ότι τα έχω παραυπολογίσει όμως διότι μπορεί και να μην είναι φουλ κλεισμένα κάθε ημέρα μέσα στην high season, πες 25 χιλιάρικα λοιπόν (αν και μάλλον είναι πολύ παραπάνω).

Αν τα νοικιάσεις είναι 800 το ένα, δηλαδή 1600 χ 12 = 19,200, σημαντικά χαμηλότερο ποσό δηλαδή.

Ε, και εγώ αιρμπιενμπί θα προτιμούσα. Αλλά 25 χιλιάρικα εξτρά ετησίως δεν είναι "συμπληρωματικό εισόδημα", είναι ένα κανονικό δεύτερο εισόδημα πάνω σε όποιο άλλο εισόδημα έχεις από την κανονική σου καθημερινή εργασία, και που μόνο του με βάση τα καθαρά δηλωμένα εισοδήματα στην εφορία μισθολογικά ανήκει στο τοπ 5% της χώρας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Λεγεών την 26 Οκτ 2023, 10:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε: 30 Μάιος 2024, 00:31 Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP
Citroenakias
Phorum.gr user: Citroenakias

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Citroenakias »

Θέλουν κέρδη χωρίς να πληρώνουν φόρο οι ελληνιολοι, ε ρε Μητσοτάκης που σας χρειάζεται :smt005: :smt005:
21 Μαρ 2020, 18:31
Albrecht έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:31 Πιστεύω σε ενα μηνα θα είμαστε κομπλέ. Θα μιλάμε για Κορωνοιο και θα χαζογελαμε.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Κούλης μέχρι να παγώσει η κόλαση άν ισχύει. :romance-hearteyes:
Και αυτό δε βολεύει μόνο τον κόσμο που του πίνουν το αίμα στα ενοίκια
Βολεύει και επιχειρηματίες ξενοδόχους που έχουν κάνει επενδύσεις με χοντρά φράγκα, για να έρχεται ο κάθε βρωμύλος με το χαρισμένο ακίνητο να τους χαλάει τη δουλειά γιατί έτσι. Και να πληρώνουν και ένα σκασκό στο Κράτος για τις επιχειρήσεις τους ενώ ο άλλος το δουλεύει στη μαύρη μετά την πρώτη φορά. Επίσης ο μέσος χρήστης ερμπινμπι είναι ο ψωριάρης που δε θα χαλάσει μισή δραχμή παραέξω. Στοκάρει φασόλια να τρώει για μια βδομάδα, αφου έχει κουζίνα το σπιτάκι.
Αν το περάσει θα έχει πολλά οφέλη, οι ερμπινμπαδες ας πάνε με την κασσέλα να γίνουνε πολλές (πολλές, λέμε τώρα)
southern έγραψε: 26 Οκτ 2023, 08:32
Αγις έγραψε: 26 Οκτ 2023, 08:29 Πανεξυπνη κινηση :003: - οι ερμπιμπιδες τωρα θα αναγκαστουν να ενοικιασουν παμφθηνα τις ιδιοκτησιες τους
Γλυφάδα δεν παίζει εύκολα κάτω από 800 το μήνα.
Βέβαια το airbnb έχει μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους
Αυτά έλεγαν και κάπου στο 2007 και το 2012 σε παρακάλαγαν με ένα πεντακοσάρικο στο γκολφ.
Cecily Anne έγραψε: 26 Οκτ 2023, 09:01 Του Γκουντ του μπι τρου
ναι αλλά ποτέ δε ξέρεις τι άλλα συμφέροντα παίζονται απο πίσω. Το ίδιο έχει συμβεί σε πάμπολλες πόλεις στον κόσμο, άρα γιατί όχι
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης »

Βλέπει ο Κούλης από το φόρουμ πως όλοι οι airbnbακηδες είναι αριστερόπροοδευτικοι, και βαράει στα αυτιά.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Ερμής έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:16 Κούλης μέχρι να παγώσει η κόλαση άν ισχύει. :romance-hearteyes:
Και αυτό δε βολεύει μόνο τον κόσμο που του πίνουν το αίμα στα ενοίκια
Βολεύει και επιχειρηματίες ξενοδόχους που έχουν κάνει επενδύσεις με χοντρά φράγκα, για να έρχεται ο κάθε βρωμύλος με το χαρισμένο ακίνητο να τους χαλάει τη δουλειά γιατί έτσι. Και να πληρώνουν και ένα σκασκό στο Κράτος για τις επιχειρήσεις τους ενώ ο άλλος το δουλεύει στη μαύρη μετά την πρώτη φορά. Επίσης ο μέσος χρήστης ερμπινμπι είναι ο ψωριάρης που δε θα χαλάσει μισή δραχμή παραέξω. Στοκάρει φασόλια να τρώει για μια βδομάδα, αφου έχει κουζίνα το σπιτάκι.
Αν το περάσει θα έχει πολλά οφέλη, οι ερμπινμπαδες ας πάνε με την κασσέλα να γίνουνε πολλές (πολλές, λέμε τώρα)
southern έγραψε: 26 Οκτ 2023, 08:32
Αγις έγραψε: 26 Οκτ 2023, 08:29 Πανεξυπνη κινηση :003: - οι ερμπιμπιδες τωρα θα αναγκαστουν να ενοικιασουν παμφθηνα τις ιδιοκτησιες τους
Γλυφάδα δεν παίζει εύκολα κάτω από 800 το μήνα.
Βέβαια το airbnb έχει μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους
Αυτά έλεγαν και κάπου στο 2007 και το 2012 σε παρακάλαγαν με ένα πεντακοσάρικο στο γκολφ.
Cecily Anne έγραψε: 26 Οκτ 2023, 09:01 Του Γκουντ του μπι τρου
ναι αλλά ποτέ δε ξέρεις τι άλλα συμφέροντα παίζονται απο πίσω. Το ίδιο έχει συμβεί σε πάμπολλες πόλεις στον κόσμο, άρα γιατί όχι
Προσυπογράφω σε όλα
Τζίμης Πανούσης
zteo

Λεγεών έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:15
zteo έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:00

60-100 το ένα.
70-120 το άλλο.
Μέση τιμή δηλαδή κάπου στα 80 και 100 αντίστοιχα, δηλαδή 180 ευρώ τη νύχτα και για τα δύο. Επί 30 μας κάνει 5.400 τον μήνα. High season πες Μάϊο με Σεπτέμβριο, δηλαδή 5 μήνες, δηλαδή 27 χιλιάρικα, πες ότι έχεις και κάποιες εξτρά ημέρες από Απρίλιο, πες ότι τα έχω παραυπολογίσει όμως διότι μπορεί και να μην είναι φουλ κλεισμένα κάθε ημέρα μέσα στην high season, πες 25 χιλιάρικα λοιπόν (αν και μάλλον είναι πολύ παραπάνω).

Αν τα νοικιάσεις είναι 800 το ένα, δηλαδή 1600 χ 12 = 19,200, σημαντικά χαμηλότερο ποσό δηλαδή.

Ε, και εγώ αιρμπιενμπί θα προτιμούσα. Αλλά 25 χιλιάρικα εξτρά ετησίως δεν είναι "συμπληρωματικό εισόδημα", είναι ένα κανονικό δεύτερο εισόδημα πάνω σε όποιο άλλο εισόδημα έχεις από την κανονική σου καθημερινή εργασία, και που μόνο του με βάση τα καθαρά δηλωμένα εισοδήματα στην εφορία μισθολογικά ανήκει στο τοπ 5% της χώρας.
Λάθος στην Χαλκιδική η High season είναι Ιουλιος-Αυγουστος. Οριακά είναι τα 10.000 με 12.000 τον χρόνο μεικτά.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης »

Κανονικά πρέπει να απαγορεύεται και από το κανονισμό της πολυκατοικίας.οι πολυκατοικίες είναι για να νοικιάζουν και να μένουν άνθρωποι, όχι ξενοδοχεία να έρχεται ο κάθε βαρεμενος να ξεσηκώνει την ησυχία του κάθε νομιμοφρωνα πολίτη.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

panos291 έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:10
Να μου επιτρεψεις να ξερω την πραγματικότητα της δουλειάς μου καλύτερα απο εσενα.
εμένα αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι γιατί οι ξενοδόχοι όλα αυτά τα χρόνια δεν έκαναν έντονες κινητοποιήσεις κατά αυτής της μάστιγας
Τζίμης Πανούσης
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”