Σελίδα 5 από 9

Re: Gutter oil, το μυστικό συστατικό της κινεζικής κουζίνας

Δημοσιεύτηκε: 10 Ιαν 2023, 13:36
από hellegennes
Λεγεών έγραψε: 10 Ιαν 2023, 08:49
Ζενίθεδρος έγραψε: 10 Ιαν 2023, 08:28 Πως μεταφράζεται αυτό, σκατόλαδο, αγνό παρθένο έλαιον αποχετεύσεως;
Υπονομόλαδο
Αποβλητόλαδο
Υπόγεια έλαια
Η καυτή διάρροια του αρουραίου
Αποχετέλαιο.

Re: Gutter oil, το μυστικό συστατικό της κινεζικής κουζίνας

Δημοσιεύτηκε: 10 Ιαν 2023, 13:37
από Yochanan
Dwarven Blacksmith έγραψε: 10 Ιαν 2023, 13:34 Get your head out of the gutter, κυριολεκτικά.
Δε θέλω απαιτήσεις, να περιμένεις τη σειρά σου.

Re: Gutter oil, το μυστικό συστατικό της κινεζικής κουζίνας

Δημοσιεύτηκε: 10 Ιαν 2023, 13:38
από hellegennes
Japetus έγραψε: 10 Ιαν 2023, 13:13 Μήπως δεν έχουμε και εδώ ραφιναρισμενα λάδια; Εντάξει, δεν είναι οικιακές -ο Θεός να τις κάνει-βιοτεχνίες με πεταμένα σε αποχετευσεις λάδια, αλλά τα λάδια των εστιατορίων που συλλέγονται από εταιρείες τί γίνονται;

Σε πολλές περιπτώσεις μετά την κατεργασία, τους προστίθεται λίγο κανονικό ελαιόλαδο για να πάρουν άρωμα που με την κατεργασία έχει απωλεσθει και το συσκευαζουν για τηγανολαδο.
Πού γίνεται αυτό;

Re: Gutter oil, το μυστικό συστατικό της κινεζικής κουζίνας

Δημοσιεύτηκε: 10 Ιαν 2023, 13:52
από hellegennes
Libre arbitre έγραψε: 10 Ιαν 2023, 10:08
Gherschaagk έγραψε: 10 Ιαν 2023, 10:04
Libre arbitre έγραψε: 10 Ιαν 2023, 10:02 Καλά κάνω εγώ και τρώω κυρίως ελιές.
Οι ελιές δεν συντηρούνται σε ελαιόλαδο πάντως. Δεν κάνει σύμφωνα με την γιαγιά μου.
Μια χαρά συντηρούνται αλλά το ελαιόλαδο πήζει στο ψυγείο. Ενώ τα σπορελαια όχι.
Ακριβώς. Αλλά βάζοντάς τις σε ελαιόλαδο διατηρείται η αρχική τους γεύση. Εγώ αγοράζω ελιές που αντί για ξύδι και ηλιέλαιο έχουν ελαιόλαδο (παρθένο) και λεμόνι. Γαμάνε.

Re: Gutter oil, το μυστικό συστατικό της κινεζικής κουζίνας

Δημοσιεύτηκε: 10 Ιαν 2023, 13:56
από Libre arbitre
hellegennes έγραψε: 10 Ιαν 2023, 13:52
Libre arbitre έγραψε: 10 Ιαν 2023, 10:08
Gherschaagk έγραψε: 10 Ιαν 2023, 10:04

Οι ελιές δεν συντηρούνται σε ελαιόλαδο πάντως. Δεν κάνει σύμφωνα με την γιαγιά μου.
Μια χαρά συντηρούνται αλλά το ελαιόλαδο πήζει στο ψυγείο. Ενώ τα σπορελαια όχι.
Ακριβώς. Αλλά βάζοντάς τις σε ελαιόλαδο διατηρείται η αρχική τους γεύση. Εγώ αγοράζω ελιές που αντί για ξύδι και ηλιέλαιο έχουν ελαιόλαδο (παρθένο) και λεμόνι. Γαμάνε.
Και δεν πήζει το λάδι στο ψυγείο λόγω λεμονιού;

Re: Gutter oil, το μυστικό συστατικό της κινεζικής κουζίνας

Δημοσιεύτηκε: 10 Ιαν 2023, 13:59
από hellegennes
Libre arbitre έγραψε: 10 Ιαν 2023, 13:56
hellegennes έγραψε: 10 Ιαν 2023, 13:52
Libre arbitre έγραψε: 10 Ιαν 2023, 10:08

Μια χαρά συντηρούνται αλλά το ελαιόλαδο πήζει στο ψυγείο. Ενώ τα σπορελαια όχι.
Ακριβώς. Αλλά βάζοντάς τις σε ελαιόλαδο διατηρείται η αρχική τους γεύση. Εγώ αγοράζω ελιές που αντί για ξύδι και ηλιέλαιο έχουν ελαιόλαδο (παρθένο) και λεμόνι. Γαμάνε.
Και δεν πήζει το λάδι στο ψυγείο λόγω λεμονιού;
Πήζει. Αλλά υπάρχουν δυο λύσεις: τις ξεπλένεις ή δεν τις βάζεις στο ψυγείο (γιατί δεν χρειάζεται).

Re: Gutter oil, το μυστικό συστατικό της κινεζικής κουζίνας

Δημοσιεύτηκε: 10 Ιαν 2023, 14:03
από AlienWay
Γεύσεις για τολμηρούς :giggle:

Re: Gutter oil, το μυστικό συστατικό της κινεζικής κουζίνας

Δημοσιεύτηκε: 10 Ιαν 2023, 14:11
από Gherschaagk
Πολιτισμός για λίγους κι εκλεκτούς.

Re: Gutter oil, το μυστικό συστατικό της κινεζικής κουζίνας

Δημοσιεύτηκε: 10 Ιαν 2023, 14:18
από nowhere
να πουμε στους φίλους που ασχολούνται με το ρολ πλεινγκ πριν βουτήξουν την κουτάλα,πως μπορεις να έχεις παρόμοια γευστική αίσθηση αν προσθέσεις σε ένα φτηνό καμμένο πυρηνέλαιο,ξύσμα αντεράκι,βραστό κουνουπίδι και λίγη αμμωνία

Re: Gutter oil, το μυστικό συστατικό της κινεζικής κουζίνας

Δημοσιεύτηκε: 10 Ιαν 2023, 14:20
από AlienWay
I feel sick in my stomach. I feel sick in my gut

Re: Gutter oil, το μυστικό συστατικό της κινεζικής κουζίνας

Δημοσιεύτηκε: 10 Ιαν 2023, 14:39
από vagabondo
hellegennes έγραψε: 10 Ιαν 2023, 13:59
Libre arbitre έγραψε: 10 Ιαν 2023, 13:56
hellegennes έγραψε: 10 Ιαν 2023, 13:52

Ακριβώς. Αλλά βάζοντάς τις σε ελαιόλαδο διατηρείται η αρχική τους γεύση. Εγώ αγοράζω ελιές που αντί για ξύδι και ηλιέλαιο έχουν ελαιόλαδο (παρθένο) και λεμόνι. Γαμάνε.
Και δεν πήζει το λάδι στο ψυγείο λόγω λεμονιού;
Πήζει. Αλλά υπάρχουν δυο λύσεις: τις ξεπλένεις ή δεν τις βάζεις στο ψυγείο (γιατί δεν χρειάζεται).
Και η τρίτη λύση, να μην κάνεις τίποτα.
Τις βγάζεις από το ψυγείο και σε ένα λεπτό το λάδι απορρέει από τις ελιές.

Re: Gutter oil, το μυστικό συστατικό της κινεζικής κουζίνας

Δημοσιεύτηκε: 10 Ιαν 2023, 14:45
από Libre arbitre
hellegennes έγραψε: 10 Ιαν 2023, 13:59
Libre arbitre έγραψε: 10 Ιαν 2023, 13:56
hellegennes έγραψε: 10 Ιαν 2023, 13:52

Ακριβώς. Αλλά βάζοντάς τις σε ελαιόλαδο διατηρείται η αρχική τους γεύση. Εγώ αγοράζω ελιές που αντί για ξύδι και ηλιέλαιο έχουν ελαιόλαδο (παρθένο) και λεμόνι. Γαμάνε.
Και δεν πήζει το λάδι στο ψυγείο λόγω λεμονιού;
Πήζει. Αλλά υπάρχουν δυο λύσεις: τις ξεπλένεις ή δεν τις βάζεις στο ψυγείο (γιατί δεν χρειάζεται).
Και δεν γίνονται ατραξιόν για παντός είδους ζωύφια;

Re: Gutter oil, το μυστικό συστατικό της κινεζικής κουζίνας

Δημοσιεύτηκε: 10 Ιαν 2023, 14:51
από Gherschaagk
Libre arbitre έγραψε: 10 Ιαν 2023, 14:45
hellegennes έγραψε: 10 Ιαν 2023, 13:59
Libre arbitre έγραψε: 10 Ιαν 2023, 13:56

Και δεν πήζει το λάδι στο ψυγείο λόγω λεμονιού;
Πήζει. Αλλά υπάρχουν δυο λύσεις: τις ξεπλένεις ή δεν τις βάζεις στο ψυγείο (γιατί δεν χρειάζεται).
Και δεν γίνονται ατραξιόν για παντός είδους ζωύφια;
Δεν πλησιάζει τπτ στο ελαιόλαδο.

Re: Gutter oil, το μυστικό συστατικό της κινεζικής κουζίνας

Δημοσιεύτηκε: 10 Ιαν 2023, 14:53
από Bazoomba
hellegennes έγραψε: 10 Ιαν 2023, 13:59
Libre arbitre έγραψε: 10 Ιαν 2023, 13:56
hellegennes έγραψε: 10 Ιαν 2023, 13:52

Ακριβώς. Αλλά βάζοντάς τις σε ελαιόλαδο διατηρείται η αρχική τους γεύση. Εγώ αγοράζω ελιές που αντί για ξύδι και ηλιέλαιο έχουν ελαιόλαδο (παρθένο) και λεμόνι. Γαμάνε.
Και δεν πήζει το λάδι στο ψυγείο λόγω λεμονιού;
Πήζει. Αλλά υπάρχουν δυο λύσεις: τις ξεπλένεις ή δεν τις βάζεις στο ψυγείο (γιατί δεν χρειάζεται).
Το λάδι ξαναγίνεται υγρό με το που έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, δηλαδή σε λιγότερο από 1 ωρίτσα.
Λαδακι, λεμονακι, ριγανουλα και κρεμμυδάκι ξερό!

Οσοι βάζουν σησαμέλαιο και ξύδι, καλύτερα να το γυρίσουν στα κινέζικα.

Re: Gutter oil, το μυστικό συστατικό της κινεζικής κουζίνας

Δημοσιεύτηκε: 10 Ιαν 2023, 14:56
από Libre arbitre
Gherschaagk έγραψε: 10 Ιαν 2023, 14:51
Libre arbitre έγραψε: 10 Ιαν 2023, 14:45
hellegennes έγραψε: 10 Ιαν 2023, 13:59

Πήζει. Αλλά υπάρχουν δυο λύσεις: τις ξεπλένεις ή δεν τις βάζεις στο ψυγείο (γιατί δεν χρειάζεται).
Και δεν γίνονται ατραξιόν για παντός είδους ζωύφια;
Δεν πλησιάζει τπτ στο ελαιόλαδο.
Ε, να καταργήσουμε το Αουτάν τοτενες.