θειος;;LOUROS έγραψε: 23 Σεπ 2018, 01:38 Εμένα είναι επιθετικός προσδιορισμός στην Ιλιάδα. Δεν γνωρίζω πόσο παλιά έγινε παρατσούκλι στην Πίνδο.![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πόσο εκτείνεται στο χρόνο η οικογενειακή σας ιστορία;
Re: Πόσο εκτείνεται στο χρόνο η οικογενειακή σας ιστορία;
Κι εμένα περίπου έτσι εγινε απο εναν πρόγονό μου - όταν έγινε η καταγραφή στα αρχεία του πρώτου Ελληνικού κράτους με την ένωση της Κρήτης στις αρχές του 20ου αιώνα, δήλωσε κι αυτός μια μέρα το παρατσούκλι του και το Μακρυψωλακαιικο ήταν πλέον γεγονός.Chainis έγραψε: 21 Σεπ 2018, 22:27 Αυτός ο γιος του συμμετείχε στην επανάσταση, επέζησε και όταν έγιναν οι καταγραφές σε αρχεία του Ελληνικού κράτους δήλωσε σαν επώνυμο το παρατσούκλι που είχε στο χωριό (όπως και άλλοι στα μέρη μου) και η γενιά συνεχίστηκε με αυτό σαν επώνυμο.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Απο παλαιοτερη ερευνα που ειχε κανει θειος μου ειχε φτάσει στον 16ο αιώνα ψάχνοντας το ονομα. Πέθανε ομως αιφνιδιως και δεν ολοκληρωσε.
Τα χαρτια του τα περισσότερα τα εχω εγω και καποια στιγμη οταν εχω χρόνο θα το συνεχισω να δω αν παει και πιο πισω.
Τα χαρτια του τα περισσότερα τα εχω εγω και καποια στιγμη οταν εχω χρόνο θα το συνεχισω να δω αν παει και πιο πισω.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
-
Nero
Δε θα το πρότεινα. "Πέθανε αιφνιδίως" πάνω στην έρευνα ίσως να σημαίνει ότι αυτό που ανακάλυψε τον σκότωσεGeorge_V έγραψε: 23 Σεπ 2018, 09:29 Απο παλαιοτερη ερευνα που ειχε κανει θειος μου ειχε φτάσει στον 16ο αιώνα ψάχνοντας το ονομα. Πέθανε ομως αιφνιδιως και δεν ολοκληρωσε.
- George_V
Πεθανε αιφνιδιως γιατι του ηρθε μια ζάλη την ωρα που εβλεπε τηλεοραση και οπως σηκωθηκε επεσε χτυπωντας το κεφάλι στη γωνια του τραπεζιου.Nero έγραψε: 23 Σεπ 2018, 09:40Δε θα το πρότεινα. "Πέθανε αιφνιδίως" πάνω στην έρευνα ίσως να σημαίνει ότι αυτό που ανακάλυψε τον σκότωσεGeorge_V έγραψε: 23 Σεπ 2018, 09:29 Απο παλαιοτερη ερευνα που ειχε κανει θειος μου ειχε φτάσει στον 16ο αιώνα ψάχνοντας το ονομα. Πέθανε ομως αιφνιδιως και δεν ολοκληρωσε.
Τα χαρτια του τα περισσότερα τα εχω εγω και καποια στιγμη οταν εχω χρόνο θα το συνεχισω να δω αν παει και πιο πισω.![]()
Λες να υπαρχει καμια κατάρα?
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Εγγονε μου!
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Yochanan έγραψε: 23 Σεπ 2018, 02:01Κι εμένα περίπου έτσι εγινε απο εναν πρόγονό μου - όταν έγινε η καταγραφή στα αρχεία του πρώτου Ελληνικού κράτους με την ένωση της Κρήτης στις αρχές του 20ου αιώνα, δήλωσε κι αυτός μια μέρα το παρατσούκλι του και το Μακρυψωλακαιικο ήταν πλέον γεγονός.Chainis έγραψε: 21 Σεπ 2018, 22:27 Αυτός ο γιος του συμμετείχε στην επανάσταση, επέζησε και όταν έγιναν οι καταγραφές σε αρχεία του Ελληνικού κράτους δήλωσε σαν επώνυμο το παρατσούκλι που είχε στο χωριό (όπως και άλλοι στα μέρη μου) και η γενιά συνεχίστηκε με αυτό σαν επώνυμο.
Εμείς τα προσόντα μας δεν τα διατυμπανίζουμε.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
- George_V
Μακρυψωλαιοι και Κοντοπουτσηδες?Chainis έγραψε: 23 Σεπ 2018, 10:40Yochanan έγραψε: 23 Σεπ 2018, 02:01Κι εμένα περίπου έτσι εγινε απο εναν πρόγονό μου - όταν έγινε η καταγραφή στα αρχεία του πρώτου Ελληνικού κράτους με την ένωση της Κρήτης στις αρχές του 20ου αιώνα, δήλωσε κι αυτός μια μέρα το παρατσούκλι του και το Μακρυψωλακαιικο ήταν πλέον γεγονός.Chainis έγραψε: 21 Σεπ 2018, 22:27 Αυτός ο γιος του συμμετείχε στην επανάσταση, επέζησε και όταν έγιναν οι καταγραφές σε αρχεία του Ελληνικού κράτους δήλωσε σαν επώνυμο το παρατσούκλι που είχε στο χωριό (όπως και άλλοι στα μέρη μου) και η γενιά συνεχίστηκε με αυτό σαν επώνυμο.![]()
Εμείς τα προσόντα μας δεν τα διατυμπανίζουμε.
- Quidam Graecus
- Phorum.gr user: Quidam Graecus
Ψήφισα το 8 λόγω ότι έχω ψαχτεί αρκετά, έχω βρεί ότι το επώνυμό μου είναι βυζαντινό και υπάρχει από τον 10ο-11ο αιώνα σε σφραγίδες και χειρόγραφα. Δεν ήταν και τόσο σημαντική οικογένεια όπως πχ οι Λασκαρίδες οι Παλαιολόγοι οι Κομνηνοί κλπ, αλλά κατείχαν κάποια αξιώματα όπως νοτάριος, χαρτουλάριος, πρωτονοτάριος, επισκεπτίτης, υπήρχε και ένας Μητροπολίτης, οι οποίοι ήταν από την Μ. Ασία (Έφεσο ή Μίλητο ή και Σμύρνη) και από την Κρήτη. Προσωπικά αν και είμαι από τις Κυκλάδες πιστεύω ότι είμαι από την Κρήτη, από στρατιώτες του Νικηφόρου Φωκά που εγκαταστάθηκαν εκεί τον 10ο αιώνα από το θέμα Θρακησίων. Μάλιστα ο στρατηγός Παστιλάς που συμμετείχε στην εκστρατεία αυτή ήταν στρατηγός του θέματος Θρακησίων, συν το γεγονός ότι έχω βρεί 3 σφραγίδες του 11ου αιώνα από το θέμα Θρακησίων. Αλλά υπήρχε και ένας κλάδος της βυζαντινής περιόδου με την οποία δεν έχω άμεση σχέση καθώς ήταν στη βόρεια Ελλάδα και είχε κατά τον 13ο-14ο αιώνα πρόνοιες (προνοιάριος) και υπήρχε και ένας πρωτοστράτωρ.
Έχω βρεί επίσης σε κρατικά αρχεία (ΓΑΚ) όπως είναι οι εκλογές του 1843 τους άμεσους προγονούς μου και ο παλαιότερος είχε γεννηθεί το 1780 περίπου. Η οικογενειά μου είναι από τις Κυκλάδες αλλά πιστεύω ότι ήρθαν από τη Κρήτη γιατί το επώνυμό μου υπάρχει και εκεί από τον 11ο αιώνα και στην οικογένεια μου έχουμε και ένα Κρητικό μαχαίρι που πιστεύω ότι είναι του 18ου αιώνα και έχει και μια υπογραφή του επωνύμου μου.
Έχω βρεί επίσης σε κρατικά αρχεία (ΓΑΚ) όπως είναι οι εκλογές του 1843 τους άμεσους προγονούς μου και ο παλαιότερος είχε γεννηθεί το 1780 περίπου. Η οικογενειά μου είναι από τις Κυκλάδες αλλά πιστεύω ότι ήρθαν από τη Κρήτη γιατί το επώνυμό μου υπάρχει και εκεί από τον 11ο αιώνα και στην οικογένεια μου έχουμε και ένα Κρητικό μαχαίρι που πιστεύω ότι είναι του 18ου αιώνα και έχει και μια υπογραφή του επωνύμου μου.
Per duodena regit mundi Sol aureus astra.
- deCaritaine
- Μέλη που αποχώρησαν
Μακρύ + ψωλΑΚΗΣ ειναι λιγο contradictory, εκτός και το ακης αφορά άλλη διάσταση
Αυτός είναι ο μηχανισμός δημιουργίας επιθέτων για τις εποχές και περιοχές που δεν υπάρχουν συστηματικά αρχεία. Τι να κάνουμε στον Μωρεα είχαμε πλήρη δημοτολόγια και κτηματολόγια 800 χρονια πριν, αλλα μας ξανακατσικωθηκαν οι γυφταραιοιChainis έγραψε: 21 Σεπ 2018, 22:27 Αυτός ο γιος του συμμετείχε στην επανάσταση, επέζησε και όταν έγιναν οι καταγραφές σε αρχεία του Ελληνικού κράτους δήλωσε σαν επώνυμο το παρατσούκλι που είχε στο χωριό (όπως και άλλοι στα μέρη μου) και η γενιά συνεχίστηκε με αυτό σαν επώνυμο.
Κάποιος πρόγονος - γενάρχης ξεκινούσε μια νεα πατρια, μέχρι κάποιος παλι διάσημος να πιάσει καινούργια. Εμένα αυτο έγινε στα μέσα του 18ου και χάρη στα ΓΑΚ βεβαιώθηκε, αλλα ξέρουμε και το προηγούμενο επίθετο που παει σε πρόγονο δυο αιώνες πιο πίσω, αλλα με άλματα γενιών και αβεβαιότητες ενδιάμεσα, οποτε ψήφισα 3.
Αν θες μας λες πως προέκυψε ο 16ος. Γραπτή οικογενειακή πηγή; Απογραφή; Χειρόγραφο εκκλησίας κατι άλλο;George_V έγραψε: 23 Σεπ 2018, 09:29 Απο παλαιοτερη ερευνα που ειχε κανει θειος μου ειχε φτάσει στον 16ο αιώνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος deCaritaine την 23 Σεπ 2018, 20:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- deCaritaine
- Μέλη που αποχώρησαν
Γενικά, αν δέχεσαι συμβουλή, μην ενθουσιάζεσαι και πλαθεις τέτοια τρέλα σενάρια. Τυχερός που έχεις τοσο αρχαίο επώνυμο. Ναι Κρητικοί μετανάστευσαν στην Μήλο, στην Νάξο κλπ ιστορικές περιόδους. Υπάρχουν χωριά ολόκληρα. Αλλα αυτο δεν σημαίνει οτι την Παλαιολόγεια περίοδο α) δεν μοίραζαν εκτάσεις σε γνωστές οικογένειες στον ελλαδικό χώρο σε διαφορα μέρη υπό βυζαντινό έλεγχο, β) στις ενετοκρατούμενες κυκλαδες και Επτάνησα δεν έφταναν βυζαντινές οικογένειες σαν πρόσφυγες απευθείας απο την Πόλη μετά την άλωση του 1453.Quidam Graecus έγραψε: 23 Σεπ 2018, 14:07 Προσωπικά αν και είμαι από τις Κυκλάδες πιστεύω ότι είμαι από την Κρήτη, από στρατιώτες του Νικηφόρου Φωκά που εγκαταστάθηκαν εκεί τον 10ο αιώνα από το θέμα Θρακησίων.
- Quidam Graecus
- Phorum.gr user: Quidam Graecus
Εντάξει κάποιες εικασίες κάνω, προσπαθώ να λύσω το πάζλ. Ναι σίγουρα βοήθησε ότι δεν παραλλάχθηκε το επώνυμο, το οποίο είναι Βυζαντινό, επίσης βοήθησε και το πάθος της ιστορικής έρευνας και οι γνώσεις πχ να ξέρεις που να ψάξεις.deCaritaine έγραψε: 23 Σεπ 2018, 20:20Γενικά, αν δέχεσαι συμβουλή, μην ενθουσιάζεσαι και πλαθεις τέτοια τρέλα σενάρια. Τυχερός που έχεις τοσο αρχαίο επώνυμο. Ναι Κρητικοί μετανάστευσαν στην Μήλο, στην Νάξο κλπ ιστορικές περιόδους. Υπάρχουν χωριά ολόκληρα. Αλλα αυτο δεν σημαίνει οτι την Παλαιολόγεια περίοδο α) δεν μοίραζαν εκτάσεις σε γνωστές οικογένειες στον ελλαδικό χώρο σε διαφορα μέρη υπό βυζαντινό έλεγχο, β) στις ενετοκρατούμενες κυκλαδες και Επτάνησα δεν έφταναν βυζαντινές οικογένειες σαν πρόσφυγες απευθείας απο την Πόλη μετά την άλωση του 1453.Quidam Graecus έγραψε: 23 Σεπ 2018, 14:07 Προσωπικά αν και είμαι από τις Κυκλάδες πιστεύω ότι είμαι από την Κρήτη, από στρατιώτες του Νικηφόρου Φωκά που εγκαταστάθηκαν εκεί τον 10ο αιώνα από το θέμα Θρακησίων.
Εγώ ξέρω με σιγουριά ότι έχουν βρεθεί τρεις σφραγίδες με το επώνυμό μου στο θέμα Θρακησίων (11ος αι) ενός Επισκεπτίτη, Χαρτουλάριου και Πρωτονοτάριου, μια στη Κων/πολη (10ος/11ος αι) ενός Νοτάριου, μια κοντά στον ποταμό Έβρο πρός βορά (11ος αι.) η οποία αναφέρει μόνο ονοματεπώνυμο, μια στη Νεοκαισάρεια του πόντου (12ος αι) ενός Μητροπολίτη και ένα χειρόγραφο από την Κρήτη τον 11ο αι. ενος Πρεσβύτερου. Και κάποια χειρόγραφα από τη Μακεδονία όσον αφορά πρόνοιες ενός Προνοιάριου του 13ου αιώνα και ενός Πρωτοστράτορα του 14ου αιώνα και ένα χειρόγραφο (14ος-15ος αιώνας) για μια δωρεά σε κάποια μονή της Θεσσαλονίκης, ενός Πρωτονοτάριου με αυτό το επώνυμο. Έχω βρει Βενετικά αρχεία για την Κρήτη που αναφέρονται σε δυο πρόσωπα του 16ου και 17ου αιώνα οι οποίοι φέρουν αυτό το επώνυμο. Και γνωρίζω όλη τη γενεαλογική γραμμή από το 1780 περίπου μέχρι σήμερα, οι οποίοι όλοι τους κατάγονται από ένα νησί των Κυκλάδων.
Και έχουμε ένα οικογενειακό κειμήλιο, ένα μαχαίρι Κρητικού τύπου με κοκάλινη λαβή και διχάλα, το οποίο πρέπει να ναι του 18ου αιώνα. Για αυτό εστίασα στη Κρήτη.
Per duodena regit mundi Sol aureus astra.
- Οργισμένος
10 δις ετη.
Χωρις αρχεια αλλα απο ιστοριες γυρω φτανω μεχρι τις αρχες περιπου του 19ου αιωνα. Ειμαι συνωνυμος με τον πατριαρχη.
Χωρις αρχεια αλλα απο ιστοριες γυρω φτανω μεχρι τις αρχες περιπου του 19ου αιωνα. Ειμαι συνωνυμος με τον πατριαρχη.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Για να υπάρχω μάλλον από την προϊστορία, κάποιος πίθηκος, νεάτερνταλ, χόμο σάπιενς κλπ...είναι μακρινός συγγενης μου, εγώ γνωρίζω μόνο 5 γενιές πίσω από πατέρα και 3 από μάνα..
the end
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 17 Απαντήσεις
- 479 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από λαθρολάγνο κουρκουμπίνι
-