Της Βενετίας συγγνώμη.wooded glade έγραψε: 22 Σεπ 2018, 09:36Πως λεγόταν δλδ ;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πόσο εκτείνεται στο χρόνο η οικογενειακή σας ιστορία;
- wooded glade
Re: Πόσο εκτείνεται στο χρόνο η οικογενειακή σας ιστορία;
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Θα έπρεπε να το έχουμε υποθέσει για τον Ασέβαστο .Nostalgia έγραψε: 22 Σεπ 2018, 08:54Chainis έγραψε: 21 Σεπ 2018, 22:27 Ξέρω όλη την αλυσίδα από το 1790 περίπου από την πλευρά του πατέρα μου.
Τότε εμφανίστηκε στο χωριό μου κάποιος από την νότια Πελοπόννησο (πιθανόν Μάνη γιατί το επώνυμο που είχε υπάρχει ακόμα στην Μάνη) παντρεύτηκε εκεί και έκανε έναν γιο το 1796.
Αυτός ο πρώτος που ήρθε στο χωριό ήταν ο προπαππούς του προπαππού μου, έξι γενιές πίσω.
Αυτός ο γιος του συμμετείχε στην επανάσταση, επέζησε και όταν έγιναν οι καταγραφές σε αρχεία του Ελληνικού κράτους δήλωσε σαν επώνυμο το παρατσούκλι που είχε στο χωριό (όπως και άλλοι στα μέρη μου) και η γενιά συνεχίστηκε με αυτό σαν επώνυμο.Ασέβαστος έγραψε: 22 Σεπ 2018, 08:47 απο πατερα μανιατης, απο μανα επτανησιος. πολυ πιθανον το dna μου να μην εχει περασει τουρκοκρατια.
Συν δυο Κορωνακια στο φορουμ που δεν το ηξερα....![]()
Την ιστορία της οικογένειας την γνωρίζουμε προφορικά - οπως μεταδίδεται απο γενιά σε γενια αιώνες πίσω οπως οι περισσότερες της περιοχής - η πρώτη αναφορά προγόνου σε εγγραφο είναι το 1618.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- Βινόσαυρος
πρωτεα κάνε λογαριασμό και τοποθετήσου
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
- Cecily Anne
Ωραιο νημα, δεν το εχω ψάξει ποτε, ουτε με ενδιέφερε να ρωτησω. Ξερω δλδ μεχρι 3 παππούδες πισω , αλλά οκ πως ξεκινάμε να ψαχνουμε ;
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
-
Nero
στο ληξιαρχείοCecily Anne έγραψε: 22 Σεπ 2018, 10:01 Ωραιο νημα, δεν το εχω ψάξει ποτε, ουτε με ενδιέφερε να ρωτησω. Ξερω δλδ μεχρι 3 παππούδες πισω , αλλά οκ πως ξεκινάμε να ψαχνουμε ;
- Cecily Anne
Α καταλαβα. Γαμα το. Θα ψαχνω και τον μπαμπα μου αν μπλέξω με τους συγκεκριμένους υπαλλήλους στο συγκεκριμένο δήμο.Nero έγραψε: 22 Σεπ 2018, 10:01στο ληξιαρχείοCecily Anne έγραψε: 22 Σεπ 2018, 10:01 Ωραιο νημα, δεν το εχω ψάξει ποτε, ουτε με ενδιέφερε να ρωτησω. Ξερω δλδ μεχρι 3 παππούδες πισω , αλλά οκ πως ξεκινάμε να ψαχνουμε ;
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Το επίθετο μου κρατάει απο τον 18-19 αιώνα (λίγο διαφορετικό), απο χωριό της αποσκιερής μάνης. Ο Νυφιάτης θα με διαφώτιζε περισσότερο.
Απο μάνα δε ξέρω πολλά μέχρι 2-3 παππούδες πίσω.
Απο μάνα δε ξέρω πολλά μέχρι 2-3 παππούδες πίσω.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Το 7.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
- wooded glade
Προσέξτε όμως ότι όσοι φέρουν παλιό Βυζαντινό επίθετο δεν σημαίνει ότι κατάγονται από το Βυζάντιο.
Τα Αλμπάνια που ονομάζοντο Σκιτζάρ-Σμιτζάρ και το άλλαξαν σε Βυζαντινό είναι ουκ ολίγα.
Τα Αλμπάνια που ονομάζοντο Σκιτζάρ-Σμιτζάρ και το άλλαξαν σε Βυζαντινό είναι ουκ ολίγα.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Nαι, ασεβαστος, σφαιρες κλπ....
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Όταν έμαθα ότι οι παππούδες μου ήταν κομμουνιστές απογοητεύτηκα τόσο πολύ που σταμάτησα να ψάχνω για στοιχεία παλαιοτέρων εποχών. Άκου κομμουνιστές παππούδες! Δηλαδή αν έψαχνα πιο πίσω τι θα έβρισκα; Ότι είμαι απόγονος του Νενέκου ή του Εφιάλτη;
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.
ΠιθανόταταΓάταρος έγραψε: 22 Σεπ 2018, 15:29 Όταν έμαθα ότι οι παππούδες μου ήταν κομμουνιστές απογοητεύτηκα τόσο πολύ που σταμάτησα να ψάχνω για στοιχεία παλαιοτέρων εποχών. Άκου κομμουνιστές παππούδες! Δηλαδή αν έψαχνα πιο πίσω τι θα έβρισκα; Ότι είμαι απόγονος του Νενέκου ή του Εφιάλτη;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Αν ξέρεις το τελευταίο πάντως σίγουρα ΔΕΝ λες Πύργο Ηλείας. Εκεί 3 γενιές πίσω βαριά 8 διαφορετικοί προγόνοι και πολλούς λέω.Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Σεπ 2018, 21:06 Πως ορίζεται το από που είσαι, δεν έχω καταλάβει. Δουλεύει μόνο αν όλοι οι πρόγονοι σου είναι από ακριβώς το ίδιο μέρος;
Διαφορετικά αν οι 16 πρόγονοι σου από 3 γενιές πίσω είναι από 16 διαφορετικά μέρη, εσύ ποιο λες;
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Εμένα είναι επιθετικός προσδιορισμός στην Ιλιάδα. Δεν γνωρίζω πόσο παλιά έγινε παρατσούκλι στην Πίνδο. 
We're on a mission from God 777
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 17 Απαντήσεις
- 479 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από λαθρολάγνο κουρκουμπίνι
-