!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η Γιαννάκου καταψηφίζει την Συνεπιμέλεια

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Re: Η Γιαννάκου καταψηφίζει την Συνεπιμέλεια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

ΓΑΛΗ έγραψε: 20 Μάιος 2021, 23:05
Lugozzi έγραψε: 20 Μάιος 2021, 22:40
Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Μάιος 2021, 22:37
Εγώ ούτε από τους άλλους ξέρω. Άμα τους πιστεύεις οκ. Εγώ υπερ της συνεπιμέλειας είμαι έτσι κι αλλιώς.
Οκ.

Επίσης ξέρω αυτούς που χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο.
Λιμενικος, τον χώρισε η γυναίκα του με το μωρό μηνών. Βλέπει το παιδί μια φορά το μήνα, θα πληρώνει διατροφή μέχρι τα 18.
Το ότι για κάποιες γυναίκες η διατροφή είναι κάτι σαν επάγγελμα ή καρριέρα, είναι γεγονός.

Αλλά υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις λιμενικών, που περισσότερο τους καίει πόσο πληρώνουν για το παιδί παρά πόσο το βλέπουν.

Το ιδανικό γι' αυτούς θα ήταν να το έβλεπαν όποτε γούσταραν, να έχουν άποψη για το πως πρέπει να μεγαλώνει και να μην πληρώνουν φράγκο.
Το ιδανικό θα ήταν να είχαν μόνο αυτοί το παιδί τους και να τους πληρωνε κι από πάνω τον έτερον ήμισυ :wink
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Σαλάμι αέρος-αέρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σαλάμι αέρος-αέρος »

Ό,τι νόμο και να βγάλουν σκατά θα είναι. Δεν λύνονται με τους νόμους τα προβλήματα.
Άβαταρ μέλους
aljawn
Phorum.gr user: aljawn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn »

alekhine έγραψε: 20 Μάιος 2021, 18:58
nikos p 2020 έγραψε: 20 Μάιος 2021, 17:28 Εγώ πιστεύω ότι το ν/σ είναι δώρο του Κούλη στους πλούσιους μπαμπάδες που έχουν θέματα με τις πρώην τους.
https://www.facebook.com/3anthia/posts/ ... 0704586488
Τι κ@υλα που ήταν η Τζίνα ρε γμτ...

Όσον αφορά το νομοσχέδιο, προσωπικά το θεωρώ βήμα προς την λάθος κατεύθυνση. Όχι για το θέμα του πατέρα που κακοποιεί ή της μάνας που εκβιάζει (το άρθρο 13 πάντως, όπως έχει διατυπωθεί δεν είναι και το καλύτερο) αλλά κυρίως γιατί αυξάνονται οι επαφές μεταξύ των δύο πρώην συζύγων (καθότι αυξάνεται ο χρόνος πρόσβασης του πατέρα) το οποίο στατιστικά θα οδηγήσει σε περισσότερες προστριβές και τελικά θα βλάψει το παιδί. Η όποια εμπειρία μου, μου έχει δείξει ότι σπανίως, ακόμα και στα συναινετικά, παράμενει καλό ή έστω πολιτισμένο κλίμα μεταξύ των γονέων.

Περαιτέρω δεν είμαι σίγουρος ότι το να μένει το παιδί σε δύο περιβάλλοντα είναι το καλύτερο και από παιδαγωγικής απόψεως.
My Life had stood, a Loaded Gun
Άβαταρ μέλους
esu

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από esu »

Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, αλλά σαν γενική κατεύθυνση εννοείται ότι είναι σωστό να έχουν ίδια αντιμετώπιση από τον νόμο και οι 2 γονείς, ανεξαρτήτως φύλου.

Αυτό το επιχείρημα με την στατιστική ότι συνήθως οι πατεράδες είναι οι "κακοί" γονείς, είναι τουλάχιστον γελοίο, δεν χρειάζεται καν αποδόμηση.

+1 ό,τι έχει πει η Cecile
Nandros έγραψε: 09 Ιουν 2024, 15:48 Αυτή την στιγμή το Ισραήλ μειώνει το πλήθος των ισλαμιστών. Κάτι καλό είναι αυτό.
.
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

Δε ξέρω τι μέρος του λόγου είναι αυτό το νομοσχέδιο αλλά έχει ενδιαφέρον πως παρουσιάζεται η ψήφιση του από το ΣΚΑΙ
https://www.skai.gr/news/greece/me-156- ... s-diarroes
Αναμενόμενες διαρροές γράφουν οι ξεφτίλες και η ΝΔ δεν είχε επιβάλλει κομματική πειθαρχία. Πραγματικά, έχουν καταντήσει
σαν αθλητικές φυλλάδες που χάνει η ομάδα που στηρίζουν και λένε «πως προσπάθησε αλλά στάθηκε άτυχη στις λεπτομέρειες».
Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi »

Πολλή φασαρία για το αυτονόητο δικαίωμα στην διαφωνία

Εικόνα
https://www.liberal.gr/apopsi/polli-fas ... nia/378807

Οι κυρίες Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη έχουν διατυπώσει συγκεκριμένες αντιρρήσεις :102: για το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια, και είναι λογικό :g030: , αν δεν γίνουν οι τροποποιήσεις που ζητούν, να το καταψηφίσουν εν όλω ή εν μέρει. Και ξέσπασε ξαφνικά αναταραχή.

Σενάρια συνωμοσίας, προσωπικές στρατηγικές και άλλες ευφάνταστες υποθέσεις για κάτι το τόσο απλό και σύνηθες σε ένα δημοκρατικό κόμμα. Η διαφωνία στην Νέα Δημοκρατία και σε όλα τα δημοκρατικώς οργανωμένα κόμματα είναι κατοχυρωμένη ιστορικά.

................. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος, κυβέρνησαν την χώρα μέσα από εσωκομματικές διαφωνίες, πολλές φορές έντονες.

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αμφισβητείται από κανένα. :g030: Ούτε οι πολιτικές επιλογές του ούτε το μοντέλο που επέλεξε για να κυβερνήσει. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα :g030: και νομίζω πως δεν φοβάται τίποτα.
...................
Και οι δύο κυρίες τεκμηρίωσαν τις διαφωνίες τους με επιχειρήματα, με τα οποία κάποιος μπορεί να διαφωνεί ή να συμφωνεί. Πάντως δεν μπορεί να τα αγνοήσει. Και κυρίως δεν μπορεί να ανιχνεύσει άλλα κίνητρα στη συμπεριφορά τους. :g030:

.....................
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

aljawn έγραψε: 20 Μάιος 2021, 23:28
nikos p 2020 έγραψε: 20 Μάιος 2021, 17:28 Εγώ πιστεύω ότι το ν/σ είναι δώρο του Κούλη στους πλούσιους μπαμπάδες που έχουν θέματα με τις πρώην τους.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο, προσωπικά το θεωρώ βήμα προς την λάθος κατεύθυνση. Όχι για το θέμα του πατέρα που κακοποιεί ή της μάνας που εκβιάζει (το άρθρο 13 πάντως, όπως έχει διατυπωθεί δεν είναι και το καλύτερο) αλλά κυρίως γιατί αυξάνονται οι επαφές μεταξύ των δύο πρώην συζύγων (καθότι αυξάνεται ο χρόνος πρόσβασης του πατέρα) το οποίο στατιστικά θα οδηγήσει σε περισσότερες προστριβές και τελικά θα βλάψει το παιδί. Η όποια εμπειρία μου, μου έχει δείξει ότι σπανίως, ακόμα και στα συναινετικά, παράμενει καλό ή έστω πολιτισμένο κλίμα μεταξύ των γονέων.

Περαιτέρω δεν είμαι σίγουρος ότι το να μένει το παιδί σε δύο περιβάλλοντα είναι το καλύτερο και από παιδαγωγικής απόψεως.
:goodpost:
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Τα επιχειρήματα ενάντια στην συνεπιμέλεια ακόμη δεν έχω καταλάβει ποια είναι. Ότι η μητέρα είναι ο ντεφάκτο καλός γονέας και αυτή πρέπει να έχει την επιμέλεια του παιδιού και ο πατέρας να είναι απλά γκεστ σταρ που πληρώνει;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 20 Μάιος 2021, 16:41
Philip Mortimer έγραψε: 20 Μάιος 2021, 13:17 Ως πατέρας αλλά και ως πατέρας κόρης που πιθανόν να κάνει τη δική της οικογένεια νομίζω πως το νομοσχέδιο είναι αρκετά προβληματικό.
Όλες οι πλευρές έχουν δίκιο. Και κακοποιητικοι πατεράδες υπάρχουν, και καργιες που χρησιμοποιούν τα παιδιά τους στερώντας τα απο τον πατέρα.
να μην ξεχναμε οτι υπαρχουν και κακοποιητικες μαναδες. οι αντρες ειναι συνηθως κακοποιητικοι προς τις γυναικες τους, και οι γυναικες προς τα παιδια.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

aljawn έγραψε: 20 Μάιος 2021, 23:28

Έτσι. Ο νόμος αυτός είναι δωράκι σε πλούσιους μπούληδες που δε θέλουν να πληρώνουν διατροφές
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

EKPLIKTIKOS έγραψε: 20 Μάιος 2021, 18:15
Maspoli έγραψε: 20 Μάιος 2021, 17:21
Θέλω να ελπίζω ότι δεν υπονοείτε κάποιοι ότι πρέπει να κρύψουμε το δάσος πίσω από το δέντρο δηλ. τις ίσες ευθύνες και δικαιώματα του κάθε γονέα πίσω από το ότι μπορεί να συμβεί κάποιος γονιός (είτε ο πατέρας, είτε η μάνα) να είναι εγκληματίας.
Ειμαι υπέρ του νομοσχεδίου με αστερίσκους/βελτιωσεις, αλλα δεν είναι ακριβώς ίδιες οι πιθανότητες ένας πατέρας και μια μητέρα να είναι βίαιοι, ειδικότερα ο ένας απέναντι στον άλλο. Συνήθως στην ενδοοικογενειακή βία το θύμα είναι η γυναίκα, και ο θύτης ο άντρας.
ναι αλλα οτα θυμα ειναι το παιδι, συνηθως θυτης ειναι η μανα και οχι ο πατερας.

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Ασέβαστος έγραψε: 21 Μάιος 2021, 08:27
EKPLIKTIKOS έγραψε: 20 Μάιος 2021, 16:41
Philip Mortimer έγραψε: 20 Μάιος 2021, 13:17 Ως πατέρας αλλά και ως πατέρας κόρης που πιθανόν να κάνει τη δική της οικογένεια νομίζω πως το νομοσχέδιο είναι αρκετά προβληματικό.
Όλες οι πλευρές έχουν δίκιο. Και κακοποιητικοι πατεράδες υπάρχουν, και καργιες που χρησιμοποιούν τα παιδιά τους στερώντας τα απο τον πατέρα.
να μην ξεχναμε οτι υπαρχουν και κακοποιητικες μαναδες. οι αντρες ειναι συνηθως κακοποιητικοι προς τις γυναικες τους, και οι γυναικες προς τα παιδια.
Αν η μητέρα είναι κακοποιητική υπάρχει το δικαστήριο να το κρίνει και να της πάρει την επιμέλεια. Δεν είναι επιχείρημα υπέρ της υποχρεωτικής συνεπιμέλειας
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

esu έγραψε: 20 Μάιος 2021, 23:51 Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, αλλά σαν γενική κατεύθυνση εννοείται ότι είναι σωστό να έχουν ίδια αντιμετώπιση από τον νόμο και οι 2 γονείς, ανεξαρτήτως φύλου.
Ο νόμος μέχρι τώρα έβαζε πάνω από όλα τα δικαιώματα του παιδιού. Αυτό τώρα άλλαξε και μπαίνουν στην κορυφή τα δικαιώματα των γονέων
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Υδράργυρος έγραψε: 20 Μάιος 2021, 19:03 Καλα κανει η γιαννακου. Απο τα λιγα εντιμα στελεχη
Ειμαι εναντια στην υποχρεωτικη συνεπιμελεια. Δε μπορει τα παιδια να γινονται μπαλακι. Τα δικαιωματα των παιδιων υπερισχυουν αυτων του πατερα. Οταν κανεις παιδια ξερεις οτι σε περιπτωση διαζυγιου θα αποξενωθεις απο αυτα. Βαζεις πλωρη για αλλα. Τα λαθη πληρωνονται
γω οταν εκανα παιδι θεωρησα δεδομενο οτι δεν θα αποξενωθω για κανενα λογο.

τα οποια λαθη μου να τα πληρωσω, αλλα το παιδι δεν εχει κανει λαθη για να πληρωσει, με το να χασει επαφη με τον πατερα του.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Υδράργυρος έγραψε: 20 Μάιος 2021, 19:16
Cecily Anne έγραψε: 20 Μάιος 2021, 19:10
Υδράργυρος έγραψε: 20 Μάιος 2021, 19:03 Καλα κανει η γιαννακου. Απο τα λιγα εντιμα στελεχη
Ειμαι εναντια στην υποχρεωτικη συνεπιμελεια. Δε μπορει τα παιδια να γινονται μπαλακι. Τα δικαιωματα των παιδιων υπερισχυουν αυτων του πατερα. Οταν κανεις παιδια ξερεις οτι σε περιπτωση διαζυγιου θα αποξενωθεις απο αυτα. Βαζεις πλωρη για αλλα. Τα λαθη πληρωνονται
Αν δεν έχεις διάθεση να μεγαλώνεις παιδιά και θες να αποξενωθείς, μπορείς να παραιτηθείς της συνεπιμέλειας όμορφα, γρήγορα κι ωραία. Δεν σε υποχρεώνει σώνει και ντε, αν δε θες.
Τα παιδια πρεπει να εχουν ενα σπιτι, ενα προτυπο αναφορας. Καλυτερα να ζουν με τον ενα γονεα. Δε μπορει ολα τους τα παιδικα χρονια να τα περασουν με ενα σακιδιο στην πλατη. Σπιτι τους να ειναι το σακιδιο τους.
Αυτο ειναι το συμφερον τους, αυτο ειναι το δικαιωμα τους, το οποιο υπερισχυει του δικαιωματος του πατερα.
Οσο και να εχεις διαθεση να μεγαλωσεις παιδια, το ξερεις απο την αρχη αυτο. Αμα κατι στραβωσει θα πληρωσεις τη λαθος επιλογη σου
ενταξει τοτε. να μενουν με τον πατερα :102:

Απάντηση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”