Το έχει τραγουδήσει κι ο Καζαντζίδης...
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Monitor(s)
Re: Monitor(s)
Παιδια για τις βαριες δουλειες εχω ενα μακ και κανω τη δουλεια μου.
Αυτο το PC το πηρα πριν κανα μηνα (πολυ φθηνα) γιατι χρειαζομαι windows για 1-2 προγραμματα που χρησιμοποιω πολυ και μεχρι προτινος τα ετρεχα με parallels στο μακ. Οποτε δε ψαχνομαι για καινουργιο πισι για την ωρα.
Επισης, δεν ειναι θεμα αλλαγης μονο του motherboard. Θα πρεπει να αλλαξω και PSU και επειδη σε αυτα τα HP το PSU ειναι "embedded", θα χρειαστω external. Κτλ, κτλ... οποτε το ξεχναμε
Θα επιστρεψω με περισσοτερες ερωτησεις για GPUs αλλα για την ωρα...
Το πισι εχει ενα display port και ενα VGA. Μπορω να χρησιμοποιησω και τα δυο ταυτοχρονοα μεχρι να πεσουν οι τιμες σε GPUs? Επισης, θα ειναι ενα καλο crash test ετσι ωστε να δω αν οντως χρειαζομαι αλλο GPU για τις αναγκες μου.
FWIW, Το chipset ειναι Intel Q67 Express και το onboard GPU ειναι Intel HD Graphics 2000. Απ'οτι κοιταξα λιγο μερικοι λενε οτι αυτο το GPU υποστηριζει dual monitors αλλα καπου διαβασα οτι εξαρταται και απο το bios (?)
Αυτο το PC το πηρα πριν κανα μηνα (πολυ φθηνα) γιατι χρειαζομαι windows για 1-2 προγραμματα που χρησιμοποιω πολυ και μεχρι προτινος τα ετρεχα με parallels στο μακ. Οποτε δε ψαχνομαι για καινουργιο πισι για την ωρα.
Επισης, δεν ειναι θεμα αλλαγης μονο του motherboard. Θα πρεπει να αλλαξω και PSU και επειδη σε αυτα τα HP το PSU ειναι "embedded", θα χρειαστω external. Κτλ, κτλ... οποτε το ξεχναμε
Θα επιστρεψω με περισσοτερες ερωτησεις για GPUs αλλα για την ωρα...
Το πισι εχει ενα display port και ενα VGA. Μπορω να χρησιμοποιησω και τα δυο ταυτοχρονοα μεχρι να πεσουν οι τιμες σε GPUs? Επισης, θα ειναι ενα καλο crash test ετσι ωστε να δω αν οντως χρειαζομαι αλλο GPU για τις αναγκες μου.
FWIW, Το chipset ειναι Intel Q67 Express και το onboard GPU ειναι Intel HD Graphics 2000. Απ'οτι κοιταξα λιγο μερικοι λενε οτι αυτο το GPU υποστηριζει dual monitors αλλα καπου διαβασα οτι εξαρταται και απο το bios (?)
- Jack Shephard
- Phorum.gr user: Jack Shephard
Λίγο που κοίταξα δε μπόρεσα να βρω τι αναλύσεις μπορεί να σηκώσει με δύο monitors η HD 2000.
Έτοιμο δεν ήταν το σύστημα; Για να έρχεται με δύο εισόδους πάει να πει ότι μπορεί να υποστηρίξει multimonitor setup. Και μιας και μιλάμε για κάρτα του 2011 θεωρώ ότι θα υποστηρίξει full hd και στις δύο.
Αλλά αυτά είναι υπόθεση.
Πήγες κι εσύ και πήρες αυτή την αρχαιολογία. Να μας ρώταγες εδώ θα σου έλεγα να πάρεις ένα mini pc με 150€-160€ κάθε τόσο προσφορά στο Amazon. Tα πάντα όλα με j4125 ή n4100/n4120, 8GB μνήμη και 256 SSD, δε θα είχες να σκέφτεσαι τέτοια θέματα.
Έτοιμο δεν ήταν το σύστημα; Για να έρχεται με δύο εισόδους πάει να πει ότι μπορεί να υποστηρίξει multimonitor setup. Και μιας και μιλάμε για κάρτα του 2011 θεωρώ ότι θα υποστηρίξει full hd και στις δύο.
Αλλά αυτά είναι υπόθεση.
Πήγες κι εσύ και πήρες αυτή την αρχαιολογία. Να μας ρώταγες εδώ θα σου έλεγα να πάρεις ένα mini pc με 150€-160€ κάθε τόσο προσφορά στο Amazon. Tα πάντα όλα με j4125 ή n4100/n4120, 8GB μνήμη και 256 SSD, δε θα είχες να σκέφτεσαι τέτοια θέματα.
Δεν θα έχεις θέμα με τις θύρες, παίρνεις μετατροπέα vga to hdmi ή vga to dp αν η δεύτερη οθόνη δεν έχει vga.
Αυτο θα κανω μαλλον εφοσον δεν υπαρχει λογος να βιαστω με το gpu.
Το πισι εχει 8gb ram και 7200rpm HD οποτε θα δω αν χρειαζομαι 16/32 ραμ και ssd. Το θεμα ειναι οτι δε θελω να αρχισω να ριχνω πολυ χρημα σε τοσο παλιο μηχανημα.
Το πισι εχει 8gb ram και 7200rpm HD οποτε θα δω αν χρειαζομαι 16/32 ραμ και ssd. Το θεμα ειναι οτι δε θελω να αρχισω να ριχνω πολυ χρημα σε τοσο παλιο μηχανημα.
Παραπάνω μνήμη δε νομίζω να χρειαστεί αν δεν κάνεις multitasking, ssd όμως θα άξιζε να προσθέσεις. Για τα λεφτά που δίνεις, κερδίζεις πολλή ταχύτητα.
Άσε δε που οι παλιότερες γενιές μνήμης παραμένουν αδικαιολόγητα ακριβές.
Άσε δε που οι παλιότερες γενιές μνήμης παραμένουν αδικαιολόγητα ακριβές.
Ναι ρε γμτ. Ψαχνω για ddr3 και βλεπω απιστευτες τιμες για αυτο που ειναι.1451 έγραψε: 15 Ιαν 2021, 21:06 Άσε δε που οι παλιότερες γενιές μνήμης παραμένουν αδικαιολόγητα ακριβές.
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
αν έχει κανείς υπόψιν καμιά δοκιμασμένη οθόνη πάνω από 27" με τουλάχιστον 2560 x 1440 ανάλυση
και χαρακτηριστικά για τα μάτια όπως μειωμένο μπλε φως και περιορισμό του flickering και αυτόματη προσαρμογή φωτεινότητας
ας πει
Μόνο Asus και BenQ βλέπω να έχουν τέτοια χαρακτηριστικά εκτός από Εizo
Το πλε το αφαιρείς και με σόφτγουερ, γιατί τόσο μίσος για το πλε;dna replication έγραψε: 18 Ιαν 2021, 13:18αν έχει κανείς υπόψιν καμιά δοκιμασμένη οθόνη πάνω από 27" με τουλάχιστον 2560 x 1440 ανάλυση
και χαρακτηριστικά για τα μάτια όπως μειωμένο μπλε φως και περιορισμό του flickering και αυτόματη προσαρμογή φωτεινότητας
ας πει
Μόνο Asus και BenQ βλέπω να έχουν τέτοια χαρακτηριστικά εκτός από Εizo
Έχουν βγει και συνεχίζουν να βγαίνουν άπειρα μοντέλα, χαμούλης γίνεται, για τα μάτια που λες οι πιο θελκτικές για τα μάτια είναι οι oled κατά την μη ταπεινή μου γνώμη, δε ξέρω πόσα κομπιούτερ μόνιτορ φοράνε oled, συνήθως στα πάνελ με ενσωματωμένο δέκτη τα βάζουν (τηλιοράσεις).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
δεν έχει να κάνει με την πηγή του φωτός και τη χρωματική απόδοση, με το αναβόσβημα έχει να κάνει
το flickering εμένα τουλάχιστον με ενοχλεί πολύ. Με εκνευρίζουν και με κουράζουν ακόμα και κάποιοι φθηνοί led λαμπτήρες που βγάζουν ένα περίεργο κουραστικό και αρρωστημένο φως.
Ο enaon κάποτε νομίζω είχε εξηγήσει οτι έχουν φθηνό κύκλωμα που ελέχει το pwm ?
το μπλέ είναι επίσης πρόβλημα, χρησιμοποιώ και το πρόγραμμα flux αλλά ορισμένες οθόνες έχουν επιπλέον προστασία και κόβουν π.χ. το μπλέ στα κείμενα
εδώ τα εξηγάνε
https://www.eizo.lt/knowledge/workstati ... yes-alert/
https://www.asus.com/Displays-Desktops/ ... /Eye-Care/
https://www.benq.com/en-ap/monitor/styl ... 706pq.html
το flickering εμένα τουλάχιστον με ενοχλεί πολύ. Με εκνευρίζουν και με κουράζουν ακόμα και κάποιοι φθηνοί led λαμπτήρες που βγάζουν ένα περίεργο κουραστικό και αρρωστημένο φως.
το μπλέ είναι επίσης πρόβλημα, χρησιμοποιώ και το πρόγραμμα flux αλλά ορισμένες οθόνες έχουν επιπλέον προστασία και κόβουν π.χ. το μπλέ στα κείμενα
εδώ τα εξηγάνε
- Jack Shephard
Δε ξέρω τι ώρα θα το δεις, τώρα που την ποστάρω πάντως είναι στα 97€ + μεταφορικά: amazon.it/dp/B08NH238L8/
Σπαρτιατική αλλά borderless. Έχει μία HDMI και μία VGA.
edit: άκυρο. Το αφήνω το post αλλά δε κάνει για εσένα. Δεν έχει VESA. Άμα δω το άλλο της μοντέλο σε προσφορά θα σου πω.
Ευχαριστω. Δεν εχω καταφερει να αγορασω ακομα. Ελπιζω να προλαβω μεσα στην επομενη εβδομαδα.Jack Shephard έγραψε: 27 Ιαν 2021, 09:01Δε ξέρω τι ώρα θα το δεις, τώρα που την ποστάρω πάντως είναι στα 97€ + μεταφορικά: amazon.it/dp/B08NH238L8/
Σπαρτιατική αλλά borderless. Έχει μία HDMI και μία VGA.
edit: άκυρο. Το αφήνω το post αλλά δε κάνει για εσένα. Δεν έχει VESA. Άμα δω το άλλο της μοντέλο σε προσφορά θα σου πω.
Εδω που ειμαι εχω βρει τη Philips 246E9QJAB με 120 ευρω συνολο (free shiping) οποτε ειναι πανω κατω τα ιδια με την xiomi που προτεινες. Ποια νομιζεις οτι ειναι καλυτερη?
Επισης, γνωριζουμε κατι για την Benq GW2480? Ειναι και αυτη στα ιδια λεφτα.
EDIT: Εριξα μια γρηγορη ματια στα specs και ειναι τα ιδια. Εκτος κι αν μου ξεφυγε κατι. Το μονο που αλλαζει ειναι οτι η Benq ειναι λιγο πιο μεγαλη/βαρια, εχει μεγαλυτερο power consumption και 100χ100 vesa.
Το θεμα ειναι οτι ολες αυτες οι εταιρειες φτιαχνουν τα μονιτορς στα ιδια ακριβως εργοστασια και απλα μετα κανουν το branding
- omg kai 3 lol
dna replication έγραψε: 18 Ιαν 2021, 15:11 δεν έχει να κάνει με την πηγή του φωτός και τη χρωματική απόδοση, με το αναβόσβημα έχει να κάνει
εδώ τα εξηγάνε
δε χρειαζεται να χρησιμοποιεις πλεον το flux κανει ακριβως το ιδιο πραγμα το night light στα Windows 10
και ναι το να αφαιρεις το μπλε και να χαμηλωνεις λιγο και το brightness εχει τεραστια διαφορα στη κουραση των ματιων ειδικα οταν εισαι μπροστα σε μια οθονη ενα 10ωρο τη μερα
εγω προσωπικα που ειμαι απεναντι σε μια 43αρα 4k εχω δει τεραστια διαφορα και φυσικα εχω ενεργοποιησει αντιστοιχα το night shift και στο iphone-ipad ολο το 24ωρο
- Jack Shephard
Η Phillips έχει πολύ καλύτερη χρωματική πιστότητα. Μεταξύ των δύο είναι καλύτερη. Και σαφώς πιο μοντέρνα σε εμφάνιση.ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 27 Ιαν 2021, 10:08 EDIT: Εριξα μια γρηγορη ματια στα specs και ειναι τα ιδια. Εκτος κι αν μου ξεφυγε κατι. Το μονο που αλλαζει ειναι οτι η Benq ειναι λιγο πιο μεγαλη/βαρια, εχει μεγαλυτερο power consumption και 100χ100 vesa.
Το θεμα ειναι οτι ολες αυτες οι εταιρειες φτιαχνουν τα μονιτορς στα ιδια ακριβως εργοστασια και απλα μετα κανουν το branding![]()
Το panel της Benq είναι AH-IPS, τυπικά είναι καλύτερο. Στην πραγματικότητα σε αυτό το εύρος τιμής όχι.
Ναι, στα ίδια εργοστάσια τις φτιάχνουν αλλά δε σημαίνει ότι είναι ίδιες οθόνες. Υπάρχουν διάφορες ποιότητες που έχει το εργοστάσιο σε panels και διάφορα customizations που προσφέρει και ο κάθε κατασκευαστής κάνει τις επιλογές του.
Jack Shephard έγραψε: 27 Ιαν 2021, 10:33Η Phillips έχει πολύ καλύτερη χρωματική πιστότητα. Μεταξύ των δύο είναι καλύτερη. Και σαφώς πιο μοντέρνα σε εμφάνιση.ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 27 Ιαν 2021, 10:08 EDIT: Εριξα μια γρηγορη ματια στα specs και ειναι τα ιδια. Εκτος κι αν μου ξεφυγε κατι. Το μονο που αλλαζει ειναι οτι η Benq ειναι λιγο πιο μεγαλη/βαρια, εχει μεγαλυτερο power consumption και 100χ100 vesa.
Το θεμα ειναι οτι ολες αυτες οι εταιρειες φτιαχνουν τα μονιτορς στα ιδια ακριβως εργοστασια και απλα μετα κανουν το branding![]()
Το panel της Benq είναι AH-IPS, τυπικά είναι καλύτερο. Στην πραγματικότητα σε αυτό το εύρος τιμής όχι.
Ναι, στα ίδια εργοστάσια τις φτιάχνουν αλλά δε σημαίνει ότι είναι ίδιες οθόνες. Υπάρχουν διάφορες ποιότητες που έχει το εργοστάσιο σε panels και διάφορα customizations που προσφέρει και ο κάθε κατασκευαστής κάνει τις επιλογές του.
OK οποτε καλυτερα ας παραμεινω στις phillips που ειχα αποφασισει να παρω and move on with my life...