!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Έχουν θράσος στο ΚΚΕ

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
elchav

Re: Έχουν θράσος στο ΚΚΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav »

Aρα, καλός μαλάκας είσαι
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

Yannis έγραψε: 23 Αύγ 2020, 16:26
Golden Age έγραψε: 23 Αύγ 2020, 16:08
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 22 Αύγ 2020, 18:20
Όταν πας σε εκδηλώσεις μίσους περί "συμμοριτες" που μέχρι στιγμής πήγαιναν ναζιδια και χουντεοι, ακροδεξιός είσαι. Αν ήσουν φιλελεύθερος, θα μιλούσες για την αναίτια σφαγή των ελληνων από καταστροφικους ιδεολογικούς διχασμους. Έτσι κι αλλιώς ο εμφύλιος δεν είχε ουδεμία μαζική λαϊκή συμμετοχή όπως το ΕΑΜ, απλά ήταν υπόθεση δύο φανατικών πολιτικών ομάδων.
Η κυβέρνηση που ήταν νικήτρια ήταν ακροδεξιά; Ο τροτσκιστής Δημήτρης Γιωτόπουλος που είχε συγχαρεί τον ελληνικό στρατό για τη νίκη, ήταν ακροδεξιός;

Και όχι, στον εμφύλιο δεν ήταν "2 ομάδες". Απο τη μία πλευρά ήταν η οργανωμένη πολιτεία που αντιμετώπιζε μια ένοπλη εσωτερική επίθεση.
Ποια ηταν η οργανωμενη πολιτεια;

Οι αοπλοι νεκροι σε διαδηλωση στην αθηνα;
Ο στρατηγος σκομπι με τα τανκς
Ο γερμανο αγγλο μοναρχης βασιλιας με τη κυβερνηση του καιρου;
Ο αμερικανικος στολος και αεροπορια;
Η μη καθαιρεση ταγματασφαλυτων προδωτων και πολιτειας ναζιστικης συνεργασιας;
Η λευκη τρομοκρατια; και οι θανατοι μεχρι την αρχη των συγκρουσεων

Για να μη παμε πισω με βασιλια μεταξαδες και κυρηξη παρανομιας περιθοριοποιηση κομμουνιστων και σοβιετικης ιδεολογιας
Κάπου μπερδεύεις τα Δεκεμβριανά με το '46. Αλλά μπορούμε να μιλήσουμε και για αυτό.

Αυτοί που περιφρονείς τόσο ήταν η κυβέρνηση της νίκης, η κυβέρνηση της εθνικής αντιστάσεως, στην οποία υπαγόντουσαν και οι εγχώριες αντιστασιακές οργανώσεις. Ήταν η αναγνωρισμένη κυβέρνηση απο όλους τους τους συμμάχους (και τους; Σοβιετικούς), όπως συνέβαινε με όλες τις εξόριστες κυβερνήσεις σε όλη σχεδόν την Ευρώπη εκείνης της εποχής. Ήταν η νόμιμη συνέχεια του ελληνικού κράτους.

Ο αμερικανικός στόλος και αεροπορία δεν είχαν καμμία απολύτως σχέση με τον εμφύλιο. Τις δυνάμεις του ΔΣΕ και τις ξένες στρατιωτικές μονάδες που είχανε στείλει η Γιουγκοσλαβία, η Αλβανία και η Βουλγαρία προς ενίσχυση του τελευταίου, τις αντιμετώπισε και τις νίκησε ο Ελληνικός Στρατός, μόνος του. Επρόκειτο για μια νίκη της ελληνικής πολιτείας έναντι μιας ένοπλης απόπειρας πραξικοπήματος, συνεπικουρούμςνη απο ξένα κράτη. Ο αμερικανικός στόλος και αεροπορία ήλθαν μετά, ήταν μια συμμαχική υπόθεση της ψυχροπολεμικής εποχής.Εσύ μπορεί να προτιμούσες τον Σοβιετικό. Γούστα είναι αυτά.

Για ποια μη καθαίρεση μιλάς; Η κατοχική κυβέρνηση, όχι μόνο καθαιρέθηκε, αλλά δικάστηκε και καταδικάστηκε. Τα Τάγματα Ασφαλείας απο τί ακριβώς να καθαιρεθούν; Απο ποια θέση; Και να σου πω και κάτι; Το ότι μπορείς και πας και ψηφίζεις ελεύθερα, το χρωστάς στα Τάγματα Ασφαλείας. Αυτοί έσωσαν τη δημοκρατία. Έσωσαν την Ελλάδα απο την απόπειρα επιβολής μιας ραδιούργου κομμουνστικής μονοκομματικής δικτατορίας.

Η δε λευκή τροπμοκρατία δεν ήταν "μόνη της' στην εποχή της. Την ίδια εποχή δρούσε το ατνάρτικο του Βελουχιώτη (αντίθετα βέβαια απο το ΚΚΕ, αλλά δράση υπήρχε), ενώ στη συνέχεια δημιουργήθηκαν τοπικές ανταρτοομάδες του ΚΚΕ (για "προοδευτικό πέρασμα στον εμφύλιο", όπως είχε υπαγορεύσει ο Ντιμιτρόφ στο Ζαχαριάδη) με κορύφωση μερικούς μήνες μετά την επίθεση στο σταθμό χωροφυλακής του Λιτοχώρου.

Κι όσο για το Μεταξά (ένας ήταν, όχι πολλοί, καθότι σπανίζουν τόσο σπουδαίες προσπωικότητες), η εθνευεργέτιδα κυβέρνησή του, έσωσε την Ελλάδα απο πολλά δεινά, μέχρι και σήμερα. Μεταξύ άλλων, έσωσε την Ελλάδα απο την επιβολή σκληρής σταλινικής δικτατορίας. Νια, ο Μεταξάς κύρηξε παράνομους και περιθωριοποίησε κάποιους επίδοξους πραξικοπηματίες, οι οποίοι θα επέβαλλαν στην Ελλάδα μια πολύ σκληρή δικτατορία, που όμοιά της δεν θα 'χε ξαναϋπάρξει. Ο Μεταξάς ήταν φάρος ελευθερίας. Όμως αυτό δεν αφορά τις κυβερνήσεις του '46 - '49.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Golden Age την 23 Αύγ 2020, 17:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Belisarius
Phorum.gr user: Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius »

BlastFromThePast έγραψε: 23 Αύγ 2020, 16:29
elchav έγραψε: 23 Αύγ 2020, 16:29
Yannis έγραψε: 23 Αύγ 2020, 16:26 Ποια ηταν η οργανωμενη πολιτεια;
αυτοί που έτρεχαν τον παππού σου στα βουνά
Στο Μελιγαλά όμως ο δικός σου παππούς καλοπέρασε. :D
Αυτό που όλη την ώρα λέτε για το Μελιγαλά ενώ οι δικοί σας έγιναν κάρβουνο από τις ναπάλμ αλλά και συμβατικά έφαγαν τόση σφαίρα και όλμο ώστε έχασαν το πόλεμο (που ήταν και όλο το point), είναι λίγο γελοίο.

Δηλαδή είναι σαν να σου πέφτει το σαπούνι στις φυλακές και ενώ τρως τον βιασμό να θυμάσαι και να περηφανεύεσαι χρόνια μετά ότι τους έκλασες τα @@. Σοβαρευτείτε.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Belisarius έγραψε: 23 Αύγ 2020, 16:55
elchav έγραψε: 23 Αύγ 2020, 16:29

αυτοί που έτρεχαν τον παππού σου στα βουνά
Αυτό που όλη την ώρα λέτε για το Μελιγαλά ενώ οι δικοί σας έγιναν κάρβουνο από τις ναπάλμ αλλά και συμβατικά έφαγαν τόση σφαίρα και όλμο ώστε έχασαν το πόλεμο (που ήταν και όλο το point), είναι λίγο γελοίο.

Δηλαδή είναι σαν να σου πέφτει το σαπούνι στις φυλακές και ενώ τρως τον βιασμό να θυμάσαι και να περηφανεύεσαι χρόνια μετά ότι τους έκλασες τα @@. Σοβαρευτείτε.
Ρίξατε εσείς ναπάλμ; Που τις βρήκατε;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Άμα καμαρώνετε να το πείτε και στα παιδιά σας. ότι είστε ρουφιάνοι υπέρ των ξένων κι ότι καλώς η Ελλάδα καταστράφηκε και καλώς τους πληρώνουμε ακόμα τους ξένους. Αξία ζωής.
Άβαταρ μέλους
Belisarius

Χαοτικός έγραψε: 23 Αύγ 2020, 16:58

Μου είναι αδιάφορο, αν είχε και έριξε ο στρατός, οι Άγγλοι ή οι εξωγήινοι ακριβώς όπως σήμερα μου είναι αδιάφορο αν ο ελληνικός στόλος μπει στο ναύσταθμο και ο γαλλικός βυθίσει τον τουρκικό. Μετά καταλαβαίνεις τι σημασία θα έχουν τα κλαψουρίσματα των Τούρκων ότι δεν τους βυθίσαμε εμείς αλλά με ξένα @@ κάνουμε τους μάγκες και λοιπές γραφικότητες.
Άβαταρ μέλους
Belisarius

Χαοτικός έγραψε: 23 Αύγ 2020, 17:03 Άμα καμαρώνετε να το πείτε και στα παιδιά σας. ότι είστε ρουφιάνοι υπέρ των ξένων κι ότι καλώς η Ελλάδα καταστράφηκε και καλώς τους πληρώνουμε ακόμα τους ξένους. Αξία ζωής.
Δε καμαρώνουμε, ρε φίλε, στ @@ μας ο εμφύλιος. Γράφουμε μόνο για να σας κάνουμε πλάκα.
70 χρόνια πριν ήταν κάποια στιγμή πρέπει να το ξεπεράσετε.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Belisarius έγραψε: 23 Αύγ 2020, 17:06
Χαοτικός έγραψε: 23 Αύγ 2020, 17:03 Άμα καμαρώνετε να το πείτε και στα παιδιά σας. ότι είστε ρουφιάνοι υπέρ των ξένων κι ότι καλώς η Ελλάδα καταστράφηκε και καλώς τους πληρώνουμε ακόμα τους ξένους. Αξία ζωής.
Δε καμαρώνουμε, ρε φίλε, στ @@ μας ο εμφύλιος. Γράφουμε μόνο για να σας κάνουμε πλάκα.
70 χρόνια πριν ήταν κάποια στιγμή πρέπει να το ξεπεράσετε.
Όχι. Συνεχίζετε το μίσος που σας μεγάλωσαν. Προδοτικό μίσος. Δοσιλογικό. Εγώ δεν έχω να ξεπεράσω κάτι. Ξέρω ότι ζω στην ίδια συνθήκη. Υποτέλεια από τους ξένους. Εσύ ονόμασε το αλλιώς αν θες. Πες το Πολυξένη.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Belisarius έγραψε: 23 Αύγ 2020, 17:04
Χαοτικός έγραψε: 23 Αύγ 2020, 16:58

Μου είναι αδιάφορο, αν είχε και έριξε ο στρατός, οι Άγγλοι ή οι εξωγήινοι ακριβώς όπως σήμερα μου είναι αδιάφορο αν ο ελληνικός στόλος μπει στο ναύσταθμο και ο γαλλικός βυθίσει τον τουρκικό. Μετά καταλαβαίνεις τι σημασία θα έχουν τα κλαψουρίσματα των Τούρκων ότι δεν τους βυθίσαμε εμείς αλλά με ξένα @@ κάνουμε τους μάγκες και λοιπές γραφικότητες.
Με τόσο μυαλό, να θυμηθώ να σου στείλω ασκήσεις συνδυαστικής σκέψης. Και που σαι, οι ρουφιάνοι με την κουκούλα δεν ψηφίζανε αριστερά. Δεξιά ψηφίζανε κι αυτοί και οι απόγονοί τους.
Άβαταρ μέλους
Belisarius

Χαοτικός έγραψε: 23 Αύγ 2020, 17:11 Όχι. Συνεχίζετε το μίσος που σας μεγάλωσαν. Προδοτικό μίσος. Δοσιλογικό. Εγώ δεν έχω να ξεπεράσω κάτι. Ξέρω ότι ζω στην ίδια συνθήκη. Υποτέλεια από τους ξένους. Εσύ ονόμασε το αλλιώς αν θες. Πες το Πολυξένη.
Αριστεροί ήταν οι δικοί μου φιλαράκο.
Απλά δεν ήταν κολλημένοι.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Belisarius έγραψε: 23 Αύγ 2020, 17:15
Χαοτικός έγραψε: 23 Αύγ 2020, 17:11 Όχι. Συνεχίζετε το μίσος που σας μεγάλωσαν. Προδοτικό μίσος. Δοσιλογικό. Εγώ δεν έχω να ξεπεράσω κάτι. Ξέρω ότι ζω στην ίδια συνθήκη. Υποτέλεια από τους ξένους. Εσύ ονόμασε το αλλιώς αν θες. Πες το Πολυξένη.
Αριστεροί ήταν οι δικοί μου φιλαράκο.
Απλά δεν ήταν κολλημένοι.
Στ αρχίδια μου εσύ ρε φίλε. Την είδες τώρα ότι ψάχνω πως θα σου την πω προσωπικά εσένα; Γενικά μιλάω για την εποχή.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης »

Golden Age έγραψε: 23 Αύγ 2020, 16:08
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 22 Αύγ 2020, 18:20
Belisarius έγραψε: 22 Αύγ 2020, 18:06
:str8jack:
Όταν πας σε εκδηλώσεις μίσους περί "συμμοριτες" που μέχρι στιγμής πήγαιναν ναζιδια και χουντεοι, ακροδεξιός είσαι. Αν ήσουν φιλελεύθερος, θα μιλούσες για την αναίτια σφαγή των ελληνων από καταστροφικους ιδεολογικούς διχασμους. Έτσι κι αλλιώς ο εμφύλιος δεν είχε ουδεμία μαζική λαϊκή συμμετοχή όπως το ΕΑΜ, απλά ήταν υπόθεση δύο φανατικών πολιτικών ομάδων.
Η κυβέρνηση που ήταν νικήτρια ήταν ακροδεξιά; Ο τροτσκιστής Δημήτρης Γιωτόπουλος που είχε συγχαρεί τον ελληνικό στρατό για τη νίκη, ήταν ακροδεξιός;

Και όχι, στον εμφύλιο δεν ήταν "2 ομάδες". Απο τη μία πλευρά ήταν η οργανωμένη πολιτεία που αντιμετώπιζε μια ένοπλη εσωτερική επίθεση.
Τα ίδια λένε και οι κεμαλιστες γι αυτό σφαζανε μειονότητες και ακόμα η οργανωμένη πολιτεία μακελευει τους κουρδους, η το οργανωμένο κράτος του Ισραήλ κάνει τις δικές του σφαγές, η τα οργανωμένα κομμουνίστρα κράτη πυροβολουσαν τα πλήθη, κανείς δεν νοιάζεται για τέτοιου είδους κενές γελοίες εξουσιολαγνες ρητορικές. Η ουσία ενδιαφέρει.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Άβαταρ μέλους
Belisarius

Χαοτικός έγραψε: 23 Αύγ 2020, 17:17 Στ αρχίδια μου εσύ ρε φίλε. Την είδες τώρα ότι ψάχνω πως θα σου την πω προσωπικά εσένα; Γενικά μιλάω για την εποχή.
Δεν είπα ότι μου τη λες προσωπικά. Απλά δεν στέκει να τα χώνω "σε εσάς τους δεξιούς" και να είναι "στ @@ μου ότι είσαι αριστερός" επειδή "μιλάω γενικά".
Άβαταρ μέλους
elchav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav »

Χαοτικός έγραψε: 23 Αύγ 2020, 17:14 Με τόσο μυαλό, να θυμηθώ να σου στείλω ασκήσεις συνδυαστικής σκέψης. Και που σαι, οι ρουφιάνοι με την κουκούλα δεν ψηφίζανε αριστερά. Δεξιά ψηφίζανε κι αυτοί και οι απόγονοί τους.
σκάσε και ρούφα

να ανάβεις κεριά στο δεξιό Καραμανλή που σε άλλη περίπτωση θα σε φώναζαν στο τμήμα "δια υπόθεσιν σου" (ίσως έτσι να είχες γίνει άνθρωπος βέβαια αλλά δε θα μάθουμε ποτέ...)
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”