!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Έχουν θράσος στο ΚΚΕ
- Golden Age
Re: Έχουν θράσος στο ΚΚΕ
Κάπου μπερδεύεις τα Δεκεμβριανά με το '46. Αλλά μπορούμε να μιλήσουμε και για αυτό.Yannis έγραψε: 23 Αύγ 2020, 16:26Ποια ηταν η οργανωμενη πολιτεια;Golden Age έγραψε: 23 Αύγ 2020, 16:08Η κυβέρνηση που ήταν νικήτρια ήταν ακροδεξιά; Ο τροτσκιστής Δημήτρης Γιωτόπουλος που είχε συγχαρεί τον ελληνικό στρατό για τη νίκη, ήταν ακροδεξιός;Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 22 Αύγ 2020, 18:20
Όταν πας σε εκδηλώσεις μίσους περί "συμμοριτες" που μέχρι στιγμής πήγαιναν ναζιδια και χουντεοι, ακροδεξιός είσαι. Αν ήσουν φιλελεύθερος, θα μιλούσες για την αναίτια σφαγή των ελληνων από καταστροφικους ιδεολογικούς διχασμους. Έτσι κι αλλιώς ο εμφύλιος δεν είχε ουδεμία μαζική λαϊκή συμμετοχή όπως το ΕΑΜ, απλά ήταν υπόθεση δύο φανατικών πολιτικών ομάδων.
Και όχι, στον εμφύλιο δεν ήταν "2 ομάδες". Απο τη μία πλευρά ήταν η οργανωμένη πολιτεία που αντιμετώπιζε μια ένοπλη εσωτερική επίθεση.
Οι αοπλοι νεκροι σε διαδηλωση στην αθηνα;
Ο στρατηγος σκομπι με τα τανκς
Ο γερμανο αγγλο μοναρχης βασιλιας με τη κυβερνηση του καιρου;
Ο αμερικανικος στολος και αεροπορια;
Η μη καθαιρεση ταγματασφαλυτων προδωτων και πολιτειας ναζιστικης συνεργασιας;
Η λευκη τρομοκρατια; και οι θανατοι μεχρι την αρχη των συγκρουσεων
Για να μη παμε πισω με βασιλια μεταξαδες και κυρηξη παρανομιας περιθοριοποιηση κομμουνιστων και σοβιετικης ιδεολογιας
Αυτοί που περιφρονείς τόσο ήταν η κυβέρνηση της νίκης, η κυβέρνηση της εθνικής αντιστάσεως, στην οποία υπαγόντουσαν και οι εγχώριες αντιστασιακές οργανώσεις. Ήταν η αναγνωρισμένη κυβέρνηση απο όλους τους τους συμμάχους (και τους; Σοβιετικούς), όπως συνέβαινε με όλες τις εξόριστες κυβερνήσεις σε όλη σχεδόν την Ευρώπη εκείνης της εποχής. Ήταν η νόμιμη συνέχεια του ελληνικού κράτους.
Ο αμερικανικός στόλος και αεροπορία δεν είχαν καμμία απολύτως σχέση με τον εμφύλιο. Τις δυνάμεις του ΔΣΕ και τις ξένες στρατιωτικές μονάδες που είχανε στείλει η Γιουγκοσλαβία, η Αλβανία και η Βουλγαρία προς ενίσχυση του τελευταίου, τις αντιμετώπισε και τις νίκησε ο Ελληνικός Στρατός, μόνος του. Επρόκειτο για μια νίκη της ελληνικής πολιτείας έναντι μιας ένοπλης απόπειρας πραξικοπήματος, συνεπικουρούμςνη απο ξένα κράτη. Ο αμερικανικός στόλος και αεροπορία ήλθαν μετά, ήταν μια συμμαχική υπόθεση της ψυχροπολεμικής εποχής.Εσύ μπορεί να προτιμούσες τον Σοβιετικό. Γούστα είναι αυτά.
Για ποια μη καθαίρεση μιλάς; Η κατοχική κυβέρνηση, όχι μόνο καθαιρέθηκε, αλλά δικάστηκε και καταδικάστηκε. Τα Τάγματα Ασφαλείας απο τί ακριβώς να καθαιρεθούν; Απο ποια θέση; Και να σου πω και κάτι; Το ότι μπορείς και πας και ψηφίζεις ελεύθερα, το χρωστάς στα Τάγματα Ασφαλείας. Αυτοί έσωσαν τη δημοκρατία. Έσωσαν την Ελλάδα απο την απόπειρα επιβολής μιας ραδιούργου κομμουνστικής μονοκομματικής δικτατορίας.
Η δε λευκή τροπμοκρατία δεν ήταν "μόνη της' στην εποχή της. Την ίδια εποχή δρούσε το ατνάρτικο του Βελουχιώτη (αντίθετα βέβαια απο το ΚΚΕ, αλλά δράση υπήρχε), ενώ στη συνέχεια δημιουργήθηκαν τοπικές ανταρτοομάδες του ΚΚΕ (για "προοδευτικό πέρασμα στον εμφύλιο", όπως είχε υπαγορεύσει ο Ντιμιτρόφ στο Ζαχαριάδη) με κορύφωση μερικούς μήνες μετά την επίθεση στο σταθμό χωροφυλακής του Λιτοχώρου.
Κι όσο για το Μεταξά (ένας ήταν, όχι πολλοί, καθότι σπανίζουν τόσο σπουδαίες προσπωικότητες), η εθνευεργέτιδα κυβέρνησή του, έσωσε την Ελλάδα απο πολλά δεινά, μέχρι και σήμερα. Μεταξύ άλλων, έσωσε την Ελλάδα απο την επιβολή σκληρής σταλινικής δικτατορίας. Νια, ο Μεταξάς κύρηξε παράνομους και περιθωριοποίησε κάποιους επίδοξους πραξικοπηματίες, οι οποίοι θα επέβαλλαν στην Ελλάδα μια πολύ σκληρή δικτατορία, που όμοιά της δεν θα 'χε ξαναϋπάρξει. Ο Μεταξάς ήταν φάρος ελευθερίας. Όμως αυτό δεν αφορά τις κυβερνήσεις του '46 - '49.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Golden Age την 23 Αύγ 2020, 17:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Belisarius
- Phorum.gr user: Belisarius
Αυτό που όλη την ώρα λέτε για το Μελιγαλά ενώ οι δικοί σας έγιναν κάρβουνο από τις ναπάλμ αλλά και συμβατικά έφαγαν τόση σφαίρα και όλμο ώστε έχασαν το πόλεμο (που ήταν και όλο το point), είναι λίγο γελοίο.
Δηλαδή είναι σαν να σου πέφτει το σαπούνι στις φυλακές και ενώ τρως τον βιασμό να θυμάσαι και να περηφανεύεσαι χρόνια μετά ότι τους έκλασες τα @@. Σοβαρευτείτε.
Ρίξατε εσείς ναπάλμ; Που τις βρήκατε;Belisarius έγραψε: 23 Αύγ 2020, 16:55Αυτό που όλη την ώρα λέτε για το Μελιγαλά ενώ οι δικοί σας έγιναν κάρβουνο από τις ναπάλμ αλλά και συμβατικά έφαγαν τόση σφαίρα και όλμο ώστε έχασαν το πόλεμο (που ήταν και όλο το point), είναι λίγο γελοίο.
Δηλαδή είναι σαν να σου πέφτει το σαπούνι στις φυλακές και ενώ τρως τον βιασμό να θυμάσαι και να περηφανεύεσαι χρόνια μετά ότι τους έκλασες τα @@. Σοβαρευτείτε.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άμα καμαρώνετε να το πείτε και στα παιδιά σας. ότι είστε ρουφιάνοι υπέρ των ξένων κι ότι καλώς η Ελλάδα καταστράφηκε και καλώς τους πληρώνουμε ακόμα τους ξένους. Αξία ζωής.
- Belisarius
Μου είναι αδιάφορο, αν είχε και έριξε ο στρατός, οι Άγγλοι ή οι εξωγήινοι ακριβώς όπως σήμερα μου είναι αδιάφορο αν ο ελληνικός στόλος μπει στο ναύσταθμο και ο γαλλικός βυθίσει τον τουρκικό. Μετά καταλαβαίνεις τι σημασία θα έχουν τα κλαψουρίσματα των Τούρκων ότι δεν τους βυθίσαμε εμείς αλλά με ξένα @@ κάνουμε τους μάγκες και λοιπές γραφικότητες.Χαοτικός έγραψε: 23 Αύγ 2020, 16:58Ρίξατε εσείς ναπάλμ; Που τις βρήκατε;Belisarius έγραψε: 23 Αύγ 2020, 16:55Αυτό που όλη την ώρα λέτε για το Μελιγαλά ενώ οι δικοί σας έγιναν κάρβουνο από τις ναπάλμ αλλά και συμβατικά έφαγαν τόση σφαίρα και όλμο ώστε έχασαν το πόλεμο (που ήταν και όλο το point), είναι λίγο γελοίο.
- Belisarius
Δε καμαρώνουμε, ρε φίλε, στ @@ μας ο εμφύλιος. Γράφουμε μόνο για να σας κάνουμε πλάκα.Χαοτικός έγραψε: 23 Αύγ 2020, 17:03 Άμα καμαρώνετε να το πείτε και στα παιδιά σας. ότι είστε ρουφιάνοι υπέρ των ξένων κι ότι καλώς η Ελλάδα καταστράφηκε και καλώς τους πληρώνουμε ακόμα τους ξένους. Αξία ζωής.
70 χρόνια πριν ήταν κάποια στιγμή πρέπει να το ξεπεράσετε.
Όχι. Συνεχίζετε το μίσος που σας μεγάλωσαν. Προδοτικό μίσος. Δοσιλογικό. Εγώ δεν έχω να ξεπεράσω κάτι. Ξέρω ότι ζω στην ίδια συνθήκη. Υποτέλεια από τους ξένους. Εσύ ονόμασε το αλλιώς αν θες. Πες το Πολυξένη.Belisarius έγραψε: 23 Αύγ 2020, 17:06Δε καμαρώνουμε, ρε φίλε, στ @@ μας ο εμφύλιος. Γράφουμε μόνο για να σας κάνουμε πλάκα.Χαοτικός έγραψε: 23 Αύγ 2020, 17:03 Άμα καμαρώνετε να το πείτε και στα παιδιά σας. ότι είστε ρουφιάνοι υπέρ των ξένων κι ότι καλώς η Ελλάδα καταστράφηκε και καλώς τους πληρώνουμε ακόμα τους ξένους. Αξία ζωής.
70 χρόνια πριν ήταν κάποια στιγμή πρέπει να το ξεπεράσετε.
Με τόσο μυαλό, να θυμηθώ να σου στείλω ασκήσεις συνδυαστικής σκέψης. Και που σαι, οι ρουφιάνοι με την κουκούλα δεν ψηφίζανε αριστερά. Δεξιά ψηφίζανε κι αυτοί και οι απόγονοί τους.Belisarius έγραψε: 23 Αύγ 2020, 17:04Μου είναι αδιάφορο, αν είχε και έριξε ο στρατός, οι Άγγλοι ή οι εξωγήινοι ακριβώς όπως σήμερα μου είναι αδιάφορο αν ο ελληνικός στόλος μπει στο ναύσταθμο και ο γαλλικός βυθίσει τον τουρκικό. Μετά καταλαβαίνεις τι σημασία θα έχουν τα κλαψουρίσματα των Τούρκων ότι δεν τους βυθίσαμε εμείς αλλά με ξένα @@ κάνουμε τους μάγκες και λοιπές γραφικότητες.Χαοτικός έγραψε: 23 Αύγ 2020, 16:58Ρίξατε εσείς ναπάλμ; Που τις βρήκατε;Belisarius έγραψε: 23 Αύγ 2020, 16:55
Αυτό που όλη την ώρα λέτε για το Μελιγαλά ενώ οι δικοί σας έγιναν κάρβουνο από τις ναπάλμ αλλά και συμβατικά έφαγαν τόση σφαίρα και όλμο ώστε έχασαν το πόλεμο (που ήταν και όλο το point), είναι λίγο γελοίο.
- Belisarius
Αριστεροί ήταν οι δικοί μου φιλαράκο.Χαοτικός έγραψε: 23 Αύγ 2020, 17:11 Όχι. Συνεχίζετε το μίσος που σας μεγάλωσαν. Προδοτικό μίσος. Δοσιλογικό. Εγώ δεν έχω να ξεπεράσω κάτι. Ξέρω ότι ζω στην ίδια συνθήκη. Υποτέλεια από τους ξένους. Εσύ ονόμασε το αλλιώς αν θες. Πες το Πολυξένη.
Απλά δεν ήταν κολλημένοι.
Στ αρχίδια μου εσύ ρε φίλε. Την είδες τώρα ότι ψάχνω πως θα σου την πω προσωπικά εσένα; Γενικά μιλάω για την εποχή.Belisarius έγραψε: 23 Αύγ 2020, 17:15Αριστεροί ήταν οι δικοί μου φιλαράκο.Χαοτικός έγραψε: 23 Αύγ 2020, 17:11 Όχι. Συνεχίζετε το μίσος που σας μεγάλωσαν. Προδοτικό μίσος. Δοσιλογικό. Εγώ δεν έχω να ξεπεράσω κάτι. Ξέρω ότι ζω στην ίδια συνθήκη. Υποτέλεια από τους ξένους. Εσύ ονόμασε το αλλιώς αν θες. Πες το Πολυξένη.
Απλά δεν ήταν κολλημένοι.
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Τα ίδια λένε και οι κεμαλιστες γι αυτό σφαζανε μειονότητες και ακόμα η οργανωμένη πολιτεία μακελευει τους κουρδους, η το οργανωμένο κράτος του Ισραήλ κάνει τις δικές του σφαγές, η τα οργανωμένα κομμουνίστρα κράτη πυροβολουσαν τα πλήθη, κανείς δεν νοιάζεται για τέτοιου είδους κενές γελοίες εξουσιολαγνες ρητορικές. Η ουσία ενδιαφέρει.Golden Age έγραψε: 23 Αύγ 2020, 16:08Η κυβέρνηση που ήταν νικήτρια ήταν ακροδεξιά; Ο τροτσκιστής Δημήτρης Γιωτόπουλος που είχε συγχαρεί τον ελληνικό στρατό για τη νίκη, ήταν ακροδεξιός;Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 22 Αύγ 2020, 18:20Όταν πας σε εκδηλώσεις μίσους περί "συμμοριτες" που μέχρι στιγμής πήγαιναν ναζιδια και χουντεοι, ακροδεξιός είσαι. Αν ήσουν φιλελεύθερος, θα μιλούσες για την αναίτια σφαγή των ελληνων από καταστροφικους ιδεολογικούς διχασμους. Έτσι κι αλλιώς ο εμφύλιος δεν είχε ουδεμία μαζική λαϊκή συμμετοχή όπως το ΕΑΜ, απλά ήταν υπόθεση δύο φανατικών πολιτικών ομάδων.
Και όχι, στον εμφύλιο δεν ήταν "2 ομάδες". Απο τη μία πλευρά ήταν η οργανωμένη πολιτεία που αντιμετώπιζε μια ένοπλη εσωτερική επίθεση.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
- Belisarius
Δεν είπα ότι μου τη λες προσωπικά. Απλά δεν στέκει να τα χώνω "σε εσάς τους δεξιούς" και να είναι "στ @@ μου ότι είσαι αριστερός" επειδή "μιλάω γενικά".Χαοτικός έγραψε: 23 Αύγ 2020, 17:17 Στ αρχίδια μου εσύ ρε φίλε. Την είδες τώρα ότι ψάχνω πως θα σου την πω προσωπικά εσένα; Γενικά μιλάω για την εποχή.
σκάσε και ρούφαΧαοτικός έγραψε: 23 Αύγ 2020, 17:14 Με τόσο μυαλό, να θυμηθώ να σου στείλω ασκήσεις συνδυαστικής σκέψης. Και που σαι, οι ρουφιάνοι με την κουκούλα δεν ψηφίζανε αριστερά. Δεξιά ψηφίζανε κι αυτοί και οι απόγονοί τους.
να ανάβεις κεριά στο δεξιό Καραμανλή που σε άλλη περίπτωση θα σε φώναζαν στο τμήμα "δια υπόθεσιν σου" (ίσως έτσι να είχες γίνει άνθρωπος βέβαια αλλά δε θα μάθουμε ποτέ...)
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 181 Απαντήσεις
- 4615 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης
-