Κανένα κωλόχαρτο δεν είναι απαραίτητο.Δημοκράτης έγραψε: 04 Ιουν 2020, 17:48Ρε φίλε πόσες δουλειές θέλουν μάστερ; και το μάστερ θέλει λοουερ που ειδικά σήμερα όλα τα παιδάκια πάνε και περνούν αυτό το lrn που είναι ανέκδοτο γιατί απλώς θέλουν το χαρτί και βασικά καλά κάνουν. Δεν έχει νόημα το να αρχίσεις αγγλικά στα 5. Δεν ξέρω αν η λαραμεως θέλει να διορίσει καθυγητες ή είναι απλώς ηλιθια ή και τα δύο αλλά δεν έχει νόημα. Είναι σπατάλη πόρων. Η ελληνική παιδεία δεν έχει έλλειμμα γνώσης ξένων γλωσσών. Αν ήθελε να κάνει κάτι ας επιδοτουσε με τίποτα κουπόνια το να μάθεις αγγλικά ώστε να μην είναι βάρος στην τσέπη ή ας διοριζε καθυγητες στα δημοτικά και τα λύκεια ώστε να γίνονταν περισσότερα τμήματα μπας και μάθει κάποιος αγγλικά από το σχολείο
Έμαθα ελληνικά από το σπίτι μου και στο σχολείο.
Τα αγγλικά μου ήταν επιπέδου ΝΕ Στρατηγάκης και τα εξειδικευμένα αγγλικά της Σχολής. Με τα χρόνια εξελίχτηκαν εξαιρετικά με την συνεχή και αποκλειστική χρήση τους, ειδικά στα τελευταία 30 χρόνια της καριέρας μου και συνεχή ανάγνωση βιβλίων στα αγγλικά.
Από τα πολύ συχνά ταξίδια μου στην Λ.Αμερική, όπου τότε οι αγγλόφωνοι ήταν ελάχιστοι, έμαθα εξ ανάγκης ισπανικά for business and pleasure.
Κάποτε ένας Αργεντινός με ρώτησε: "Δεν είσαι Αργεντινός, σωστά;" χωρίς να είναι και πολύ σίγουρος.
Όταν γνώρισα την πρώην μου συνεννοούμασταν στα ισπανικά.
Με τον γάμο μάθαμε ο ένας τον άλλον την γλώσσα του, ώστε να σταθούμε στον ελληνικό και βραζιλιάνικο κύκλο μας.
Με την 5ετή παραμονή μας στην Βραζιλία και λόγω της λατρείας μου για το βιβλίο, το λεξιλόγιο μου ξεπέρασε αυτό των ντόπιων συγγενών και φίλων.
Ποτέ και πουθενά δεν χρειάστηκε κάποιο χαρτί γι αυτά.
.