!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «όχι» στα αγγλικά στο νηπιαγωγείο: Εξυπηρετούν αμερικανικά συμφέροντα

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «όχι» στα αγγλικά στο νηπιαγωγείο: Εξυπηρετούν αμερικανικά συμφέροντα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Δημοκράτης έγραψε: 04 Ιουν 2020, 17:48Ρε φίλε πόσες δουλειές θέλουν μάστερ; και το μάστερ θέλει λοουερ που ειδικά σήμερα όλα τα παιδάκια πάνε και περνούν αυτό το lrn που είναι ανέκδοτο γιατί απλώς θέλουν το χαρτί και βασικά καλά κάνουν. Δεν έχει νόημα το να αρχίσεις αγγλικά στα 5. Δεν ξέρω αν η λαραμεως θέλει να διορίσει καθυγητες ή είναι απλώς ηλιθια ή και τα δύο αλλά δεν έχει νόημα. Είναι σπατάλη πόρων. Η ελληνική παιδεία δεν έχει έλλειμμα γνώσης ξένων γλωσσών. Αν ήθελε να κάνει κάτι ας επιδοτουσε με τίποτα κουπόνια το να μάθεις αγγλικά ώστε να μην είναι βάρος στην τσέπη ή ας διοριζε καθυγητες στα δημοτικά και τα λύκεια ώστε να γίνονταν περισσότερα τμήματα μπας και μάθει κάποιος αγγλικά από το σχολείο
Κανένα κωλόχαρτο δεν είναι απαραίτητο.

Έμαθα ελληνικά από το σπίτι μου και στο σχολείο.

Τα αγγλικά μου ήταν επιπέδου ΝΕ Στρατηγάκης και τα εξειδικευμένα αγγλικά της Σχολής. Με τα χρόνια εξελίχτηκαν εξαιρετικά με την συνεχή και αποκλειστική χρήση τους, ειδικά στα τελευταία 30 χρόνια της καριέρας μου και συνεχή ανάγνωση βιβλίων στα αγγλικά.

Από τα πολύ συχνά ταξίδια μου στην Λ.Αμερική, όπου τότε οι αγγλόφωνοι ήταν ελάχιστοι, έμαθα εξ ανάγκης ισπανικά for business and pleasure.
Κάποτε ένας Αργεντινός με ρώτησε: "Δεν είσαι Αργεντινός, σωστά;" χωρίς να είναι και πολύ σίγουρος.

Όταν γνώρισα την πρώην μου συνεννοούμασταν στα ισπανικά.
Με τον γάμο μάθαμε ο ένας τον άλλον την γλώσσα του, ώστε να σταθούμε στον ελληνικό και βραζιλιάνικο κύκλο μας.
Με την 5ετή παραμονή μας στην Βραζιλία και λόγω της λατρείας μου για το βιβλίο, το λεξιλόγιο μου ξεπέρασε αυτό των ντόπιων συγγενών και φίλων.

Ποτέ και πουθενά δεν χρειάστηκε κάποιο χαρτί γι αυτά.
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nandros την 04 Ιουν 2020, 18:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «όχι» στα αγγλικά στο νηπιαγωγείο: Εξυπηρετούν αμερικανικά συμφέροντα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Δημοκράτης έγραψε: 04 Ιουν 2020, 17:26

Οι Έλληνες ξέρουν αρκετά καλά αγγλικά και στο 80% των εργαζομένων είναι παντελώς άχρηστα
σε κανεναν δεν ειναι αχρηστα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Bipsco

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bipsco »

Έχει δίκιο ο σύριζα. Η γνώση της αγγλικής γλώσσας εξυπηρετεί τα αμερικανικά συμφέροντα. Είναι καιρός να σταματήσουμε να μαθαίνουμε αυτή τη γλώσσα.
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

Nandros έγραψε: 04 Ιουν 2020, 18:22
Δημοκράτης έγραψε: 04 Ιουν 2020, 17:48Ρε φίλε πόσες δουλειές θέλουν μάστερ; και το μάστερ θέλει λοουερ που ειδικά σήμερα όλα τα παιδάκια πάνε και περνούν αυτό το lrn που είναι ανέκδοτο γιατί απλώς θέλουν το χαρτί και βασικά καλά κάνουν. Δεν έχει νόημα το να αρχίσεις αγγλικά στα 5. Δεν ξέρω αν η λαραμεως θέλει να διορίσει καθυγητες ή είναι απλώς ηλιθια ή και τα δύο αλλά δεν έχει νόημα. Είναι σπατάλη πόρων. Η ελληνική παιδεία δεν έχει έλλειμμα γνώσης ξένων γλωσσών. Αν ήθελε να κάνει κάτι ας επιδοτουσε με τίποτα κουπόνια το να μάθεις αγγλικά ώστε να μην είναι βάρος στην τσέπη ή ας διοριζε καθυγητες στα δημοτικά και τα λύκεια ώστε να γίνονταν περισσότερα τμήματα μπας και μάθει κάποιος αγγλικά από το σχολείο
Κανένα κωλόχαρτο δεν είναι απαραίτητο.

Έμαθα ελληνικά από το σπίτι μου και στο σχολείο.

Τα αγγλικά μου ήταν επιπέδου ΝΕ Στρατηγάκης και τα εξειδικευμένα αγγλικά της Σχολής. Με τα χρόνια εξελίχτηκαν εξαιρετικά με την συνεχή και αποκλειστική χρήση τους, ειδικά στα τελευταία 30 χρόνια της καριέρας μου και συνεχή ανάγνωση βιβλίων στα αγγλικά.

Από τα πολύ συχνά ταξίδια μου στην Λ.Αμερική, όπου τότε οι αγγλόφωνοι ήταν ελάχιστοι, έμαθα εξ ανάγκης ισπανικά for business and pleasure.
Κάποτε ένας Αργεντινός με ρώτησε: "Δεν είσαι Αργεντινός, σωστά;" χωρίς να είναι και πολύ σίγουρος.

Όταν γνώρισα την πρώην μου συνεννοούμασταν στα ισπανικά.
Με τον γάμο μάθαμε ο ένας τον άλλον την γλώσσα του, ώστε να σταθούμε στον ελληνικό και βραζιλιάνικο κύκλο μας.
Με την 5ετή παραμονή μας στην Βραζιλία και λόγω της λατρείας μου για το βιβλίο, το λεξιλόγιο μου ξεπέρασε αυτό των ντόπιων συγγενών και φίλων.

Ποτέ και πουθενά δεν χρειάστηκε κάποιο χαρτί γι αυτά.
.
Συμφωνώ, εγώ αγγλικά έμαθα πρακτικά από ταινίες σειρές και video games και το χαρτί του λουερ δεν μυο το ζήτησε κανένας. Επίσης λόγω δουλειάς επειδή τα χρειαζόμουν και στο πανεπιστήμιο και το μεταπτυχιακό και μετά τα αγγλικά μου έγιναν καλύτερα από πολλούς φίλους που πήραν προφ στην 1η λυκείου και μετά δεν τους χρειάστηκε ποτε
Στην Ιρλανδία που ήμουν ποτέ δεν γύρισε Ιρλανδός ή Άγγλος να με πει πως μιλάς έτσι και πότε δεν είχα πρόβλημα να συνεννοηθώ.
Οκ αν αρχίσουν να μιλάνε βαριά ιρλανδικά μαθαίνεις νέα πράγματα αλλά αυτό είναι θέμα ντιπιολαλιας
Άβαταρ μέλους
zoltan
Phorum.gr user: zoltan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zoltan »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 04 Ιουν 2020, 18:11 Ασχέτως με τις παπαριές του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι συμφωνούμε ότι τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν Αγγλικά κάποια στιγμή. Το ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να αρχίσουν είναι θέμα μελετών και δεν το γνωρίζω. Να πω την αλήθεια αμφιβάλλω ότι είναι το νηπιαγωγείο.
Αυτό είναι το ζουμί.
Αγγλικά προφανώς και πρέπει να γνωρίζουν ολοι, και όσο το δυνατόν καλύτερο επίπεδο.
Αλλά ελάχιστη χρησιμότητα έχει να μαθαίνουν τα παιδιά από μικρά, με εξαίρεση ίσως την προφορά, αλλά κι αυτό εφόσον υπάρχει native δάσκαλος.

Έχω διδαχθεί σε έναν βαθμό τρεις ξένες γλώσσες (αγγλικά, γερμανικά και ολλανδικά), ξεκινώντας από τα αγγλικά σε ηλικία 7 χρονών και φτάνοντας να κάνω μαθήματα ολλανδικών στα 30+. Άλλοι ξεκίνησαν νωρίτερα τα αγγλικά, άλλοι αργότερα. Προσωπικά θεωρώ τα πρώτα 2 χρόνια στο φροντιστήριο σχεδόν χαμένο χρόνο, καθότι τα μαθήματα ήταν πολύ χαμηλά σε πυκνότητα ύλης. Άλλωστε πόσα να διδάξεις σε ένα παιδί που ακόμα μαθαίνει τα βασικά της μητρικής του γλώσσας*. Μόνο την προφορά μπορείς να του δώσεις από μικρό. Επίσης, μεγαλώνοντας και βλέποντας τους συμμαθητές μου, δεν είδα correlation μεταξύ του πότε ξεκίησε κανείς τα αγγλικά και πόσο καλά κατέληξε να τα γνωρίζει. Ο κύριος παράγοντας είναι πόσο χρόνο αφιέρωσε κανείς να τα εξασκεί, είτε λόγω δουλειάς είτε για λόγους διασκέδασης (βιντεοπαιχνίδια, ταινίες/σειρές χωρίς υπότιτλους, βιβλία/περιοδικά, ίντερνετ φόρουμς κλπ).

*αναφέρομαι σε ουσιαστική γνώση της γλώσσας, με σωστή γνώση της γρμματικής και του συντακτικού. Υπάρχουν διάφοροι που μεγάλωσαν σε δίγλωσσο περιβάλλον, πχ Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό, που ανάθεμα κι αν έμαθαν οποιαδήποτε απ'τις δύο μητρικές τους σωστά. Αυτό δεν έχει σημασία για πολλές δουλειές, έχει όμως για όσες βασίζονται σε ένα Α επίπεδο μόρφωσης.
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

Ασέβαστος έγραψε: 04 Ιουν 2020, 18:26
Δημοκράτης έγραψε: 04 Ιουν 2020, 17:26

Οι Έλληνες ξέρουν αρκετά καλά αγγλικά και στο 80% των εργαζομένων είναι παντελώς άχρηστα
σε κανεναν δεν ειναι αχρηστα.
Καλά εντάξει ότι να ναι.
Άβαταρ μέλους
zoltan
Phorum.gr user: zoltan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zoltan »

Χωρίς χαρτί δεν μπορείς να μπεις σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού.
Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις. Έχω συνάδελφο που σπούδασε σε πολυτεχνείο στην Ιταλία (γιατί στην Ελλάδα είχε περάσει κάτι με φυτική παραγωγή) και δεν ήξερε γρι ιταλικά όταν πήγε. Τα μαθε στην πορεία.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Δημοκράτης έγραψε: 04 Ιουν 2020, 17:35 Επίσης η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν θα χρειαστεί τα αγγλικά. Ακόμα και αν δεν τα μάθει ποτέ δεν θα αλλάξει σε τίποτα η ζωή του

ελεος.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Cavaliere έγραψε: 04 Ιουν 2020, 17:38 Δεν θα συζητήσουμε αν τα αγγλικά είναι απαραίτητα, ούτε αν πρέπει να διδάσκονται σε νηπιαγωγεία. Τρελαθήκαν εκεί στον ΣυΡιζΑ;

δεν τρελλαθηκαν τωρα, παντα βλαμμενοι ηταν.

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

elchav έγραψε: 04 Ιουν 2020, 17:01 Προφανώς και είναι σωστό μέτρο, σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, που δεν μπορείς να βρεις δουλειά όταν δεν ξέρεις αγγλικά

Επίσης, τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία το κάνουν ήδη εδώ και χρόνια

Κλασικοί βολεμένοι ζαίοι αντιδρούν
:+1:
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Cavaliere έγραψε: 04 Ιουν 2020, 17:39 Ο γιος μου μιλά γερμανικά και ελληνικά, βλέπει μίκυ μάους στα αγγλικά, και γράφτηκε σε ιταλικό σταθμό. Τώρα θα μάθει, όχι όταν πάει φαντάρος.
α μπραβο. οσο νωριτερα τοσο καλυτερα.

hint. app duolingo. πολυ καλο για μικρα.

Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick »

Υδράργυρος έγραψε: 04 Ιουν 2020, 18:42
elchav έγραψε: 04 Ιουν 2020, 17:01 Προφανώς και είναι σωστό μέτρο, σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, που δεν μπορείς να βρεις δουλειά όταν δεν ξέρεις αγγλικά

Επίσης, τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία το κάνουν ήδη εδώ και χρόνια

Κλασικοί βολεμένοι ζαίοι αντιδρούν
:+1:
Οι ζαιοι που τα στελνουν σε ιδιωτικά δεν θελουν να μαθουν αγγλικά οι υπόλοιποι.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

stella έγραψε: 04 Ιουν 2020, 17:39 Εν τω μεταξύ, για να μιλήσουμε σοβαρά, έχει δει κανείς το υλικό και την ποιότητα των Αγγλικών που διδάσκονται σε Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο;

Δεν ξεκινάμε να αναβαθμίζουμε αυτά; Είπε κάτι η Κεραμέως επ' αυτού;;;
σωστο κι αυτο.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Δημοκράτης έγραψε: 04 Ιουν 2020, 18:31 Συμφωνώ, εγώ αγγλικά έμαθα πρακτικά από ταινίες σειρές και video games και το χαρτί του λουερ δεν μυο το ζήτησε κανένας. Επίσης λόγω δουλειάς επειδή τα χρειαζόμουν και στο πανεπιστήμιο και το μεταπτυχιακό και μετά τα αγγλικά μου έγιναν καλύτερα από πολλούς φίλους που πήραν προφ στην 1η λυκείου και μετά δεν τους χρειάστηκε ποτε
Στην Ιρλανδία που ήμουν ποτέ δεν γύρισε Ιρλανδός ή Άγγλος να με πει πως μιλάς έτσι και πότε δεν είχα πρόβλημα να συνεννοηθώ.
Οκ αν αρχίσουν να μιλάνε βαριά ιρλανδικά μαθαίνεις νέα πράγματα αλλά αυτό είναι θέμα ντοπιολαλιάς
Οι πορτογαλόφωνες χώρες έχουν συμφωνία να κρατούν την γλώσσα όσο πιο κοινή γίνεται, ειδικά στην γραμματική.
Όμως έχω θέμα όταν ακούω πορτουγέζικα της Πορτογαλίας. Μου βγαίνει η ψυχή να καταλάβω τον προφορικό λόγο. Σαν να ακούς γνήσιο βλαχαδερό να μιλά ισπανικά!

Έχω τρέλα με αυτό το τραγούδι του Κάπο Βέρδε:

Δεν καταλάβαινα γρι ρε πστη μου. Αναγκάστηκα να βρω τους στίχους, να τους βάλω στο google translate και με πολλή φαντασία να βγάλω νόημα!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”