Καβαλάρη δεν μπορώ να συνεχίσω τη συζήτηση. Έχω επιδείξει πολύ μεγάλη υπομονή. Όποιος αντικειμενικός αναγνώστης διαβάσει τη συζήτησή μας καταλαβαίνει... Κάτι σχετικό με την «Βυζαντινή» ταυτότητα έχεις να πεις; Ή δεν κατέχεις από εθνολογικά και βυζαντινολογικά (εκτός από γλωσσολογικά);Καβαλάρης έγραψε: 16 Αύγ 2024, 11:57Θεέ μου είναι τρελός...Σαββάτιος έγραψε: 16 Αύγ 2024, 11:47Πραγματική ανίχνευση αλλαγής συχνότητας της πηγής (φαινόμενο) όχι πραγματική μεταβολή της συχνότητας εκπομπής της πηγής (πραγματικότητα).![]()
Αν δεν άλλαζε η συχνότητα ΔΕΝ θα ανίχνευες αλλαγή. Η συχνότητα πραγματικά αλλάζει λόγω της κίνησης.
Μετεωρολογικό.
Ποια φαντασία μου ρε ψυχάκια; Αυτό είναι το νόημα του κειμένου.Σαββάτιος έγραψε: 16 Αύγ 2024, 11:47Εκεί φυσικά διαστρέφεις στη φαντασία σου τον Αριστοτέλη όπως και τον Λιγαρίδη.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;
Re: Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;
- Καβαλάρης
- Phorum.gr user: Doc McCoy
Χόρτασες σφαλιάρες. Καιρός ήταν.
Κι εγώ σταματάω πλέον την συζήτηση. Ώρες ώρες έχω την αίσθηση ότι μιλάω με εσκεμμένα ηλίθιους.
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Εσύ σταματάς τη συζήτηση γιατί δεν έχεις τι να πεις όχι επειδή είμαι ή με θεωρείς ηλίθιο.
ὡς ἐκλείπει καπνός, ἐκλιπέτωσαν· ὡς τήκεται κηρὸς ἀπὸ προσώπου πυρός, οὕτως ἀπολοῦνται οἱ Ζαποτέκοι ἀπὸ προσώπου τοῦ Σαββατίου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σαββάτιος την 16 Αύγ 2024, 15:03, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
- taxalata xalasa
πως το βγαλες αυτο το άρα; αυθαίρεταΖαποτέκος έγραψε: 16 Αύγ 2024, 11:01Άρα οι αρχαίοι Έλληνες που μιλούσαν των γλώσσα των μορφωμένων Βυζαντινών/Ελλήνων/ελληνιστών ήταν Έλληνες και όχι Γραικοί σύμφωνα με τον Τζέτζη , έτσι ;taxalata xalasa έγραψε: 16 Αύγ 2024, 10:59το πόπολο που μιλάει δημοτική ανάμεικτη ελληνορωμαικιά ή ρωμαιελληνικιά ή κατα τον taxalataxalasa μεταπελασγικιά μίξη διαλεκτικών λέξεων...Ζαποτέκος έγραψε: 16 Αύγ 2024, 10:49
Λέει Γραικοί Έλληνες = Ελληνικού γένους = Ελλήνων γόνης. Αν οι Έλληνες είναι οι ελληνιστές , οι Γραικοί ποιοι είναι ;![]()
και οι έλληνες είναι οι γκιωνελληνιστικομαθητές που νομίζουν πως πιάσαν τον πάπα απ'τα αρχίδια επειδή έμαθαν να διαβάζουν γκιωνελληνιστική κοινή και παριστάναν τους αρχαίους «έλληνες».... πολιτιστικά ναι... γενεαλογικά ; η κουτσή μαριάμ...
Αφού οι αρχαίοι έλληνες δεν μίλαγαν μια -ιστική γλώσσα / διάλεκτο. Δεν μίλαγαν την ίδια γλώσσα με τους Βυζαντινούς Ρωμαίους Ελληνιστές.
Μιλαγαν πολλές πελασγικές διαλεκτους που ειναι μερος της ΙΕ ομορριζίας... όχι την γλώσσα των ρωμαιων βυζαντινων...
Ενώ οι ελληνιστές μίλαγαν μια -ιστική γλώσσα της αττικογκιωνικής διαλέκτου και οι ελληνιστές ήσαντε ρωμαίοι, ιουδαίοι και φυσικά τα ρέστα των χιλιοπολεμομέμων ελλήνων που αλληλοσφαζόσαντε για ψύλλου πήδημα. Σφάξε-Σφάξε λιγοστέψανε... αλλά η ελληνιστική γλώσσα συνέχιζε να υπάρχει ανεξάρτητα από το αν υπήρχαν αρχαιότεκοι έλληνες ή όχι... Μπήκαν και οι υπόλοιποι στο ελληνομοδάτο trend εκμαθησης ελληνιστικής για απόκτηση status και εξαπλώθηκε η γλώσσα και με την θρησκεία λόγω ελληνιστικόγραφων ιουδαϊκόφρονων κειμένων... σε βάρβαρους ανατολίτες σαν τους παππούδες σου...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος taxalata xalasa την 16 Αύγ 2024, 12:46, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Σαββάτιος έγραψε: 16 Αύγ 2024, 12:26Εσύ σταματάς τη συζήτηση γιατί δεν έχεις τι να πεις όχι επειδή είμαι ή με θωρείς ηλίθιο.
![]()
![]()
![]()
ὡς ἐκλείπει καπνός, ἐκλιπέτωσαν· ὡς τήκεται κηρὸς ἀπὸ προσώπου πυρός, οὕτως ἀπολοῦνται οἱ Ζαποτέκοι ἀπὸ προσώπου τοῦ Σαββατίου.
Μὴ ἔλεγχε κακούς, ἵνα μὴ μισήσωσί σε· ἔλεγχε σοφόν καὶ ἀγαπήσει σε. Δίδου σοφῷ ἀφορμήν καὶ σοφώτερος ἔσται·
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
- taxalata xalasa
τι απαντάς ρε ανόητε; άλλο σε ρώτησα; κι άλλο απαντάς... και εκεί που απαντάς αλλούγιαλλού, παραδέχεσαι ενγράφως πως δεν είναι αληθής η φαινομένη ΧΚαβαλάρης έγραψε: 16 Αύγ 2024, 10:55Δεν αντέχεις χωρίς σοδόμισμα ε;taxalata xalasa έγραψε: 16 Αύγ 2024, 10:40μετάφραση:
είσαι κότα λυράτη...
απάντα κοτούλα αν οι φανόμενες θηλυκιές (τραβέλια) είναι θηλυκιές...
Εξηγήσαμε καθαρά τι σημαίνει φαίνομαι και φαινόμενο. Αλλά θα απαντήσω σε μια άλλη πουστιά που έκανες με τον Αριστοτέλη.
Κατ' αρχάς ο Αριστοτέλης διευκρινίζει ότι εν προκειμένω δεν είναι αληθής η φαινομένη λύση.
τελικά είσαι για το μπούτσο καβάλα... τέτοιος καβαλάρης είσαι... ο καβαλάρης της πούτσας!
άιντε σε ραμολιμέντο να παίξεις σ'άλλη παραλία... έχεις γκώσει το νήμα στην πουτσοκαβαλαρία...
Για σκέψου ποιός βρίσκεται σε ποιό ρόλο καλύτερα....Ζαποτέκος έγραψε: 16 Αύγ 2024, 12:34Σαββάτιος έγραψε: 16 Αύγ 2024, 12:26Εσύ σταματάς τη συζήτηση γιατί δεν έχεις τι να πεις όχι επειδή είμαι ή με θωρείς ηλίθιο.Ζαποτέκος έγραψε: 16 Αύγ 2024, 12:19
Κι εγώ σταματάω πλέον την συζήτηση. Ώρες ώρες έχω την αίσθηση ότι μιλάω με εσκεμμένα ηλίθιους.![]()
![]()
![]()
![]()
ὡς ἐκλείπει καπνός, ἐκλιπέτωσαν· ὡς τήκεται κηρὸς ἀπὸ προσώπου πυρός, οὕτως ἀπολοῦνται οἱ Ζαποτέκοι ἀπὸ προσώπου τοῦ Σαββατίου.![]()
Μὴ ἔλεγχε κακούς, ἵνα μὴ μισήσωσί σε· ἔλεγχε σοφόν καὶ ἀγαπήσει σε. Δίδου σοφῷ ἀφορμήν καὶ σοφώτερος ἔσται·
- taxalata xalasa
Σαββάτιος έγραψε: 16 Αύγ 2024, 12:06Καβαλάρη δεν μπορώ να συνεχίσω τη συζήτηση. Έχω επιδείξει πολύ μεγάλη υπομονή. Όποιος αντικειμενικός αναγνώστης διαβάσει τη συζήτησή μας καταλαβαίνει... Κάτι σχετικό με την «Βυζαντινή» ταυτότητα έχεις να πεις; Ή δεν κατέχεις από εθνολογικά και βυζαντινολογικά (εκτός από γλωσσολογικά);Καβαλάρης έγραψε: 16 Αύγ 2024, 11:57Θεέ μου είναι τρελός...Σαββάτιος έγραψε: 16 Αύγ 2024, 11:47Πραγματική ανίχνευση αλλαγής συχνότητας της πηγής (φαινόμενο) όχι πραγματική μεταβολή της συχνότητας εκπομπής της πηγής (πραγματικότητα).![]()
Αν δεν άλλαζε η συχνότητα ΔΕΝ θα ανίχνευες αλλαγή. Η συχνότητα πραγματικά αλλάζει λόγω της κίνησης.
Μετεωρολογικό.
Ποια φαντασία μου ρε ψυχάκια; Αυτό είναι το νόημα του κειμένου.Σαββάτιος έγραψε: 16 Αύγ 2024, 11:47Εκεί φυσικά διαστρέφεις στη φαντασία σου τον Αριστοτέλη όπως και τον Λιγαρίδη.
Στο καλό, χαιρετίσματα στον Μουσολίνιtaxalata xalasa έγραψε: 15 Αύγ 2024, 23:31
δε σ’ αντέχω κυρά μου δε βαστώ (νεοΕλλάδα)
και το δρόμο μου τραβώ (ubi bene ibi patria)
Και στον Ράμα
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
- taxalata xalasa
φαινόμενο.
αρχαία ελληνικά
1. καθετί που φαίνεται
2. αστρολ. κάθε μεταβολή που συμβαίνει στο σύστημα τών κόσμων ή στον ουράνιο κύκλο και γίνεται αντιληπτή από τα αισθητήρια όργανα
3. καθετί που φαίνεται στον νου, σε αντιδιαστολή προς αυτό που υπάρχει πραγματικά («ναί, ἔφη, φαινόμενα, οὐ μέντοι ὄντα», Πλάτ.)
Να δούμε και τις σύνθετες έννοιες με ρίζα το φαινόμενο για να καταλάβει ο κόζμος...
[Λεξικό Τριανταφυλλίδη]
φαινομενοκρατία η [fenomenokratía] : (φιλοσ.) θεωρία σύμφωνα με την οποία προσιτά στην ανθρώπινη γνώση είναι μόνο τα φαινόμενα και όχι τα ίδια τα πράγματα: Kύριος εκπρόσωπος της φαινομενοκρατίας είναι ο Γερμανός φιλόσοφος Kαντ.
[Λεξικό Τριανταφυλλίδη]
φαινομενολογία η [fenomenolojía] Ο25 : (φιλοσ.) 1. η επιστημονική μελέτη των φαινομένων. 2. θεωρία σύμφωνα με την οποία ο αισθητός κόσμος δεν είναι πραγματικός αλλά αποτελεί μια παράσταση που υπάρχει στη συνείδησή μας: Yπερβατική / υπαρξιστική ~.
δηλαδή ο καβαλάρης της pullas μιλάει νεοελληνικά, φαίνεται έλληνας, θέλει να είναι αρχαιος έλληνας, αλλά δεν είναι... φαντάζεται... άλλο το φαίνεται και το φαντάζεται από το φαίνεται κι άλλο το είναι....
αρχαία ελληνικά
1. καθετί που φαίνεται
2. αστρολ. κάθε μεταβολή που συμβαίνει στο σύστημα τών κόσμων ή στον ουράνιο κύκλο και γίνεται αντιληπτή από τα αισθητήρια όργανα
3. καθετί που φαίνεται στον νου, σε αντιδιαστολή προς αυτό που υπάρχει πραγματικά («ναί, ἔφη, φαινόμενα, οὐ μέντοι ὄντα», Πλάτ.)
Να δούμε και τις σύνθετες έννοιες με ρίζα το φαινόμενο για να καταλάβει ο κόζμος...
[Λεξικό Τριανταφυλλίδη]
φαινομενοκρατία η [fenomenokratía] : (φιλοσ.) θεωρία σύμφωνα με την οποία προσιτά στην ανθρώπινη γνώση είναι μόνο τα φαινόμενα και όχι τα ίδια τα πράγματα: Kύριος εκπρόσωπος της φαινομενοκρατίας είναι ο Γερμανός φιλόσοφος Kαντ.
[Λεξικό Τριανταφυλλίδη]
φαινομενολογία η [fenomenolojía] Ο25 : (φιλοσ.) 1. η επιστημονική μελέτη των φαινομένων. 2. θεωρία σύμφωνα με την οποία ο αισθητός κόσμος δεν είναι πραγματικός αλλά αποτελεί μια παράσταση που υπάρχει στη συνείδησή μας: Yπερβατική / υπαρξιστική ~.
δηλαδή ο καβαλάρης της pullas μιλάει νεοελληνικά, φαίνεται έλληνας, θέλει να είναι αρχαιος έλληνας, αλλά δεν είναι... φαντάζεται... άλλο το φαίνεται και το φαντάζεται από το φαίνεται κι άλλο το είναι....
- taxalata xalasa
μπήκες κι εσύ το club του ό,τινάναι;Μπίστης έγραψε: 16 Αύγ 2024, 13:03Στο καλό, χαιρετίσματα στον Μουσολίνιtaxalata xalasa έγραψε: 15 Αύγ 2024, 23:31
δε σ’ αντέχω κυρά μου δε βαστώ (νεοΕλλάδα)
και το δρόμο μου τραβώ (ubi bene ibi patria)![]()
Και στον Ράμα![]()
σοφρωνέψου...
συ σαι ελληνιστής αλβανός...
τι θες εδώ;
Τι εννοείς; Ρώτησα τον Καβαλάρη αν οι γνώσεις του στα βυζαντινολογικά και στα εθνολογικά είναι τόσο οικτρές (αφού δεν ξέρει τίποτα) όσο και στα γλωσσολογικά.taxalata xalasa έγραψε: 16 Αύγ 2024, 12:43Σαββάτιος έγραψε: 16 Αύγ 2024, 12:06Καβαλάρη δεν μπορώ να συνεχίσω τη συζήτηση. Έχω επιδείξει πολύ μεγάλη υπομονή. Όποιος αντικειμενικός αναγνώστης διαβάσει τη συζήτησή μας καταλαβαίνει... Κάτι σχετικό με την «Βυζαντινή» ταυτότητα έχεις να πεις; Ή δεν κατέχεις από εθνολογικά και βυζαντινολογικά (εκτός από γλωσσολογικά);Καβαλάρης έγραψε: 16 Αύγ 2024, 11:57
Θεέ μου είναι τρελός...![]()
Μετεωρολογικό.
Ποια φαντασία μου ρε ψυχάκια; Αυτό είναι το νόημα του κειμένου.λες κι αστεία.... θα γίνεις κι εσύ αστειάτορας δωμέσα με τους σαλεμένους καβαλάριδες της πούτσας...
Αυτός είσαι εσύ όταν αρχίζεις τα θρησκευτικά
Μα δεν συναγωνίζομαι στις κόντρες ευρυμάθειας ή ερμηνείας
Απλώς αν είναι κανένας ντυμένος Ρωμαίος (όπως παλιότερα Ναπολέων) το ρίχνω στην πλάκα ...
Περιπου
Ίσως ψαρέψω ακριβέστερη διάγνωση
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 994 Απαντήσεις
- 20819 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
-
- 71 Απαντήσεις