Ζαποτέκος έγραψε: 15 Αύγ 2024, 22:18Καμία από αυτές τις πηγές δεν είναι σίγουρες. Που κι αν είναι ( π.χ. Βίος Αναστασίου ) μία ίσο καμία. Τα δημώδη ελληνικά δεν είναι ρωμαϊκά. Είναι δημώδη ελληνικά και πρέπει να αποκληθούν σαφώς "ρωμαϊκά" για να έχεις την "ρωμαϊκή" εθνογένεση.
Τους λόγιους που τους βάζεις; Αυτοί δεν είναι σίγουροι; Ή μόνο οι (κατ' εσάς) ελληνικές φαντασιώσεις μετά το 1204 μ.Χ. μετρούν μόλις πρωτοεμφανίζονται;
Υπερβολές των Κωνσταντινουπολιτών . Όπως και ότι ο στρατηγός Σκληρός αφάνισε όλους τους Σλάβους.
Η υπερβολή έχει μια δόση αλήθειας. Και εδώ προφανώς αν και ο εκσλαβισμός δεν έλαβε χώρα 100% έλαβε χώρα σε πλειοψηφικό ποσοστό.
Δεν έχεις πηγές για όλα τα θέματα. Και να ίσχυε δεν σημαίνει πως γίνονταν δίγλωσσοι.
Την αναφορά για όλες τις περιοχές της Ελλάδας την είδες; Αν έγινε αυτό στη Πελοπόννησο λες να μην έγινε στις βορειότερες περιοχές;
Μια χαρά 'Έλληνες λένε ότι είναι. Το λέει ο εθνικός τους ύμνος.
Είπα εγώ ότι δεν είναι Έλληνες; Καταλαβαίνεις τι γράφω;
Έλεγες πως ανατολικά του Νέστου ήταν Ρωμαίοι. Δεν είπες πως υπήρχαν και δυτικά του Νέστου Ρωμαίοι. Τώρα το αλλάζεις. Η βυζαντινή κυριαρχία δεν χάθηκε ποτέ στον ελλαδικό χώρο.
Για φέρε μου το σημείο όπου έγραψα τώρα ή παλαιότερα ότι οι
ρωμαιόφρονες ελληνόφωνοι δυτικά του Νέστου δεν ήταν μέλη της ίδιας
εθνότητας με τους ελληνόφωνους της τωόντι Ρωμανίας...
Αφού δυτικά του Νέστου ζούσαν Γραικοί και όχι Ρωμαίοι , τότε έπρεπε να τον πουν "Γραικό" όπως τον άλλον "Χαζάρο".
Βρε παιδάκι μου τι δεν καταλαβαίνεις;
ΔΕΝ ζουν «Γραικοί»
ως διακριτή εθνότητα δυτικά του Νέστου! Ζούσαν σε μια περίοδο Ρωμαίοι δυτικά του Νέστου που χρησιμοποιούσαν σε πολύ υψηλή συχνότητα το «Γραικοί» ως έκφραση της ρωμαϊκότητάς τους όπως οι Κύπριοι σήμερα χρησιμοποιούν εκτεταμένα το εθνώνυμο «Κύπριος» για να εκφράσουν την νεοελληνικότητά τους ακόμη και αν διακρίνονται συστηματικά από τους (Ελλαδίτες) «Έλληνες» ως «Κύπριοι». Είναι αυτοί διαφορετική εθνότητα; Άλλο πράγμα οι Νεοκύπριοι αριστεροί (ειδική περίπτωση)!
Έχω όμως για το γενικό όνομα των Βυζαντινών όπου μέσα σε αυτούς ήταν και οι Ελλαδίτες.
Οι Έλληνες της Κύπρου τον ελληνικό έχουν.
Αν έχουν επίσημες απόψεις να βγουν να τις πουν. Όλο με την μητέρα Ελλάδα όμως συνεργάζονται για το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού.
Περί ανέμων και υδάτων....
Όπως θεωρούταν Έλληνες οι άποικοι των ελληνικών αποικιών , το ίδιο θεωρούνταν και οι Βυζαντινοί. Απόγονοι των Μεγαρέων. Τα "Πατρια Κωνσταντινουπόλεως" τους λένε Έλληνες. Στο έδειξα παραπάνω.
Ότι οι ποιητές εμάς τους Γραικούς ή αλλιώς Έλληνες μας λένε κακώς "Αύσονες".
Δεν είπα ότι οι αρχαίοι Βυζάντιοι για τους «Βυζαντινούς» δεν ήταν Έλληνες. Ο Τζέτζης όμως χρησιμοποιεί συγκεκριμένη έκφραση (Ελλάδος γονής καθαράς) που δεν συνάδει με την ερμηνεία που προτείνεις!
Για το άλλο: Άρα η θέση σου είναι αυτή: Οι αυλικοί ρήτορες ονομάζουν εμάς τους Γραικούς ή Έλληνες, Αύσονες...
Γιατί ο Τζέτζης τότε στα δύο εναλλακτικά εθνώνυμα που έγραψε για να περιγράψει τους «Βυζαντινούς» δεν έγραψε το
κύριο εθνώνυμο «Ρωμαίοι»;