!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πώς την παλεύετε στο σούπερ μάρκετ μάγκες?
Re: Πώς την παλεύετε στο σούπερ μάρκετ μάγκες?
Σε απορρυπαντικά και χαρτιά υγείας και κουζίνας, υπάρχουν μεγάλες αυξήσεις, απ' ότι βλέπω. Συνήθως αλλάζω μάρκες σε αυτά, ανά διαστήματα, εκτός και αν κάποιο με βολεύει πολύ, όπως το Fairy για τα πιάτα, αγόρασα 5,02 ευρώ τα 900ml, την τελευταία φορά, αλλά δεν τελειώνει γρήγορα όπως τα άλλα.
Επίσης απορρυπαντικά ρούχων αλλάζω συχνά, ανάλογα με την προσφορά, το παραδοσιακό ΟΜΟ ήταν φθηνότερο.
Κάποια στιγμή όμως θα υπάρξει γενική άνοδος.
Επίσης απορρυπαντικά ρούχων αλλάζω συχνά, ανάλογα με την προσφορά, το παραδοσιακό ΟΜΟ ήταν φθηνότερο.
Κάποια στιγμή όμως θα υπάρξει γενική άνοδος.
-
stergiosbik
Το σουπερ μαρκετ καταντησε φαρμακειο εδω και καιρο.axilmar έγραψε: 23 Οκτ 2022, 11:14Το γαλα Μαρατα το εχει 1,12 το λιτρο.stergiosbik έγραψε: 22 Οκτ 2022, 12:44 Mε παίρνει τηλ η γυναίκα μου να πάρω γάλα για τα παιδιά.
Συνηθως ψωνίζουμε στον Γαλαξία που είναι κοντά μας και έχει σε γενικά πλαίσια καλές τιμές.
Τώρα όμως σταμάτησα στον Σκλαβενίτη που έτυχε να είμαι κοντά.
Έχουμε και λέμε.
Το Τρίκκη που παίρνουμε το είχε 1,60/lt (Γαλαξίας 1,40),το Όλυμπος 1,44 (Γαλαξίας 1,32),το Θες Γάλα 1,36 (Γαλαξίας 1,16)!
Φυσικά έφυγα.
Ρε δεν γαμιεσαι Σκλαβενίτη,εσύ και οι γκουρμεδιες σου!
Επαιρνα Δελτα αλλα πια δεν μπορω, το ακριβυναν πολυ...1,68 νομιζω.
Ευτυχως που ο Σκλαβενιτης εχει την σειρα Μαρατα με φτηνα προιοντα: γαλα, γιαουρτι, φρυγανιες, ταχινι, και ενα σωρο αλλα.
Επισης αρχισα να παιρνω πανες Μπειμπιλινο που εχουν μιση τιμη απο Παμπερς, φετα Ροδοπης (7,20) αντι για Δωδωνη (12).
Βρηκα και φουρνο που δινει την φραντζολα χωριατικο 0.70 για 5 τεμαχια (παιρνω πολυ ψωμι οντας πολυτεκνος). Πριν επαιρνα την φραντζολα 1 ευρω.
Δοκιμασα να παιρνω κανονικο ελαιολαδο, οχι εξτρα παρθενο, αλλα το εχουνε νερωσει τοσο που ειναι σαν κατρουλιο. Βολευτηκα με το Μαρατα εξτρα παρθενο, καλο και το φθηνοτερο στον Σκλαβενιτη.
Απο απορρυπαντικα το γυρισα στο νεοματ, το φθηνοτερο ανα πλυση, επαιρνα Σκιπ πριν, αρκετα πιο ακριβο.
Επαιρνα Ζωγραφου καστανη ζαχαρη αλλα βρηκα μια αλλη καστανη, πιο φθηνη.
Αυστηρως μυζηθρα στα μακαρονια (5.80/κιλο) εναντι παρμεζανας (15) ή αλλου τυριου (κυμαινονταν γυρω στα 12-15).
Σε γενικες γραμμες για να μην τα πολυλογω, μειωσα το σουπερμαρκετ περιπου 30%-50%, παιρνοντας τα φθηνα προιοντα, δεχομενος μια μικρη μειωση στην ποιοτητα. Δεν ειχα και αλλη επιλογη.
Με αυτα βγηκε ο μηνας χωρις να χρειασθω δανεικα, μετα απο σειρα 8 περιπου μηνων που ο μισθος δεν μου εφτανε.
Ο λος ο κοσμος σχεδον εχει αγανακτησει και η λυση δεν ειναι τα προιοντα ιδιωτικης ετικετας μιας και αυτα εχουν ξεπερασει τις τιμες των επωνυμων που κοστιζαν προ αυτης της ακριβειας.
Υπαρχει προβλημα και δεν βλεπω καποια λυση στον οριζοντα.
- hellegennes
Έχει και καλύτερες επιλογές. Π.χ. το Soft είναι μακράν καλύτερο από το Neomat και φθηνότερο. Καστανή ζάχαρη μπορείς να βρεις και πολύ φθηνότερη. Εγώ π.χ. την δίνω 1,40 (το κιλό).axilmar έγραψε: 23 Οκτ 2022, 11:14Το γαλα Μαρατα το εχει 1,12 το λιτρο.stergiosbik έγραψε: 22 Οκτ 2022, 12:44 Mε παίρνει τηλ η γυναίκα μου να πάρω γάλα για τα παιδιά.
Συνηθως ψωνίζουμε στον Γαλαξία που είναι κοντά μας και έχει σε γενικά πλαίσια καλές τιμές.
Τώρα όμως σταμάτησα στον Σκλαβενίτη που έτυχε να είμαι κοντά.
Έχουμε και λέμε.
Το Τρίκκη που παίρνουμε το είχε 1,60/lt (Γαλαξίας 1,40),το Όλυμπος 1,44 (Γαλαξίας 1,32),το Θες Γάλα 1,36 (Γαλαξίας 1,16)!
Φυσικά έφυγα.
Ρε δεν γαμιεσαι Σκλαβενίτη,εσύ και οι γκουρμεδιες σου!
Επαιρνα Δελτα αλλα πια δεν μπορω, το ακριβυναν πολυ...1,68 νομιζω.
Ευτυχως που ο Σκλαβενιτης εχει την σειρα Μαρατα με φτηνα προιοντα: γαλα, γιαουρτι, φρυγανιες, ταχινι, και ενα σωρο αλλα.
Επισης αρχισα να παιρνω πανες Μπειμπιλινο που εχουν μιση τιμη απο Παμπερς, φετα Ροδοπης (7,20) αντι για Δωδωνη (12).
Βρηκα και φουρνο που δινει την φραντζολα χωριατικο 0.70 για 5 τεμαχια (παιρνω πολυ ψωμι οντας πολυτεκνος). Πριν επαιρνα την φραντζολα 1 ευρω.
Δοκιμασα να παιρνω κανονικο ελαιολαδο, οχι εξτρα παρθενο, αλλα το εχουνε νερωσει τοσο που ειναι σαν κατρουλιο. Βολευτηκα με το Μαρατα εξτρα παρθενο, καλο και το φθηνοτερο στον Σκλαβενιτη.
Απο απορρυπαντικα το γυρισα στο νεοματ, το φθηνοτερο ανα πλυση, επαιρνα Σκιπ πριν, αρκετα πιο ακριβο.
Επαιρνα Ζωγραφου καστανη ζαχαρη αλλα βρηκα μια αλλη καστανη, πιο φθηνη.
Αυστηρως μυζηθρα στα μακαρονια (5.80/κιλο) εναντι παρμεζανας (15) ή αλλου τυριου (κυμαινονταν γυρω στα 12-15).
Σε γενικες γραμμες για να μην τα πολυλογω, μειωσα το σουπερμαρκετ περιπου 30%-50%, παιρνοντας τα φθηνα προιοντα, δεχομενος μια μικρη μειωση στην ποιοτητα. Δεν ειχα και αλλη επιλογη.
Με αυτα βγηκε ο μηνας χωρις να χρειασθω δανεικα, μετα απο σειρα 8 περιπου μηνων που ο μισθος δεν μου εφτανε.
Κανονικό ελαιόλαδο είναι το παρθένο. Το έξτρα παρθένο είναι επινόηση του τελευταίου αιώνα και αυτό που λες κανονικό (π.χ. το Άλτις κλασικό) είναι λάδι με υψηλή οξύτητα, κατά την γνώμη μου εντελώς ακατάλληλο για σαλάτα, κατάλληλο μόνο για τηγάνι (ούτε σε σούπες θα το έβαζα).
4 έχεις; Να σου ζήσουν, να τα χαίρεσαι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ναι, είναι αρκετά χαμηλότερη.Naida έγραψε: 23 Οκτ 2022, 11:44Από ποιότητα αξίζει. Από τιμή αν συμφέρει λέω σε σχέση με του εμπορίου.
Περίπου 50% από την αρχή της χρονιάς στα βασικά είδη διατροφής.ST48410 έγραψε: 23 Οκτ 2022, 11:34 εντάξει, φτηνή προπαγάνδα είναι αυτά. Ωστόσο υπάρχει αισθητή άνοδος στις τιμές σχεδόν όλων των βασικών προϊόντων.
Dafaq; 3,20 το δίνω εγώ αυτό. Με τι γαμημένα margins δουλεύουν τα ΣΜ; 2,80 το είχα πριν ανέβει.Antares έγραψε: 23 Οκτ 2022, 12:14 Σε απορρυπαντικά και χαρτιά υγείας και κουζίνας, υπάρχουν μεγάλες αυξήσεις, απ' ότι βλέπω. Συνήθως αλλάζω μάρκες σε αυτά, ανά διαστήματα, εκτός και αν κάποιο με βολεύει πολύ, όπως το Fairy για τα πιάτα, αγόρασα 5,02 ευρώ τα 900ml, την τελευταία φορά, αλλά δεν τελειώνει γρήγορα όπως τα άλλα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Otto Weininger
OANNHSEA έγραψε: 26 Αύγ 2022, 22:41nemo έγραψε: 26 Αύγ 2022, 22:37καλα εσενα σε παω για το σκυλομισος που εχεις αλλα εδω κανεις λαθος για να μαγειρεψεις απο τα βιβλιαOANNHSEA έγραψε: 26 Αύγ 2022, 22:32 ΕΠΙΣΗΣ!!!
Μπορείτε να πάρετε βιβλία μαγειρικής όπως:
- Μαγειρική του Αγίου Όρους του μοναχού Επιφάνιου Μυλοποταμινού
- Η μαγειρικής της μεγάλης κρίσης (του 1929) δηλαδή...
.
θες δεκα μισθους
Άστο, γιατί έχω πιάσει πολλές συνταγές από εκεί μέσα και - εάν εξαιρέσεις τις συνταγές με ψάρια του Μυλοποταμινού - είναι οικονομικότατες.
ΚΑΙ υγιεινές... Όπως ο μουσακάς χωρίς κιμά, τυρί και μπεσαμέλ...
Έμεινα τόσο ευχαριστημένος που αγόρασα άλλα δύο βιβλία μαγειρικής μοναχών!!!
.
Δοκίμασες την bolognese, χωρίς κιμά και μακαρόνια;
Let them make the first mistake. We make the last move.
hellegennes έγραψε: 23 Οκτ 2022, 13:24Ναι, είναι αρκετά χαμηλότερη.
Περίπου 50% από την αρχή της χρονιάς στα βασικά είδη διατροφής.ST48410 έγραψε: 23 Οκτ 2022, 11:34 εντάξει, φτηνή προπαγάνδα είναι αυτά. Ωστόσο υπάρχει αισθητή άνοδος στις τιμές σχεδόν όλων των βασικών προϊόντων.
Dafaq; 3,20 το δίνω εγώ αυτό. Με τι γαμημένα margins δουλεύουν τα ΣΜ; 2,80 το είχα πριν ανέβει.Antares έγραψε: 23 Οκτ 2022, 12:14 Σε απορρυπαντικά και χαρτιά υγείας και κουζίνας, υπάρχουν μεγάλες αυξήσεις, απ' ότι βλέπω. Συνήθως αλλάζω μάρκες σε αυτά, ανά διαστήματα, εκτός και αν κάποιο με βολεύει πολύ, όπως το Fairy για τα πιάτα, αγόρασα 5,02 ευρώ τα 900ml, την τελευταία φορά, αλλά δεν τελειώνει γρήγορα όπως τα άλλα.
Υπάρχουν διάφορα fairy. Μπορεί να παίρνει κάποιο πιο ιδιαίτερο πχ με την αντλία. Πολλά μου φαίνονται 5€ για το 900ml.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
-
stergiosbik
Λιγο παλιοτερα υπηρχαν καποια σουπερ μαρκετ και μινι μαρκετ που εφερναν,προφανως μεσω παραεισαγωγης,επωνυμα απορρυπαντικα,μαλακτικα,υγρα πιατων κλπ κλπ σε πραγματικα φθηνες τιμες.
Τωρα πια δεν βρισκεις σχεδον καθολου τετοιες λυσεις.
Τωρα πια δεν βρισκεις σχεδον καθολου τετοιες λυσεις.
Τι γελάς; Μια χαρά είναι κι ο μουσακάς χωρίς όλα αυτά.Otto Weininger έγραψε: 23 Οκτ 2022, 13:28OANNHSEA έγραψε: 26 Αύγ 2022, 22:41nemo έγραψε: 26 Αύγ 2022, 22:37
καλα εσενα σε παω για το σκυλομισος που εχεις αλλα εδω κανεις λαθος για να μαγειρεψεις απο τα βιβλια
θες δεκα μισθους
Άστο, γιατί έχω πιάσει πολλές συνταγές από εκεί μέσα και - εάν εξαιρέσεις τις συνταγές με ψάρια του Μυλοποταμινού - είναι οικονομικότατες.
.![]()
κι αν θες υπάρχει κι ο μουσακάς χωρίς μελιτζάνες ,τυρί, κιμά και μπεσαμέλ.

- Otto Weininger
Someone έγραψε: 23 Οκτ 2022, 13:40Τι γελάς; Μια χαρά είναι κι ο μουσακάς χωρίς όλα αυτά.Otto Weininger έγραψε: 23 Οκτ 2022, 13:28OANNHSEA έγραψε: 26 Αύγ 2022, 22:41
.![]()
κι αν θες υπάρχει κι ο μουσακάς χωρίς μελιτζάνες ,τυρί, κιμά και μπεσαμέλ.
![]()
Let them make the first mistake. We make the last move.
Έχω δοκιμάσει τον μουσακά με μακαρόνια. Αντί κιμά, ψιλοκομμένες μελιτζάνες και τα υπόλοιπα υλικά, καλό.
Σε παραλλαγή παίζει και η μελιτζανοσαλάτα ως μουσακάς χωρίς μακαρόνια.
Μακαρόνια με μουσακά (δηλαδή μακαρόνια με τηγανιτές πατάτες) δεν έχω δοκιμάσει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- The Age of Aquarius
- Phorum.gr user: The Age of Aquarius
Έχετε δρόμο ακόμη.kongrosian έγραψε: 23 Οκτ 2022, 12:08 5-10% ανατιμήσεις παρατηρώ τον τελευταίο καιρό και κάθε τόσο σε ό,τι αγοράζω από το σ/μ
Εχτές, έκανα μια βόλτα στη λαϊκη αγορά του Μονάχου και τα cherry tomatoes είχαν 25 ευρώ ενώ μήλα και αχλάδια 10-14.
η Ελλάδα δε φαίνεται να έχει εναρμονιστεί ακόμη.
3,26 το έχει τώρα, σε προσφορά. Από 5,02. 5,58 ευρώ το λίτρο. Το απλό είναι, χωρίς αντλία. Αλλά δεν πηγαίνω σε πολλά σούπερ μάρκετ. Παραγγέλνω μια φορά τον μήνα και κοιτάω προσφορές. Καλύπτω το έχτρα κόστος με προσφορές σε κάτι άλλο.hellegennes έγραψε: 23 Οκτ 2022, 13:24Dafaq; 3,20 το δίνω εγώ αυτό. Με τι γαμημένα margins δουλεύουν τα ΣΜ; 2,80 το είχα πριν ανέβει.Antares έγραψε: 23 Οκτ 2022, 12:14 Σε απορρυπαντικά και χαρτιά υγείας και κουζίνας, υπάρχουν μεγάλες αυξήσεις, απ' ότι βλέπω. Συνήθως αλλάζω μάρκες σε αυτά, ανά διαστήματα, εκτός και αν κάποιο με βολεύει πολύ, όπως το Fairy για τα πιάτα, αγόρασα 5,02 ευρώ τα 900ml, την τελευταία φορά, αλλά δεν τελειώνει γρήγορα όπως τα άλλα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antares την 23 Οκτ 2022, 14:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
σας πιάνουν κότσουςThe Age of Aquarius έγραψε: 23 Οκτ 2022, 13:59Έχετε δρόμο ακόμη.kongrosian έγραψε: 23 Οκτ 2022, 12:08 5-10% ανατιμήσεις παρατηρώ τον τελευταίο καιρό και κάθε τόσο σε ό,τι αγοράζω από το σ/μ
Εχτές, έκανα μια βόλτα στη λαϊκη αγορά του Μονάχου και τα cherry tomatoes είχαν 25 ευρώ ενώ μήλα και αχλάδια 10-14.
η Ελλάδα δε φαίνεται να έχει εναρμονιστεί ακόμη.
- The Age of Aquarius
- Phorum.gr user: The Age of Aquarius
Χρειάζονται θυσίες για μετάβαση στη Νέα Οικολογική Εποχή.
Δε μπορεί να κυκλοφορούν λαχανικά και φρούτα βιομηχανικής παραγωγής και χαμηλής ποιότητας μόνο και μόνο για να είναι φθηνά
Δε μπορεί να κυκλοφορούν λαχανικά και φρούτα βιομηχανικής παραγωγής και χαμηλής ποιότητας μόνο και μόνο για να είναι φθηνά
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
τι καύλα ο μουσακάς.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 4 Απαντήσεις
- 501 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σενέκας
-
- 15 Απαντήσεις