Δεν τίθεται θέμα συνενοχής ή συνυπευθυνότητας ή συνέργιας του θύματος. Κρίνεται μόνον η βαρύτητα της πράξης του δράστη.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
38χρονος ημεδαπός κατηγορείται ότι βίαζε 12χρονη
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: 38χρονος ημεδαπός κατηγορείται ότι βίαζε 12χρονη
Δεν τίθεται θέμα συνενοχής ή συνυπευθυνότητας ή συνέργιας του θύματος. Κρίνεται μόνον η βαρύτητα της πράξης του δράστη.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
για δειξε μου που χρησιμοποιησα αυτη τη λεξη.stavmanr έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:03Και τότε πώς γίνεται να βρίσκεις συνυπεύθυνο το θύμα σε οποιαδήποτε περίπτωση;Ασέβαστος έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 09:28οχι γεγονος. ψεμμα. δεν ειπα ποτε οτι ολες εχουν ευθυνες, ειπα πολλες φορες το αντιθετο.
και αυτο το εχω πει 100 φορες.Ο βιαστής έχει ΑΚΕΡΑΙΗ την ευθύνη του βιασμού. Είναι επιλογή του να παγιδεύσει και να βλάψει έναν συνάνθρωπό του.
Έχεις ιδέα τι σημαίνει συνυπευθυνότητα;
δεν θα καταφερεις να βαλεις λογια στο στομα μου, αδικος κοπος. οσο και να γραφεις ψεμματα οτι δηθεν εχω πει η υποστηριξει κατι, θα τα βλεπω και θα σε ξεμπροστιαζω.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Είναι διαφορετικής βαρύτητας. Το πρώτο έχει κάθειρξη τουλάχιστον 10 χρόνια έως ισόβια, το δεύτερο έως 10 χρόνια.Ασέβαστος έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:20το δικαστηριο μελετα τις συνθηκες του εγκληματος και αναλογα αποφασιζει ποινη.Naida έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 09:51
Δηλαδή εννοείς ότι το δικαστήριο αποδέχεται ότι το θυμα έχει ευθύνη και ανάλογα προσαρμόζει την ποινή του βιαστή;
δεν ειμαι δικαστης, δεν μπορω να ξερω ποια ειναι τα κριτηρια τους. φανταζομαι οτι το κυριαρχο ζητημα θα ειναι η συμπεριφορα του θυτη, αυτος δικαζεται αλλωστε.
πιθανον καποιο δευτερευοντα ρολο να παιζει και η συμπεριφορα του θυματος. μην αρχισεις παλι, δεν εννοω αν φορουσε μινι, εννοω αν πηγε με τη θεληση της σπιτι του, αν γδυθηκε μονη της κλπ.
πιστευω οτι θα ειναι διαφορετικη η ποινη για τον βιαστη που αρπαξε καποια απο τον δρομο, απο αυτον που η γυναικα πηγε μονη της σπιτι του, γδυθηκε, φασωθηκε και μετα ηθελε να σταματησει.
και τα 2 βιασμος ειναι, αλλα διαφορετικης βαρυτητας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ναι ναι οκ, οκ.Ασέβαστος έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:20το δικαστηριο μελετα τις συνθηκες του εγκληματος και αναλογα αποφασιζει ποινη.Naida έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 09:51
Δηλαδή εννοείς ότι το δικαστήριο αποδέχεται ότι το θυμα έχει ευθύνη και ανάλογα προσαρμόζει την ποινή του βιαστή;
δεν ειμαι δικαστης, δεν μπορω να ξερω ποια ειναι τα κριτηρια τους. φανταζομαι οτι το κυριαρχο ζητημα θα ειναι η συμπεριφορα του θυτη, αυτος δικαζεται αλλωστε.
πιθανον καποιο δευτερευοντα ρολο να παιζει και η συμπεριφορα του θυματος. μην αρχισεις παλι, δεν εννοω αν φορουσε μινι, εννοω αν πηγε με τη θεληση της σπιτι του, αν γδυθηκε μονη της κλπ.
πιστευω οτι θα ειναι διαφορετικη η ποινη για τον βιαστη που αρπαξε καποια απο τον δρομο, απο αυτον που η γυναικα πηγε μονη της σπιτι του, γδυθηκε, φασωθηκε και μετα ηθελε να σταματησει.
Πες μου λίγο μιας και το θυμήθηκα που το χρησιμοποιούσες το παράδειγμα της κλοπής αυτοκινήτου και την ευθύνη σου που το άφησες ξεκλείδωτο(για συσχέτιση με τον βιασμό και τις ευθύνες του θυματος) , αν πιάσουν τον κλέφτη θα λάβει υπόψη το δικαστήριο ότι το θυμα είχε αφήσει ξεκλείδωτο το αυτοκίνητο και θα του ρίξει μικρότερη ποινή;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
να ξαναπω οτι δεν ειμαι δικαστης;Naida έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:29Ναι ναι οκ, οκ.Ασέβαστος έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:20το δικαστηριο μελετα τις συνθηκες του εγκληματος και αναλογα αποφασιζει ποινη.Naida έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 09:51
Πες μου λίγο μιας και το θυμήθηκα που το χρησιμοποιούσες το παράδειγμα της κλοπής αυτοκινήτου και την ευθύνη σου που το άφησες ξεκλείδωτο(για συσχέτιση με τον βιασμό και τις ευθύνες του θυματος) , αν πιάσουν τον κλέφτη θα λάβει υπόψη το δικαστήριο ότι το θυμα είχε αφήσει ξεκλείδωτο το αυτοκίνητο και θα του ρίξει μικρότερη ποινή;
ξερογω; μπορει. παλι, για ολες τις κλοπες δεν ειναι η ιδια ποινη, εξεταζονται οι συνθηκες. το ξεκλειδωτο μπορει να ειναι μια απο τις συνθηκες.
εσυ παλι, για πες, τι καταλαβαινεις. για ολους τους βιασμους πρεπει να πεφτει η ιδια ακριβως ποινη, η να εξεταζονται οι επιμερους συνθηκες;
για ολους τους φονους;
για ολους τους ξυλοδαρμους;
Μα όταν γράφεις για "ευθύνη του θύματος" δε νοείται ότι είναι συνυπεύθυνο στο έγκλημα;Ασέβαστος έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:24για δειξε μου που χρησιμοποιησα αυτη τη λεξη.stavmanr έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:03Και τότε πώς γίνεται να βρίσκεις συνυπεύθυνο το θύμα σε οποιαδήποτε περίπτωση;Ασέβαστος έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 09:28
οχι γεγονος. ψεμμα. δεν ειπα ποτε οτι ολες εχουν ευθυνες, ειπα πολλες φορες το αντιθετο.
και αυτο το εχω πει 100 φορες.
Έχεις ιδέα τι σημαίνει συνυπευθυνότητα;
Λέμε "ο Τάκης κι ο Μπάμπης φέρουν ευθύνη για το επεισόδιο". Δεν νοείται ότι είναι συνυπεύθυνοι; Πρέπει να το γράψεις επί λέξη ή απλά θα συνεχίζεις να παίζεις με τις λέξεις;
Ασέβαστος έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:34 να ξαναπω οτι δεν ειμαι δικαστης;
ξερογω; μπορει. παλι, για ολες τις κλοπες δεν ειναι η ιδια ποινη, εξεταζονται οι συνθηκες. το ξεκλειδωτο μπορει να ειναι μια απο τις συνθηκες.
εσυ παλι, για πες, τι καταλαβαινεις. για ολους τους βιασμους πρεπει να πεφτει η ιδια ακριβως ποινη, η να εξεταζονται οι επιμερους συνθηκες;
για ολους τους φονους;
για ολους τους ξυλοδαρμους;
Άλλος από 'δωstavmanr έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:40 Μα όταν γράφεις για "ευθύνη του θύματος" δε νοείται ότι είναι συνυπεύθυνο στο έγκλημα;
Ειλικρινά τώρα, πιστεύετε ότι τα δικαστήρια παίζεται επι αόριστον η κολοκυθιά που παίζεται εδώ μέσα;
Άρθρο 336.
Άρθρο 336.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Διαβάστε λίγο το παρακάτω..
https://www.lawspot.gr/nomika-blogs/vas ... on-poy-tis
https://www.lawspot.gr/nomika-blogs/vas ... on-poy-tis
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Βλέπεις κάπου στο άρθρο αυτό συνυπευθυνότητα του θύματος, σε σχέση με όσα κουλά διαβάζουμε στο νήμα;ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:49 Ειλικρινά τώρα, πιστεύετε ότι τα δικαστήρια παίζεται επι αόριστον η κολοκυθιά που παίζεται εδώ μέσα;
Άρθρο 336.
οχι.stavmanr έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:40
Μα όταν γράφεις για "ευθύνη του θύματος" δε νοείται ότι είναι συνυπεύθυνο στο έγκλημα;
Λέμε "ο Τάκης κι ο Μπάμπης φέρουν ευθύνη για το επεισόδιο". Δεν νοείται ότι είναι συνυπεύθυνοι; Πρέπει να το γράψεις επί λέξη ή απλά θα συνεχίζεις να παίζεις με τις λέξεις;
για το εγκλημα ειναι υπευθυνος ο εγκληματιας.
το θυμα ειναι υπευθυνο για τις οποιες πραξεις η παραλειψεις του, που οδηγησαν, διευκολυναν, η δεν απεφυγαν το εγκλημα. οι πραξεις αυτες (ΑΝ υπαρχουν τετοιες) δεν αθωώνουν τον εγκληματια, και συνηθως ειναι μικρης σημασιας, και δεν ειναι εκνομες πραξεις για τις οποιες θα επρεπε να καταδικαστει το θυμα.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ το εχω γραψει 100 φορες, σας βαρεθηκε η ψυχη μου, σας βαρεθηκε.
ελα, τωρα σειρα ειχει να ρωτησεις "η καθαριστρια τι ευθυνη ειχε" σε μια ακομη προσπαθεια να με εκνευρισεις και να αρχισω τα γαμωσταυριδια. δεν θα το καταφερεις.
ΞΑΝΑ. και οσες φορες χρειαστει.
"συνυπεθυνοτητα" δεν διαβασαμε πουθενα στο νημα. μονο στο μυαλο σου.
Υπεύθυνο απέναντι σε ποιον; Στον εαυτό του; Είναι διχασμένη προσωπικότητα που το μισό άτομο φέρει ευθύνη απέναντι στο άλλο μισό;Ασέβαστος έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 11:02οχι.stavmanr έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:40
Μα όταν γράφεις για "ευθύνη του θύματος" δε νοείται ότι είναι συνυπεύθυνο στο έγκλημα;
το θυμα ειναι υπευθυνο για τις οποιες πραξεις η παραλειψεις του, που οδηγησαν, διευκολυναν, η δεν απεφυγαν το εγκλημα.
"Μισέ μου Ασέβαστε είμαι ο άλλος μισός σου. Αν δεν κάνεις αυτό που σου λέω και μου προκαλέσεις κακό, θα είσαι υπεύθυνος απέναντί μου".
απεναντι σε κανεναν.stavmanr έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 11:11Υπεύθυνο απέναντι σε ποιον; Στον εαυτό του; Είναι διχασμένη προσωπικότητα που το μισό άτομο φέρει ευθύνη απέναντι στο άλλο μισό;Ασέβαστος έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 11:02οχι.stavmanr έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:40
το θυμα ειναι υπευθυνο για τις οποιες πραξεις η παραλειψεις του, που οδηγησαν, διευκολυναν, η δεν απεφυγαν το εγκλημα.
η λεξη "υπευθυνος" δεν προυποθετει "απεναντι σε καποιον"
αν ξεχασω να ποτισω τις ντοματιες, ειμαι υπευθυνος που ξεραθηκαν. οχι απεναντι σε καποιον.
Η ευθύνη δεν έχει νόημα χωρίς το αντικείμενό της.Ασέβαστος έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 11:14απεναντι σε κανεναν.stavmanr έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 11:11Υπεύθυνο απέναντι σε ποιον; Στον εαυτό του; Είναι διχασμένη προσωπικότητα που το μισό άτομο φέρει ευθύνη απέναντι στο άλλο μισό;Ασέβαστος έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 11:02
οχι.
η λεξη "υπευθυνος" δεν προυποθετει "απεναντι σε καποιον"
Είσαι υπεύθυνος μόνο αν ανήκουν σε κάποιον και πρέπει να τις πληρώσεις.αν ξεχασω να ποτισω τις ντοματιες, ειμαι υπευθυνος που ξεραθηκαν. οχι απεναντι σε καποιον.
Κατά τα λοιπά, απλά δεν τις πότισες.
Αν πάλι το βλέπεις οικολογικά, και ευαίσθητα, είσαι υπεύθυνος προς εκείνες που δεν τις πρόσεξες.
Υπεύθυνος είναι ο φέρων την ευθύνη προς κάποιον τρίτο ή κάποια Αρχή.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 60 Απαντήσεις
- 1977 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Esperos
-
- 1 Απαντήσεις